s

När skomakar'ns barnbarn väljer skofavoriter- finns Ecco och svart med.

feb 28
Skrivet av: Annelie Eng 2018-02-28 07:25

(Sponsrat Inlägg)
Jag tror att det sociala arvet många gånger är mycket starkare än vad vi tror och återspeglar sig många gånger om genom livet. Sen väljer vi såklart själva hur vi vill se på just det sociala arvet. Vissa saker bör medveten göras för att kunna plockas bort för att det inte leder oss själva framåt, som det gjorde för tex en förfader i historien. Medans sedan vissa saker kan medvetengöras för att stoppa in det starkare i ryggraden med stolthetskänsla.

Genom arvet från min morfar har jag fått ett intresse av att sköta just mina skor med stolthet. I really love shoes!
Som liten hade jag många par och min morfar vårdade dem ömt genom klackning och polering. Morfar visade mig med stolthet hur fina han hde gjort skorna. I min sena tonår var pumps ett mode och jag som successivt byggt upp mitt egna skointresse investerade i pumps i alla möjliga frger. Var ända ett av paren klackades om av min morfar. Han förundrades över hur jag kunde lägga så mycket pengar på skor med plastklackar och satte på stålklackar istället.

Morfar var stolt över sitt yrkesval och över varenda ett av paren som han klackade och polerade! Denna stolthet förde han vidare till både barn och barnbarn. Några snappade upp den och några snappade upp något annat. Jag snappade definituvt upp skostoltheten. Jag har genom åren haft mängder av skor stövlar och boots. Och jag har det fortfarande. Jag sköter mina skor- polerar och impregnerar. Jag lämnar in dem på klackning med jämna mellanrum. På det sättet har jag mina skoinvesteringar länge.

Det där med kvalite på skor- Hur förhåller man sig till det? Jo, som skomakarens barnbarn så säger jag att i vissa fall är kvalitetsskor så mycket mer värt att investera i. De håller längre men framförallt är de bättre för våra fötter! 

Genom mitt sociala arv och intresse för skor var det en självklarhet att skriva denna texten i samarbete med just en skobutik på webben. Orden är såklart mina egna och skorna på butikens sida tilltalar mig väl- likaväl i pris som färg form och kvalite. I nuet tittar jag på ett par vinterkängor- mina har efter 8 år - tro det eller ej, de har gjort sitt! Som ni märker lönar det sig att årda även när det äller skor.

Skocenter är definitivt en sida jag kommer fortsätta leta skor på!  I nuet letar jag efter ett par kängor som värmer nu. Kängor som värmer under stundande vargavinter, men som också funkar till jeans när vårsolen börjar värma och man byter till tunnare jacka men behåller kängorna kvar ett tag. Ett par kängor som håller längre än vad vintern räcker i år. Ett par kängor som håller vad de lovar och är fotriktiga. Ett par kängor som år efter år tas fram när kylan börjar komma. Nedan har du mina Ecco favoriter som jag hittat på Skocenters sida: 

Ecco Gora GoreTex Amber

Ecco Elaine Känga Svart

Ecco Shape 55 Black Waco Cobra

Ecco Soft 7 Ladies Känga Svart

Ecco Soft 7 Känga GT Amber

Och ni ser ovan av mina favoriter i webbbutiken att svart finns väl framträdande även bland dessa mina favoriter av kängor. Vilken gillar du mest?

Likaväl som jag är stolt över mitt sociala arv och skointresse från morfar, lika stolt är jag av möjligheten att göra detta samarbete med just Skocenter, representerar bra skor som håller det de ger ut sig att hålla för.

By the way- deet är med mer stolthet jag också ser att mina tjejer också gillar skor. Investerar i olika skor som matchar kläder i olika stilar och färger. Vem kommer arvet ifrån tror ni? Vad tror ni de tror?

Är man varm och huvudet och fötterna fryser man inte, lärde jag mig också som liten av mormor. Som vuxen är det a ch o för mig. Så rätt hon hade i de orden! Varma kvalitetssäkrade skor en väl värd investering för kyla som den som är nu! Klä på dig väl idag!

Kram A.

 The black dream - projekt svartmålning och ett färdigt resultat

feb 27
Skrivet av: Annelie Eng 2018-02-27 20:38

Jag började föra in svart i inredningen i min förra lägenhet. Det började med svarta ramar mot sandfärgade väggar. Jag trivdes och blev djärvare- Kistan som är med i detta hemmet också blev svartmålad. Investerade tom i en svart bokhylla. som dock inte är kvar.

Har försökt emellanåt med ljusare teman men- svart- That's my home! The black dream och jag älskar det! 

Efter vit grundfärg var det dags att klä in mitt älskade bord med svart  färg i antiklook.

Två strukningar med torktid emellan

Och det färdiga resutatet- Jag är såååå nöjd. Den svarta färgen är så rätt för mig mitt hem min inredning och min paradvåning. Antiksvart är sååå snyggt. Färgen är också extra slittålig.

Vad tycker ni- blev det snyggt?

Nu saknas bara "rätt" mattor, soffa , soffbord och spegel. Uppsättning av tavlor kan nog cså stå på tu i The black dream!

Väl godkänt av ungdomarna här hemma också- och det ska ni veta att mina heminredningsprojekt ligger inte alltid rätt i kurs för mina åsiktsmaskiner.. Kanske är det en singelmammas lott i livet att bli bedömd uppifrån och nerifrån av sina avkommor och att emellanåt få mer kritik än beröm av det man åstadkommer?

Men bordet föll i belåtenhet - vilket kändes skönt! Barnen nöjda och mamman glad!

Kram A.


Hållbarhet med ny färg - "made by me" - enkla tips.

feb 27
Skrivet av: Annelie Eng 2018-02-27 07:19

Min förkärlek till svart inom heminredning har ni som följer mig här på bloggen, läst om tidigare. Och yes, klassiskt stiligt tidlöst och samtidigt mycket trendigt- SVART fungerar över tidsepokar vad gäller heminredning! Den känslan har jag inte för träfärgat.

Mitt gamla furubord- 1 x 1 meter i mitt sektinen och 2 slag på det gör att sittplatserna kring bordet har och kan bli många. Bordet köptes för ssnart 26 år sedan. En halvårsgammal dotter had just lärt sig sitt i tripptrappstol och fick så göra vid det nya blanka bordet..

Med en gaffel i handen lyckades hon hacka bordt rätt igenom sin bordstablett med Kalle Anka. Dessa naggningar har funnits kvar tydligt i bordet sen dess och är också en del av bordets charm.

Efter 26 år, 4 barn med aktiviteter och tande och andra med kaffekoppar och tallrikar runt bordet har bordet i varit och är en god samlingsplats. Dock har lacke slitits av på vissa platser och furut har blivit mer och mer oatraktivt för mig. Jag har också periodvis haft andra bord i stället- dock har inget bord gett den känslan som detta och inte heller gett antalet sittplatser som detta.

Tänk, periodvis har jag också fått för mig att GÖRA mig av med bordet! Vilket jag idag är glad över att det aldrig blev sanning.

Så i mitt svarta hem har känslan för att måla om bordet vuxit fram. Först handslipning av bordet med sandpapper och däreftergrundades hela bordet med vid grundfärg.

Och frågan är ska bordet vara vitt i stället och bryta av i mitt svarta hem ? Vad tycker du?

Tänk så mycket som kan bli mer passande med lite färg istället för att kasseras!

Det färdiga resultaet kommer snart i fler bilder håll koll !

Kram A.


Påpälsad och väntrums arbete- vilket tre företagspaket tackas för!

feb 26
Skrivet av: Annelie Eng 2018-02-26 12:08

Alltså vilken kyla- den vinter som inte kom i fjol - nu verkar den var här över hela vårt avlångaland. Och vinterlandskapet är fantastiskt. I den delen av det som jag befinner mig i skiner solen mycket värmande över det stilla isande landskapet. Det är helt vindstilla och solen värmer!! Själv missade jag långkalsonger under idag, vilket innebär att frusna jag- tro det eller ej - underhusfett värmer inte vintertid! Jag frös knäskålarna av mig mellan bilen och mina destinartioner.
Arbetsplats för dagen är väntrum. Diagnoser kräver sina undersökningar, kontroller, vårdande  och medicinering. Väntrum som arbetsplats har jag haft under de senaste tre åren. Vilket har fungerat mycket bra tack vare tre företagspaket! Skönt med tanke på att varken väntrum eller diagnoser är avslappnade ämnen i sig. Finns säkerligen andra lösningar men jag har från start av mitt företag för 8 årsedan varit supernöjd. Bra i pris- bra support och framför allt bra täckning när det kräver som idag!

Glad blir iallafall jag av min mössa! Vilken är din bästa vintermössa för dessa minugrader?

Även om jag inte utför de "vanliga " konsultuppdragen för veckan så kan jag nyttja tiden till att gallra ur det där skräpet och gamla informationen på datorn som jag ofta prioriterar bort- så bra val! Och yes, det står en ny Macbookproo på önskelistan- en smidig sådan, lätt i vikt och full av utrymme och möjligheter till att mer nyttja alla möjliga cafeer runt om i landet som arbetsplats- sponsring på det? Ha ha- men visst vore det grymt en dator där ovansidan var fylld med bästa loggorna som sprider sig med mig över olika delar i landet..

Nu rensar jag iallafall för bättre plats på min gamla vapendragare och harv.

Förresten fick jag byta glasögonen mot solglasögon under körandet i morse- ljuvligt när solen strålar tidigt!

Bilderna med mina nymålade allster skulle kommit med i detta inlägg men får fixa dem hemmavid under eftermiddagen. Ni vet - den som väntar på något gott..

Tre företagspaket : HÄR

Macbookproo: HÄR

Kram A.


Homestyling och kreativitet av solens energi

feb 25
Skrivet av: Annelie Eng 2018-02-25 09:59

Alltså det där med första kaffet utomhus- den koppen, den är näst intill magisk! Skit samma liksom att vinterresterna finns runt om på balkongen.
Min balkong är liksom min oas- Här behövs inte smink glitter glamour för någon. Här behövs bara att hjärtat och känslan är med!
Oj, vad jag har satt mål, visuliserat fram ny tankar, drömmar, ideer som sen har fyllts på med energi från solen under resans gång på just min balkong. Förra året blev också inredningen av utemöblerna-just svartmålat, för min trivsel skull! Konstigt? Nej, det är ju mitt hem och min as!!

Direkt igår fylldes jag av energi till att vilja vårstäda balkongen och planera nya blommor - dock får det vänta lite till - Rejäla minusgrader väntas i veckan!
Har du några förslag på tåliga växter och blommor som ger extra mys och obonnad för balkong  västerläge?

 

Energin från solen och första kaffet utomhus detta år gav kreativitet denna jobbhelg. Och precis som mitt rätta jag gillar, har jag hunnit med mycket under nattens timmar vad gäller homestyling hemmavid. Dock blev det inomhus istället för balkongen!

Det färdiga resultatet och enkla tipds till förändring ser du i nästa blogginlägg!

By the way- vilken färgskala går ditt hem i?

Enjoy your time and your day!

Kram A.


Piffigt med rött och egocentriska älskvärda tonåringar

feb 23
Skrivet av: Annelie Eng 2018-02-23 17:24

Fredag och sen eftermiddag eller tidig kväll- beror på hur man väljer att förhålla sig till nutid. Arbetsveckan kan vara över för en del av er. Själv tillhör jag dem som har x antal arbetstimmar att nyttja helgen till, så idag kör vi tills ögonen stuppar ha ha. 

Jag har förmånen att lägga arbetstid i branscher och arbetsuppgifter som jag trivs i så det hela funkar allt bra. En av veckans uppgifter var att börja förbereda sommarens arbetsschema. Kanske kan det vara tidigt för en del men för en del behövs arbete kontra ledig tid under sommarmånaderna sättas så tidigt som möjligt.

Så nu blinkar var enda ruta ledig för madarbetare att fylla i- tänk när sen detta schemat har arbetats igenom lider sommaren mot sitt slut igen.. Och som jag skrivit tidigare det går inte fortare nån gång det är vårt förhållningsätt det handlar om. Var medveten om tid och rum och vad du stoppar in och vilka du tillägnar din tid- Det finns så mycket fler och mer som ökar vår fulla potencial än just dem och det som vi själva tror göder oss bäst.

När vissa av mina dagar består av att sitta med huvudet inne i skärmen en heldag hemifrån, kan jag piffa till mig lite med tex ett extra rött läppstift- varför kan man tycka? Tja, en extra kick att hålla ångan upp för fortsatt gott arbete. För min egna skull liksom. Har du funderat på varför och när det är viktgt för dig att dra på läppstiftet? Är det när du ska möta andra människor? Vilka? Alla? När du intar en viss roll? Vilken? En yrkesroll? En privatroll?

Jag tror det är bra att identifiera för sig själv om sminket åker på för ens egna skull eller mer för andras eller att man tror att andra inte tycker att det är ok att man är utan.  

Att matcha röda läppar med röd scarf i håret a la städfrissa är inte i tonåringarnas förtjusning.. Herre gud liksom- Det där att vara tonårsmorsa och bedömnd utifrån och in och inifrån och ut kan om man vill, få vem som helst i mammarollen att slå knut på sig själv.. 

Ibland kan tonåringar, iallafall mina var alldeles för hårda, okänsliga dömmande och egocentriska mot sin enda lilla mamma.. likaväl som de- när de lägger den sidan till kan vara de mest änglalika och älskvärda döttrar som skapats. Vilken erfarenhet har du av tonåringar?

Min tavelvägg består av den sista genern av dem- påminnelser kan behövas. En tonårings hjärna är inte fullt utvecklad förränn runt 25 års ålder och än del mognar senare än andra. Så påminnelser om det goda behövs och kommer behövas!

More work to do när fredagsskymningen faller.

Trevlig afton

Kram A.

 


Lyssna till känslan och lys upp vintern med rosa från Canada Snow!

feb 22
Skrivet av: Annelie Eng 2018-02-22 10:59

Ofta känner jag en föraning om vad som ska ske- ju mer jag väljer att stanna upp och lyssna till min intuition, ju mer slipper jag sen bli överraskad.  

Det där med den egna känslan som vägvisare tror jag att fler kan öva upp. Allt för många, antingen stänger av att våga lyssna till sin egna känsla, kan kanske vara jobbigt att lära sig att lyssna mer på sig själv än andra.. Det är ju också sårbart- skulle det inte gå vägen är ju jag själv den ända som har visat vägen,..

Kraften, modet och styrkan ligger i, tror jag, den egna intuitionen - det är då vi ökar möjligheten till att leva vårt liv med full potential och ta oss dit vi själva vill och kan, istället för värtom.

Ibland väljer jag bort att se de små tecknen som är bra signalerande i att ta tag i det som är i nuet..Känner du igen det?

Så där stod jag igår i sista minuten till föräldramötet med tvådelad dragkedja istället för knäppt känga!! Mina älskade Canada Snowkängor - så ingångna och så väl använda- Definitvt kostsamma vid inköp- men ack så tåliga, varma och bästa, bästa vinterdojjorna!

Har under dessa åren aldrig frusit om fötterna, aldrig blivt blöt och aldrig tvekat om jag ska dra på mig dem eller ej.! Och nu from igår blir det ? på vad som ska hålla temperaturen rätt på mina fötter resten av vintern. 

Hade jag lyssnat in den knackande dragkedjan hade jag varit förberedd med att ha ett par nya likadana fast av årets modell av Canada snow stående i hallen väntandes..

 

Nedan ser de idag Canada snow kängan som är mest lik min- men jag hittade också andra fina..

Tänk om jag istället skulle pigga upp vintrarna framöver med rosa nertill och upptill-

Visst vore det en ljuspunkt i vintermörkret? Vad tycker ni?

 

Vinterkängor: Canada snow/Scorett

Mössa: Canada snow/Scorett

By the way- jag hann i tid till föräldramötet om än med andan i halsen som jag sluppit om jag lyssnat till the sign i tid..Jag fortsätter mitt övande helt enkelt!

Kram A.


Vitt som snö när våren kommer och sommarledighet väntar

feb 21
Skrivet av: Annelie Eng 2018-02-21 07:29

 

Snön ligger kvar här och lite kyligt utomhus. Den där strängkalla vintern har även i år låtit vänta på sig, och jag håller tummarna för att vintern i sig själv håller på med undanpacknig..

Jag väntar på värmande vårsol och första kaffet utomhus!

Lika vit som snön är utomhus, lika vita är klännngarna som ska klickas hem idag. Det stundas avslutning från grundsklan och tja min unga fröken är ute i god tid. Korta mer raka än utfladdrande modeller är i hennes smak. Och jag tror att det blir jättefint- till hennes späda figur.

Som förälde tycker jag att det är väldigt kul att alla mina tjejer har en mycket god klädsmak- i mitt tycke. De kläder sig efter sina kroppar och exponerar sig själv i lagom dos. Alla 4 klär sig på ett sätt som framhäver det vackra hos dem själva istället för att bara hålla sig till gruppen och modet.

I den mån jag kan har jag försökt hjälpa till med just kläder till högtidsdagar som tex skolavslutningen.  Och ibland har jag fått trixa- vilket jag är övertygad om att många av er ensamstående, enastående mammor känner igen. Mina tjejer har ansvar själva för sina barnbidrag. Den tusenlappen ska räcka till mycket. Likaväl som en ensamståendemammas lön , min i detta fallet ska räcka likavl tillvardagen som tex festsom examensdag och kläder till det.

Hur bidrar du som förälder till dina tonåringars utgifter?

Kanske går klädsmak och och prisklasser för vad man tycker är snyggt i arv- för klänningarna nedan som finns på förslag är likaväl ursnygga som prismässigt mycket goda!

Så dag inspireras vi i sommartänk genom den vita färgen på marken och dessa klänningar- snart, snart springer vi alla omkring barbent under solens strålar och njuter av ljus och värme, eller hur?

Under bilderna hittar du länkar till varje klänning där du kan läsa vidare om pris och material- sen är det bara att klicka hem om du/ni också hittade en favorit bland dessa vita fina

T-shirt dress

Rak klänning med trumpetärmar

Urringad, långärmad med klockad kjol

Som ni förstår längtar jag eefter sommar och sol. Alltså dde där första dagarna då vinterjackan inte längre behövs.. Vad ska du göra den dagen? Kan du se denna första vårvarma dag utan vinterjacka framför dig? Hur njuter du? Mitt tips är en stilla kaffe under solen, en stunds njutning och uppstoppande av vardagens annars hektiska stegande. Vänd dig mot skyn och känn tacksamhetenöver att våren är här igen! Kanske går du hem och byter om till någon av ovanstående- Har du kollat in länkarna?

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar