Good enough när olika leka bäst och är värda respekt

okt 08
Skrivet av: Annelie Eng 2017-10-8 21:59

Mörkret faller och jag passar på att reflektera över detta med olikheter och att förstå varandra. Tänk om tesen "lika barn leka bäst", blir så mycket verkligare och SANNARE om vi byter ut till OLIKA barn leka bäst- ju äldre jag blir ju mer ställer jag mig bakom detta! Om du är ok är också jag ok eller hur? 

Den bästa effektivaste och välfungerande arbetsgruppen består ju av olikheter, av olika människor som agerar och ser världen på olika sätt men ändå strävar åt samma mål.

När jag tänker säger agerar lär och vill helt annat än vad du tycker säger vill och tänker göra- är jag ok då? tja, var och en av oss behöver nog ta oss en rejäl funderare över just allas lika värde och det bästa resultatet av olikheter istället för likheter.

This evening I've got a smile on my face- I understand something about my self - Even if I'm different against you with my thoughts, talk walk and what I'm doing-I'm good enogh exactly like you!Kiss

Put yor self in my words and feel the strong as you are!

Kram A.

 

 


Vuxenansvar att se över säkerhet för våra tonåring- CE-märkt hjälm

okt 08
Skrivet av: Annelie Eng 2017-10-8 13:13

Som tidigare småbarnsmamma och numer tonårsmorsa har jag gjort vad jag kunnat föra att säkra det osäkra för mina barn. Som små hade jag tipp/spisskydd på spisen och skåpsspärrar i vår tidigare våning. Sele i vagnar/kärror och hjälm vid cykling, är några exempel på deär jag har följt rekomendationer och lagar. Så även vad som hjält vid bilåkning. Volvos bilstolar och bilkuddar har fungerat mycket ra för mina barn.

När tjejerna kommit upp i tonåren och har en mer egen vilja än att alltid se på säkerhet så har just detta med cyckelhjälm varit upp till diskussion om den ska vara av eller på.. Kan erkänna att jag inte alltid vunnit kampen här. Dock vid mopedåkning- Så har just innehavandet av en säker hjälm varit lika viktigt för mig som för tjejerna att ha tillgång till. Idag gäller CE-märkning på hjälmarna. 
jag tänker att det kan vara en slags "billig försäkring att som vuxen se till att tonåringarna oavsett de har egen moped eller inte, har tillgång till en säker hjälm. De kan ju få skjuts..

Så tips till dig som tonårsförälder- har du den kommuniceringen med ditt barn så att du vet om mopeder förekommer i kretsarna runt deitt barn? Om inte - KOMMUNICERA! Vuxenansvar kan vara att se till att det finns en CE-märkt hjälm liggande i hallen tillgänglig.. 

En smart och säker hjälm för ett tonårshuvud från Agrius med luftluckor vid varma dagar. 

Tillgänglighet kan vara det där avgörande för att säkerheten ska uppnås.

Kram A.

 

 

 


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  oktober 2017  >>
tiontofr
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

View posts in large calendar