s

Billig höstlovs-aktivitet har allt att vinna - så blir biblioteket en vinnare liksom vi!!

okt 31
Skrivet av: Annelie Eng 2017-10-31 20:09

I dessa digitala tider kan det vara en kamp lika väl i en singelmammams vardag och liv för henne själv att få till lässtunder med en avkopplande bok , som det är att få till att tonåringarna har varsin pågående bok. Ni som är mammaor känner ni igen?

Jag är helt övertygad om att böckernas värld ökar vår förståelse för andra människor. Genom läsning tar vi del av nya världar lär oss mer om nya människor och ser ny "bilder". jag är också övetygad om att empatin och det godhjärtade ökar  Motsatsen att låta bli att lösa böcker finns det alldeles för många exempel på- det är då egot stimuleras förmycket och självgodheten tar överhand och mans ser bara sitt egna ego som felfritt.

Det egna handlingsansvaret som kan öppnas upp genom vidsynthet och andra synsett gynnar fler än just det egna egot- ett lyckokast för världshistorien. Detta istället för tvärtom. Och tyvärr finns det alltför många levande icke bokläsare även 2017 som gör att tyrannernas släkte ännu kan gödas..

Nix pix, ung som gammal en liten bokstund om dagen- ger! 

Och jag fick iväg dem- tre av fem syskon på promenad till biblioteket en ledig lovdag- det ni!! Och sen..

.. lässtund vid köksbordet!! Ok då- visst var godisskålen på plats men ändå- så bra aktivitet!! 0 kr i kostnad men allt att vinna för godare liv!Kiss

Mitt lilla tips bland lediga höstlovsbarn- ta med dem till biblioteket och låna varsin bok!

Kram A.


Höstlov aktiviteter hemmavid eller iväg?

okt 31
Skrivet av: Annelie Eng 2017-10-31 09:05

 

Igår började höstlovet för likaväl mina tonåringar som andra skolbarn. En veckas ledighet och återhämtning. Ja, jag skriver återhämtning för hos oss behöver vi hämta igen oss vad gäller dagar utan måsten och tidiga mornar med ivägflängande. Vi är en familj som trivs med sovmornar och långa vakna kvällar och nätter...

Att vara hemmavid så här i början på lovet känns bra jag jobbar och ungarna sover ut. Yes, det är en av de förmåner somjag älskar- att kunna styra min arbetstid till hemmiljö och när det passar mig bästKiss

Dock kan också miljöbyte vara avkopplande att komma igrån vägarna helt enkelt och tillsammans upptäcka nya miljöer. När ,ina stora tjejer var i samma ålder som mina idag hemmavarnde och yngsta, såg mitt liv annorlunda ut och att åka iväg under lov var varken något som jag fick till vad gäller tid eller pengar. Idag ser livet annorlunda ut. Jag har 2 barn i näst intill samma ålder hemma och och de tycker om att dela resor och upplevelser med varandra och mig. Jag har skaffat mig möjligheten att prioritera annorlunda nu än då så en jämn balans av resor och hemmaliv är någorlunda möjlig. jag vet att det idag inte är alla förunna och är evigt tacksam för där jag är idag och de stegen jag tagit.

 

Detta lovet började med översovande av en lillebror - Tack för lånetEmbarassed-och första dygnet av lovet har varit mycket inomhus film och middagsmys. Inga krav inga måsten och allt i bara i lung takt. Vi fortsätter dagen idag i samma anda och trivs i att vara hemmavid.

Köksbordshäng utan tider att passa- Det är lyx att med lov!!Kiss

 

Soffhäng med roliga youtubeklipp- ger de där extra skratten i tillvaron.

Att äta gott och det där lilla extra gör lovet festligt och ännu mer lyxigare i känslan, även när man inte byter miljö.  

Tårt Recept kommer i separat inlägg- sååå enkel att gära och så lyxigt god!

Mitt lilla tips i singelmammans vardag är att jobba aktivt med att släppa stressen över vad andra tar sig för med sina barn eller inte och öka goodwill känslan med sina egna. Det enklaste kan vara det mest behövande. Ett översovande lov ger umgänge och närhet som bara den! Att också kunna hjälpas åt  i vuxenvärlden  i en tidsmässig tight vardag där kanske ledighet bara för att det är skollov går att lösa, förespråkar jag starkt!

Vår jämna balansen till hemmavida avkopplande skapar vi genom att dra på tur imorn. Jag ser fram emot att upptäcka ny skön miljö ihop med ungarna.Kiss 

Kram A.Perfekt i allt eller så bra som det går

okt 30
Skrivet av: Annelie Eng 2017-10-30 20:14

En kvällspromenad med reflektion. När kylan från vinden biter till ges påminnelse om vart stegen ska tas. Jag ler känner efter och trivs.

 

Perfekt! Vilket ord- vilket krav- vem och vad är perfekt?   Perfekthetens linjer som måtto kan lätt sudda ut de glädjandes fulla potential och mänsklig värme.
Förståelse och beundran för alla människors olikheter är något stort. Livets viktighet ligger i mer än att vara perfekt- Strävan efter scencharmens glans och publikens applåder eller att vårda möjligheten till den egna unikhetens bästa...?  

När det unika beakas och målet ligger i mer än det perfekta. Då skapas mjukhet, värme och ett högsta potentiella värde. För det är långt bortom den perfekta strävan som värmen och ödmjukheten kan komma in. Det är där som dörrarna öppnasKiss

Modet har alltid sin gång antingen om det är med eller lagt åt sidan. Ingenting är omöjligt när allt är möjligt- Perfekta linjer går att suddas ut och idealen blir istället den vanliga människans värde.

Så bra som det går då är vi alla bäst! 

Kram A.


 


Hej vintertid, nu ställer vi om klockan och vad jag funderar på i inredning denna höst

okt 29
Skrivet av: Annelie Eng 2017-10-29 02:57

 Det var längesedan som jag skrev ett blogginlägg vid den här tidpunkten- KLOCKAN är två slagen! Egentligen borde jag varit nerbäddad för längesedan men- tja som den kvällsmänniska som jag är i grund och botten så när klockan tickat förbi trötthetskänslan- ja, då piggnar jag till och får ibland gjort mer under ett par nattliga timmar än under en hel dag.. Någon som känner igen sig?

De nattliga timmarna idag och jag fick undan både skrivarbete och tvätt. Funderade också vidare i lite inredningstankar och sammet. Jag är ute efter mörkt sammetstyg i antingen grått eller svart.. 

 

Jag i gråskala tidigare idag- i skönt solsken . Vädret så här års är här som jag önskar under sommarmånaderna- regn under natten och strålande solsken under dagen- Märkligt snart 1 november och ska vara mer vintermånad än sommarmånad..Surprised By the way- Dags för klockändring och koppla på vintertiden denna natt och hur var det nu- bak eller fram?? Innocent Alltid samma visa-hur gör man för att enkelt hålla reda på om klockan ska fram eller back? jag har aldrig förstått mig på det. Tur är att telefonen (Iphone) ställer om sig själv till rätt tid. Kan hoppas att den trots sin utslitenhet håller kvar vid den funktionen! Jag måste verkligen ta tag i detta med ny telefon!Cool

Nu dax för några timmars sömn 

Kram A.


Ledarskaputbildning och öppna frågor och Budda ger lugn och flyttar in

okt 27
Skrivet av: Annelie Eng 2017-10-27 22:28

Gårdagens ledarskaps utbildning blev verkligen en utbildning med stjärnstatus. Bonus blev påminnelsen i att aldrig, aldrig sluta med öppna frågor utan istället fortsaätta samlandet på dem och öva, öva dem vidare i tal och skrift.
För med just öppna frågor som en självklarhet i vårt språk och kommunikation, så skulle mötet med en annan människa kunna ge bästa information och lärande. Håller du med mig?Smile

Själv började jag från 0 att samla enkla öppna frågor för ett tiotal årsedan- jag fyller mitt block med nya öppna enkla och till och med kraftfulla frågor titt som tätt. Periodvis är jag mer aktiv på övandet än i vissa andra stunder. Igår blev aha upplevelsen definitiv, vilket kraftfullt verktyg jag har i mitt block!!Smile- ju mer jag fortsätter använda det och fylla på det, ju mer fyller jag mig själv med bästa verktyget i likaväl till ledarskap som personlig utveckling. Kommuniceringen med mig själv ska ju föras på samma sätt som med mina mötare.. Behöver jag tillägga att jag fick tillgång till några för mig nya öppna frågor att föra in i mitt block..

Kiss Today I'm proud och mycket tacksam över att jag greppar de möjligheterna jag bjuds på till nytt lärande och nya vägar i livet.  Happy me!!Kiss 

 

 

Sen är det så klart det där med känslor att våga vara modig att förlita sig på sin känsla. Att låta känslan inombords vara den egna vägvisaren till vad som är den bästa vägen för dig. Det är då, när du kan gå efter Din egna känsla och inte eftr andras om också visionen kan göras sann. Jag är själv en referens av just detta- ledarskap med frågor har lett mig till starkare förlitning av min egna känsla och idag spännande och roliga uppdrag inom bla marknadsföring!Smile Jag är grymt tacksam för detta och känner så starkt inom mig att jag nått dit genom att jag hållt fokus på min könsla och inte fallit för låta pengarna styra över min känsla.

 

Att behålla lugnet visionen och det mentala fokuset kräver sin påfyllning. Idag jobbade jag hemifrån under förmiddagen och eftermiddagen blev en klar påfyllning av den goda energnin inombords- jag har blivit sambo.. ha ha sambo med världen sötaste  och finnaste Herr BUDDHA!! Visionen är i hamn-Han har nu bytt sitt tidigare hem hos My livingroom Alingsås.se till ett stadigvarane uppehälle i min våning-KissKiss Redan känner jag att han påverkar lugnet värmen och kärleken inom mina fyra väggar!! I morgon kan du läsa vidare om min eftermiddag och samarbete med finaste och bästa inredningsbutiken i Alingsås med omnejd- MY livingroom.se 
Nu dax för sängen och känna Buddhas lugn lägga sig som en strof i hela våningenKiss 

Kram A.


Rabattkod och höstfina färger i make up

okt 26
Skrivet av: Annelie Eng 2017-10-26 21:12

Hösten är en slags god shoppingtid tycker jag. Likaväl som höstfärgerna på träd och löv ät alldeles njutbara i färgskala. Likaväl är det gott att själv känna sig i rätt färgskala. Att byta från svart håfärg till blndt hår gör också ett förändrat färgskaleläge för känslan av fräshet för mig denna höst. Ingen färg är den andra lik på mig numera.. 

Hur är det för dig? Ändrar du färgskala på vintern gentemot sommartid?

Själv tycker jag att mer höstlika jornära färger passar in bra på tex ögonlocken och att läpparna kan få en tutch av lite höstfyllt stift. Make up är kul, så för mig var det en självklarhet att i sammarbete med en skönhetsbutik skriva detta inlägg. Så klart är det mina egna ord om att sommarfärgerna passar in just på sommaren vad gäller den personliga makeup necessären och att det är såååå dax att förnya innehållet till just den höstfina skalan även för ansiktet! Tycker du det också?
Grattis till dig du får just nu 100 kr i rabatt hos XBeauty- Använd rabattkosen nederst i inlägget.

KOLLAGE: The lash effect! Xbeauty
Xlash Fransserum | Makeup Revolution Paletter | Xlash Mascara | Milani Eyeshadow Primer | Models Own Color Chrome Palett

Direktlänkarna under bilden tar dig direkt till de finfina produkterna om du vill kika närmare på demKissHöstfin blir du med rabattkoden: LASHES hos Xbeauty.se  som ger 100kr i rabatt vid köp för 400kr- grattis till dig!!

Keep on shopping!KissKiss

Kram A.


Omgiven av idioter, mer kommuniceringslära och studiecirkel med visa kvinnor

okt 25
Skrivet av: Annelie Eng 2017-10-25 22:11

En av höstens förkovringar för min del ligger under överskriften kommunicering. Tillsammans med med några andra kvinnor har jag startat en studiecirkel i bla detta ämne. Ikväll avverkades några härliga timmar med fokus på färger. Jo faktiskt är det så att har vi lite mer koll på rött, gult, grönt och blått, så kan vi lika väl få en ökad förståelde för oss själva som för andra..

Uppfattar jag mig själv som samma färg som andra uppfattar mig?

En gång lärde jag mig att "meningen med kommunikation är den respons jag får". Innebörden kan tolkas som att får jag inte den respons jag önskar, ligger ansvaret hos mig själv att förändra. Sen jag hörde den tesen första gången har jag fokuserat på att hela tiden hitta nya möjligheter till god kommunicering och ökad förståelde människor emellan.

Hösten studiecirklar är ett led i detta.

Omgiven av idioter - en del av höstens utbildningsmaterial. 

Kan tillägga att jag verkligen längtar till våra veckoträffar. Vi lär, delar med oss och öppnar upp oss mer och mer. Allt utan prestation eller att visa upp oss bättre än vi är. Vi är i stunden och tar liksom tag i det som kommer till oss.Tack studieförbundet vuxenskolan som ger oss möjligheten till dessa studiecirklar och lärdommar. Jag känner mig lyckligt lottad som har den tilgången till cirkeln och visa kvinnor varje vecka.Tack också alla "små och stora schakspelare som möts och mötts och som nu går att identifiera med färg istället för det svart vita. Visa spelare behöver dock sin fundering- den svarta kungen och den vita drottningen- kan den uppvisande salsan på stadskärnans torg vara mer en fasad för den rätta färgskalan?" Trygghetens färger gentemot gamblarens färger- eller går de att blanda?

I morgon blir det mer utbildning genom ytterligare nya kunskaper inom arbetsledarrollen och jag ser fram emot detta! Jobbmässigt ligger annars tyngden under rubriken marknadsföring. ett brett och mycket spännande område. Smile

Kram A.


 

 


Apple tv- den svarta lådan som gör teknik och utbud enkelt och tydligt.

okt 24
Skrivet av: Annelie Eng 2017-10-24 17:46

Jag skulle inte kalla mig tekniknörd, men kan enkelt säga att jag idag har en grym kärlek till apple och deras produkter. Detta lika väl privat som yrksmässigt. Dock ska tillläggas att vägen till kärlek mellan mig och apple inte bara varit spikrak.Det tog sin lilla tid av både tårar och svordomar från min sida i att öva tålamodet till att förstå apples enkelhet i jämförelse med pc miljön som jag då var van vid. Tänk att även en liten svart box kan gör livet enkelt tydligt och så kulKiss

 

Idag är  jag glad över de vänner som under många år skapade en attraktion för sin macdatorer. Idag älskar även jag min macbook pro, min iphoen ( tja kanske inte just mitt dagsexemplar med vissa utslitna funktioner, och min ipad. Tillvaron har definitivt föränklats och förbättrats med apple inte haose.  Kan tillägga att ungarna trivs gott med sina iphones också. 

Apple synkar ihop mig i att förstå och kunna ta del av att dagens teknik likaväl är för mig och att jag kan klara av den som de unga.

I dessa digitala tider har också tid och utbud på tv:n förändrats. Som privatperson kan jag inte alltid se programmen när de sänds. Likaväl kan vara så yrkesmässigt att se reflektera och skriva om ett program som sänds. Jag är ju som mest iderik och skriver oftast bäst nattetid.. så att ha en apple tv i huset  är superduper! 

Apple tv med sina nedladdningsbara appar är bara sååååå bra till både bild enkelhet och utbud- We love the blackbox!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar