Kaffeböna

jan 16
Skrivet av: Annelie Eng 2018-01-16 07:39

Både jag och andra pratar om morgon och frukostrutiner. Att ha en flexibel vardag kan göra det något klurigt att få till en varaktighet i just dessa rutiner. Jag vet av egen erfarenhet hur svårt det kan vara och få til mornar till bra mornar. Och då menar jag med brad start av dagen!

Numera har jag mina knep att få till dagsstarten på bästa sätt även de hektiska mornar som emellanåt finns iallafall min vardag. Övning ger färdighet kan man säga- så ge aldrig aldrig upp!

Och det finns också än morgon rutin som övning genom åren har satt som en slags morgon ritual- Morgon kaffet! 
Förr så otänkbart och numera så eftertraktat! Tänk vad tiden kan ge!

 

Morgonkaffei stor rejäl mugg och mailen- en god morgonrutin för mig . Man skulle kunna säga att jag med tiden blivit en riktig kaffeböna!

Kram A.


Tonårsliv i en singelmammas vardag

jan 15
Skrivet av: Annelie Eng 2018-01-15 19:41

Det där med föräldrarollen och tonårsperioden- en spännande utvecklande fas. Som förälder kan man känna sig gråhårig och snurrig mellan varven- iallafall är det min upplevelse. Jag har inte upplevelsen av att stå tillsammans med den andre föräldern utan min erfarenhet bygger på att själv ta stegen framåt som tonårsförälder. Och jag har gjort allt tokigt man kan tänka. Jag har varit okonsekvent jag ha gapat och skrikigt jag har mutat jag har hotat och sen gett efter osv. Och garanterat har mina barn spelat ut mig som ensamförälder- det vore ju konstigt annars. varken de eller jag är ju fullkomliga eller hur? Är du ok så är ju också jag ok. (Klok tanke förresten att ha med sig i bagaget)

I tonåren åker hormonerna som en jojo och nyfikenheten av att testa gränser ligger och pyr bakom varje hörn.Och jag säger inte att det är lätt att förhålla sig till detta som singelmamma. Men jag har också lärt mig en hel del under just tonårsperioder. Vilket jag är tacksam över idag.
Och hur får man då tonåringar att hjälpa till och inte se markservicen som en självklarhet med ursäkter som "ont om tid- tja, mycket ska man höra i mamma rollen innan öronen trillar av. 

Jag är ju mer flexibel än konsekvent så regler hitan ditan har inte alltid hållits. Nu har vi iallafall fått till varsin middagsdag- och det är urskönt att sätta sig till bords och kunna berömma en tonårsdotter för middagen! Höstterminen har börjat riktigt bra, kan nästa steg vara varsin tvättdag också kanske för attans vad tvätt det blir med två tonåringar- men men vi f¨år köra in middagsdagarna ordentligt först så att de sitter 

Pluggdag idag och det laddades rejält kan jag säga- herregud vilka röstresurser mina girls har- när de är på de humöret- kan hoppas nu att laddningen gav den enrgin som behövs för att plugga det som skall pluggas.

Tonårsperioden innefattar också en orolighet- en orolighet över att vara en human tonåring när de är utanför hemmet och att de inte "busar till det. 

Visst har jag några händelser som etsat sig fast som orominnen och som jag iNTE vill uppleva igen. Förädrafriafest utan lov som kunde kostat oss hela hemmet ger fortfarande en obekväm minnesbild hos mig...
Men tacksam över dagens hamurgemiddag ska jag se om jag får förhöra lite skolarbete och läxläsning mellan målandet- snart kanske sovrummet blir klart- HEJA MIG! 

 

 

Rätt skönt att kunna palta på sig utan att vara finare än vad jag är. Ingen mössa med och yrväder i luften fick bli luvan istället

 

Alltså kolla- tom grönsker- Alltså de kan när de vill dessa tonåringar och I love them!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  januari 2018  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar