The last day of 2017 med dessertbok av Jan Hedh i hand

dec 31
Skrivet av: Annelie Eng 2017-12-31 09:57

Banne mig vad det gick undan- sista dagen på ytterligare ett år är här. om några timmar är också 2017 till ända. Jag brukar summera ta med och se nytt vad gäller årsskifte. 
Summerar jag 2017 kan jag orda om ett år som delvis blivit som jag tänkt vad gäller både semestrar arbete och resor. Försiktiga mål sattes och gick igenom - Heja mig! Yrkesmässigt har jag förändrat mycket och är fast besulten i att pengar är en sak men känslan- ja den är någonting helt annat.
På Cypern träffade vi en inspirerande kvinna som behåller sin kvinnlighet och tar sig rejält fram i den manliga branschen hon är i. Wow!

En konfirmand som också blev 15 och till julen blev min minsting hela 14 år. Fantstiskt att ha närheten till dem. Och kanske är vi tightare en någonsin. Vårt hem är vår bas och här sätter vi visioner mål och samtalar om relationer möjligheter och annat. Ett öppet hem där ungdomarna spelar monopol nätterna igenom är helt ok för mig. jag trivs ypperligt i det. Min likaväl kan det vara högt till tak när vi har olika åsikter.

I vlket fall eftersträvar jag att ge dem förmågan att ta tillvara på möjligheter- och att låta bli en produkt av omständighter.

Genom möjligheter kan man nå vidare.

 

Efter några veckors ledigt i sommar blev det en intensiv och riktigt rolig höst med nya uppdrag. Och oj vad jag trivs! likaväl har bloggen satt mer fart och börjat sprida sig mer en tidigare- så kul!! TACK FÖR SUPPORT OCH FEEDBACK! Tänk att det finns fler singelmammor mitt i livet som upplever känner igen sig och inspireras i det som jag skriver omKiss 

Det finns en påverkan av att fylla 50- för jag gjorde faktiskt detta under året. En påverkan och medvetenhet av allt som sker. Men när det inte ibland blir som man vill så får man sörja den tid det tar och sen vara i och acceptera det andra nuet. Allt är föränderligt och lika väl som glädjen av mycket har också sorgen kännts av människor som lämnat. Thats the life- Vi måste tillåta oss att känna sorgen ssmärtan av det också. Detta för att känna glädjen igen. Och livet är föränderligt. Livet är inte för alltid- lev det inte som det. 
Nya relationer har också utvcklats under 2017 likaväl som andra mer energikrävande relation har fått stängas till. Om jag inte accepteras eller föräntas vara en anna än den jag är - när känslan av att inte riktigt räcka till och också bedömmas efter det- tja- då tror jag att även om det är tufft, så mår man bättre av attpromenera på en ny grönare stig och se vad den ger. Och jag promenerarSmile 

Fysiskt är promenaderna något som ska mer in i 2018- mer fysisk rörelse mer promenader med mig själv likaväl som sida vid sidaför må bra utveckling.

tack 2017 för att det jag har trott på har kommit till mig! Det finns mer möjligheter och mer trevligheter hos oss alla och andra än vad vi ser- lyft fram dem.

Nu är det dax att ta fram dessertboken och baka en riktugt fin och kladdig nyårsdessert som kan avsluta detta 2017 med stjärnglans och påbörja det nya 2018 på finaste sätt. Och bara det- att jag bakar, en av utvecklingarna under 2018. Ocg just det där med m,aten kommer jag orda vidare om under 2018- Vad kan vi i vår lilla tonårsfamilj utveckla? 

Har jag sagt att jag visualiserar ett svart kök med silvriga maskiner- och kylen och frysen ser vi extra fram emot. Ni vet det svarta - jag älskar det!

Gott nytt år kära ni och tusen tusen tack för att ni läser kommenterar pushar och är med mig i mitt bloggande- det är betydelsfullt för mig! TACK!

Kram A.Möbler i svart och väggar i gråskala- heminredningsvisionen lever vidare under 2018

dec 30
Skrivet av: Annelie Eng 2017-12-30 08:32

Det är något visst det där med kaffedoften en lugn tidig morgon. Ett välstädat hem och jag börjar så sakterliga känna känslan av att det är dags att packa ihop allt det juliga här. Det är också något visst att packa ihop julsakerna och ge luft och ljuset och våren.

Jag ser mig omkring och känner tacksamhet över vårt hem och det som skapats ändrats och tillkommit under 2017. Soffgruppen på altanen- homemade av lastpallar som svartmålades. Nya sängar till både mig och tjejerna- eller ja- deras blev inhandlade till jul förra året. Ny färg på väggarna- gråskala känns mycket fint till vårt svarta hem. 
Tvbänk och vitrinskåp lagom till jul i år känns som pricken över iet i vårt allarum. Äntligen har vi snygga möbler som fyller sin funktion med förvaringsmöjligheter. och så klart går de i svart. 

Nederst hittar du direktlänkar till några av mina möbler

Visst kan det vara en chansning att beställa möbler från nätet, eller också inte. Formerna och bilden av det jag fastande för på dessa möbler lever definitivt upp till verkligheten. Att sedan få dem hemkörda färdigmonterade var en helt suverän känsla- av med skyddpappret och in på plats- bara så bäst!!

Visionen om ett mörkare golv, svart färg på bordet och ett kök i vitt och svart med bardisk lever vidare- vi får se vad 2018 för med sig i inredning hos oss.

Vitrinskåp

Tvbänk

Köksbord

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  november 2018  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar