Eget handlingsansvar, tillvaro och passion

apr 29
Skrivet av: Annelie Eng 2018-04-29 08:07

Tack för alla återkoppling ang gårdagens filmtips. Så bra att fler än jag tycker att filmen är viktig bra och givande! Jag rekomenderar verkligen fler att se "A girl like her" tillsammans med sina tonåringar: Mitt inlägg om filmen hittar du HÄR.

Lördag igår- förråd och gaderober stod i centrum- vilket tog sin tid. Och sen körninga av mina tonåringar. I den mån jag kan, kör jag gärna tjejerna till aktiviteter och vänner. En möjlighet jag har jobbat mig till eftersom jag varken körde eler hade bil när min andra tjejer var små.idag är jag glad och tacksam över att jag greppade möjligheten till att utveckla mig själv. "Taxi Annelie" är idag utvecklat till att kunna finnas där för tjejerna. Det var definitivt värt den energi det krävdes att efter 10 år återigen sätta sig bakom ratten och köra. Med det vill jag också säga att det omöjliga är möjligt. Många gånger kan det vara vi själva som hindrar oss från att göra det vi vill.

" Vill vi så kan vi- Tja det ligger mycket idet. Det egna handlingsansvaret till vad som är möjligt för oss själva ligger i våra EGNA HÄNDER.  

Idag blir det födelsedagsmiddag  för ytterligare en tonåring. I en singelmammas vardag är det alltid lika skönt att slippa att stå vid spisen. Möjligheten att ta mig till en tillvaro där vi äter mer på restaurang och äter mer hämtmat än idag, finns på min lista. Jag har andra kvalifikationer i in mammaroll än just köksregionen. Ibland har jag nog känt mig underlägsen detta. Idag vet jag bättre- ju mindre tid just jag lägger på matlagning ju mer tid kan jag lägga på det jag faktiskt är bra på och det jag vill utveckla.

 

Finfint med alla vårblommor och planteringar så här års, tycker jag.

Söndagsmorgon fortfarande- kaffet är godast så här dags och nyhetmorgon går på i bakrunden. Lugnet som numera söndagar för med sig för mig är behövlig och något jag trivs att vara i. Jag tror, att om man inte har den tillvaron och det jobbet som inte ger det man vill att det ska ge, så byt!
Eget handlingsanvar- visst energi tid och pengar behöver på något sätt investeras- men inget kan ju bli sämre om vi inte trivs Eller hur?

Det blev blandad kompott på ämnena denna söndag - nu fortsätter jag i dagen.

Vad gör du med din bästa söndag?

Va i ligger din passion för ditt arbete?

Kram A.

 

 

 


Hur tar man kommandot som tonårsförälder- tips!

apr 28
Skrivet av: Annelie Eng 2018-04-28 09:42

Det där med att hitta tid möjlighet och viljan till umgänge med familjen, när barnen har vuxit upp till vilestarka tonåringar, kan vara ett litet meck. I singelmammans vardag finns det många viljor och den vuxma livserfarenheten kan ibland vara svår att nå fram och få igenom.

Med min äldsta dotter såg jag inte samma möjligheter som jag ser idag med de idag hemmavrande tonåringarna.
Livet var annorlunda då jag hade både små barn och tonåringar och kunde liksom inte dela på mig likaväl som jag strävade efter andra saker än idag. Så är det med oss alla livserfarenheten som livet bjuder på kan ge möjligheter att välja nytt och se världen från ett annat håll. Vill man kan man hitta möjligheter ur det lilla och ta sig mot nyare tider.

Mina ungar är alla mycket lika i samma åldrar. De är också mycket lika mig, fast att världen ser annorlunda ut än när jag växte upp så har de alla så många ingredienser från mig.. Äpplet faller inte långt från trädet kan man säga.

 

 

Möjligheter till tillvarande av tid tillsamman kan vara ett aktivitetschema. Valet av aktivitet TILLSAMMANS får gå runt. I går var det min tur att välja. Det blev film. Jag hade tidigare linspirerats på Camilla Läckbergs sida instagramsida om filmen. "A girl like her". 

Det var inte bara jubel innan filmen utan mina "starka tonåringar hade mer åsikter om vilken "töntfilm" det förmodligen skulle vara. Jag gav ändå inte upp. Det dukades upp med fredagsgodis och 15 åringens pojkvän satt också med.

En anorlunda fim som gav upphov till många känslor. EN SÅÅÅÅ VIKTIG FILM ATT SE TILLSAMMANS MED SINA TONÅRINGAR och ha filmsnack efteråt! Ödmjukhet och respekt mot andra människor istället för mobbing, elakhet och utanförskap! Att förstå att det kan finnas något bakom handlingen är inte samma som att ok handling av vedervärdig karaktär. Vad genererar det egna beteendet till andra människor? 

 

Idag är språk och tilltal från de yngre så mycket annorlunda än vad vi gamlingar någonsin kunde föreställa oss, när vi växte upp. Och det är inte till en fördel! Vad innebär ett taskigt bemötande och tilltal för en annan människa - Har du lyft det med dina tonåringar?

Filmen är stark  och jag beröders mycket!

Att bidra till sin närvaror vid en aktivitet som en annan familjemedlem satt, kan bidra till gott. Ibland måse vi föräldrar ta mer komando än vad vi tar och har möjlighet till- Är du tonårsförälder- GREPPA DEN!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  december 2018  >>
tiontofr
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

View posts in large calendar