Konferensanläggning som ger mersmak och konsultdagarnas charm.

mar 12
Skrivet av: Annelie Eng 2018-03-12 22:35

(betalt samarbete med Rimforsa Strand Konferenser)

Att konsulta innebär också idag för mig olika uppdrag och olika samarbetspartner. Det ger en slags frihet och omväxling. Och när den ena har uppgång i uppdrag så har den andra lågsäsong om ni förstår vad jag menar. 

Vissa dagar jobbar jag hemifrån - ibland från morgon till kväll. Ibland jobbar jag i andras lokaler och ibland håller jag bland annat värdskap under tex konferenser.

Det där med värdskap och konferenser är mycket roligt tycker jag. Lika väl som att vara deltagare som att själv vara en i teamet som servar med bästa värdskapet för konferensgäster. Därav var också detta inlägg en självklarhet för mig att skriva i samarbete med just en konferensanläggning. Självklart bjuder jag på mina egna ord i texten.

Jag har genom åren varit på konferenser i många av Sveriges städer. Lika väl endagskonferenser som övernattande konferenser. Dock har jag aldrig varit på konferens i Linköping, vilket jag numera, mer än gärna skulle vilja åka på!

Alltså wow vilken konferensanläggning jag har funnit i Rimforsa Strand!

Den ståtliga konferens och hotellbyggnaden är belägen vid Åsundens strand endast 30 minuter från Linköping. Här erbjuds personligt ihopsatta konferenspaket med möjligheter till stor variation till att låta kreativiteten flöda. Det gillar jag!! Här kan konferensgruppen efter en stillasittande lärande dag få prova på att vara kockar för en kväll, likaväl som målning, vinprovning yoga och kajakturer mm.finns som möjlighet. Dessutom ingår alltid ett strandbastubad när man bokar ett konferenspaket här. Alltså wow! 

 

Vad gäller matintag i konferenspaketen, oavsett om det är konferens över dagen eller över natt, så verkar de definitivt stilla min hunger på ett strålande och mycket smakligt sätt. 


När jag tittar på bilderna på rum och lokaler blir jag överväldigad- den äldre charmen är mycket smakligt inredd och tilltalande!

Ja, genom detta samarbete med Rimforsa strand börjar jag fundera på om det kanske skulle vara dax att dra ihop en konferens med mina kvinnliga entreprenörskollegor- jag är övertygad om att vistelsen och lärandet i denna fantastiska miljö skulle ge oss en kick till fortsatt utveckling och grymma resultat i vårt företagande!

Kram A.Prinsessan Adrienne- så fint! Och hur skapar man humana vuxna av tonåringar 2018

mar 12
Skrivet av: Annelie Eng 2018-03-12 11:07

Som mamma tycker jag att det är av vikt att lära mina barn att respektera andra människor och även andra människors tid. Att låta bli att uttyttja andra människor och ta dem för givet. Budskapet är dock inte hel-enkelt att nå fram med till internetuppslukade tonåringar.
Internet i alla ära men våra ungar har sån tillgång till konstlad och overklig verklighett fylld av attityder genom internet också. 

Så klart jag inte vill att mina ungar ska bli den sortens vuxna som skiter i bokningar och överrenskommelser med andra som liksom bara tänker på sig själva, med en attityd som om det är skit samma om andra människor får vänta eller styra om pga av dem och deras förändring.

Ska jag vara ärlig så känns det som jag sliter mina gråa emellanåt för att få till den tillvaron med mina tonåringar. Respekten för andra männsikor och att inte ta andra för givet- Hur har du lyckats med dina tonåringar?

Såklart mina tjejer är fantastiska i mångt och mycket men ibland.. ibland så kan jag känna att jag inte alltid når dem.. Dert finns ju mer som påverkar deras fokus än jag..

Jag tänker att vuxenvärlden mer borde gå i bräschen för att visa de yngre hur att respektera alla människors unikheter och deras tid. För om vuxenvärlden står fast vid att nonschalans mot andra människor ej existerar finns ju inget utrymme för barn att följa det.

Tja, i en singelmammas vardag kan mycket hända och att skapa humana vuxna är den största och viktigaste delen i min vardag.

Jag vill lära mina ungar att framgår är annat än att visa lyxliv på socialamedier- framgång bygger du på insidan och då blir gruppen och den yttre fasaden på lika väl sociala medier som i verkligheten mindre viktig. Jag vill lära mina ungar att framgång byggs inte av vassa armbågar och ett stort ego- tvärtom om ju mer du kan coacha dig själv till att hitta värme närhet tryhhet och att inte köra på i livet med "jag ska" - ju mer framgångsrik blir du!

Grattis till finfina namn av Sveriges senaste lilla Prinsessa Adrienne Josephine Alice! Så fina namn! Jag hade tippat på Alice- Adrienne hade jag aldrig kommit på - men tycker det blev kalas!

 

Hittade lite tidigare kylskåpspynt från tidigare bostad, när jag fortsatte min urgallring- Vad ska man spara och inte? 

 

 

En fjärdeklassare vid namn Annelie borde vara år 1977

 

Och här en fin målning till en mamma från en äldsta dotter för många många år sedan

Den som spar han har

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2018  >>
tiontofr
2627281234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

View posts in large calendar