Nybilsfokus- never stop dreaming!

apr 09
Skrivet av: Annelie Eng 2018-04-9 13:13

 Dröm är dröm och saga saga- drömmer det gör blott de svaga. Stämmer nog perfekt för den som vill bedömma "a dreamer like me" som svag.

Hade jag inte drömt och visualiserat hade jag aldrig tagit mig dit jag är idag!

I mina gener finns ingen tro på att varken öppna eller driva eget företag. Och absolut inte som ensamstående mamma. Tron på att, efter 10 års avhållsamhet från att köra bil, känna mig "good enough" bakom ratten och faktiskt ratta min egna bil- tja, den hade jag inte med mig som en självklarhet.

Genom att våga drömma och visualisera likavä rimliga som orimliga drömmar har jag idag tagit mig till rollen som entreprenör som   singelmamma sen 8 år tillbaks. Jag skulle ljuga om jag sa att vägen som egen företagare inte var kanstad med hinder- men genom att se hindrena som lärdomar är jag mer närmare mitt drömmål än tidigare.

Vad gäller bilkörning- är jag fantastisk stolt och lycklig över att jag varit modig nog att jobba med känslan och känna mig tillräcklogt bra som bilförare.
Visualisering handlar mycket om känsla för mig- att få mitt inre att grappa tag i det som för mig för med sig den goda känslan. Detta har inte bara fört med sig att jag idag är en singelmorsa som yrkesarbetar som entreprenör och konsult och forslar sig fram via bilkörning. Körningen består också i att köra runt i min tredje nya bil! Så coolt, när generna säger att bilar inte är värt att lägga pengar på.

Fast att man sen är mitt i en dröm visualisering så tar målen liksom inte slut där. Det föder istället nya drömmar genom att vara lugn och glad  över att via eget handlingsansvar ha tagit sig dit man vill. 
Så även om jag idag kör runt i en ny bil, så har jag ändå än dröm på g om min nästa bil. I min visualisering fyller jag dagligen på viktighetspunkter för nästa bil. 
Just detta gjorde det också självklart för mig att skriva denna text ihop med just en bilfirma som erbjuder bilar och märken möjliga att leva upp till mina önskningar. Och vad beträffar bilar så är jag inte rätt person att hålla koll på olika märken eller se just bilar som direkta skönheter. Men ska tilläggas att ju mer bilar jag numera har ägt och kört, ju fler egenskaper finner jag hos bilar som kan närma sig att jag kan se dem som vackra. 

 Förr om åren var jag mer beroende av kombi för småtjejernas vagnar och därefter produktleveranser i mitt företagande. Lyxigt värre att statsköra med tung kombibil utan att behöva när de tiderna är passe. En lagon stor, snygg och smidig bil passar mig. Numera sätter jag mer värde på att bilen ska vara flink, den ska vara enkel att parkera.

 Samtidigt ska bilen inte vara den minsta klenaste på marknaden- jag sätter stort värde på att den är mer en mellanklassbil och lever upp till att vara en sk säkerbil. Jag ska ju trots allt forsla både mig själv och mina småtjejer i den. Tittar jag till det yttre får den gärna var lite rund i formerna samtidigt som den är lite sportigi utförandet. 

Detta samarbetet har gjort, det möjligt för mig att kika vidare på några olika bilmodeller och märken och ja- min nästa drömbil ska vara svart till färgen och jag är övertygad om att jag kommer älska att köra runt i den- genom min visualisering känner jag redan av den känsla.

Never stop dreaming!

Kram A.Förväntningar i vår och hur är en normal mamma?

apr 09
Skrivet av: Annelie Eng 2018-04-9 08:08

Det där med vårens dofter kan påverka både på gott och ont. Lika väl allergier som depressioner frodas i skimret av våren. Så att "myntet alltid har två sidor", stämmer likaväl in på våren som allt annat.

Själv vaknade jag med igenklibbade ögon och tugnt huvud- dax för allergimedicin!

Och lika väl som medicinering gör våren njutbar för mig- likaväl finns det ofta fler vägar än bara en när livet kör ihop sig- dock kan det behövas några löplängder innan andra vägar hittas. Det kan så klart vara slitigt men mödan kan också ge sitt resultat när du sen lunkar lugnt och skönt på nya stigar. 

Förövrigt är dagen idag spännande för mig- jag ska börja något nytt- och känslan är som Bambi på hal is- och jag skulle kunna, ganska enkelt, börja tänka tankar om otillräcklighet och att vara sämre än andra.. Men jag väljer bort de tankarna och tänker att "Alla har ju faktiskt varit barn i början" och stannar där i min tanke. Jga stärker min tanke med att jag kommer iallafall lära mig någonting.

 

Vårfint på mitt bord med finaste vår buketten- herregud, har fått tulpanbuketter två gånger denna veckan från oväntat håll. Så glädjande och jag är så tacksam!
Kanske får man inte alltid uppskattning där man önskar vill och strävar efter. Men kanske om man sneglar lite åt sidan så finns uppskattningen och bekräftelsen där. Och sen är det ju det där med förväntning- Lika väl som vårens ljus har en förväntan med sig att inte föra med sig annat än trevligheter likaväl lägger vi onödiga förväntningar på andra människor. Det finns alltid en baksida.. Ju mer vi släpper krav och förväntningar på likaväl vår som mötande människor ju mer glatt överrskade kan vi bli, tror jag

Om du är tonårsmamma kanske du också brottats med förväntningen av att vara en normal mamma- Frågan är då- Vad är en normal mamma?
Återigen hamnar mina tankar i unikhetens tecken. Istället för att förvänta oss saker av varandra efter vår egna världskarta så blir både vår allergier och mammor så mycket, mycket lättsammare och fantastiska med att ha och göra med om vi uppskattar och bekräftar dem efter deras egen unikhet!
Våren du är en fin årstid och jag är så tacksam över allergimedicin som göra att jag kan ta till vara ditt ljus och dina dofter! ( Enkel mening att aplicera vidare på annat)

Väntar förövrigt med spänning på ett nytt tradera köp! Så kul  och tror att det kan passa finfint till läppstiften jag provade igår. Viken är din favoritnyans bland läppstifter i vår?

Kram A. 


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2018  >>
tiontofr
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

View posts in large calendar