Förväntningar och likheternas näste

okt 07
Skrivet av: Annelie Eng 2017-10-7 21:56

 En mammas döttrar är en mammas döttrar oavsett allt. Vare sig de vill eller inte har de alla fyra ärvt både visa saker på sitt yttre av mig, deras mor, och även saker på insadan. 

Jag tror att likheterna på insidan som ärvs kan vara mer än vad vi egentligen förstår och är medvetna om. 

Kanske var jag inte lika uppmärksam på min äldre barn när de var i yngre tonåren eftersom de hade konkurrens om uppmärksamheten av sina småsystrar. Idag kan jag dock se och även förstå likheten och arvet som de alla fyra bär med från mig. dock har de ärvt olika delar av mig på både in och utsidan. Och arvet på insidan kan ge sig utlopp på ett helt annat sätt än hos mig. spännade häftigt och även otäckt. Att se vissa delar av sig själv som jag är stolt över, leva vidare i någon av mina fyra actionhjältar är ju helt fantastiskt. Mer otäckt blir det att se arvet av vissa delar som jag inte alltid varit överrens med mig själv om, ocså hoppar vidare.. Hm och detta när jag själv är färdig med det.

Likheternas näste från generationerna innan oss själva ärver vi alla..

På utsidan likavä som insidan


Förväntningar på någon annan som inte har lärt sig det som vi själva har lärt är och förblir så dumt så dumt. Ju mer tydligare vi är i vår kommunicering, och visst alla har inte lärt sig varken tydlighet eller kommunicering, men det går alltid att lära för den som vill utveckla sig 

Förvänta dig varken ris eller ros från dina mötare. Stärk dig själv med likaväl rosor som stjärnor och du ska se att mötarna på vägen vill förgylla dig med rosor de också. Riset har de inte ens med sigKiss

Ser de samma tråd från mig som jag ser hos dem var och en.. hmKiss Four princess from one queen grow up to four queenKiss

Kram A.En moders tid med sina barn och Feminism- kvinnor som backar upp kan bli starkast

okt 07
Skrivet av: Annelie Eng 2017-10-7 09:57

I går hade jag förmånen att förena nytta med nöje. ller förmånen.. Jag stegade mig helt enkelt i den riktningen och kunde ta a en sen eftermiddagsdate med min minsting. Lite käk och gott samtalande. Mina två minsta är tätt i åldrarna och emellanåt kan man säga att jag har paketerat ihop dem till ett, ha ha. Att kunna ta tillvara möjligheter till umgänge med dem 1 och 1 är såklart en förmån men också något som jag stegar mig till. jag har fyra tjejer till döttrar- två hemma och två utflugna. Jag har lärt och jag lär hela tiden i rollen som mamma till dem. Deras behov av en mamma och förälder ser olika ut för var och en av dem och i olika situationer.
De två minsta sover fortfarande skönhetssömn med varsin kompis. landet ligger alltså lugnt  här denna lördag förmiddag. Själv har jag precis tagit del av presskonferens vad gäller nya fynd i Kim Wall fallet- ruskigt fall! Och jag berörs som mamma som kvinna! Tänk vilken utsatthet som kvinner kan utsättas till i sitt yrke- det kan väl ändå inte vara möjligt att det ska få fortgå?
Absolut att jag står bakom ordet feminism! Vi kvinnor borde stå bakom och stärka varandra all over. Tillsammans kan världens kvinnor vara så starka och inte tvärtom.

 

Små stunder av lycka- att kunna få tillträde till samtal det innersta och egen tid med en och en av mina döttrar. Love them.

(By teh way- subway är vansinnigt gott och infört hos oss av just en minsting)

 

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  oktober 2017  >>
tiontofr
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

View posts in large calendar