Jag tror på att man ska göra saker som man tycker om och trivs med. Kanske kan mindre roligare aktiviteter då få snålskjuts alternativt faktiskt sållas bort. För vad måste jag göra egentligen?

Det är så enkelt att skaffa sig ett dåligt samvete för olika "borde göra saker"- det kan vara omgivningens världskarta som spökar eller den egna bedömningen av vad man själv borde göra.

SLÄPP DET DÅLIGA SAMVETET! Det tar dig aldrig framåt! 

Att vara singelmamma skulle kunna och har således varit en ständig kamp av dåligt samvete. Så dumt! Vi singelmammor kan direkt släppa lite av det dåliga samvetet genom att titulera oss enastående mammor istället för ensamstående. Bara på det byte av ordet släpper en del samvete. Men jag vet av erfarenhet - bedömnda uppifrån och nerifrån och uppifrån igen av ungar och tidigare partner. Pressen kan vara olidlig- det är såååååå enkelt för människor att kritisera istället för att backa upp! Som enastående mamma har och gör jag ett fantastiskt jobb oavsett vad någon annan ser sig rätt till att bedömma! 

Vad är då ett måste egentligen- Ja världkarltan är lika unik för oss alla som vi själva är unika- Därav tror jag på att göra det som just jag tycker är kul och sen skita i att pressa mig i att göra det som jag inte tycker om! 

Denna förmiddag blir därför jobbandet hög prio vid köksbordet- och disken får tas senare! Ha ha Powerwalk i eftermiddag får bli dagens fysiska ansträngning och jag tänker att dessa två för mig roliga punkter gör dagen.

 

Rensade förresten bland gamla pappershögar- där är min akilleshäl- såååå tråkigt! Iallafall hittade jag ett fint reportage i tidiningen Ascala för en del årsedan. Läs gärna- sorgbearbetningsutbildning kan varmt rekomenderas! Ett grymt verktyg till att förhålla sig till förändringar.

Nu ror jag dagen med roligt jobb och hoppar bort från annat tråkigt!

Kram A.