Idag är det just KANELBULLENS DAGSmile och jag hör på nyhetsmorgon att just kanelbullen är skapad med värme vilket påverkar ätaren mycket gott . När vi äter de omsorgsfullt skapade bullarna utifrån och in smittar godheten av sig och vi blir SNÄLLARE!!Kiss

En dag att verkligen kunna förena nytta med nöje- för alla vill väl bli snällare? 

Vem skulle du vilja skicka kanelbullebud till?Kiss

 

 

Recept ca 40 Kanelbullar

150 gr smör/margarin (rumsvarmt)

5 dl mjölk

50 gr jäst (1 pkt)

1 dl strösocker

1/2 tsk salt

2 tsk malen kardemumma

800 gr vetemjöl

 

Kanelfyllning

150 gr smör/margarin (rumsvarmt)

1 dl strösocker

2 msk kanel


Tilllagning 

  1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt margarin/smör i bitar, socker, salt och kardemumma.
  3. Mät upp mjölet. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakning.
  4. Arbeta degen kraftigt, tills den känns smidig.
  5. Låt  jäsa med bakduk ca 30 minuter.
  6. Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
  7. Rör ihop kanelfyllningen och bred på kakan. Rulla ihop till en rulle.  
  8. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
  9. Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk ca 40 minuter. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla och grädda bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter

Kram A.