Godare sömn gör mig gott och det här sover jag gott av.

apr 15
Skrivet av: Annelie Eng 2018-04-15 11:52

 Som singelmamma känner jag stor delaktig i gruppen för människor som inte alltid har haft möjlighet till att prioritera sömn för välbefinnandet. Jag vet så väl att både jag och andra mår så mycket bättre som utvilade med rätt antal sömntimmar prioriterade i bagaget, än tvärtom. Som enda vuxen med flera barn har det näst intill varit omöjligt i vissa perioder. Jag är också övertygad om att det har påverkar mig och mitt sinnestillstånd mindre bra. Därför blev jag också så glad över att få betalt och göra detta ihop med ett företag, vars produkter kan bidra till den goda sömnen

God sömn ger mig möjlighet till rätt gott beslutstagande och jag presterar bättre i lika väl jobb, kunskapsintag som i mammarollen. Enkelt skulle jag kunna låsa min tanke med  att som singelmamma så är den goda sömnen inget jag själv kan påverka. Dock gillar jag ju mer möjlighetstänk, så jag "rekar" iställetför god sömn med eget handlingsansvar genm att stänga av telefon, datorer och tv samtidigt som jag kryper ner och sluter ögonen före klockan 22, då känner jag mig också piggare när jag vaknar. Den goda energin har liksom fyllts på bättre och känner mig också utvilad!  Regelbundet och så ofta jag får utrymme ger mig min rekning så mycket gott!

Vad gäller maten, har jag också märkt stor skillnad på när jag stoppar i mig sött, läsk och godis innan sömn. Jag blir liksom tung i kropp och huvud och vaknar inte med lätthet. Det är nästan som om all världens problem istället har etsat sig fast hos mig medans jag har sovit. Så mer och fler andra val av matintag fför min del är det bästa.

 
"fake it until you make it" vem har inte gömnt den otillräckliga sömnen bakom ett par mörka glas någon gång?

Det där med luften påverkar mig också vad gäller min sömn. Jag gillar att andas in frikhet i luften. Öppet fönster kan vara skönt,  men kan också öka ljud av olika sorter som tex förbipasserande trafik. 
Är det så att man dagligen vistas på platser med dålig luft så kan det ga en negativ inverkan på vår sömn. Att byta ut den gamla ventilationen mot ett fix-aggregat kan vara en mycket god lösning och invetsering för tex godare sömn. Värmen som som återvinns med ett sådant aggregat blir också bonus! Kanske är det det som ska stå på tur på min
"to do lista"- skaffa ett fix-aggregat ?

Vad gäller kaffeintag, så tillhär jag skaran som inte hittills har känt av känslighet hurvida jag dricker kaffe strax innan läggdax eller inte. Men jag försöker ändå undvika det. Te som innehåller koffein har samma inverkan, så numera checkar jag innehållet kvallarnas tepåsar. Med medvetna val  och getet handlingsansvar så tror jag att det går att påverka sömnen till det bättre.

Själv brukar jag emellanåt somna till en för mig god insomningsplatta som tex Trädgården och oasen. Dessa avslappningscd  påverkar min sömn mycket gott!

Med medvetna val  och getet handlingsansvar så tror jag att det går att påverka sömnen till det bättre. Och därmed också det totala välbefinnandet och livshjulet. Ni vet den röda tråden mellan kropp och själ. Gör vad du kan för att medvetet och väl ge dig själv jämn och varaktigt påfyllning av bägaren för god sömn. Den bägaren gör dig väl.

Kram A.

 


Tiden är också värt sitt pris, Söndag med god planering vad har jag stoppat in?

apr 15
Skrivet av: Annelie Eng 2018-04-15 08:23

Att göra rent och städa ur ger en skön känsla. Ibland tror jag att många mer än mig tappar det när vardagen springer på och vi har prioriterat så mycket att just städningen inte alltid hinns med. Städning som allt annat kan var bra att lanera in i sin almanacka så att det grs när det ska göras. jag menar det är ju väldans synd attmissa en regelbundenhet till god känsla och rent och snyggt runt oss själva..

Varje vår har jag i många år just spätt på den goda kännslan genom att städa ur bilen i smband med däckbyte. Under många år stod jag där själv och slet med damsugare och rengöringsmedel. Allt för att få bilen fin och glänsande. Det tag mig en halv dag..

Numera köper jag tjänsten. Även om jag inte kan mata mig med känslan av "I fix it", så mår jag mycket bra av att ha dragit in pengar- alldeles själv till att betala för uppdraget och jag juter lika gott av att sätta mig i min vårstädade bil som nu har sommardäcken på! Tiden att göra saker på är också värt sitt pris.

Sommar sommar och sol doft av.. ren bil! Åh vilken känsla det är. Nöjd som attan - det känns som ingen ska få äta minsta lilla kola nu i bilen ha ha.

Skönt är det också att kunna bocka av detta på listan. 

Både fredag och lördag har hunnits med en hel del på min to do lista. Och även viktuga pausar emellan. Idag blir det inte än avkopplande söndag är redan igång med första inlämningar av samarbete för bloggen och sen vidare på fortsatt utbildning.
Hetiskt? Nej- bägge sakerna är kul saker så känslan för denna söndag och vad jag stoppat in i den är mycket god.

Vad stoppar du in i denna din bästa söndag?

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2018  >>
tiontofr
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

View posts in large calendar