I en singelmammas vardag ingår det också att se till att ungarna tar sig ann och genomför olika uppgifter på bästa sätt. Att uppfattas som slarvig är ingen direkt god egenskap att beaka. 

Jag tror på att försöka få barnen att se vikten med att göra sitt yttersta vad gäller skolarbete. Dämed inte sagt att det alltid är enkelt i dessa tider då internet kan visa dem glitter glans och glamour dygnet runt utan att för den delen få dem att förstå att de krävs hårt arbete och slit att ta sig någon stans. 

Tid energi och pengar- våra tre bägare  Vad är jag benägen att ta av för att ta mig vidare? Vilken bägare har jag möjlighet att ta av för att ta mig vidare o ett specifikt ämne just nu?

Det skulle ju kunna vara enkelt att fly bort i tanken att tid är pengar och jag har inga pengar- och därmed stanna i sin egna utveckling... Motsatsen föredras tycker jag- Om jag satsar min tid nu så har jag möjlighet att skaffa mig mer pengar framöver.

Min egna erfarenhet innebär att jag har stått i situationer likaväl vad gäller studier privatliv som yrkesliv där jag jag har valt att gå vidare och jag har också tagit mig vidare genom att vid olika tillfällen tagit olika mycket "investerngar från mina tre bägare.

Att gå genom livet och tro på att mina steg framåt ligger i någon annans skor är väl naivt och något jag vill få mina ungar att tänka bort ifrån.

Vissa ronder är tuffa att gå som förälder vad gäller att få ungarna att få till tänket av eget ansvar.  För visst är det så att investeringen i eget handlingsansvar kan ta energi som kan tyckas vara onödig i stunden, trots att det är så mycket mer gynsammare till goda resultat än tvärtom, eller hur? 

När skyller du din motgång/framgång på någon annan och när ser du ditt egna ansvar i den? Hur får du dina ungar att förstå vikten av eget handlingsansvar?

 

Idag stoppa jag i orden tidenergi och pengar ihop med egetansvar i påskäggen- Vad stoppar du i ?

Kram A.