Det stundar kalas och firande i helgen. Min minsta stjärna ska konfirmeras precis som sina systrar. Skulle kunna kalla det för tradition fast utan tvång. Alla fyra har de haft ett val. Två är konfirmerade i Lerums kyrka och nu blir den andra och sista i Equmeniakyrkan. Konfirmationerna har varit lättsamma och fina högtider vilket jag är övertygad om att lördagens högtid också blir. Ett kalas kräver dock sina förberedelser och jag har att stå i. Och det är som det alltid har varit så här dax intill kalas- hemmet i kaos- bakning strykning och tvätt är långt ifrån klart. En fin gåva till min dotter ska inhandlas också.

För några kan just detta att fixa och trixa in i det sista verka som stressande och dåligt planerande. På sitt sätt visst. men för mig är det något magiskt med deadlines. För långt innan, får jag ingen kraft till förberedelser. Jag är den sanna tidsoptimisten. Två dagar och två nätter kvarstår och allt ska väl ändå hinnas? Mitt i ett kaos blir liksom alltid bäst. En singelmamma kan fixa mycket och bra under tidspress- Hon har lärt sig genom åren. Vem skulle annars fixa?
Jag har lärt mig att strategisk skapa rena tomma ytor och låta dem bli fler och fler. Jag plockar och städar från den ena sidan till den andra i lägenheten och visualiserar samtidigt hur fin dukningen är i det iordningstädade rummet!

 

 
Fransk chokladtårta när den är som godast!!

Vad gäller bakning blir det bla världens godaste Franska chokladtårta- Vi  verkligen älskar den!!


Snart strykningsdax av fina vita konfirmationskläder

Yes nu kör vi fortsättning av dagen och dess sysslor efter pausande kaffedrikning och kul lärande på snapshat av den yngre generation. På både instagram och Snapshat kan du följa mig- annelieeng på bägge! See you there!! 

Nu dax att låta svetten lacka - markservice dax med högsta växel i!

Kram A.