The black dream - projekt svartmålning och ett färdigt resultat

feb 27
Skrivet av: Annelie Eng 2018-02-27 20:38

Jag började föra in svart i inredningen i min förra lägenhet. Det började med svarta ramar mot sandfärgade väggar. Jag trivdes och blev djärvare- Kistan som är med i detta hemmet också blev svartmålad. Investerade tom i en svart bokhylla. som dock inte är kvar.

Har försökt emellanåt med ljusare teman men- svart- That's my home! The black dream och jag älskar det! 

Efter vit grundfärg var det dags att klä in mitt älskade bord med svart  färg i antiklook.

Två strukningar med torktid emellan

Och det färdiga resutatet- Jag är såååå nöjd. Den svarta färgen är så rätt för mig mitt hem min inredning och min paradvåning. Antiksvart är sååå snyggt. Färgen är också extra slittålig.

Vad tycker ni- blev det snyggt?

Nu saknas bara "rätt" mattor, soffa , soffbord och spegel. Uppsättning av tavlor kan nog cså stå på tu i The black dream!

Väl godkänt av ungdomarna här hemma också- och det ska ni veta att mina heminredningsprojekt ligger inte alltid rätt i kurs för mina åsiktsmaskiner.. Kanske är det en singelmammas lott i livet att bli bedömd uppifrån och nerifrån av sina avkommor och att emellanåt få mer kritik än beröm av det man åstadkommer?

Men bordet föll i belåtenhet - vilket kändes skönt! Barnen nöjda och mamman glad!

Kram A.


Hållbarhet med ny färg - "made by me" - enkla tips.

feb 27
Skrivet av: Annelie Eng 2018-02-27 07:19

Min förkärlek till svart inom heminredning har ni som följer mig här på bloggen, läst om tidigare. Och yes, klassiskt stiligt tidlöst och samtidigt mycket trendigt- SVART fungerar över tidsepokar vad gäller heminredning! Den känslan har jag inte för träfärgat.

Mitt gamla furubord- 1 x 1 meter i mitt sektinen och 2 slag på det gör att sittplatserna kring bordet har och kan bli många. Bordet köptes för ssnart 26 år sedan. En halvårsgammal dotter had just lärt sig sitt i tripptrappstol och fick så göra vid det nya blanka bordet..

Med en gaffel i handen lyckades hon hacka bordt rätt igenom sin bordstablett med Kalle Anka. Dessa naggningar har funnits kvar tydligt i bordet sen dess och är också en del av bordets charm.

Efter 26 år, 4 barn med aktiviteter och tande och andra med kaffekoppar och tallrikar runt bordet har bordet i varit och är en god samlingsplats. Dock har lacke slitits av på vissa platser och furut har blivit mer och mer oatraktivt för mig. Jag har också periodvis haft andra bord i stället- dock har inget bord gett den känslan som detta och inte heller gett antalet sittplatser som detta.

Tänk, periodvis har jag också fått för mig att GÖRA mig av med bordet! Vilket jag idag är glad över att det aldrig blev sanning.

Så i mitt svarta hem har känslan för att måla om bordet vuxit fram. Först handslipning av bordet med sandpapper och däreftergrundades hela bordet med vid grundfärg.

Och frågan är ska bordet vara vitt i stället och bryta av i mitt svarta hem ? Vad tycker du?

Tänk så mycket som kan bli mer passande med lite färg istället för att kasseras!

Det färdiga resultaet kommer snart i fler bilder håll koll !

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  februari 2018  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627281234
567891011

View posts in large calendar