Gillar man som jag musik (och vem gillar inte musik..) är melodifestivalen en god arena till att lyssna på nya låtar. Det ger också en övning till att använda sitt känsloregister, genom att höra och se framträdandena och därefter ta del i röstandet och det slutgiltiga resultatet Gårdagskvällen var för min del helt självklart vikt åt tv-tittande och Eurovision song contest 2018. 
Skulle Sverige och Benjamin Ingross gå hem internationellt och stå som segrare? Rent krast, tycker jag att Sveriges bidrag stod sig mycket bra och att framträdandet var proffsigt. Att sedan ett bidrag från Israel skulle vara det som jag enhälligt höll på från början till slut, efter att ha lyssnat på alla melodierna, var inget jag själv hade trott. Men med facit i hand så var det så det blev. Att ha ett öppet sinne gynnar även melodifestivalen och känslorna jag genom den fåt tillgång till.
Genom Israels bidrag nåddes jag, och många med mig med tanke på resultatet, av en bakomliggande känsla av stegande i tron på sig. Denna känsla tillsammans med käck melodisling, klok text och en gnutta humor är receptet på årets vinnare Det unika kan med stor ära segra även i melodifestivalen, Grattis Israel. Och receptet kan säkerligen de kloka använda i andra branscher också! 

  

"Vad är detta..? Denna låten kommer vinna", sa jag till min tonårsdotter efter att ha hört och sett den första strofen av israels bidrag under meloditävlingen igår. Hur vi sen än sedan vände och vred på låtarna som spelades upp, så bytte jag aldrig plats på vilken låt som jag trodde skulle vinna. 
Netta Barzilai och hennes låt "Toy", var och förblev mitt självklara vinnartips under hela tävlingen. Bakom henne gillade jag också bidragen från Norge, Tyskland, Irland Nederländerna, Danmark och Sveriges utan inbördes ordning. Dock som den patriot jag är så tycker jag nog att Benjamin Ingosso vore en värdig tvåa.

 

I sin härliga unikhet gav Netta Barzilai ett scenframträdande som på sitt sätt bröt mycket mot iallafall mina förväntningar vad gäller oskrivna lagar av vad som skall vara bra på scen eller inte. Netta visade hela världen att det hon tror på det gör hon. Och jävlar så bra hon gör det. Hon segrade inte bara själv, utan även respekten för olikheter, det vackra i det unika tillsammans med kärleken, blev också en vinnare genom hennes seger igår!

 Grattis, Netta Barzilai till den kraft och styrka som du trots din bakrund under mobbarnas arena har lyckats ta fram och hålla fokus på och därmed göra det du vill. Du ger ett hopp till de som fortfarande blir förtryckta av mobbare. Vilket många med mig säkerligen är mycket tacksamma för!

 

Sluta aldrig tro på det du vill göra och din bästa unikhet som människa.

Att stå själv på scenen i respekt och kärlek till sin unikhet är så mycket mer power, än att enbart följa strömmens likformighet!

 

Eurovision song contest 2018, the winner is Netta Barzilai och låten "Toy"!!

 Visst kan det tyckas att Eurovision song contest är en meloditävling och därmed så skulle en låt som ”Toy”kunna sågas och inte anses vara den bästa melodin. Men vet ni vad, att få till känsla, tillsammans med det unika och trallvänliga toner  text, är och förblir en bra prestation. Detta ihop med ett framträdande i samma anda är för mig en värdig vinnare.

Israels och Nettans vinst i går i Eurovision song contest 2018 ger styrka, kraft och mod i stor värdighet!

Så även om Abbas seger 1974 för mig är den största och bästa vinnaren någonsin, så går 2018 till historien som   en melodifestivalens melodifestival. De som röstade, röstade med hjärtat, vilket ger gott hopp och framtidstro även inom melodifestivaler

 

 

I´m not your toy, your stupid boy". 
Så bra och så självklart 2018 

Tack för det Netta, din seger igår var så rätt!

 

Kram

  Annelie