s

Vi investerar i oss själva genom studiecirklar och fake it until you make it

nov 30
Skrivet av: Annelie Eng 2017-11-30 16:12

Igår var det studiecirkel och tjejhäng. Så glad att jag har vi har startat dessa cirklar. Vi lär oss bli tydligare i vår kommunicering- kanske framför allt till oss själva. Kankse kommer vi i sinom tid helt bort i från behovet av bekräftelse från andra. För om min kommunicering till mig själv blir tydligare är det ju den bekräftelsen som är den viktigaste- eller hur? vad andra människor tycker eller tänker blir istället förhoppningsvis en bonus.

I vår cirkel lyfter vi också på locket och delar med oss av egna situationer som dyker upp ur minnenas arkiv. Jag kan säga att vi breddar oss i respekt och djuphet. Samtidgt har vi kul och skrattar. Första boken är på sluttampen och vi kommer fortsätta med ny bok under våren. man skulle kunna säga att vi investerar vår tid i oss själva i stället för i andra..Kiss

Fake it until you make it- ett leende, och leopardmössa från barnavdelningen och det blir enklare att möta den mötande kylan

Ibland njutning ibland bara kyligt- det kallas vintertid..Wink

Kram A.

 

 


Att handla det bästa

nov 28
Skrivet av: Annelie Eng 2017-11-28 21:39

Har du någon gång testat att be om att få det bästa när du handlar? vad fick du? Ibland funderar jag på om det bästa alltid är med den dyraste prislappen på. Eller också om det bästa alltid är med det flådigaste märket? 

I vilket fall är mina städ problem över- det bästa blev en ny damsugare fråm MIELE- suprfin!! Och röd- trår bestämt jag bara haft röda damsugare genom åren- är rött en äkta damsugsfärg tro? Min nya vän städar rent otroligt fint- Är liten och nätt och det är enkelt att ställa in den efter underlaget som den ska damsuga. Så blev det när den bästa skulle inhandlas.

 

Om jag är nöjd- jag är femstjärnigt nöjd!!Kiss Tänk så bra det blir om man beställer det bästa!!Smile

Kram A.

 

 


Svart spegel från Mio och adventspynt med en vecka mindre

nov 27
Skrivet av: Annelie Eng 2017-11-27 17:41

Inte undra på att alla är ute i god tid vad gäller advent och pyntning- såg i almanackan att det liksom saknas en vecka till jul- Och hur tänkte jag där? Jo , julafton - den 24 december infaller på finaste fjärde advent i år. Det blir alltså inga "extra dagar mellan just järde advent och den juliga aftonen.

Legalt alltså att packa upp julsakerna och pynta- för när julen är över åker allt ner i lådorna igen- då är jafg trött på julpynt- men nu tycker jag att det piggar upp- vad tycker ni?

Legalt alltså att packa upp julsakerna och pynta- för när julen är över åker allt ner i lådorna igen- då är jag trött på julpynt- men nu tycker jag att det piggar upp- vad tycker ni?

Visst är han fin vår vaktande halltomteKiss Även svart inredning piffas till med lite juligt- och mer svart är på intågande.. 

Spegel från Mio

Skåp från Ikea (hemmmålat

Mer gråare väder går knappt att finna så visst lyser fina fönsterljus upp- eller hur?

Kram A.


Med ett positivt tänk tar man sig längre

nov 27
Skrivet av: Annelie Eng 2017-11-27 10:39

 

Har ni någon gång reflekterat över att när något går bra så kommer det ofta andra bra effekter på köpet som också är bra? Det är för att med ett optimistisk tänk så är man mer mottaglig mot att bra saker kan hända. Att ständigt vara i detta stadie är inte alltid det lättaste med livet som kommer emellan som arbete, hämta barn på dagis och hinna med och städa men man kan försöka vara positiv så gott det går.

 

I boken ”Omgiven av Idioter” som just nu är uppe i över 100 000 sålda exemplar i Sverige, får man lära sig att det finns fyra typer av personligheter, en röd, gul, grön och blå. I boken får man lära sig hur man kan dom olika färgerna fungerar, för att man lättare ska kunna handskas med andra personer men även förstå sig själv bättre. En färg som utmärker sig i boken som den positiva personen är den gula färgen, en typisk sådan person kan när någon säger ”gud vad tråkigt det är att det regnar” varpå den säger, ”det finns inget härligare att sitta inomhus se regnet porla med en god kopp kaffe”. Dessa människor är helt enkelt lite mer positiva till livet  än gemene man. Positivitet hänger ihop med vara optimistisk. Man kan säga att optimism är en syn på livet, där man bevarar en syn på världen som positiv. Visst låter det härligt att vara mer glad än sur? Vill du lära dig att bli mer optimistisk” kan du läsa lite djupare i denna artikel. 

 

Det finns många fördelar att leva med ett optimistisk tänkt, det är nämligen främjande för din hälsa. Det är nämligen så att förväntar vi oss det kommer hända bra saker i framtiden så minskar det på stress och ångest. Har du uppsatta mål är det lättare att du faktiskt når dom då en optimism kan göra så att du presterar bättre och något hinder kommer längs med vägen har denna lättare att hantera det och gå vidare då dom oftast orkar arbeta fler timmar, hålla ut längre och i slutändan tjäna mer pengar. 

 

Har du tänkt på att det nästan alltid finns en person på en fest som många flockas runt? Det är ofta någon sprallig typ som är översocial i mångas ögon och det känns som festen kretsar runt dom! Det är en typisk positive person och vem vill inte vara omtyckt?

 

I grund och botten kan vem som helst förändra sin attityd genom att rannsaka oss själva och börja arbeta mer aktivt mot ett gladare jag. Det är därför bäst att se ett glas som halvfullt vs halvtomt och forskning visar att  med en optimistiskt livssyn kommer din kropp att förbli friskare och du kommer leva länge än än personer som ser pessimistiskt på livet.

Har du tänkt på att det nästan alltid finns en person på en fest som många flockas runt? Det är ofta någon sprallig typ som är översocial i mångas ögon och det känns som festen kretsar runt dom! Det är en typisk positive person och vem vill inte vara omtyckt? 

 

 

I grund och botten kan vem som helst förändra sin attityd genom att rannsaka oss själva och börja arbeta mer aktivt mot ett gladare jag. Det är därför bäst att se ett glas som halvfullt vs halvtomt och forskning visar att  med en optimistiskt livssyn kommer din kropp att förbli friskare och du kommer leva länge än än personer som ser pessimistiskt på livet.

Kram A.

Gymnasival- Hur gör man det bästa valet?

nov 26
Skrivet av: Annelie Eng 2017-11-26 09:01

Det stundar ett gymnasieval i den här familjen. Valet är inte bara enkelt mär man inte riktigt vet vad man vill och inte vill. Jag har den tron att arbetsmarknaden alltid står öppen för den som är ambitiös. Och vad gäller gymnasieval, så tycker jag framför allt tycker jag att man ska gå något program som man verkar nyfiken på och tycker verkar roligt. Har vi kul är det enklare att få till det tråkiga också - eller hur?

Sen kommer vi till detta med skola - det finns så klart inga fel eller rätt hur man ska tänka... Ska man gå efter den geografiska närheten? Det finns mycket tid att spara på det. Eller ska man välja möjligheten att ta sig in till stora staden och känna känslan av att vara ute i stora världen? 

Igår var vi på öppet hus på en av landets största gymnasieskolor - Vhitfeldtska gymnasiet i Göteborg. Stor ståtlig skolasom för mig gav känslan var gigantisk stor...

 

Detta med öppna hus är förövrigt mycket bra- Här kan man ju skaffa sig en känsla i om man skulle kunna trivas. I går fick vi lite information om utlandspraktik tex.. och yes, så klart det lät intressant.

Vi har några öppna hus och fler skolor att besöka- tills dess läser vi om kurser och program som kan göra 3 gymnasieår som riktigt roliga. Trots allt har vi ju en geografisk mer nära skola som inte är att förakta.. vårt egna gymnasium- Lerumsgymnasieskola.

Frågan är hur gör man det bästa valet för sin egna person? Trots allt är man ju bara 15 år och ska gör detta val..

Det är enkelt att känna sig vilsen  i att göra ett gymnasieval- så därför bokar vi också tid hos studievägledare som kan guida oss lite mer. Ni som också har barn som ska välja gymnasium eller nyss har valt- Hur tänkte ni? Blev det som ni tänkt?

Kram A.


När electrolux kaffebryggare slutar värma och modet är övat.

nov 25
Skrivet av: Annelie Eng 2017-11-25 09:01

Godmorgon sköna lördag. Hur gick det med den svarta fredagen för er? Blev det några finfina fynd? Själv fastnade jag för några erbjudanden- så några finfina juliga klappar är nu beställda.Kiss

Jag kan undra om många handlar sina julklappar under blackfriday och är fria från handling under hela december och julhandelsperioden? Hur tänker ni? Själv måste jag säga att nätet är en gudagåva- så enkelt att bara beställa och så kommer det hemlevererat. Tror kanske att jag ska testa det där med matkasse nån dag också- men en ny kyl och frys ska investeras först.

Idag funderar jag på det där med hållbarheten på köksmaskiner. Min damsugare gick sönder för ett tag sedan efter över 10 års daglig användning- kan inte säga annat än att den varit en hållbarjäkel. En electrolux. Och den har sugit upp smuliga småbarnsgolv mycket mycket bra. Supernöjd med dessa 10-12 å3 tillsammans!!Kiss

Värre är det med kaffebryggaren- efter knappt ett år slutade värmen på min electrolux Type CJ-634T. Klart jag blev förvånad när denna maskin, som jag trodde var min bästa investering nånsin - slutade bli varm och då också brygga för några veckor sedan. Herre gud jag har haft billiga - icke kvalitetssäkrade kaffebryggare i mina dagar som hållt år ut och år in. Denna maskin valde jag med omsorg- det är nämligen timer på den så den stänger fiffigt av sig själv- super för en glömsk madame som jag som kan gå helt upp i skrivandet och inte ha i huvudet att bryggen ska stängas av.

Nu är den iallafall kapput- Jag tittar surt på den varje dag som jag går förbi den på köksbänken när jag värmer vatten på spisen till naeskaffe i stället.. Det har inte blivit av att jag har åkt och slängt den.. Så igår fick jag veta att det är ett flertal reklamationer på just denna variant av kaffebryggare- Efterson jag inte finner kvittot så mailade jag till Jula- affären som jag handlat den i- Väntar med nyfikenhet på deras svar. Jag tänker att både de och electrolux själva borde ju vara intresserade av veta om icke hållbara produkter och hoppas hoppas att det går att åtgärda!!

Jag känner mig riktigt modig som skrev dit! Igår skrev jag också ett mail till en mode sida där rabattavdraget på min order inte överrensstämde med som lovades på instagram. Också det mailet kändes modigt- att inte bara hoppa över när det inte blir som utlovats.

Nu kör vi lördag - i gymnasietänkets val. 

Kram A.

Nu är den iallafall kapput- Jag tittar surt på den varje dag som jag går förbi den på köksbänken när jag värmer vatten på spisen till naeskaffe i stället.. Det har inte blivit av att jag har åkt och slängt den.. Så igår fick jag veta att det är ett flertal reklamationer på just denna variant av kaffebryggare- Efterson jag inte finner kvittot så skrev jag till Jula- affären som jag handlat den i- Väntar med nyfikenhet på deras svar. Jag tänker att både de och electrolux själva borde ju vara intresserade av veta om icke hållbara produkter och hoppas hoppas att det går att åtgärda!!

Jag känner mig riktigt modig som skrev dit! Igår skrev jag också ett mail till en mode sida där rabattavdraget på min order inte överrensstämde med som lovades på instagram. Också det mailet kändes modigt- att inte bara hoppa över när det inte blir som utlovats.

Nu kör vi lördag - i gymnasietänkets val. 

Kram A.

Jag känner mig faktiskt riktigt modig som mailade Jula! Igår skrev jag också ett mail till en mode sida där rabattavdraget på min order inte överrensstämde med som lovades på instagram. Också det mailet kändes modigt- att inte bara hoppa över när det inte blir som utlovats. Det där med mod förresten är rätt spännande- Jag fick det ordet av en god vän till mig för många många år sedan- hon sa att hon såg mig som modig- Och yes, det tog ett flertal år och övande för att jag själv skulle se mig som modig. Nu gör jag det- men i vissa perioder, så påverkas jag som gör att modet inom mig inte lever ut. Men nu så! Övning ger färdighet

Nu kör vi lördag - i gymnasietänkets val. 

Kram A.


Black friday

nov 23
Skrivet av: Annelie Eng 2017-11-23 07:01

Får ni också maikorgen full av så kallade Black friday erbjudanden? Hur blev det så? Det känns som vi numera får fler erbjudanden än vad vi kan ta till oss så här års. Samtidigt som vissa erbjudanden är mycket bra och prisvärda.  

Kan undra hur mycket Black Friday påverkar den egentliga såkallade julhandeln.. Är gemeneman så prismedvetna och har sådan kolla så att julklapparna inhandlas under blackfriday till special priser och sen är paketen klappade och klara. Jag är det inte- Ni?

För mig blir Black Friday mer det där extra som inhandlas ibland också onödiga... Just nu känns det som om det är så många erbjudanden att jag inte orkar läsa alla.. hm

Vilket är ditt bästa BLACK FRIDAY erbjudande?

Jag funderar på om mitt kan vara erbjudande om teknik till blackfriday priser hos Media Markt. Här finns tusenlappar att tjäna vid tex datorköp.. Skönt är iallafall att med mailerbjuden så slipper vi knö oss fram i butiker - de flesta erbjudandena går att nyttja via webbbutikerna.

Förresten har ni också märkt att Black Friday erbjudanen sträcker sig allt mer under hela denna veckan- alltså inte bara en bgränsning till bra priser på just den svarta fredagen.. Med barn i olika åldrar med förväntan och önskningar om olika prylar borde jag kanske ändå ska sortera mina black Friday mail..Tänk känslan av att kunna njuta hela december och julklappshandeln är klar.. de ni!Kiss

Kram A.


Bågar och glas för blond & mörk och juliga tider

nov 22
Skrivet av: Annelie Eng 2017-11-22 13:58

Det går några år emellan varven sen så- är det dags att prova ut nya glas, och frågan är hur man ska tänka- modernt stilrent klassiskt mörkt guld eller silver. jag tänker förstårs på galasögon.Mina Svarta bågar från Versace har jag varit otroligt nöjd med. Dock var håret lika svart som bågarna när jag tog ut dem. Så frågan är hur jag ska tänka nu när det är dax att plocka ut nya? Det där med pilotmodell är inte helt fel eller vad tycker ni?

Juliga tider stundar och det är faktiskt en mysig känsla att år från år se den ståtliga julgranen pryda vårt torg. När jag var liten dansades det också runt granen ihop med kröningen av Lerums Lucia. jag tror att den traditionen är borta- eller också märker jag inte riktigt av dansen då jag inte längre har barn i den åldern

Snälla barn väntar som alltid på tomten så här års.. Tror ni att han kommer? Och med vad? Vad tror ni om närhet kärlek och värme? Eller mer hårda paket som iphones och macdatorer?

Tja, vem vet..Kiss

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar