s

Stor behållnings av innehåll- vad stoppas i påskäggen?

mar 31
Skrivet av: Annelie Eng 2018-03-31 09:18

I en singelmammas vardag ingår det också att se till att ungarna tar sig ann och genomför olika uppgifter på bästa sätt. Att uppfattas som slarvig är ingen direkt god egenskap att beaka. 

Jag tror på att försöka få barnen att se vikten med att göra sitt yttersta vad gäller skolarbete. Dämed inte sagt att det alltid är enkelt i dessa tider då internet kan visa dem glitter glans och glamour dygnet runt utan att för den delen få dem att förstå att de krävs hårt arbete och slit att ta sig någon stans. 

Tid energi och pengar- våra tre bägare  Vad är jag benägen att ta av för att ta mig vidare? Vilken bägare har jag möjlighet att ta av för att ta mig vidare o ett specifikt ämne just nu?

Det skulle ju kunna vara enkelt att fly bort i tanken att tid är pengar och jag har inga pengar- och därmed stanna i sin egna utveckling... Motsatsen föredras tycker jag- Om jag satsar min tid nu så har jag möjlighet att skaffa mig mer pengar framöver.

Min egna erfarenhet innebär att jag har stått i situationer likaväl vad gäller studier privatliv som yrkesliv där jag jag har valt att gå vidare och jag har också tagit mig vidare genom att vid olika tillfällen tagit olika mycket "investerngar från mina tre bägare.

Att gå genom livet och tro på att mina steg framåt ligger i någon annans skor är väl naivt och något jag vill få mina ungar att tänka bort ifrån.

Vissa ronder är tuffa att gå som förälder vad gäller att få ungarna att få till tänket av eget ansvar.  För visst är det så att investeringen i eget handlingsansvar kan ta energi som kan tyckas vara onödig i stunden, trots att det är så mycket mer gynsammare till goda resultat än tvärtom, eller hur? 

När skyller du din motgång/framgång på någon annan och när ser du ditt egna ansvar i den? Hur får du dina ungar att förstå vikten av eget handlingsansvar?

 

Idag stoppa jag i orden tidenergi och pengar ihop med egetansvar i påskäggen- Vad stoppar du i ?

Kram A.


Barnafödsel & långfredag delat i två.

mar 30
Skrivet av: Annelie Eng 2018-03-30 09:56

Den längsta fredagen av dem alla- långfredagen. Jo, så var fallet när jag var barn. Jag kan enkelt komma ihåg att även upp i tonåren så var denna fredagen på någos sätt så mycket längre i tid än alla andra fredagar och dagar. I min värld tråkiga tv program och ingenting var öppet.

Sen fick jag barn, 1992 på just självaste långfredagen- och eftersom födseln var redan strax innan kl.11 på förmiddagen så blev inte den väntan och dagen i känlsa längre än alla andra dagar, även om affärer och annat fortfarande inte var öppet! Resten av dagen hade jag ju en fin dotter att skåda.

 

Vad har sen hänt på dessa 26 år? Jo denna den långa fredagen är som vilken annan dag som helst. En extra skön ledighetsdag för många. Men också jobbar fler och fler yrkeskårer denna dag också.

Själv jobbar jag fram till eftermiddagen och går först då på riktig påskledighet. Denna långa freagen blir i år alltså delat på två för mig. Och längden på dagen påverkas till att blir mer vanlig än längre än någon annan dag för mig.

Inom handeln så är dagen idag säkerligen som vilken annan jobbdag som helst- de större varuhusen kör öppet och staden är full av arbetande affärsbiträden.  Denna långa fredagen har sen min dotters födelse blivit en vanlig fredag. Dock ingår den i påskhelgen som är den längsta sammanhängande helgledigheten för en hel del fortfarande. Dock mer levande än lång och tråkig som när jag var barn.

Frågan är om vi egentligen behöver öppet på allt 7 dagar per vecka 24 timmar om året när även internet når oss dygnet runt numera. Själv klickade jag hem ytterligare en fin sametskudde fem i tolv igår kväll. För mig mer avslappnad handel än att springa runt i affärer oavsett det är långfredag eller ej.

Hur tror du att det skulle vara om vi backade tillbaks något- Lät affärer restauranger och annat hålla stängt vid röda dagar som denna? Hur skulle det påverka oss?

Jag tänker att extra ledighetsdagar att komma ikapp med eftersläpande markservice, skolarbete och tid för att umgås, kanske skulle göra gott. För visst har du också hört eller själv sagt att du inte har tid..

Såklart att långfredagen 1992 förändrade historien - iallafall för mig som mamma..

Nix, jobb några timmar till sen och vi får se om långfredagen blir tillvaratagande för tonåringar att göra det de ska istället för tvärtom.. 

Kram A.


Avkopplande långt och ledigt

mar 29
Skrivet av: Annelie Eng 2018-03-29 07:51

Påsken stundar- den längsta ledighetshelgen i vår årliga almanacka för en måndags till fredagsarbetare. Och det där med ledighet kan ta sig olika för. 
Hur påverkas vi av visionen av att "tomten är far till alla barnen", när det blir mer måsten än ledighet under större ledighet?

En ledighet bör ju ändå vara avkopplande? Och vad är avkopplande? Så klart att just det där med avkoppling kan se lika olika ut som vi olika är. 

Alla är vi olika och unika och behöver stöttas i det istället för tvärtom. 

För många tonåringar är garanterat avkoppling en ledig helg som påsk att sova länge vara upplänge och käka mängder av godis- för singelmammor kan avkoppling näst intill vara det motsatta- att vara uppe tidigt utan att behöva rusa iväg , njuta av tystheten och och ta dagen som den kommer. 2018 behöver det inte vara avkoppling att fira med stora middagar som kräver att någon står vid spisen och förbereder x antal timmar. För att sedan ta disken efteråt

Tänk om en enkel promenad och ett parti kort i myskläder bland godisägg blir mer avkopplande än med finkläderna på bland pleti och kleti?

Tja oavsett- allt har sin riktighet och sitt värde. Koppla av och njut av din helg på ditt sätt.

 

Var sak har sin tid och vad gäller påskkärringar så är den epoken förbi sen flertalet år på dessa tjejerna. 

Kram A.

 


Bästa köpet med Tradera!

mar 28
Skrivet av: Annelie Eng 2018-03-28 07:45

Det där med hållbarhet och återanvändning vad gäller kläder skor möbler och heminredning tex är egentligen helt fantastiskt att kunna eftersträva. Ju äldre jag blir, blir jag mer och mer fantast av det tänket. Och då ska ni veta att jaghar med mig från barnsben tänket av att nytt är bäst! Har du nån gång kikat i din garderob- hur mycket hänger där som inte används och som skulle kunna användas av någon annan än dig?

Jag måste säga att jag är en stor fan idag av köp/sälj och bortskänkes sidor som finns. I begynnelsen av att ha min första dator hemmavid- ja ni förstår att det är en del årsedan. Då handlade jag och sålde på blocket. Jag kommer ihåg prylar som vitrinskåp, utdragssäng och tvillingsulky som köptes och sedan när vi använt färdigt såldes igen.
Idag är jag mer aktiv på köp och sälj grupper på favebook inom mitt närområde. Det blir så enkelt då att lika väl hämta en köpt vara som att lämna ut. Men också Tradera har nu vunnit mitt hjärta. Jag har en väninna som alltid är såååå snyggt klädd och som handlar det mesta just på Tradera. Och då ska ni veta att det är kläder av hög klass och fina märken som hon går klädd i. Dock har hon nästan inte betalat någonting för dessa exclusiva plagg och skor.

Nyfiken som jag är testade jag genom att registrera mig på Tradera för ett tag sedan- kikade på tänkbara produkter som jag var ute efter och gjorde en minneslista. Prövade att delta i några auktioner, men vann dem inte. Några var jag helt övertygad om att jag skulle vinna- dock så där fem i tolv rasslade auktionern till med bud långt över mina maxbud, så det blev inga varor till mig.

  

Men så i förra veckan så var det min tur och jag rådde iland en auktion. Nervöst- swishade jag över pengarna och undrade hur detta skulle fungera. Kände mig iallafall trygg i att jag fick ett trevligt mail ifrån säljaren. Skrattade gott åt hur hon beskrev hur hon hade paketerat min auktionsvinst. 

Och så igår så kom sms från schenker att mitt paket fanns att hämta på närbutiken. Så spänd hämtade jag det väl inplastade paketet. Jag öppnade och blev alldes utomordentligt nöjd- Så här har ni dem nu- mina alldeles egna nyinköpta Dr Martins i nyskick!! Så nöjd jag är och de lever definitivt upp till säljarens beskrivning och jag är så tacksam och glad över detta! Genom detta köp har Tradera nu fått sig en ny fan och min minneslista där är fylld med fina varor och pågående auktioner. 

Varför ska man då handla begagnat? Jo dels är det ju ekonomi i det hela och möjlighet att köpa kläder, skor och andra ting till avsevärt reducerade priser- men också ett stort led i ett hållbart samhälle. Alltså många av oss lever i ett överflöd med en mängd olika prylar som bara står och som inte används- Är det status? 

Jag har själv fått öva mig i att gallra ur- det där arvet att befästa minnen i fysiska ting har gjort det mycket svårt för mig att gallra ur. Men skam den som ger sig- och numera är jag en fena på att gå igenom hem och skåp och rensa! Så tacksam för detta! Herre gud - att spara för sämre tider gjorde man under första och andra världskriget och inget avdera som jag har upplevt. Det arvet behöver jag inte föra vidare längre!

Ni ser man ska våga pröva nytt- det kan bli så bra! Att leva kvar i resterna av det gamla och inte våga pröva nya vägar är såå tokigt- de nya vägarna vet du ju aldrig hur de kommer att sluta? 

Nu ska jag möta våren i mina nya Dr Martins. De är bekväma, och passar perfekt för långa promenader på nya vägar , långt bort från kyliga vindar.

Tradera - HÄR

 Kram A.Öppenhet till ny kunskap & blombukett i gult för egen skull

mar 26
Skrivet av: Annelie Eng 2018-03-26 20:12

Jag har skrivit om det för - njutningar. Att ta ansvar och ge sig själv minst tre njutningar varje dag. Vardag som heldag sommar som vinterdag. Tre njutningar per dag från dig själv till dig själva.

Njtningar som på sikt också höjer upp självkänslan när andras framfart liksom trycker ner den. Tänk det är 2018 och fortfarande finns det idioter som bara  kör på i motorvägsfart oavsett de är på smågata eller motorväg. Oavsett det finns vägren eller trotoare  för förbipassagerare. 2018 och de finns fortfarande idioterna som bara anse sig ha rättigheter och inga skyldigheter.

En blombukett från dig själv till dig själv, som mötare kanske du då, vart tiden lider slipper krocka med en förare som den ovan. Stärkt i möjligheter och kapabel till att väja undan.  Så här års i fin gulig färg blir buketten också fylld med glädje.

 

Njutningar ger resultat. Från dig själv tll dig själv.

Idag har jag varit på utbildning-bra sådan också. Det dä med försvar - mycket intressant.

Hur öppen är du mot att bli erbjuden en dags utbildning i ämnen som kanske inte ligger dig närmast hjärtat?

Tänker du att nej- ja har inte tid?

Eller tänker du- Yes, möjlighet till ny kunskap? 

Dags att reflektera dagen - tidig dag imorn med.

Kram A.

 

 


Fredag hela veckan med njutningar, leopardmönstrat från topp till tå med Lindex & hm i garderoben.

mar 23
Skrivet av: Annelie Eng 2018-03-23 08:55

Yehaa- fredag och helgen är snart här. Hur skönt känns inte det?Eller spelar det någon roll vilken veckodag det är? 

Tja, jag tycker att just det där med känslan för veckodagarnas namn är något vi alla borde se över. Vad är det som gör att jag har en god känsla för att det är fredag och känslan inte var lika god igår när jag slog upp ögonen och det var torsdag? Ni får står ju- det kan knappast ha med just veckdagens namn att göra.

Allt ligger ju i vad vi stoppar in för innehåll på våra dagar. Och just det där med helg är ju speciellt efter som den stora majoriteten fortfarande lever i yrkesroller där fritid är just på lördag och söndag. Har jag dessutom inte identifierat vilket yrkesområde som jag trivs bäst inom och som utvecklar min fulla potential. Ja då kanske måndag till fredag är mer tunga dagar än just när det går mot veckoslut.

Vad kan man då göra för att förändra detta känslomässiga spel som gör sig påmind beroende på vilken dag man slår upp ögonen till?

Identifiera- Vad har du för innehåll på dina respektive dagar? 

Detaljera - Jobbar tex. Detaljera klockslag för jobb transport luncher raster hemkomst osv

Luckor- var ligger dina luckor? Vad stoppar du in på dem?

Lista- Njutningar- vad njuter du av? Lista sida upp och sida ner små enkla ting som ett levande ljus vid måltid som en resa till Mauritsius.

Sätt ihop Luckor och njutningar- 3 medvetna luckor per dag är mitt tips. Plocka från din lista så du ALLTID får in 3 medvetna luckor per dag som dragkraft genom det tyngre i dagen.

En grå mulen dag kan leopardmönstrat definitivt pigga upp mig. Det mönstret är riktigt njutbart för mig. 

 

Egen köpt mössa från barnavdelning är min klara favorit av mössor perfekt i färg och kvalite. Sjal från Hm och ärvd av en stor dotter som tröttnat på den. Så kan det vara i min garderob. Dock ett medvetet val ill njutning i en dag med fullt schema.

Mössa- Lindex 

Sjal- Hm

( dock inget från årets säsonger)

Kram A.


När tiderna förändras vad är ett riktigt jobb?

mar 22
Skrivet av: Annelie Eng 2018-03-22 11:11

Året är 2018 och ALLT ser mycket annorlunda ut än när jag föddes för lite över 50 år sedan. Ibland när jag beskriver saker under min uppväxttid för mina ungar är det som om jag är mitt i början på en historiebok och växte upp på stenåldern. Inga säkerhetsbälten i bilar, så många som möjligt transporterades i bilarna, rökning inomhus och inne i bilarna, affärerna stängda efter kl.18 på vardagar och hela söndagar osv. Och ännu mer stenåldernlikt för dem är när jag försöker få dem att förstå att jag som levande människa nu, har vuxit upp med endast 1 telefon på hemmaplan. Den satt till och med fast i hallväggen... 

Alltså de kan liksom inte ta in det..

Lika väl som ovan exempel på är hur det var, så har också arbetsmarknaden ändrat sig radikalt. Jag vet att min mormor sken upp när jag berättade som 18 åringar att jag hade fått fast statlig tjänt. "Åh, Annie nu har det löst sig för dig också", sa hon.
Löst sig? Jo det var ju liksom det man strävade efter då. den fasta tjänsten och gärna hos en bra och trovärdig arbetsgivare också. Och jag hade ju fått arbete hos en statlig myndighet- mer trovärdigt än så gick liksom inte! Klart att mormor inte var lika glad när jag efter några år sa upp min anställning för att prova oregelbundet restaurang och hotellarbete..

Tiderna har bara sedan min tonårstid ändrats radikalt. Idag älskar jag att jobba i projekt- Att jobba med deadlines och uppsatta mål och när det är genomfört är projektet slut. Visst kan det vara sårbart och kräver sin planering för en entreprenör och ensamförsörjande tonårsmamma. Men det går! Jag mår så bra av det!
Ibland har jag tänkt att jag kanske skulle söka mig en fast tjänst- och jag gjorde faktiskt det för nåt årsen eller två när jag bytte inriktning i mitt företagande och var lite osäker på om jag skulle fortsätta med eget eller ej. Då dök det upp en tjänst som jag tycket mig vara kvalificerad till hos min tidigare statliga arbetsgivare. Men oj, vilken anställningsprocess. Tiderna hade förändrats här också. Mina tidigare kunskaper från system tänk och arbete inom myndigheten värdesattes skrattretande nog inte alls. Märkligt kan jag tycka- tänk så många utbildningstimmar i lön som hade sparats.. Iallafall jag gick inte vidare och tyckte faktsikt i stunden att det var något sorgligt- men numera så ser jag det positivt. Det är liksom en mening med allt. Att inte komma vidare i den anställningsprpcessen gav mig en rejäl spark att ta tag i mitt företagande. Att jobba i projektfort är trivsel för mig! Och jag varvar så många intresanta uppdragsgivare och uppdrag. Jag lär och levererar i ett tänker jag ibland. Och kanske en dag dyker det upp ett projekt hos min tidigare sttliga arbetsgivare där de behöver se över vilken kunskap man tar till vara hos sökande men också inom organisationen! Jag skulle absolut ställa upp på det arbetet! För jag har fortfarande ett stort hjärta till min tidigare arbetsgivare!

Samma mamma samma dotter fast tiderna har förändrats. Från anställd svarthårig till medelåders blond entreprenör. Från lite sprallig tjej till snyggaste tonåring. Våra mobila enheter är lika viktiga för inkomst som för skolarbete idag- det tar sin tid att förstå vad som är på riktigt när tiderna förändras. Men det är på riktigt jag är blond- igen!

Frågan kvarstår då hurvida jag jobbar på riktigt eller inte? Så klart jag gör. Även min blogg är på riktigt! Det kan vara svårt för många att ta in att 2018 kan just sociala media, blogg, youtube, instagram osv generera inkomst och levebröd som människor betalar skatt för och lever av. Då är väl det att jobba på riktigt?

Nu en lunchpaus och sen projekt jobb!

Kram A.Ny resa med Tui och påminnelser är bra.

mar 21
Skrivet av: Annelie Eng 2018-03-21 07:56

Ingen har tillgång till alla sina minnen samtidigt. Vissa minnen kommer vi aldrig tänka på igen. Det innebär att vi kan skaffa oss system för att komma ihåg det vi vill komma ihåg. Kan liknas vid almanackans funktion.

Foton och bilder är just en suverän påminnelse kanal för alla våra minnen. Ett foto kan föda så oroligt många minnen.

Igår blev jag väl påmind om att bland det bästa jag vet numera- är att resa. Jag blev också påmind om att vissa platser längtar jag tillbaks till och kan tänka mig att besöka mer än en gång.

Jag har varit på Rhodos ett flertalet gånger . Alltid rest dit med TUI. Vilket har varit helt perfekt alla gångerna! Det är också på Rhodos som ett av våra favorithotell ligger. Atlantica Princess.

Härifrån har jag minnen med alla ungarna fast dock vid olika tillfällen. Och jag åker gärna hit igen! Igår påannonseade Tui en bild över hotellområdet, vilket gav mig en känsla att direkt att vilja boka. En ny vecka här skulle ge ytterligare goda minnen för mig.

Jag är väl medveten om att alla besitter inte plånboken av att kunna resa med sina barn. Framförallt inte inom min kategori- singelmammor i låg och medelklassen. En gång i tiden trodde jag själv att det var HELT otänkbart för egen del att resa. Dåligt med pengar och modet att resa som ensam vuxen, var stora hinder för mig. Från då till nu har jag utvecklats. Medvetet. Jag vänder på slantarna för att kunna resa med mina ungar. Från då till nu har jag slutat röka, sålt av både möbler och andra ting, betalat av lån och jobbat extra. Detta har också resulterat i att iallafall 1 gång per år har jag åkt ivåg på en tur tillvarmare breddgrader. Målet är egentligen varje halvår och peridvis har det målet sats- förra året blev det Spanien i mars och cypern i juni- men sen dess.. Hm..

Jag blev verkligen gad över att titta på Tuis bild över Atlantica princess fina hotellområdet. Med visionen om att en ny vecka där skulle vara hur njutbart som helst, fortsätter jag att spara mina slantar och gallra ur onödiga ting. Det ena leder till det andra och även om resan och hotellet kanske inte är det billigaste så vet jag att det är såååå värt för pengarna att åka dit. 

På väg till hotellets middagssittning med två tonåringar för ett par årsedan. Al in Clusive är suverän på detta hotell!

Minst varsin bok att läsa ut är standard på våra resor- här en tonåring för ca 12 årsedan.

(Bild lånad av Tui)

Fina fina Atlantica Princess- Hoppas vi ses snart igen!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar