Ommålning & tapetsering med bästa resultat både i & utanför Borås

maj 30
Skrivet av: Annelie Eng 2018-05-30 23:21

(betalt samarbete)

Vill du som jag ha det där perfekta resultatet på hemmets väggar och tak?  En målerifirma med professionella målare är då alltid bäst att anlita, annars ökar risken att vi inte blir nöjda.När jag ska välja målare är det av vikt för mig att jag känner trygghet i vad de erbjuder. Jag blir glad när jag ser att jag måleriföretag i Borås erbjuder arbete inom ett område på omkring sex mil runt Borås.Kostnadsfri offert känns också mycket bra att kunna få på mina ommålningsfunderingar.

 I alla år har jag mer eller mindre trott att man ska kunna göra allting själv. Ommålning av väggar, tak och möbler samtidigt som jag ensam tog hand om fyra barn. Och jag fick alltid till det, men det tog dock sin lilla tid. Energin och tid som projekt ommålning i ett hem tar behöver också jämföras med viket resultat jag vill ha. En fackmans professonalitet går inte att jämföra med en lekmans. Därav kändes det själjvklart att skriva denna texten i samarbete med en professionell målarifirma. Orden är såklart mina egna.

När jag flyttade in min våning för några årsedan, så valde jag att låta en målarfirma måla väggar och tak vita innan inflytt. Det var det bästa jag gjort! Jag hade förmodligen fortfarande valsat runt med penslar och vit färg utan att var färdigmålad. Det tar alltid sådan tid när jag ska genom ett projekt som tex ommålning hemma. Och resultet, tja det går aldrig att mätas med en riktig målare. Inget klet och klad som det lätt kan bli när jag ska måla.  


Målade grå väggar
De vita väggarna har bytt färg till grå. Efter ett halvår är jag fortfarande inte helt färdig och golvlisterna har fått några skätt av den grå färgen.. 

Vår tid är också värd pengar. Idag är det därför en självklarhet att tänka att vid nästa ommålningsprojekt här hemma så blir det uttan mig vid rodret. En proffsig målare ska få måla här igen och låta tex tjejernas sovrumsväggar få det bästa resultatet med färg i vitt och gråskala. De vita stenplattorna i hall kök och vardagsrum skulle bli så superfräscha med färg och lack i grått. Här skulle också ett proffs till målare nå ett ännu högre och snyggare resultat än jag!


Vita stenplattor
Med en fackmans hjälp skulle grå färg och lack förmodligen få detta golvet att stråla.

 Genom att sänka kraven på mig själv och inte tro att jag måste klara av allt skulle jag kanske också välja nån fondvägg med tapet. Även tapetsering finns bland tjänsterna som en målarfirma i borås  erbjuder. Projekt målning med hjälp av fackmänniskor känns som en mycket god och bra lösning!

Var rädd om din tid!

Kram A.


Vatten blir njutbart med flaska från sagaform och tonåringarna har en tråkig morsa.

maj 30
Skrivet av: Annelie Eng 2018-05-30 11:13

Det där med vattnets goda inverkan på kropp och själ är alldeles för underskattad! Kampen om att stoppa i oss annan sockerfylld vätska är mycket stor, när vi är i matvaruaffären och handlar. Tänk så lättlutrade vi är många gånger. Hur påverkas vi om vi håller fast vid att låta bli att handla hem drickor och juicer fyllda med socker?
Dämed inte sagt att det är enkel match att styra in tex tonåringar i detta tänk.

Sen ett par veckor tillbaks har jag valt att medvetet öka vattenkonsumtionen både för mig själv, och också till mina tonåringar. Jag ordar inte så mycket om det till dem. Jag bara gör. Det finns ju alltid risk att den där singelmamman blir negativt bedömnd genom nya handlingar, som i deras värld kan vara = tråkiga.. Däremot handlar jag inte hem de där drickorna eller juicerna med socker i längre. Ni vet vatten släcker törsten bäst! 

Här hemma får tonåringarna göra slut på de redan inhandlade sockriga dryckerna. Själv känner jag redan efter 2 veckor en positiv förändring i mig själv. Jag är piggare. Jag verkligen älskar den känslan. Tvärtom hatar jag alltså den vedervärdiga trötthetskänslan som socker för med sig hos mig. 

Jag är inte fanatiker utan som tex vid vår tidigare konfirmation med efterföljande kalas så åt jag en bit tårta men drack bubbligt vatten till. Jag avstod cidern.

Genom medveten ökad vattenkonsultion under två veckor visar också vågaen några kilon mindre. Inte en dag för tidigt! Yehaa!

 
Bästa vattenflaskan från sagaform

Jag börjar dagen med en halvliters vattenblandning av kallt och varmt uppkokat vatten tillsamman med en halv pressd citron. Resterande del av dagen går det åt ca två flaskor mellan måltider och några glas till måltiderna. Värmeböljan har verkligen gjort det enklare för mig att ta tag i detta. Tack för detta fröken väder!!  Nu känns det riktigt skönt att med bestämdhet ha styrt mig själv mot mina egna uppsatta mål. 

Piggare, mindre i omfånget och också med mycket mindre sötsug känns det gynnande inför stundande sommar, semester och resor.

Vatten, vatten, vattenm- hela stan är fylld av vatten..
Hur bra är du på att hålla vattentillförseln i din kropp? 
Känner du någon skillnad när du medvetet ser till att hålla en tillförsel av två liter per dag än när du tillför mycket, mycket mindre vatten? 
Vad händer med dig när du inte tillför kroppen något vatten alls?

För "tråkiga frågor att bolla med mina tonåringar- så jag smyger in vattenökningen istället. Tillbringare med kyllt vatten i kylen, petflaskor med fryst vatten i frysen. Det är vad som finns att tillgå vardagsmässigt numera här hemma. Lite frukt i bringarna ger också god smak på vattnet! Visste borde det bli en minskning på matkontot också?

Tja, i nuläget ser jag ingen nackdel med mitt tänk och handlingar- Vattnet är här för gott för att stanna!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  maj 2018  >>
tiontofr
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

View posts in large calendar