Funderar  på det där med likheter och olikheter. Och hur lika alternativt olika syskon kan vara egentligen. Min minsta lik mig mer till utseendet mer än nvad någon av de andra döttrarna är. Och ändå ser många likheter mllan mig som mamma och de andra också. Kan vara mest jag själv som inte ser likheterna.  Däremot ser jag en del andra likheter- likheter som jag är stolt över att de ha ärvt och tar efter sin inte alltid "perfekta moder".

Olikheterna systrarna emellan är lika stor som likheterna dem emellan- ja faktiskt skulle jag säga att det är så trota att det finns olika pappors gener i dem också. Oavsett de vill eller inte så har de mängder av likheter som jag vet faktiskt kommer från mig och mina gener. Om de själva är stolta över dem har identifierat dem som ärvd, vill ha kvar dem, eller vill jobba bort dem, har jag idagsläget ingen aning om. Dock kan det kännas lite märkligt när vissa beteenden och tolkningar av olika situationer i livet är som att se mig själv... När sedan någon av dem använder sig av beteende, ärvt från mig, men som jag själv på senare år jobbat bort, blir det nästan lite hokus pokus och kusligt över det hela vad gäller ärftliga likheter. Likheter går iarv och kan byggas på eller jobbas med. Hur vida vi bestämmer oss för att det ärvda för oss vidare och vi vill fortsätta köra på det, eller att vi ser det som hinder och vill göra oss av meddet så krävs det acceptans. Vi måste avcceptera vilka vi är och vad vi har inna vi kan gå vidare mot nytt!

Det är både fashinerande sorgligt kul och spännande att som 4 barns mamma se sin egna spegelbild leva vidare i fyra delar..

Vet du vem du är? Vilka bästa egenskaper du har? Vilka mindre bra egenskaper du har? Vilka ärvda beteenden du har och om de för dig vidare mot där du vill vara i livet?  

Hittills en hektisk dag med först en bra inplanerad almanacksdag, men när sen några impulsiva saker kom till blev dagen en tidig morgon och en sen kväll vad gäller jpbbuppdsrag. Och så här på eftermiddagstimmen kommer gäspningarna och ögonen är lite allergitrötta. Men skam den som ger sig. En flexibel tillvara innebär flexibilitet åt bägge håll och har man kul på jobbet funkar en och annan länre dag.

Kram A.