Knytblus i högsta mode, makt och förändringar och mina tjejer.

apr 13
Skrivet av: Annelie Eng 2018-04-13 11:33

Jag är så glad att jag hittade den.. efter mycket letande så fanns den där, längst ner i gaderoben. Jag visste ju det från början när tanken kom att bära den, att jag hade den någonstans, men letandets väg gjorde mig några gånger osäker tills jag fann den. Nu är den på, vilket också var en osäkerhet i att göra. Ska jag verkligen? Varför ? Lilla jag? 

Så klart jag ska- PÅ MED DEN BARA! 

Kan undra varför jag sparat den- trodde väl adrig i min vildaste fantasi att jag skulle bära den igen.. Idag är jag glad att jag sparade den och jag bär den med med styrka i all min kvinnlighet. Jag bär den med stolthet för att faktiskt hedra Sara Danius-svenska akademins ständiga sekreterare som avgick igår...

Jag förstår mer och mer att likaväl som på småstädernas gator som i de fina salongerna så promenarar fortfarande manlighetens idioti i maktens korridorer. Det spelar alltså ingen roll vilken adress eller område korridorerna befinner sig på. 2018 och handlingskraftiga kvinnor som med säker grund vill arbeta för förändring i positiv mening, anses fortfarande och överallt vara besvärliga. Är det jämlilikhet?

Idag bär jag knytblus!

 

Första gången som jag känner trivsel och bekväm i denna blus- kanske har vi ett nytt mode på g- Herre gud jag är mamma till 4 intelligenta och kloka tjejer. Ska mina väninnors söner ha mer företräde i korridorerna än än de..? Skillnaden mellan manligt och kvinnliga möjligheter till makt och förändringa ska väl inte kvarstå från min mormorstid, 4 generationer senare?Bort med gubbiga instutioner och fram för mer bärande av  knytblusar.

Kram A.

 


Vårfint innan regnet kommer, enkla balkongtips

apr 13
Skrivet av: Annelie Eng 2018-04-13 08:59

Som ni vet tillhör jag ju skaran som så här års behöver använda allergimedicin för att inte klia ut mina ögon. Trots det så älskar jag sköna eftermiddagar med värmande solljus. Jag vet att grönskan så klart då strålar i kapp med solen, men ändå ju mer solljus som jag matar mig med ju mer styrka får jag.

Men våren kan också vara en måste tid- saker som jag själv har satt upp sm måsten. Men så klart de har ju att göra med att också kunna njuta mer. 

 

The balkony, min oas måste pysslas om och städas ur från vintersmuts. Jag bor ju mitt centrum med mycket biltrafik runt om,. Detta göra att just balkong och fönsterrutor blr rejält smutsiga av avgasetr om de inte håls efter. Just vintern håller jag inte efter dem.

Igår blev det iallafall en första tvätt av altanen och ner till förrådet för att hämta dynorna. Känns skönt med tankae på att solen ska stråla idag. När regnet sen strålar i helgen kan jag ta mer förrådsröj i stället!

Ytterligare måsten som våren för med sig är balkongplanteringar- lite fin grönska gör sittandet där utemer njutbart. kanske blir det tillfälle idag och investera i några plantor.

Utöver balkonegn så handlar måstena under våren också om att byta till sommardäck och städa ur bilen. Det kommer lösa sig idag redan, vilket känns mycket skönt!

Övriga fönster kanske också behöver ha sig en dos med städvattnet- men det får bli en annan dag.

Lite tomt ännu utan blommor och överdrag på dynorna- men snart så..

By the way - min balkong möbel ä gjord av enkla medel- soffa och bord av trätrallar. Madrasserna som dynor hittae jag på Jysk. Allt fyller sin funktion till njutning reflektion och goda samtal under vår och sommarperioden. Balkonglådorna har gjort sitt. Ljusslingan på räcket sitter numera uppe hela året för att slippa onödiga måsten som att sätta upp och ner den. Kan tyckas något kalt utan blommor över räcket, men jag ska se om jag kan hitta nån slags hängande kruka i år. Jag föredrag enkla lätta planteringar i kruka. 

Ska fundera vidare i dagen om detta med vår måsten- Måste måstena vara måsten och måste jag göra dem? Jag eller nån annan?

Vilken är din oas?

Vem bestämmer över vad du gör eller inte gör?

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2018  >>
tiontofr
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

View posts in large calendar