Ny resa med Tui och påminnelser är bra.

mar 21
Skrivet av: Annelie Eng 2018-03-21 07:56

Ingen har tillgång till alla sina minnen samtidigt. Vissa minnen kommer vi aldrig tänka på igen. Det innebär att vi kan skaffa oss system för att komma ihåg det vi vill komma ihåg. Kan liknas vid almanackans funktion.

Foton och bilder är just en suverän påminnelse kanal för alla våra minnen. Ett foto kan föda så oroligt många minnen.

Igår blev jag väl påmind om att bland det bästa jag vet numera- är att resa. Jag blev också påmind om att vissa platser längtar jag tillbaks till och kan tänka mig att besöka mer än en gång.

Jag har varit på Rhodos ett flertalet gånger . Alltid rest dit med TUI. Vilket har varit helt perfekt alla gångerna! Det är också på Rhodos som ett av våra favorithotell ligger. Atlantica Princess.

Härifrån har jag minnen med alla ungarna fast dock vid olika tillfällen. Och jag åker gärna hit igen! Igår påannonseade Tui en bild över hotellområdet, vilket gav mig en känsla att direkt att vilja boka. En ny vecka här skulle ge ytterligare goda minnen för mig.

Jag är väl medveten om att alla besitter inte plånboken av att kunna resa med sina barn. Framförallt inte inom min kategori- singelmammor i låg och medelklassen. En gång i tiden trodde jag själv att det var HELT otänkbart för egen del att resa. Dåligt med pengar och modet att resa som ensam vuxen, var stora hinder för mig. Från då till nu har jag utvecklats. Medvetet. Jag vänder på slantarna för att kunna resa med mina ungar. Från då till nu har jag slutat röka, sålt av både möbler och andra ting, betalat av lån och jobbat extra. Detta har också resulterat i att iallafall 1 gång per år har jag åkt ivåg på en tur tillvarmare breddgrader. Målet är egentligen varje halvår och peridvis har det målet sats- förra året blev det Spanien i mars och cypern i juni- men sen dess.. Hm..

Jag blev verkligen gad över att titta på Tuis bild över Atlantica princess fina hotellområdet. Med visionen om att en ny vecka där skulle vara hur njutbart som helst, fortsätter jag att spara mina slantar och gallra ur onödiga ting. Det ena leder till det andra och även om resan och hotellet kanske inte är det billigaste så vet jag att det är såååå värt för pengarna att åka dit. 

På väg till hotellets middagssittning med två tonåringar för ett par årsedan. Al in Clusive är suverän på detta hotell!

Minst varsin bok att läsa ut är standard på våra resor- här en tonåring för ca 12 årsedan.

(Bild lånad av Tui)

Fina fina Atlantica Princess- Hoppas vi ses snart igen!

Kram A.


Hur släpper vi förväntan och avund? Den egna stolhetkänslan behöver matas!

mar 20
Skrivet av: Annelie Eng 2018-03-20 06:44

Kom ut i vinterslasket sent igår kväll. Min förväntning låg inte i att det skulle komma mer snö. Snabb reflektion av den situationen säger mig direkt SLÄPP FÖRVÄNTAN på lika väl fröken väder som på någon annan. Det är så mycket roligae att bli possitivt överraskad än att gå runt med besvikelse genom förväntan på andra männsikor som inte har en aning om min förväntan på dem.

Väl hemma möttes jag av tonåshäng i vardagsummet. Tjejerna med poskvän hade blandat kvällen med pluggande middagslagning smtalande och kortspel. Mysigt! Jag ställde mig i hallen och tittade ut över mitt inte alltid så ordningssamma hem, men kände ändå känslan av stolhet som jag letade efter!

Jag är mega stolt över mina tjejer- då tänker jag på de de är och inte på det som de gör! För det som de gör får mig att åka berg och dalbana emellanåt, som vilken mamma som helst, vad gäller mina känslor.
Mega soltkänslan känner jag över mitt hem. Skapat av mig själv av eget tycke och smak. Roddat av mig som ända vuxen ihop med de två hemmavarande tonåringarna. Bostadsrätten och känslan av min paradvåning är min hem och min borg. Centrum boendet är kalas!

Idag saknas "bara lite" lite praktiskt göromål av någon med snickarkunskaper som jag själv inte besitter. En avskärming i hallen hyllor i en garderob och nya skåk och maskiner i köket- tja sen så kan jag mata mig med mer stolthet!

Dax för att göra en ny "att göra lista idag, så att jag får till och lägger fokus på det jag vill och kan göra!

Nu ska den stolta singelmamman iväg på jobb- 2 dagars jobbande hemifrån i streck, denna veckan. Imorn kör vi hemmakontoret igen. en där blandningen är god för mig. Och jag matar mig med mer stolthet som tagit mig hit!

Matar du dig med stolthet över där du är i ditt liv och det som du har åstadkommit, eller sneglar du hellre på andra med avundskänsla?

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2018  >>
tiontofr
2627281234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

View posts in large calendar