s

The last day of 2017 med dessertbok av Jan Hedh i hand

dec 31
Skrivet av: Annelie Eng 2017-12-31 09:57

Banne mig vad det gick undan- sista dagen på ytterligare ett år är här. om några timmar är också 2017 till ända. Jag brukar summera ta med och se nytt vad gäller årsskifte. 
Summerar jag 2017 kan jag orda om ett år som delvis blivit som jag tänkt vad gäller både semestrar arbete och resor. Försiktiga mål sattes och gick igenom - Heja mig! Yrkesmässigt har jag förändrat mycket och är fast besulten i att pengar är en sak men känslan- ja den är någonting helt annat.
På Cypern träffade vi en inspirerande kvinna som behåller sin kvinnlighet och tar sig rejält fram i den manliga branschen hon är i. Wow!

En konfirmand som också blev 15 och till julen blev min minsting hela 14 år. Fantstiskt att ha närheten till dem. Och kanske är vi tightare en någonsin. Vårt hem är vår bas och här sätter vi visioner mål och samtalar om relationer möjligheter och annat. Ett öppet hem där ungdomarna spelar monopol nätterna igenom är helt ok för mig. jag trivs ypperligt i det. Min likaväl kan det vara högt till tak när vi har olika åsikter.

I vlket fall eftersträvar jag att ge dem förmågan att ta tillvara på möjligheter- och att låta bli en produkt av omständighter.

Genom möjligheter kan man nå vidare.

 

Efter några veckors ledigt i sommar blev det en intensiv och riktigt rolig höst med nya uppdrag. Och oj vad jag trivs! likaväl har bloggen satt mer fart och börjat sprida sig mer en tidigare- så kul!! TACK FÖR SUPPORT OCH FEEDBACK! Tänk att det finns fler singelmammor mitt i livet som upplever känner igen sig och inspireras i det som jag skriver omKiss 

Det finns en påverkan av att fylla 50- för jag gjorde faktiskt detta under året. En påverkan och medvetenhet av allt som sker. Men när det inte ibland blir som man vill så får man sörja den tid det tar och sen vara i och acceptera det andra nuet. Allt är föränderligt och lika väl som glädjen av mycket har också sorgen kännts av människor som lämnat. Thats the life- Vi måste tillåta oss att känna sorgen ssmärtan av det också. Detta för att känna glädjen igen. Och livet är föränderligt. Livet är inte för alltid- lev det inte som det. 
Nya relationer har också utvcklats under 2017 likaväl som andra mer energikrävande relation har fått stängas till. Om jag inte accepteras eller föräntas vara en anna än den jag är - när känslan av att inte riktigt räcka till och också bedömmas efter det- tja- då tror jag att även om det är tufft, så mår man bättre av attpromenera på en ny grönare stig och se vad den ger. Och jag promenerarSmile 

Fysiskt är promenaderna något som ska mer in i 2018- mer fysisk rörelse mer promenader med mig själv likaväl som sida vid sidaför må bra utveckling.

tack 2017 för att det jag har trott på har kommit till mig! Det finns mer möjligheter och mer trevligheter hos oss alla och andra än vad vi ser- lyft fram dem.

Nu är det dax att ta fram dessertboken och baka en riktugt fin och kladdig nyårsdessert som kan avsluta detta 2017 med stjärnglans och påbörja det nya 2018 på finaste sätt. Och bara det- att jag bakar, en av utvecklingarna under 2018. Ocg just det där med m,aten kommer jag orda vidare om under 2018- Vad kan vi i vår lilla tonårsfamilj utveckla? 

Har jag sagt att jag visualiserar ett svart kök med silvriga maskiner- och kylen och frysen ser vi extra fram emot. Ni vet det svarta - jag älskar det!

Gott nytt år kära ni och tusen tusen tack för att ni läser kommenterar pushar och är med mig i mitt bloggande- det är betydelsfullt för mig! TACK!

Kram A.Möbler i svart och väggar i gråskala- heminredningsvisionen lever vidare under 2018

dec 30
Skrivet av: Annelie Eng 2017-12-30 08:32

Det är något visst det där med kaffedoften en lugn tidig morgon. Ett välstädat hem och jag börjar så sakterliga känna känslan av att det är dags att packa ihop allt det juliga här. Det är också något visst att packa ihop julsakerna och ge luft och ljuset och våren.

Jag ser mig omkring och känner tacksamhet över vårt hem och det som skapats ändrats och tillkommit under 2017. Soffgruppen på altanen- homemade av lastpallar som svartmålades. Nya sängar till både mig och tjejerna- eller ja- deras blev inhandlade till jul förra året. Ny färg på väggarna- gråskala känns mycket fint till vårt svarta hem. 
Tvbänk och vitrinskåp lagom till jul i år känns som pricken över iet i vårt allarum. Äntligen har vi snygga möbler som fyller sin funktion med förvaringsmöjligheter. och så klart går de i svart. 

Nederst hittar du direktlänkar till några av mina möbler

Visst kan det vara en chansning att beställa möbler från nätet, eller också inte. Formerna och bilden av det jag fastande för på dessa möbler lever definitivt upp till verkligheten. Att sedan få dem hemkörda färdigmonterade var en helt suverän känsla- av med skyddpappret och in på plats- bara så bäst!!

Visionen om ett mörkare golv, svart färg på bordet och ett kök i vitt och svart med bardisk lever vidare- vi får se vad 2018 för med sig i inredning hos oss.

Vitrinskåp

Tvbänk

Köksbord

Kram A.


Gratäng på julskinka- recept -Tar man vara på enkelheten kan man komma långt

dec 29
Skrivet av: Annelie Eng 2017-12-29 22:30

 Alltså det där med julbordsdukningar och findukar i all ära. Idag står köksbordet naket ( och fortfarande utan svart färg..) Det fick bli svarta underlägg istället.  En enkel dukning men väl så inbjudande! Och som middagsmeny serverades min julskinksrestsgratäng enkelt men gott. Pasta gratänk kan sällan misslyckas - inte ens av mig.Recept på gratängen nederst

Så vad tycks? Behövs det så mycjket mer än så här? Huvudsaken är väl ändå att man har trevligt vid bordet. Och jag verkligen älskar mitt gamla köksbord- om än att jag vill ha det svartmålat. Mitten delen är 1 x 1 meter och slag på bägge sidor-  vilket innebär svängrum och plats för både stora som små kring bordet. 

Och mina sköningar var underhållande idag- Trivsam aftom med vännna på besök!

 

Julskinkerestgratäng

Tärnas julskinka

uppkokad pasta

grädde 

vitlöksost

riven ost

salt peppar

Koka upp grädde med vitlöksost och lite riven vanlig ost- krydda med salt och peppar - lägg i skinktärningarna

Bred ut den uppkokade pastan i en gratängform

Häll på skinkblandningen

strö över den rivna osten

 

In i ugnen 200 grader i ca 10 min( tills gratängen fått färg)

Serveras med sallad och vitlöksbröd

Mätta och belåtna blir det nu lite mer choklad och filmmys. Är det jullov så är det!

Glas: Ikea

Tallrikar: Nille

Kram A.

 


Bli en jäkel på att genomföra dina drömmar och va dig själv istället för att bubbla

dec 28
Skrivet av: Annelie Eng 2017-12-28 11:18

Om ett helt år kan passerar utan att det blev som vi ville-, då skulle väl också ett helt år kunna passera och bli vårt år med det vi vill ? Mitt och ditt 2018 ligger framför oss väl paketerat i siden papper. Vi kan välja att rafsa upp det och slänga pappret och låta bli att stämma av förutsättningarna, eller också.. varför inte veckla upp ett papper i taget, känna på pappret som vi vecklar upp- dofta på den reflektera över det och skriva ner.
Äggklockan är bra här- skriv ner vart du vill under 2018 - möjliga som näst intill omöjliga upplevelser handlingar ting som vill ägas eller lämnas vidare blanda som du vill-här finns inga rätt eller fel. Skriv ner de hinder du ser föra att nå dem- ont om pengar- otränad, för fet mm Och därefter vilka resurser har du för att ta dig över dessa hinder? Skriv!

Blanda in så få andra människor som möjligt i din karta för 2018- Jobba med ditt egna handlingsansvar. Kankse kan du ta extra timmar för att få godare ekonomi för att nå något kostsamt istället för att skriva att någon annan ska betala. Det beror liksom inte på någon annan.

Låt 2018 bli ditt år, ditt år som ligger i dina egna händer och inte i någon annans.

 

Här är min "ram för 2018- Bland listor och reflektioner så ska här finnas det som ska göras - mindre missar och mindre bortglömt- en gardering för utlopp av godare energi istället för tvärtom

<<<<<<<<<<<<<<<<<

Jag har så många gånger nämnt detta med att skriva sin drömlista och jag nämner det igen- sätt äggklockan- (så bra den är!!) på 15 minuter och skriva i punktform sida upp och sida ner vad DU vill genomföra upplev- gärna i presens (nutid) "jag åker till Mallorca, jag byter däck på bilen, Jag är frisk, Jag tjänar 2000kr mer per månad osv. Vik ihop dina skrivna ark. Datera 4 månader framåt i almanackan och veckal upp dem igen först då. Stryk det som du har genomfört- Det ger en extra kick till hjärnan att vara en jäkel på att genomföra sina drömmar! Återigen- det handlar om dig- och inte andra! Ditt handlingsansvar kan ta dig långt.

Ytterligeare en sak med ett nytt år kan vara vikten av att våga vara sig själv- öva dig- i små portioner. Att bubbla sig igenom ett år och låtsas vara någon annan en den man är - nja- jag tror inte det blir så bra. Stå upp för dig själv och den du är- låt din egna ödmjuka sida ta överhand istället för din dominanta. Skriv ner 3 saker som du gjort bra varje dag och 3 som du är tacksam över- det blir enkalre att berömma andra på det viset också. 

2018 kan bli ditt år om du vill göra det till det.

Kram A.

Almanacka: www.burde.com


En daglig reflektion

dec 27
Skrivet av: Annelie Eng 2017-12-27 10:55

Från en minut till en annan kan lika väl sorg bytas till glädje som tvärtom. Jag tror på tacksamheten och jag tror på godheten- Jag avskyr hårdhet dominans och utestängande. 

Ett ljus, en daglig reflektion- där utveckling av tacksamhetskänslan kan ske. 10 minuter per dag- från mig till mig eller dig till dig- tar du dig tid?

 Idag tottar jag in i ljuset- berörd..Jag sänder en extra tanke till de som står mitt i smärtan av det ofattbara.

Kram A. 

 


Så blev det kalkon i år också enkelt recept följer här

dec 27
Skrivet av: Annelie Eng 2017-12-27 10:23

Idag tog jag sovmorgon- det var inte igår! Även lediga helgdagar kräver sitt fokus och sin tid av förbereedelser. Ett julbord dukar inte sig själv. Vi avslutade julen igår med kalkonmiddag. och ja- jag gjorde den där kalkonen. Även iår blev det en god och trevlig middag även om fyllningen i kalkonen och blandningen  vid bordet var annorlunda än förra året.

Recept på min kakon ser du nedan- och tveka inte - urlätt festmåltid!

Det känns verkligen skönt i år att kunna njuta av lediga dagar ihop med barnen. Idag blir det lite julrea/julklappsbyten varvat med födelsedagskalas. 

Annandagssittning med kalkon i fokus

och efterföljande monopolspel- härlig afton!

Kalkonrecept!

1 kalkon 

1 påse katrinplommon

1 apelsin

2 äpplen

brödkrotonger

1 citron

salt peppar

50 gr smör

2 morötter

2 gula lökar

3 dl vatten

6 enbär

Sätt ugnen på 200 gr. Lägg kalkonen på en långpanna alt stor ungsäkerform.Ta ur innanmätet ur kalkonen. Hacka bröd, apelsin, äpplen och fyll kalkonen med det samt katrinplommonen. Dela citronen och sätt 1 halva i öppningen.

Gnit den andra citronen över kalkonen. Smält smöret blanda i salt och peppar och pensla kalkonen med blandningen. Ställ in i ugnen i 30 min. Ta ut och lägg morötter och lökringar runt om kalkonen samt vattnnet. Sänk graderna till 175 och låt stå ca 30 min per kilo. ös med vatten var 20 minut. Serbvera med kokt potatis brysselkål svartvinbärsgele och godaste gräddsåsen gjord på kalkonskyn.

Kram A.


Julstrumpans spänning och nu mot ljusare tider

dec 26
Skrivet av: Annelie Eng 2017-12-26 22:44

Har ni tänkt på att nu ljusnar det snart igen- juldagarna är över och med dem också de mörkaste tiderna. Om några dagar stundar ett nytt år - 2018 och ljuset ligger på glänt och väntar runt hörnet. Våren och vårsolen finns där väntande och då blir allt enklare. Välkommen nya tider!Kiss

Idag har vi avslutat julen här med kalkonmiddag med också det en blandad kompott vid bordet. Mer om det imorgon.

Nöjda tjejer här hemmavid och vi ska nu njuta av en fortsatt god ledighet!

Tänk att det enklaste kan vara det mest spännande..

och vår jul började med den där sedvanliga julstrumpan och ett litet paket. 

Kram A.

 


En julafton - en blandning av nytt och gammalt

dec 25
Skrivet av: Annelie Eng 2017-12-25 13:12

Den där dagen med högsta möjliga förväntan av åtrets alla dagar är nu över för i år. Det finns traditioner som går till leda likaväl som nytänkande och nyskapande människor sätter nya aktiviteter och sammankomster på schemat. Varför hålla fastvid det gamla och det nya kan vara godare, tänker jag och njuter av att se i instagramflödet att någon satt taccos som nuy julaftonstradition. 

Julaftonssittning hos oss 2017- en blandning av nytt och gammalt

Jag har tur, jag har fina tonåringar som är intresserade av vem jag är och hur jag tänkt- vilket resulterade i en finfin julgåva från de till mig- Boken om mitt liv. Här ska jag författa till dem. Och en dag kanske det sitter en avkomma som vill läsa mina ord och inte bara höra andras upplevelse av mig. Det ska bli spännand att se vad dessa skrivstunder resulterar i även för egen del. Och kanske kommer också mina olika julupplevelser med.

En fin julafton med traditionellt julbord och paketöppning efter Kalle Anka. Det mest nytänkande är att det är idag jag som är den äldre traditionen osm fixar - fast julaftonkakan är bakad av min fining till tonåring- supergod!

Julklappsspelet ger extra spänning till kvällen. kanske är det aftonens höjdpunkt?Kiss Och i är blev det nytänkande här - ny familjemedlem och stora barn fick spelet att bli riktigt spännande genom att man behåller de paket man har när klockan ringer. tidigare har vi delat med oss så alla har fått ett var.. och yes- alla klarade av detta.. I detta spel kan paketet innehålla bla nya huvudbonaderSmile

 

 

Idag slappar vi i soffan medans regn och blåst viner utanför. Bordet från igår är avdukat. Först om några timmar ger vi oss ut för att mysa till det i mer nytänkande anda.

Hoppas  nu du också har några fina avkopplande dagarKiss Nu ska jag slappa till nåt härligt tvprogram- det finns så mycket bra på tv dessa heldagar- progranm som jag aldrig annars hinner ta dela av.

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar