Billig höstlovs-aktivitet har allt att vinna - så blir biblioteket en vinnare liksom vi!!

okt 31
Skrivet av: Annelie Eng 2017-10-31 20:09

I dessa digitala tider kan det vara en kamp lika väl i en singelmammams vardag och liv för henne själv att få till lässtunder med en avkopplande bok , som det är att få till att tonåringarna har varsin pågående bok. Ni som är mammaor känner ni igen?

Jag är helt övertygad om att böckernas värld ökar vår förståelse för andra människor. Genom läsning tar vi del av nya världar lär oss mer om nya människor och ser ny "bilder". jag är också övetygad om att empatin och det godhjärtade ökar  Motsatsen att låta bli att lösa böcker finns det alldeles för många exempel på- det är då egot stimuleras förmycket och självgodheten tar överhand och mans ser bara sitt egna ego som felfritt.

Det egna handlingsansvaret som kan öppnas upp genom vidsynthet och andra synsett gynnar fler än just det egna egot- ett lyckokast för världshistorien. Detta istället för tvärtom. Och tyvärr finns det alltför många levande icke bokläsare även 2017 som gör att tyrannernas släkte ännu kan gödas..

Nix pix, ung som gammal en liten bokstund om dagen- ger! 

Och jag fick iväg dem- tre av fem syskon på promenad till biblioteket en ledig lovdag- det ni!! Och sen..

.. lässtund vid köksbordet!! Ok då- visst var godisskålen på plats men ändå- så bra aktivitet!! 0 kr i kostnad men allt att vinna för godare liv!Kiss

Mitt lilla tips bland lediga höstlovsbarn- ta med dem till biblioteket och låna varsin bok!

Kram A.


Höstlov aktiviteter hemmavid eller iväg?

okt 31
Skrivet av: Annelie Eng 2017-10-31 09:05

 

Igår började höstlovet för likaväl mina tonåringar som andra skolbarn. En veckas ledighet och återhämtning. Ja, jag skriver återhämtning för hos oss behöver vi hämta igen oss vad gäller dagar utan måsten och tidiga mornar med ivägflängande. Vi är en familj som trivs med sovmornar och långa vakna kvällar och nätter...

Att vara hemmavid så här i början på lovet känns bra jag jobbar och ungarna sover ut. Yes, det är en av de förmåner somjag älskar- att kunna styra min arbetstid till hemmiljö och när det passar mig bästKiss

Dock kan också miljöbyte vara avkopplande att komma igrån vägarna helt enkelt och tillsammans upptäcka nya miljöer. När ,ina stora tjejer var i samma ålder som mina idag hemmavarnde och yngsta, såg mitt liv annorlunda ut och att åka iväg under lov var varken något som jag fick till vad gäller tid eller pengar. Idag ser livet annorlunda ut. Jag har 2 barn i näst intill samma ålder hemma och och de tycker om att dela resor och upplevelser med varandra och mig. Jag har skaffat mig möjligheten att prioritera annorlunda nu än då så en jämn balans av resor och hemmaliv är någorlunda möjlig. jag vet att det idag inte är alla förunna och är evigt tacksam för där jag är idag och de stegen jag tagit.

 

Detta lovet började med översovande av en lillebror - Tack för lånetEmbarassed-och första dygnet av lovet har varit mycket inomhus film och middagsmys. Inga krav inga måsten och allt i bara i lung takt. Vi fortsätter dagen idag i samma anda och trivs i att vara hemmavid.

Köksbordshäng utan tider att passa- Det är lyx att med lov!!Kiss

 

Soffhäng med roliga youtubeklipp- ger de där extra skratten i tillvaron.

Att äta gott och det där lilla extra gör lovet festligt och ännu mer lyxigare i känslan, även när man inte byter miljö.  

Tårt Recept kommer i separat inlägg- sååå enkel att gära och så lyxigt god!

Mitt lilla tips i singelmammans vardag är att jobba aktivt med att släppa stressen över vad andra tar sig för med sina barn eller inte och öka goodwill känslan med sina egna. Det enklaste kan vara det mest behövande. Ett översovande lov ger umgänge och närhet som bara den! Att också kunna hjälpas åt  i vuxenvärlden  i en tidsmässig tight vardag där kanske ledighet bara för att det är skollov går att lösa, förespråkar jag starkt!

Vår jämna balansen till hemmavida avkopplande skapar vi genom att dra på tur imorn. Jag ser fram emot att upptäcka ny skön miljö ihop med ungarna.Kiss 

Kram A.Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  oktober 2017  >>
tiontofr
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

View posts in large calendar