s

Eget handlingsansvar, tillvaro och passion

apr 29
Skrivet av: Annelie Eng 2018-04-29 08:07

Tack för alla återkoppling ang gårdagens filmtips. Så bra att fler än jag tycker att filmen är viktig bra och givande! Jag rekomenderar verkligen fler att se "A girl like her" tillsammans med sina tonåringar: Mitt inlägg om filmen hittar du HÄR.

Lördag igår- förråd och gaderober stod i centrum- vilket tog sin tid. Och sen körninga av mina tonåringar. I den mån jag kan, kör jag gärna tjejerna till aktiviteter och vänner. En möjlighet jag har jobbat mig till eftersom jag varken körde eler hade bil när min andra tjejer var små.idag är jag glad och tacksam över att jag greppade möjligheten till att utveckla mig själv. "Taxi Annelie" är idag utvecklat till att kunna finnas där för tjejerna. Det var definitivt värt den energi det krävdes att efter 10 år återigen sätta sig bakom ratten och köra. Med det vill jag också säga att det omöjliga är möjligt. Många gånger kan det vara vi själva som hindrar oss från att göra det vi vill.

" Vill vi så kan vi- Tja det ligger mycket idet. Det egna handlingsansvaret till vad som är möjligt för oss själva ligger i våra EGNA HÄNDER.  

Idag blir det födelsedagsmiddag  för ytterligare en tonåring. I en singelmammas vardag är det alltid lika skönt att slippa att stå vid spisen. Möjligheten att ta mig till en tillvaro där vi äter mer på restaurang och äter mer hämtmat än idag, finns på min lista. Jag har andra kvalifikationer i in mammaroll än just köksregionen. Ibland har jag nog känt mig underlägsen detta. Idag vet jag bättre- ju mindre tid just jag lägger på matlagning ju mer tid kan jag lägga på det jag faktiskt är bra på och det jag vill utveckla.

 

Finfint med alla vårblommor och planteringar så här års, tycker jag.

Söndagsmorgon fortfarande- kaffet är godast så här dags och nyhetmorgon går på i bakrunden. Lugnet som numera söndagar för med sig för mig är behövlig och något jag trivs att vara i. Jag tror, att om man inte har den tillvaron och det jobbet som inte ger det man vill att det ska ge, så byt!
Eget handlingsanvar- visst energi tid och pengar behöver på något sätt investeras- men inget kan ju bli sämre om vi inte trivs Eller hur?

Det blev blandad kompott på ämnena denna söndag - nu fortsätter jag i dagen.

Vad gör du med din bästa söndag?

Va i ligger din passion för ditt arbete?

Kram A.

 

 

 


Hur tar man kommandot som tonårsförälder- tips!

apr 28
Skrivet av: Annelie Eng 2018-04-28 09:42

Det där med att hitta tid möjlighet och viljan till umgänge med familjen, när barnen har vuxit upp till vilestarka tonåringar, kan vara ett litet meck. I singelmammans vardag finns det många viljor och den vuxma livserfarenheten kan ibland vara svår att nå fram och få igenom.

Med min äldsta dotter såg jag inte samma möjligheter som jag ser idag med de idag hemmavrande tonåringarna.
Livet var annorlunda då jag hade både små barn och tonåringar och kunde liksom inte dela på mig likaväl som jag strävade efter andra saker än idag. Så är det med oss alla livserfarenheten som livet bjuder på kan ge möjligheter att välja nytt och se världen från ett annat håll. Vill man kan man hitta möjligheter ur det lilla och ta sig mot nyare tider.

Mina ungar är alla mycket lika i samma åldrar. De är också mycket lika mig, fast att världen ser annorlunda ut än när jag växte upp så har de alla så många ingredienser från mig.. Äpplet faller inte långt från trädet kan man säga.

 

 

Möjligheter till tillvarande av tid tillsamman kan vara ett aktivitetschema. Valet av aktivitet TILLSAMMANS får gå runt. I går var det min tur att välja. Det blev film. Jag hade tidigare linspirerats på Camilla Läckbergs sida instagramsida om filmen. "A girl like her". 

Det var inte bara jubel innan filmen utan mina "starka tonåringar hade mer åsikter om vilken "töntfilm" det förmodligen skulle vara. Jag gav ändå inte upp. Det dukades upp med fredagsgodis och 15 åringens pojkvän satt också med.

En anorlunda fim som gav upphov till många känslor. EN SÅÅÅÅ VIKTIG FILM ATT SE TILLSAMMANS MED SINA TONÅRINGAR och ha filmsnack efteråt! Ödmjukhet och respekt mot andra människor istället för mobbing, elakhet och utanförskap! Att förstå att det kan finnas något bakom handlingen är inte samma som att ok handling av vedervärdig karaktär. Vad genererar det egna beteendet till andra människor? 

 

Idag är språk och tilltal från de yngre så mycket annorlunda än vad vi gamlingar någonsin kunde föreställa oss, när vi växte upp. Och det är inte till en fördel! Vad innebär ett taskigt bemötande och tilltal för en annan människa - Har du lyft det med dina tonåringar?

Filmen är stark  och jag beröders mycket!

Att bidra till sin närvaror vid en aktivitet som en annan familjemedlem satt, kan bidra till gott. Ibland måse vi föräldrar ta mer komando än vad vi tar och har möjlighet till- Är du tonårsförälder- GREPPA DEN!

Kram A.


Ledighetstänk i sann entreprenörsanda med Aviciis låtar ur högtalaren.

apr 27
Skrivet av: Annelie Eng 2018-04-27 12:46

 

Fredag och sitsa arbetsdagen för veckan för många. Kanske står vårplanteringar på schemat- Garage och förrådsrensningar brukar också vara populära så här års. Ut med det gamla och in med nytt. Eller måste man fylla upp med nya prylar efter en rensning?

Idag lever vi mångagånger ett liv med överflöd av materiella ting. Mer och fler suktar efter motsatsen. Lösa onödiga ting känns inte som värdefullt för själen, lika väl som makt pengar och och att var bäst inte är den framgångssaga som står högst på listan.

Lugnet och ron inombords istället för jagandet är idag mer för välbefinnandet och vad som söks.  Iallafall bland mina vänner.

Aviciis låtar ljudar varmt här hemma. Låtarna som jag själv nynnat med i under åren, har lagts till med en djuphet och sorgsenhet i min känsla. Jag tror jag ska se Avicii-dokumentären en gång till. Aviccis öde finns i så många branscher i ett slags oförstående där man har fastnat i tänket av att pengarna och att stå längst fram är det framgångsrika, so ger lycka.

Lycka är lika olika för oss som vi är olika och ska så vara. Fallgropen är att inte blanda ihop lycka med makt pengar och materiella ting.

 

Jag lägger snart veckans arbetsdagar på hyllan. Ska ägna mig åt umgänge med en tonårsdotter. Det finns en prioritet som jag numera skriver in i min almanacka på ett sätt som jag aldrig tidigare skrivit in det- LEDIG!

Som entrepreeur pratar vi ofta om det suverna i vår "lifestyle" att kunna jobba var och när vi vill" på sitt sätt en slags frihet. Dock ser jag motsatsen som bästa - att kunna vara LEDIG! 


Kram A.


Så upptäckte jag vilka som är mina värdefullaste prylar

apr 25
Skrivet av: Annelie Eng 2018-04-25 22:09

(sponsrat inlägg)

Herre gud så mycket prylar som hittas vid urgallring här hemma. Lika väl användbara som oanvändbara saker. Jag ser mönstret väl, mitt inbyggda mönster-"spara på allt och lite till" . Även om jag tycker att det spartanska idag är stilfullare än ett överbelamrat hem, så får jag påminna mig om och om igen, om att det är så jag vill ha mitt hem idag. Gör jag inte det blir det mer sparat än ivägskickat av högarna som jag går igenom.


Prylarna som vi inte ska ha sorteras i slänga sälja och skänka högar. Viket har fungerat enkelt och bra att få till.
Värre är det med de prylarna som nu ska stanna kvar i vårt hem. Jag vill ju skapa mig den ordningen att jag alltid veta vart jag ska gå för att eftersöka en sak och också hitta saken där. Inte som nu att jag tror att den borde finnas där, men finns den inte där, så kan den finnas där osv.

Ta filmer och tvspel tex, de ska få plats i tvbänken. De som inte får plats där, får vi helt enkelt göra oss av med. Det är så jag strukturerar upp urgallringen här hemma i nuet.
Hur organiserar ni bland sakerna på hemma plan?

I en låda som jag tömde tidigare idag hittade jag gamla telia räkningar från början av 2000-talet. Fråga mig inte varför sparat dem , men nu är de slängda iallafall- ÄNTLIGEN!
I samma låda hittade jag några mer viktiga dokument som tex mina betyg och lite kort på barnen. Där blev det genast klurigare.
Dessa papper och bilder är jag rädd om - Vart ska jag förvara dem?
Helt plötsligt- för första gången i mitt liv kände jag ett behova av ett kassaskåp. Känslan och behovet kom inte genom inbrottstänket utan genom brandsäkerhettänket
I och med detta tänket och tankarna kring säkerhet och vara i behov av ett kassaskåp var det också en självklarhet att skriva denna texten i samarbete med ett företag som tillhandahåller just kassaskåp. Orden och tänket är så klart mina egna. 

Jag tillhör dem som inte har några direkta värdesaker. I mitt kassaskåp skulle det knappt finnas några smyckes askar alls. Möjligtvis en med nåt smycket till barnen. Däremot skulle jag jag ha några pärnar som i skåpet ovan, men också väl strukturetat (önsketanke), ha plastmappar i ordnig med viktiga papper och dokument.
Resten av utrymmet i kassa skåpet skulle gå till att förvara foton på barnen. 

Alla mina fyra ungar har ju under småbarnsåren vuxit upp innan den digitala utvecklingen tog fart. Detta innebär att det finns en hel del foton liggandes.. ( Som naturligtvis också skulle behöva sorteras). Det är säkerligen ca fem stora fotoalbum per barn.. och jag har 4 tjejer.. I vilket fall skulle dessa foton på ungarna få den största platsen i mitt kassaskåp. Ju mer jag tänker tanken på det så ju mer behövligare kan jag tycka att ett kassaskåp skulle vara för mig. Våra foton behöver säkerhet helt enkelt! Det är ju just foton som kan ge påminnelse om många goda upplevelser som vi har i vår historia.

När jag tittar på kassaskåpet ovan blir jag genast påmind om ytterligare en sak som ska förvaras i mitt kommande kassaskåp- min dator!! Så klart ska den in i säkerhet i ett kassaskåp! Yes, jag har genom min reflektion och tankar upptäckt att jag har ett stort behov av ett kassaskåp. Detta trrots att jag inte trodde mig ha något direkt värdefullt i mitt hem.. Ett nytt skåp av säkerhet finns nu som investering på min To do list!

Kram A.


Bättre tänk med omega 3 och det jag gör för mig själv, ger mig resultat - frukost eller inte.

apr 25
Skrivet av: Annelie Eng 2018-04-25 12:20

Reflekterade häromdagen över min tidigare så kassa mage som numera inte ger sig till känna lika negativt längre. Vad gör jag idag som ger sån skillnad? Det där med att starta dagen bra kan vara svårt att få till för den morgontrötte, som mig. Att då utmana sig till att "kika över kanten" och gå utanför sin egna comforta zoon kan löna sig även vad gäller morgonrutiner är en slutsats som jag numera står bakom!

Jag är uppvuxen på oboy och vitt bröd som frukost, vilket jag också har nämnt här tidigare. Hela min uppväxt har jag också dragits med en helkass mage. Var jag inte förstoppad, så fick jag kramper i magen. Fram och tillbaka långt upp i vuxen ålder drogs jag med dessa problem. Hurvida de hade med min kost att göra vet jag inte om jag egentligen reflekterade över. Tanken var liksom bara att jag hade en kass mage. Så korkat. Tänk så mycket som stannar upp bara för att vi liksom accepterar och tänker "det är bara så".

I vilket fall så växte tanken och aktiviteten fram om att stoppa i mig annat än just vitt bröd. Mer egentligen för sockrets skull än för min mages skull. 

Idag äter jag knappt något vitt bröd och definitivt inte till frukost. Och helt plötsligt slog det mig alltså häromdagen att jag inte kände av min mage på samma sätt som tidigare genom åren. Vilken lyckokänsla! Det jag gör för mig själv ger resultat och ett gott sådant också! Heja mig!

Då: Oboy o vitt bröd.

Idag: Citronvatten Frukt och yogurt kaffe med mjölk. 

I min frukosttallrik blandar jag i hej villt med tiilgängliga frukter. Idag blev det jordgubbar, blåbär hallon i yogurten. Musli och honung blandades också i. 

Att ändra en vana kan ta sin lilla tid - Man räknar med 1 till 3 år för att bryta en till att sätta en ny vana som varkatig. Så övning ger färdighet skulle man kunna säga.

Jag är övertygad om att också mina morgonrutiner kan påverka mina hemmvarande tonåringar bättre än mina tidigare. By the way blir det inte heller dyrare för hushållskassan. Vilket passar mig som singelförälder bra. Att var ensamförsörjande till sina barn innebär ju inte så stora möjligheter till att slösa ur budgetten.

Hur är dina morgonrutiner? Frukost eller inte frukost? Vad mår du bäst av?

Som ni ser startar jag också dagen med omega 3. Bättre i tänket och bättre i huden är mina reflektioner av just omega 3. Jag skulle vilja ha tips på fler bra näringstillskott att stoppa i mig som ger ett bra resultat för min 51 åriga kropp och själ. Vilka är dina favoriter bland vitaminer? Vilka är det bästa omega 3 att investera i?

Kram A.


All inclusive med döttrarna - avkopplande, roligt, älskvärt och nu också sevärt

apr 23
Skrivet av: Annelie Eng 2018-04-23 09:33

Gillar du svenska filmer? Nedan kommer bästa tipset för dig som vill se en underbart bra svenskfilm med Suzanne Reuter i en av huvudrollerna. Filmen ger många skratt som kan pigga upp en regnig måndag som denna.

I nuet jobbar jag aktivt och medvetet med att utveckla mitt skrivande. Ett väl medvetet val som funnits i bakhuvudet länge. Trots detta ghar den läskiga känslan tagit överhand och jag har aldrig vågat anmäla mig till någon skrivarkurs.. Så satte jag upp skrivarkurs på min bucketlist för 2018- och nu är jag anmäld. ( det där med att skriva ner sin tanke..)
Svårast med att gå kurs även när det är på distans är att prioritera tiden för det. Det där ordet STRUKTUR har jag ju inte världsbra vänskap med.. Men jag gör så gott jag kan för att ta mig igenom min första skrivarkurs.

Att skriva en film eller bokrecension har jag nog inte gjort sen skolåldern och övningen var först lite nervöst. Vad ska jag skriva om? Sen blev det lika klart som solen. Läs gärna och kom gärna  med feedback!

All inclusive
En Komedi av Karin Fahlén med bla Suzanne Reuter i en av huvudrollerna

En resa till Kroatien för att fira Ingers 60- årsdag tillsammans med make och 2 vuxna döttrar. Med detta börjar denna komedi med Suzanne Reuter i huvudrollen som Inger. Den vesäntliga skillnaden, när filmen fortsätter vidare är att den otrogne maken är borta ur leken och mamma Inger är med denna anledning mycket olycklig och ledsen.
De två vuxna och mycket olika döttrarna, Tove och Malin vill bägge två göra det bästa för att få sin mamma levnadsglad igen. Den ena super-präktig och ordentlig, medan den andra är djärv, ostrukturerad och oansvarig. Vems sätt tröstar mamma Inger bäst?
Malin tror att lugna utflykter är vad Inger behöver, medan Tove piggar upp mamman genom att i smyg betala sitt egna one-night stand, för att under en kväll flirta och dejta med mamman. 

Suzanne Reuter som spelar Inger, är för mig ett proffs inom skådespeleri och har flertalet komedier bakom sig som jag har skrattat gott till. I All inclusive går hon i bräschen bland de duktiga huvudrollsinnehavarna med många bitande och roliga repliker Jag skrattar mycket gott och även igenkännande åt situationerna som Inger och hennes döttrar hamnar i. Filmens ytterligheter av det förväntade och accepterade till det nästan förbjudna men också spännande är likaväl underhållande som tänkvärt..
Livspussel och försoningar i härlig melhavs-semestermiljö med de tre kvinnorna i centrum. Vi får följa Ingers resa från bedragen och svag till att blomma ut i sin vackra medelålders kvinnlighet genom en semester-förälskelse.
Filmen nuddar vid flertalet oskrivna lagar som sen urminnes tider fortfarande lever kvar i vårt samhälle.Detta ger eftertanke Är det alltid ok att att njuta av passion och annat vid 60-årsålder?

All inclusive är en väl sevärd film som ger upphov till många goda skratt. Det skulle kunna vara så att en del av detta har att göra med att jag själv är kvinna, medelålders, separerad och mamma till döttrar där den denna inte är den andra lik. Min övertygelse är ändå att filmen är rolig för fler än mig. Se den och tillåt dig skratta!

Filmen som hade biopremiär i höstas finns numera att hyra hos tex Telia.

 

Jag blir glad av att bara titta på filmomslaget! Vilket gjorde en av dagens tre njutningar- så enkelt kan det va att få till dem även när varje minut känns bokad..

Kram A.


Att leverera till vad? Avicii, talangfull, driven och nu död.

apr 21
Skrivet av: Annelie Eng 2018-04-21 08:46

Från en sekund till en annan..Från en sekund till en annan blir vi påminda om att baksidan kan vara större en framsidan.
Den unge killens musik som jag glatt sjunger med i och har lärt mig tycka om via mina döttrar finns inte mer. En framgångshistoria med ett alldeles för tidigt och sorgligt slut. Avicii är död. Avicii bara ett par år äldre än min äldsta dotter..Idag pratas det om att han kanske var vår tids största musikbegåvning och hela världen sörger idag hans för tidiga död. Hur är det möjligt?

Framgångspriset, olika i olika världar och yrken, men ändå så finns det där överallt med sin skrämmande doft- förväntningarna som läggs på och på och på. Överallt pratas det om att leverera. Idag kan vi fråga oss: Levererera till vad? När förväntningarna tar överhand och kroppen äts upp innifrån oavsett ett otroligt driv och en fantastisk talang. Då är det inte värt det. Aldrig och aldrig någonsin igen! Vi är alla bara människor.  

Vila i frid Tim"Avicii" Bergling.

Genom aviciis allt för tidiga död behöver vi alla stanna till en stund extra och fråga oss vidare om framgångens pris och förväntningarnas skuldra. 
Det blir så påtaligt idag att varken pengar makt eller scenen är värt någonting om det är på bekostnad av oss själva. Att göra det man vill och att göra det man kan utan förväntning på mer..Guldet som glimmar i varje liten smyckes ask är inte alltid värt sitt pris.. 

Hur är det att vara du? Vilka förväntningar brottas du med? 

Kram A.

 


Mörk eller blond från slitna toppar till mjukt hår

apr 20
Skrivet av: Annelie Eng 2018-04-20 09:19

På dagen föär fem årsedan igår satt jag i frisörstolen och färgade håret svart. Igår satt jag i frisörstolen igen. Dock inget svartfärgande, även om några av mina ungar tycker att jag ska tillbaks till det svarta hårsvallet. Det är spännande ibland med alla åsikter som tonåringar kan ha om vad som är rätt för sin mamma eller inte. Det sägs att där man är trygg där pratar man.. Som singelmamma har jag fåtthöra mängder med åsikter och tyckande genom åren. Så länge jag inte går på gatan naken så har jag lyssnat och sen gjort det som kännts bäst för mig. Som nu jag trivs i det blondas landskap igen. Känner mig lite som återkommen, ha ha. 

Har dina tonåringar åsikter om dig som förälder?

Härligt med nyklippta toppar- Så skönt! Ni ska bara veta hur mycket ingrott svart färg och sen olika turer med blekning som finns på mina längder.. Hur ofta går du till frisören? Är det ett onödigt måste eller är du som jag full av trivsel med att gå till frisören?

Fortfarande en aning färgskillnaden på mitt blonda hår men det ska rättas till i nästa veckan.

Blond eller mörkhårig- vad föredrar du?

Kram A.

 


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar