(sponsrat inlägg)

Det där med musik är en spännande fråga tycker jag. Det finns väl inte så mycket mer än just musik som kan framkalla känslor på så sätt som musik kan. Och när text och musik är ett i varandra är det en gudaskapelse, tycker jag.

Jag har en viss förkärlek till just svensk musik och svenska låttexter. Svenska låtar funkar alltid!

En glad svensk poplåt kan få vilken fest som helst att blomma ut i både allsång och glädjande dans. Likaväl som en gäng gamla svensktoppslåtar kan få städningen i ett hem att bli mycket enklare. Kärlekslåtarna där man själv kan leva sig in i mysitiken och känslan är också en favorit. Ja just svenska låtar är något som jag ofta har i mina lurar. Och det finns trogna favoriter på mina låtlistor Eldkvarn, Ulf Lundell, Per Gessle för att bara nämna några.


Ni märker ju att det är mycket gamla gedigna låtar som finns på mina listor. Men såklart tillkommer det också nya låtar. Men det är inte bara en enkel match att som ny artist/låt ta sig in och hamna på min spellista bland ovan gamla musikrävar! Men när det väl dyker upp nya artister och låtar som platsar där, bland mina favoriter-och uttökar min spellista- Tja då är det riktigt nice! Därav var det också en självklarhet för mig att skriva denna texten i samarbete med just ett företag som lanserar en artist och ny låt! Det skulle ju bli himla tjatigt på mina - och kanske dina med- om inte de gamla godingarna blandades upp med nya artister och deras verk på våra spellistor- eller hur?

Ibland sätter sig en ny låt som en favorit vid första tonerna,  och några andra skapar istället nyfikenhet på att lyssna vidare på innan de blir till en favotit.

David Albin är en sån artist för mig-  En man, en gitarr en kärlek   - en platta med fina låttexter som bla "Om rikedom skulle räknas i kärlek" "jag höjer rösten"och "Min älskling". Jag fastnar också väldigt mycket för "Snälla berätta".

Det är också dax för nysläpp- på Spotify finns nu låten "Susanne" med David Albin". En fin låt som enkelt fastnar inombords. Trallvänlig men också textvänlig- Säkerligen igenkännande för många och bilden av Susanne kan skapas på många sätt.

Jag tycker absolut att David Albin och hans låtar är värd en chans. För mig är de vardagliga låtar ur livet där känslan finns med. Och det är just när igenkännande faktorn finns som jag blir nyfiken att vilja lyssna ännu mer.

 

 

Testa och gör som jag- ladda ner din spellista med David Albins låtar och då framförallt nya Susanne- på med lurarna och låt Davids låtar skapa dig känslor inombords! Vem är din Susanne? Ett litet hett musiktips helt enkelt för att njuta mer av din lördag, som jag också gör. 

Kram A.