Stor behållnings av innehåll- vad stoppas i påskäggen?

mar 31
Skrivet av: Annelie Eng 2018-03-31 09:18

I en singelmammas vardag ingår det också att se till att ungarna tar sig ann och genomför olika uppgifter på bästa sätt. Att uppfattas som slarvig är ingen direkt god egenskap att beaka. 

Jag tror på att försöka få barnen att se vikten med att göra sitt yttersta vad gäller skolarbete. Dämed inte sagt att det alltid är enkelt i dessa tider då internet kan visa dem glitter glans och glamour dygnet runt utan att för den delen få dem att förstå att de krävs hårt arbete och slit att ta sig någon stans. 

Tid energi och pengar- våra tre bägare  Vad är jag benägen att ta av för att ta mig vidare? Vilken bägare har jag möjlighet att ta av för att ta mig vidare o ett specifikt ämne just nu?

Det skulle ju kunna vara enkelt att fly bort i tanken att tid är pengar och jag har inga pengar- och därmed stanna i sin egna utveckling... Motsatsen föredras tycker jag- Om jag satsar min tid nu så har jag möjlighet att skaffa mig mer pengar framöver.

Min egna erfarenhet innebär att jag har stått i situationer likaväl vad gäller studier privatliv som yrkesliv där jag jag har valt att gå vidare och jag har också tagit mig vidare genom att vid olika tillfällen tagit olika mycket "investerngar från mina tre bägare.

Att gå genom livet och tro på att mina steg framåt ligger i någon annans skor är väl naivt och något jag vill få mina ungar att tänka bort ifrån.

Vissa ronder är tuffa att gå som förälder vad gäller att få ungarna att få till tänket av eget ansvar.  För visst är det så att investeringen i eget handlingsansvar kan ta energi som kan tyckas vara onödig i stunden, trots att det är så mycket mer gynsammare till goda resultat än tvärtom, eller hur? 

När skyller du din motgång/framgång på någon annan och när ser du ditt egna ansvar i den? Hur får du dina ungar att förstå vikten av eget handlingsansvar?

 

Idag stoppa jag i orden tidenergi och pengar ihop med egetansvar i påskäggen- Vad stoppar du i ?

Kram A.


Barnafödsel & långfredag delat i två.

mar 30
Skrivet av: Annelie Eng 2018-03-30 09:56

Den längsta fredagen av dem alla- långfredagen. Jo, så var fallet när jag var barn. Jag kan enkelt komma ihåg att även upp i tonåren så var denna fredagen på någos sätt så mycket längre i tid än alla andra fredagar och dagar. I min värld tråkiga tv program och ingenting var öppet.

Sen fick jag barn, 1992 på just självaste långfredagen- och eftersom födseln var redan strax innan kl.11 på förmiddagen så blev inte den väntan och dagen i känlsa längre än alla andra dagar, även om affärer och annat fortfarande inte var öppet! Resten av dagen hade jag ju en fin dotter att skåda.

 

Vad har sen hänt på dessa 26 år? Jo denna den långa fredagen är som vilken annan dag som helst. En extra skön ledighetsdag för många. Men också jobbar fler och fler yrkeskårer denna dag också.

Själv jobbar jag fram till eftermiddagen och går först då på riktig påskledighet. Denna långa freagen blir i år alltså delat på två för mig. Och längden på dagen påverkas till att blir mer vanlig än längre än någon annan dag för mig.

Inom handeln så är dagen idag säkerligen som vilken annan jobbdag som helst- de större varuhusen kör öppet och staden är full av arbetande affärsbiträden.  Denna långa fredagen har sen min dotters födelse blivit en vanlig fredag. Dock ingår den i påskhelgen som är den längsta sammanhängande helgledigheten för en hel del fortfarande. Dock mer levande än lång och tråkig som när jag var barn.

Frågan är om vi egentligen behöver öppet på allt 7 dagar per vecka 24 timmar om året när även internet når oss dygnet runt numera. Själv klickade jag hem ytterligare en fin sametskudde fem i tolv igår kväll. För mig mer avslappnad handel än att springa runt i affärer oavsett det är långfredag eller ej.

Hur tror du att det skulle vara om vi backade tillbaks något- Lät affärer restauranger och annat hålla stängt vid röda dagar som denna? Hur skulle det påverka oss?

Jag tänker att extra ledighetsdagar att komma ikapp med eftersläpande markservice, skolarbete och tid för att umgås, kanske skulle göra gott. För visst har du också hört eller själv sagt att du inte har tid..

Såklart att långfredagen 1992 förändrade historien - iallafall för mig som mamma..

Nix, jobb några timmar till sen och vi får se om långfredagen blir tillvaratagande för tonåringar att göra det de ska istället för tvärtom.. 

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  november 2018  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar