s

Ett garage för värme och bekvämlighetens skull, man måste våga drömma detaljerat.

jan 31
Skrivet av: Annelie Eng 2018-01-31 22:27

Alltså folks vilket väder vi haft idag. Usikten genom fönstret under arbetstimmarna idag har varit iskallt med både snö och regn i luften. En känsla av tacksamhet över att arbeta inhus.

Vinter och kyla är definitivt för andra männsikor än mig!

Ta bara bekvämligheten bil- Där jag bor nu har jag parkering och inget garage. Då blir det till att skrapa rutorna så här års, och också det är en del av vintern som jag gärna hoppar över. Just vintertid kan jag ha en så stor saknad av garage att jag nästan funderar på att flytta och låta bygga mig ett Det är också genom denna drömmen/och funderingen  en självklarhet att skriva detta inlägg i samarbete med just ett tillverkningsföretag av garagebygge. Och såklart är orden drömmarna och funderingarna mina egna.

 

Skulle jag låta bygga garage så skulle jag låta bygga ett lagonm stort. Alltså det där med tomma stora ytor går bort. Att utmana mig själv till att ha ytor att spara onödigt på är inget för mig. Skrotsamlartiden är förbi. Numera gallrar jag ut istället! Dock ska bilen få plats utan problem både vad gäller i garaget och när jag kör in den. Eftersom jag är bekäm och inte kommer köra in min bil i garaget under sommartiden, så skulle jag låta bygga ett kombinerat garage och carport. SÅ smart!!
Garageväggarna skulle jag också låta isolera och kan man ha lite värme i garaget ska jag absolut ha det. Jag avskyr att frysa- så ock min bil, för det är ju min bil!Wink 

Jag ser framför mig ett vitt eller grått garage med svart tak. Stående panel, med vit garageport. Under resans gång så skulle jag naturligtvis anlita en kompetent och proffsig snickare, som byggde garagebyggsatsen där jag skulle ha den.

Inredningsmässigt skall jag inte ha någon speciell inredning och då menar jag ingen arbetsbänk längst fram i garaget. Mitt garage ska värma bilen och ingenting annat. Eftersom jag väljer kombinerat garage och carport kommer cyklarna parkeras där. För hujedamig att köra in bilen i ett garage där det står cyklar efter kanterna. Det är ingenting för mig. Jag vill ha svängrum vid in och utkörning.

Så tja, frågan är om en flytt med mitt nygyggda vita garage är prio ett för mig på min lista..?

Men om och när det är dags så vet jag iallafall väl detaljerat vilket behov jag har och vilken design jag vill ha på mitt garage!

Man måste våga drömma- och då ska man låta bli att spara på detaljerna!

Kram A.

Jag ser framför mig ett vitt eller grått garage med svart tak. Stående panel, med vit garageport. Under resans gång så skulle jag naturligtvis anlita en kompetent och proffsig snickare, som byggde garagebyggsatsen där jag skulle ha den.

Inredningsmässigt skall jag inte ha någon speciell inredning och då menar jag ingen arbetsbänk längst fram i garaget. Mitt garage ska värma bilen och ingenting annat. Eftersom jag väljer kombinerat garage och carport kommer cyklarna parkeras där. För hujedamig att köra in bilen i ett garage där det står cyklar efter kanterna. Det är ingenting för mig. Jag vill ha svängrum vid in och utkörning.

Så tja, frågan är om en flytt med mitt nygyggda vita garage är prio ett för mig på min lista..?

Men om och när det är dags så vet jag iallafall väl detaljerat vilket behov jag har och vilken design jag vill ha på mitt garage!

Man måste våga drömma- och då ska man låta bli att spara på detaljerna!

Kram A.

 


Hållbart tänk med ny jacka från One Teaspoon

jan 29
Skrivet av: Annelie Eng 2018-01-29 23:09

 Jag har många gånger tidigare skrivit om hur fördelaktigt jag tycker det är att ärva av varandra. Framför allt när gäller kläder skor och heminredning. Soffa stolar och buffé är återanvända möbler i mitt hem. De har tillhört andra innan mig. Pedestalen har varit mormors likaså min hallbyrå. Kistan är ett konteinerfynd . Tja ni läser rätt, nästan hela mitt möblemang är möbler som andra människor haft innan mig .Tjejerna har vita malmbyråer på sina rum och också de är som mycket annat inhandlade på någon köp och sälj sida på facebook. Mitt skrivbord är från början ett ärvt matbord. Mitt hem är verkligen ett led i ett hållbart samhälle. Någon dag ska jag fota alla dessa möbler som jag faktiskt stortrivs med, men som använts tidigare av någon annan. Kanske redan imorgon..

Köpa och sälja begagnade kläder är också såååå bra. Både jag och tjejerna har egentligen ALLDELES förmycket kläder.. så det är så bra att sälja iväg några plagg emellan åt på nån fb-sida. Men allt som oftast hittar jag också något nytt plagg som jag inte kan motstå...

Som här, en jacka. Jäklar i havet så snygg och så mycket jag! Egentligen ett helt oplanerat köp,och ska jag vara ärlig så är den något liten i storleken eller om man vill kan man säga att jag är förstor för den.. Men jag gillar den skarpt så istället för att låta bli, fick jag ett gott resultat att sträva efter. Jackan blev min och jag får ta och rensa ut några plagg från min befintliga garderob. Här ska tappas kilon !

Visst är det bra med flexibilitet och nytänk?

Kram A.


Som här, en jacka. Jäklar i havet så snygg och så mycket jag! Egentligen ett helt oplanerat köp,och ska jag vara ärlig så är den något liten i storleken eller om man vill kan man säga att jag är förstor för den.. Men jag gillar den skarpt så istället för att låta bli, fick jag ett gott resultat att sträva efter. Jackan blev min och jag får ta och rensa ut några plagg från min befintliga garderob. Här ska tappas kilon !

Visst är det bra med flexibilitet och nytänk?

Kram A.


Estetisk tandvård med trygghet och kompetens

jan 28
Skrivet av: Annelie Eng 2018-01-28 10:12

I går kväll när jag skulle lägga iag och jag borstade tänderna studerade jag mina tänder framför badrumsspegeln. Och kronan där inne på vänstersidan den sitter kvar och känns som ljuten! Det tog ex antal tandläkarbesök och egentligen ett år till att komma på att krona istället för laging av den avbitna tanden var det rätta. Och jag är nöjd idag. 

När jag tittar mig i spegeln och på mina andra tänder så ser jag att det finns en del missfärgningar- kaffe varje dag kanske har gjort sitt och tidigare i livet de dagliga cigaretterna.

Ojämnheten av framtänderna finns kvar som - tja, antingen charm och personlighete eller en ful tandrad- det beror på dagsformen vilket förhållningsätt jag har till dem. En gång i tiden, när jag var sisådär 10 år fick jag välja själv om jag ville ha tandställning eller inte- Idag kan man enkelt se att jag var inte mogen nohg att göra det valet själv. Att välja bort tandställning då har resulterat i en svårighet för mig genom åren att var nöjd med mina tänder .

Jag tillhör dem som skulle kunna tänka mig att göra en helomvändning bland mina tänder och gå mot vit jämn tandrad. Det skulle vara en fantastisk upplevelse att uppleva detta. Och visst kan jag förstå att det blir definitivt fler besök och spring till tandläkaren än vad som var fallet vi kronans process. Och förmodligen en och annan bedövningsspruta också för att minska ev smärta. Dock har jag genom årens tandläkarbesök lärt mig att bedövningssprutan är helt ok att ta när man känner trygghet av tandläkaren.

 

Vissa dagar blir känslan efter detta förhållningsättet och tja, enkel förklaring är väl att det då blir svårare att få till min fulla potenial..

som absolut blir enklare att få till när jag ser mina tänder som mer vita och jämna än bilden ovanför.

När jag var yngre sköt jag ofta på tandläkarbesöken- tyckte att de på någotsätt var ett nödvändigt ont. Tur att man kan ändra sig. 

Eftersom jag är intresserad av detta med estetisk tandvård och med mitt senaste tandläkarbesök/process i minne , inte alls längre har någon rädsla att gå till tandläkaren. Utan snarare känner jag en längtan och möjlighet att jag och alla med mig kan skaffa sig möjligheten till den vithet och den jämnhet som vi själva vill ha i vår tandrad. Så kikar jag ofta runt och informerar mig om tandläkare och tandvårt

Det är av vikt för mig att känna trygghet och kompetens hos fackmänniskor som tandläkare och dess ingrepp är det en självklarhet att skriva denna texten i samarbete med just tandläkare som inger förtoende till detta. Självklart är orden mina egna.

Geografisk sett kan jag mycket väl tänka mig att konsultera tandläkare i Borås förestetiskt ingrepp på mina tänder. Att åka en extra vsträcka för att få den hjälpen som jag vill ha är väl värt.

Jag är också av övertygelsen att det är så väl värt att anlita ordentlig tandläkarkompetens även vad som gäller estetisk tandvårt som blekning av tänder. Vem vet man kanske kan bleka sönder sina tänder på samma sätt som man kan göra det med sitt hår. Så mitt självklara söndagstips gynna dig ett tandläkarbesök med konsultation av det du skulle vilja förändra i din mun och tandrad. Först därefter kan du avgöra om det är aktuellt för dig eller ej.

Tandläkare Borås 

Kram A.


Öppethus med trygghet kunskap och igenkännande- gymnasievalet nästa!

jan 27
Skrivet av: Annelie Eng 2018-01-27 12:41

Det stundar ett stort val för niondeklassar runt om i landet så här års. Gymnasievalet och jag har en niondeklassare.. Det som är bra numera är att skolorna annordnar öppna hus. Vi har varit på ett flertal. Både i vår smådstadskommun och i den stora staden. 

Det är inte lätt att tänka ut vad man vill och inte villom man inte har en riktigt start känsla av man vill med sin framtid. Som mamma har jag bollat olika skolor och olika programval fram och tillbaks med min tonårsdotter. Och så stod vi här inför sista veckan innan ansökningarna ska vara inlämnade och var helt vilssna- Vad ska hon välja..?

Dock är det tredje gången för mig som mma till en niondeklassare och gymnasieval. Tre helt olika val och olika förutsättningar. Jag tycker personligen att 3 år på gymnasiet ska vara roliga- jag tror resten av livet har mer nytta av att man har kul när man pluggar än att jag som förälder pushar för näst intill ouppnåliga studier. 

Idag var vi på öppna hus på Lerums gymnasiekola. En skola där jag själv gått och tagit studenten likaväl som jag varit i rollen som mamma till en student där. Och det jag upplevt av skolan tycker jag att den har fungerat riktigt bra. Närheten är såklart ett pluss också.

Att komma in p skolan idag och mötas av äldsta dotterns tidgare lärare gav en också en god referensram. En påminnelse om att ibland har vi mer än vad vi tror av bra saker i vår närhet. Det gäller såklar relationer också.

I vilket fall har vi idag fått en mycket god presentation på Lerums gymnasium- vilket känns riktigt bra. För någon av motsatt tänk än jag kan det tyckas ostrukturerat att inte vara klar med sitt val än- men vet ni, jag är ju en fan av detta med känslor och ibland behöver man känna efter mer längre än kortare. Att bara göra sina val med hjärnan- hurvida det är gymnasieval eller inte- det tror jag inte ett smack på att det är det bästa! Hjärtat med i valen- och har du aldrig gjort ett val efter ditt egna hjärta- tja, då är det dags att börja öva! 

Det kändes nästa som igår som jag själv gick på skolan när vi gick föbi den äldre delen, där jag själv sprang ut som student 1986. Från då till nu har skolan byggts ut och min tidigare student sprang ut på en helt annan del. MDå var jag en annan mamma än vad jag är nu- jag hade både tonåringar och småbarn. Idag har jag enbart tonåringar runt mig. Jag har lärt mig en del genom åren värderar kanske andra saker högre än då- och jag är rädd om min tid. Framför allt jobbar jag aktivt med att vara en delaktig mamma. Och jag tror, det känns så att det uppskattas att ha mig med och delaktig vid presentationer och val som de här. Jag frågar och tar reda på och försöker se en helhet- det tror jag inte jag gjorde för 10 årsedan. Därmed ett bevis på att det är aldrig försent att utvecklas och tänka nytt. Bara man lär sig själv nytänk!

Och från oktober till nu har nog inget faktiskt känt så bra som nu vad gäller processen gymnasieval för mig och min dotter. kankse behöver man ibland rondellköra föratt sedan hitta nytänk att ta sig dit där hjärtat är med.

Dotterns svarta päls: JC

Leopardmössa: Lindex

Mina jacka med pälskantad luva: Lager 157

Kram A.

 


Elegant, tidlös & nyans av rosa design - klart jag vill känna vårkänsla & god kvalité av mitt mobilcase!

jan 26
Skrivet av: Annelie Eng 2018-01-26 21:02

Det där med vårfeeling är något specieilt. Och visst det kan tyckas att vintern ej är över ännu, januari är ju trots allt inte slutän. Med det är också nu i slutet av vintern som känslan av ljusare tider och vår, ger en sån härlig känsla så fort vi blir påminda om den. 

Numera är det mer än bara kläder och skor som följer årstiderna i mode och kan göra oss påminda om ljusare tider. Dagens teknik iform av tex iphones ipads och bärbara datorer kräver sina skydd. Och så klart att vi vill ha dem matchandes till vårt personliga jag och årstiden och modet som är. 

Snyggaste bästa skalen till våra mobiltelefoner har vi i vår familj investerat hos Idealofsweeden. Jag vet inte vilket skal i ordningen jag har därifrån men jag har varit nöjd med dem alla! Superbra kvalite som håller min iphone skyddad.Och det är av vikt för mig att skalet är av ett hårt och bra stöttåligt material- fär titt som tätt slinter mobilen mig ur näven.. har den gjort så för er någon gång..?
Sen vill jag också att skalet på min telefon ska vara likaväl stiligt som snyggt och trendigt.

Så kolla in nu Dearing Kinga Collection hos Ideal of seden- Så snygga case i nyans av rosa och sååååå mycket vårfeeling!! Check them al out!! Här kan du också se min favorit av denna collection! Stolt är jag över samarbetet som också gör det möjligt att kunna dela med mig av en rabattkod till er hos Ideal of sweden !!!! (Rabattkoden hittar du nederst i detta inlägg!) Så in och handla case som påminner om att våren snart är här!  

Alltså hur tjusigt är inte detta iphoen case??? Kärlek vid första ögonkastet kan jag säga! Shoppa loss nu mina vänner!

Rabattkod: engan

Idealofswedeen : HÄR

Kram A.

 


Middagar i vardagen gjorda av tonåringar.

jan 25
Skrivet av: Annelie Eng 2018-01-25 15:21

Det där att få hemmavarande tonåringar att hjälpa til med markservice som middagslagning tvätt osv Hur enkelt är det?

Jag tror jag genom åren har provat alla metoder - lika väl mutning som gapande- betalning som avdrag och allt som oftast har det ett efter ett tag runnit ut i sanden. Jag får liksom inte till att vara konsekvent i att hålla kvar dem i ledet. 

Nu har vi allafall middagsdagar här hemma- veckan har 7 dagar vi är 3 personer två av dem har varsin middagsdag- och vem har resten av veckans dagar som middagsdag tror ni? Hm, jo det  ligger en liten självklarhet att de ligger på just mig..

Och därav kan det uppstå JÄTTE PROBLEM när jag inte är hemma en dag- vem ska laga maten då när ens egna bestämda matdag är en helt annan veckodag.. Jag tror jag behöver öva flexibilitet med mina tonåringar också. För övning i flexibilitet har gett mig mer tillgång av och i livet

En tonårings middagsdag kan bli väldigt bra. Och man får också känna på hur det är att laga middag till många. För vid  en stjärnfamiljs familjebord är antalet ätande varierande olika dagar. Faktiskt inga problem blev det av det hos tonåringen, så kanske övning ger färdighet. Jag kanske har behövt alla års övande.

Köttfärsås och spagetti tilllagad av en tonåring - smakade hur gott som helst! Tack för det- säger en glad mamma som njöt av att sätta sig till bords i trevligt sällskap!

Kram A.


Fem par toffelfavoriter- gott för fina fötter

jan 24
Skrivet av: Annelie Eng 2018-01-24 07:22

Gomorgon! Oj, så mycket gäspande det var denna morgon eller var- det är ju fortfarande morgon- Kankse håller du på att vakna till med ditt kaffe eller också har du som jag varit vaken ett tag och kommit igång med arbetsdagen. Vetskapen om att ljusare dagar väntar känns iallafall mycket bra! Denna morgon täkte jag tipsa om det bästa mysiga jag vet tidiga mornar- att tassa upp till köket och kaffebryggaren i ett par värmande tofflor- finns det nåt mysigare? Och jag använder numera tofflor inomhus på mer tid en just bara morgonen. Känns bra för fötterna och mer fräscht.

Nedan har du mina fem toffel favoriter utan inbördesorden- även omjag har en förkärlek till likaväl grått som rosa fluff. Länkar till tofflorna hittar du nederst och där läsa mer om tofflorna.

Vilka är dina toffelfavoriter? Skriv gärna i kommentarerna.

 

Tror bestämt att mina tidiga mornar skulle bli piggare av att tassa runt i fluffigt rosa värmande på fötterna- superläckra!

Öppen tå men ändå mjukt värmande i svart- supersnyggt även under hela dagen!

Marinblått raggsocksliknande- dessa får de kyligaste golven att könnas mindre kalla

Ja, har man ett hem i gråskala som jag så blir dess grå enkelt en favorit

Lite mer robusta i sin fluffighet och värmande ljusgrå- kärlek till dem.

 

Ett par fräscha värmande innetofflor är alla fötter värda!

Kram A.

Tofflor:

Marinblå tofflor

Grå tofflor

Rosa tofflor med fluff

Ljusgrå tofflor

Svarta tofflor

Ett par fräscha värmande innetofflor är alla fötter värda!

Kram A.


Vilo-fotöljs dröm i coolaste look perfekt för dagsreflektion

jan 23
Skrivet av: Annelie Eng 2018-01-23 22:05

Alltså det där att vissa dagar går i ett.. Kan såklart vara att jag varit helt uppslukad av jobbande som jag stormtrivs med och sen ett kvällsmöte som tonårsmamma som gav en hel del tänkvärt att tänka till på. 
Känns himla bra fatiskt- att dagen försvunnit på innehåll som jag medvetet valt och som jag trivs med- men ändå känns det att kvällen är här och sömnen väntar i ögonvrån. Tidig morgon i morgon också! 

 

Skönt med lite stegande och luft efter kkvälls möte- en tänkande jag. 

Spelar åldern någon roll om man tror på sin ide och alla andra skrattar? Vilken rättighet har andra att skratta åt någon annans ide? Är det inte fantastiskt att någon tror på sig, sin ide och vågar köra? Om hjärtat och tron finns är grunden grävd och ide är inte samma som pengamål

Nu ska jag visualisera min nya inredningsdrömmar bakom lätt stängda ögonlock innan sömnen kommer- kolla in nedan får ni se- och så klart finner ni länkar till produkterna nederst.

Jag brukar inte fastna för flerfärgat men alltså kolla in denna fotölj och tillhörande fotpall- WOW!!! Vem vill inte sitta i denna vilofotölj och reflektera över dagen och visualisera mer inredningsdrömmar?

Möbellänkar:

Fåtölj

Fotpall

Nu dax att sova 

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar