Alltså det där med julbordsdukningar och findukar i all ära. Idag står köksbordet naket ( och fortfarande utan svart färg..) Det fick bli svarta underlägg istället.  En enkel dukning men väl så inbjudande! Och som middagsmeny serverades min julskinksrestsgratäng enkelt men gott. Pasta gratänk kan sällan misslyckas - inte ens av mig.Recept på gratängen nederst

Så vad tycks? Behövs det så mycjket mer än så här? Huvudsaken är väl ändå att man har trevligt vid bordet. Och jag verkligen älskar mitt gamla köksbord- om än att jag vill ha det svartmålat. Mitten delen är 1 x 1 meter och slag på bägge sidor-  vilket innebär svängrum och plats för både stora som små kring bordet. 

Och mina sköningar var underhållande idag- Trivsam aftom med vännna på besök!

 

Julskinkerestgratäng

Tärnas julskinka

uppkokad pasta

grädde 

vitlöksost

riven ost

salt peppar

Koka upp grädde med vitlöksost och lite riven vanlig ost- krydda med salt och peppar - lägg i skinktärningarna

Bred ut den uppkokade pastan i en gratängform

Häll på skinkblandningen

strö över den rivna osten

 

In i ugnen 200 grader i ca 10 min( tills gratängen fått färg)

Serveras med sallad och vitlöksbröd

Mätta och belåtna blir det nu lite mer choklad och filmmys. Är det jullov så är det!

Glas: Ikea

Tallrikar: Nille

Kram A.