Årets första tidiga morgon är här- lugnare än lugnast. För mig känns det skönt att ta tillvara det morgon och förmiddagslugnet medans andra njuter mer av att sova.

Efter en lugn och mysig nyårsafton går morgonens reflektion i förväntningens tecken. Godaste chokladtårtan ever bakad av mig blev dessert på aftonens middagsbord!! Enkel att göra men ändå en bästa bästa dessert!!

 

 

Finns det egentligen någon annan dag på året som har så stora förväntningar på sig som just nyårsafton. Glitter glamour sammankomster finaste dukningarna glittrigaste bubblet osv På en enda dag och faktiskt under några enstaka timmar av denna dag finns dessa förväntningar i luften. Och egentligen är dagen igår lika som dagen idag- men dagen idag är mer stämplad av lugnets förväntningar.  Jääte fyrverkeriet vid Aspen och frågan är idag- behövs det verkligen fler raketer än detta? Stämningsfullt? Nja säger jag- jag är av den åsikten av att pengar skjuts upp i lufen och jag tänker att det finns mer och bättre alternativ för var och en att lägga pengarna på.


Två nöjda och spralliga tonåringar  kom hem med mig strax före två i natt och vi var alla nöjda med vår afton. Håller man fast vid sin vision och stegar sig i den riktningen så får likaväl nyår som andra dagar ett gott och bra avslut. 

Nu ligger en god årets första dag framför oss. Några av oss arbetar och några är mer lediga. Påminner om en stunds reflektion- Vart vill du med 2018? Vad behöver du för att ta dig dit? Vilka aktiviteter från 2017 ska du ta med dig som ett led at ta dig dit? Och vilka aktiviteter behöver du stoppa för att de inte leder dig dit du vill?

Såklart finns Ivanhoe med som innehåll denna nyårsdag!

Kram A.