När skomakar'ns barnbarn väljer skofavoriter- finns Ecco och svart med.

feb 28
Skrivet av: Annelie Eng 2018-02-28 07:25

(Sponsrat Inlägg)
Jag tror att det sociala arvet många gånger är mycket starkare än vad vi tror och återspeglar sig många gånger om genom livet. Sen väljer vi såklart själva hur vi vill se på just det sociala arvet. Vissa saker bör medveten göras för att kunna plockas bort för att det inte leder oss själva framåt, som det gjorde för tex en förfader i historien. Medans sedan vissa saker kan medvetengöras för att stoppa in det starkare i ryggraden med stolthetskänsla.

Genom arvet från min morfar har jag fått ett intresse av att sköta just mina skor med stolthet. I really love shoes!
Som liten hade jag många par och min morfar vårdade dem ömt genom klackning och polering. Morfar visade mig med stolthet hur fina han hde gjort skorna. I min sena tonår var pumps ett mode och jag som successivt byggt upp mitt egna skointresse investerade i pumps i alla möjliga frger. Var ända ett av paren klackades om av min morfar. Han förundrades över hur jag kunde lägga så mycket pengar på skor med plastklackar och satte på stålklackar istället.

Morfar var stolt över sitt yrkesval och över varenda ett av paren som han klackade och polerade! Denna stolthet förde han vidare till både barn och barnbarn. Några snappade upp den och några snappade upp något annat. Jag snappade definituvt upp skostoltheten. Jag har genom åren haft mängder av skor stövlar och boots. Och jag har det fortfarande. Jag sköter mina skor- polerar och impregnerar. Jag lämnar in dem på klackning med jämna mellanrum. På det sättet har jag mina skoinvesteringar länge.

Det där med kvalite på skor- Hur förhåller man sig till det? Jo, som skomakarens barnbarn så säger jag att i vissa fall är kvalitetsskor så mycket mer värt att investera i. De håller längre men framförallt är de bättre för våra fötter! 

Genom mitt sociala arv och intresse för skor var det en självklarhet att skriva denna texten i samarbete med just en skobutik på webben. Orden är såklart mina egna och skorna på butikens sida tilltalar mig väl- likaväl i pris som färg form och kvalite. I nuet tittar jag på ett par vinterkängor- mina har efter 8 år - tro det eller ej, de har gjort sitt! Som ni märker lönar det sig att årda även när det äller skor.

Skocenter är definitivt en sida jag kommer fortsätta leta skor på!  I nuet letar jag efter ett par kängor som värmer nu. Kängor som värmer under stundande vargavinter, men som också funkar till jeans när vårsolen börjar värma och man byter till tunnare jacka men behåller kängorna kvar ett tag. Ett par kängor som håller längre än vad vintern räcker i år. Ett par kängor som håller vad de lovar och är fotriktiga. Ett par kängor som år efter år tas fram när kylan börjar komma. Nedan har du mina Ecco favoriter som jag hittat på Skocenters sida: 

Ecco Gora GoreTex Amber

Ecco Elaine Känga Svart

Ecco Shape 55 Black Waco Cobra

Ecco Soft 7 Ladies Känga Svart

Ecco Soft 7 Känga GT Amber

Och ni ser ovan av mina favoriter i webbbutiken att svart finns väl framträdande även bland dessa mina favoriter av kängor. Vilken gillar du mest?

Likaväl som jag är stolt över mitt sociala arv och skointresse från morfar, lika stolt är jag av möjligheten att göra detta samarbete med just Skocenter, representerar bra skor som håller det de ger ut sig att hålla för.

By the way- deet är med mer stolthet jag också ser att mina tjejer också gillar skor. Investerar i olika skor som matchar kläder i olika stilar och färger. Vem kommer arvet ifrån tror ni? Vad tror ni de tror?

Är man varm och huvudet och fötterna fryser man inte, lärde jag mig också som liten av mormor. Som vuxen är det a ch o för mig. Så rätt hon hade i de orden! Varma kvalitetssäkrade skor en väl värd investering för kyla som den som är nu! Klä på dig väl idag!

Kram A.

 The black dream - projekt svartmålning och ett färdigt resultat

feb 27
Skrivet av: Annelie Eng 2018-02-27 20:38

Jag började föra in svart i inredningen i min förra lägenhet. Det började med svarta ramar mot sandfärgade väggar. Jag trivdes och blev djärvare- Kistan som är med i detta hemmet också blev svartmålad. Investerade tom i en svart bokhylla. som dock inte är kvar.

Har försökt emellanåt med ljusare teman men- svart- That's my home! The black dream och jag älskar det! 

Efter vit grundfärg var det dags att klä in mitt älskade bord med svart  färg i antiklook.

Två strukningar med torktid emellan

Och det färdiga resutatet- Jag är såååå nöjd. Den svarta färgen är så rätt för mig mitt hem min inredning och min paradvåning. Antiksvart är sååå snyggt. Färgen är också extra slittålig.

Vad tycker ni- blev det snyggt?

Nu saknas bara "rätt" mattor, soffa , soffbord och spegel. Uppsättning av tavlor kan nog cså stå på tu i The black dream!

Väl godkänt av ungdomarna här hemma också- och det ska ni veta att mina heminredningsprojekt ligger inte alltid rätt i kurs för mina åsiktsmaskiner.. Kanske är det en singelmammas lott i livet att bli bedömd uppifrån och nerifrån av sina avkommor och att emellanåt få mer kritik än beröm av det man åstadkommer?

Men bordet föll i belåtenhet - vilket kändes skönt! Barnen nöjda och mamman glad!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  december 2018  >>
tiontofr
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

View posts in large calendar