s

Skönhetsresor till Turkiet

maj 31
Skrivet av: Annelie Eng 2018-05-31 10:54

(Betalt samarbete)

Det finns många saker utsidan av oss som är vår identitet. När utsidan förändras kan det kännas märkligt för oss. Tex kan det ta åratal innan man är tillfreds med viktuppgång eller nedgång, även om det har varit medvetet förändringsval. Hjärnan lever länge kvar i den vikt vi inte var tillfreds med och i det beteendet. Även håret tillhör vår identitet. Där är håravfall ofta ett känsligt ämne. Vår identitet sitter liksom i varje hårstrå som faller. Hårstrå som faller utan att vi vill gör ofta ont i själen.  För att undvika denna sorg som lätt kan uppstå av att håret faller, så finns idag stora möjligheter till hårtransplantation. Ett fantastiskt bra verktyg för den som vill "ha kvar sitt hår. Eftersom jag gillar möjlighetstänk var det en självklarhet att skriva denna text i samarbete med just en erfaren hårklinik. Orden är så klart mina egna.

 
Att förena nytta med nöje

 

Något jag också gillar är att kunna förena nytta med nöje, det vet ju ni som följer mig. Hårtransplantationer är också möjliga att göra utomlands. Hårtansplantation i Turkiet är tex ypperligt gott att kombinera med några dagars semester. Konsultation och betalning sker i Sverige, med tillhörande garanti och sen semester och mer hår på huvudet sker i Turkiet. Det kan låta som ett drömscenario för den som saknar sitt hår. Detta är också fullt möjligt!! Att hårtransplantationen också är några kronor billigare i Turkiet än hemmavid i Sverige och att all uppföljning också sker här hemma medför extra trygghet, det gör den valmöjlighet så attraktiv för mig om jag vore i den situationen.  

 
Hårtransplantationer i Turkiet

Företag som endast erbjuder muntliga avtal eller uppföljning tillbaks i Turkiet saknar tryggheten jag skulle behöva i detta fallet. Bonus på trygghet blir förresten att personal från Akacia medical är med dig under hela resan för eventuella frågor och hjälp.

 

Visst är det fantastiskt att möjligheterna ökar med åren till att ge trygghet och bästa service och konsultation till människor som vill få tillbaka håret.

 

Kram A.

 

 


Ommålning & tapetsering med bästa resultat både i & utanför Borås

maj 30
Skrivet av: Annelie Eng 2018-05-30 23:21

(betalt samarbete)

Vill du som jag ha det där perfekta resultatet på hemmets väggar och tak?  En målerifirma med professionella målare är då alltid bäst att anlita, annars ökar risken att vi inte blir nöjda.När jag ska välja målare är det av vikt för mig att jag känner trygghet i vad de erbjuder. Jag blir glad när jag ser att jag måleriföretag i Borås erbjuder arbete inom ett område på omkring sex mil runt Borås.Kostnadsfri offert känns också mycket bra att kunna få på mina ommålningsfunderingar.

 I alla år har jag mer eller mindre trott att man ska kunna göra allting själv. Ommålning av väggar, tak och möbler samtidigt som jag ensam tog hand om fyra barn. Och jag fick alltid till det, men det tog dock sin lilla tid. Energin och tid som projekt ommålning i ett hem tar behöver också jämföras med viket resultat jag vill ha. En fackmans professonalitet går inte att jämföra med en lekmans. Därav kändes det själjvklart att skriva denna texten i samarbete med en professionell målarifirma. Orden är såklart mina egna.

När jag flyttade in min våning för några årsedan, så valde jag att låta en målarfirma måla väggar och tak vita innan inflytt. Det var det bästa jag gjort! Jag hade förmodligen fortfarande valsat runt med penslar och vit färg utan att var färdigmålad. Det tar alltid sådan tid när jag ska genom ett projekt som tex ommålning hemma. Och resultet, tja det går aldrig att mätas med en riktig målare. Inget klet och klad som det lätt kan bli när jag ska måla.  


Målade grå väggar
De vita väggarna har bytt färg till grå. Efter ett halvår är jag fortfarande inte helt färdig och golvlisterna har fått några skätt av den grå färgen.. 

Vår tid är också värd pengar. Idag är det därför en självklarhet att tänka att vid nästa ommålningsprojekt här hemma så blir det uttan mig vid rodret. En proffsig målare ska få måla här igen och låta tex tjejernas sovrumsväggar få det bästa resultatet med färg i vitt och gråskala. De vita stenplattorna i hall kök och vardagsrum skulle bli så superfräscha med färg och lack i grått. Här skulle också ett proffs till målare nå ett ännu högre och snyggare resultat än jag!


Vita stenplattor
Med en fackmans hjälp skulle grå färg och lack förmodligen få detta golvet att stråla.

 Genom att sänka kraven på mig själv och inte tro att jag måste klara av allt skulle jag kanske också välja nån fondvägg med tapet. Även tapetsering finns bland tjänsterna som en målarfirma i borås  erbjuder. Projekt målning med hjälp av fackmänniskor känns som en mycket god och bra lösning!

Var rädd om din tid!

Kram A.


Vatten blir njutbart med flaska från sagaform och tonåringarna har en tråkig morsa.

maj 30
Skrivet av: Annelie Eng 2018-05-30 11:13

Det där med vattnets goda inverkan på kropp och själ är alldeles för underskattad! Kampen om att stoppa i oss annan sockerfylld vätska är mycket stor, när vi är i matvaruaffären och handlar. Tänk så lättlutrade vi är många gånger. Hur påverkas vi om vi håller fast vid att låta bli att handla hem drickor och juicer fyllda med socker?
Dämed inte sagt att det är enkel match att styra in tex tonåringar i detta tänk.

Sen ett par veckor tillbaks har jag valt att medvetet öka vattenkonsumtionen både för mig själv, och också till mina tonåringar. Jag ordar inte så mycket om det till dem. Jag bara gör. Det finns ju alltid risk att den där singelmamman blir negativt bedömnd genom nya handlingar, som i deras värld kan vara = tråkiga.. Däremot handlar jag inte hem de där drickorna eller juicerna med socker i längre. Ni vet vatten släcker törsten bäst! 

Här hemma får tonåringarna göra slut på de redan inhandlade sockriga dryckerna. Själv känner jag redan efter 2 veckor en positiv förändring i mig själv. Jag är piggare. Jag verkligen älskar den känslan. Tvärtom hatar jag alltså den vedervärdiga trötthetskänslan som socker för med sig hos mig. 

Jag är inte fanatiker utan som tex vid vår tidigare konfirmation med efterföljande kalas så åt jag en bit tårta men drack bubbligt vatten till. Jag avstod cidern.

Genom medveten ökad vattenkonsultion under två veckor visar också vågaen några kilon mindre. Inte en dag för tidigt! Yehaa!

 
Bästa vattenflaskan från sagaform

Jag börjar dagen med en halvliters vattenblandning av kallt och varmt uppkokat vatten tillsamman med en halv pressd citron. Resterande del av dagen går det åt ca två flaskor mellan måltider och några glas till måltiderna. Värmeböljan har verkligen gjort det enklare för mig att ta tag i detta. Tack för detta fröken väder!!  Nu känns det riktigt skönt att med bestämdhet ha styrt mig själv mot mina egna uppsatta mål. 

Piggare, mindre i omfånget och också med mycket mindre sötsug känns det gynnande inför stundande sommar, semester och resor.

Vatten, vatten, vattenm- hela stan är fylld av vatten..
Hur bra är du på att hålla vattentillförseln i din kropp? 
Känner du någon skillnad när du medvetet ser till att hålla en tillförsel av två liter per dag än när du tillför mycket, mycket mindre vatten? 
Vad händer med dig när du inte tillför kroppen något vatten alls?

För "tråkiga frågor att bolla med mina tonåringar- så jag smyger in vattenökningen istället. Tillbringare med kyllt vatten i kylen, petflaskor med fryst vatten i frysen. Det är vad som finns att tillgå vardagsmässigt numera här hemma. Lite frukt i bringarna ger också god smak på vattnet! Visste borde det bli en minskning på matkontot också?

Tja, i nuläget ser jag ingen nackdel med mitt tänk och handlingar- Vattnet är här för gott för att stanna!

Kram A.


Att leva som miljonär med smycke från Marc Jacobs

maj 29
Skrivet av: Annelie Eng 2018-05-29 07:48

Jag försöker inspirerra mina ungar till att leva som om de vore miljonärer. Då menar jag inte bara vad gäller pengra. Mijonär på på känslor goda gärningar och mycket annat. När det goda tar överhand ger de mer gott än godheten själv. 

I det goda samtalet finns så mycket att lyfta fram med våra ungdomra. De kan inte veta om ingen lär dem.

Det goda tonläget, den givmilda ådran- det finns ju ett utryck- "snålheten bderar". Min mormor var sannerligen inte någon miljonär vad gällde guldmynt. Men vad gällde givmildhet så var hon miljonär. Hennes dörr var öppen för alla och hon gav av de hon kunde dela med sig av. Mormors ådra kan leva vidare i många led.

Mina två tonårsmiljonärer här hemma visar titt som tät prov på att de lever som miljonärer. Bara genom att ta emot det fina morsdagspaketet slogs jag av tanken om de var miljonärer.

Fin liten kasse från NK med fin liten tygkasse från Marc Jacobs i. Herre gud  så fint! Och innehållet var verkligen fint och så passande. 

Jag har alltid alla fyra i bakhuvudet oavsett dagar och vad jag gör. Det är liksom en del i mammarollen.. Nu har jag även påminnelsen om dem på armen.

 


Fint NK paket


Svart och guld


Guldarmband från Marc Jacobs

 

Armring i guld och svart

Min miljonärsungar strålar.En mycket fin och passande presnt. Jag bär armringen nu med stolthet. Påminner mig ännu mer om mina dötrrar- I love them! Och kanske ger också armbandet en vidare fundering.. En ny tatuering kan kanske vara dax. Jag har en idé..

Kram A.


Blandar man väl kan dagen bli al round i välbefinnande- rör om i grytan lite då då också

maj 28
Skrivet av: Annelie Eng 2018-05-28 10:41

Söndag och morsdag blev en blanding mellan sött och salt. Fika hos mamma- hembakat såklart! Vidare till fotbollsplan och se dotterns pojkvän spela match. Tyvärr blev vinsten inte deras, men kul att se den fine pojkvänen spela match.

Väl hemma blev det favoriter bland hämtmatsmenyerna med tonåringarna. En heldag med fina döttrar vid min sida. Gott med den påfyllningen till arbetsveckan. Bonus blev fina sms och paket. Tacksam för dagen, jobbar jag nu på!


En mormor och ett av fyra barnbarn 

Ett samtal och ditt och datt om då likaväl som nu. Det hembakade fikabordet smakar bra till

 

Fin blomma till mamma

I rosa färgskala såklart.

 

Umgänge i gröngräset.

Ja faktiskt tillbringades hela söndagseftermiddagen i gröngräset- första parket till fotbollsplanen och trevligt umgänge. Varmt i luften = sommar när den är som bäst!

Hämtmatsfavoriter

Väl hemma blev det mammans lott att bjuda på hämtmatsfavoriet- kan undra när mamman blir bjuden en dag som morsdag..? Skämt å sido smarrigt gott var det! Och sen..

 

Morsdags paket från Marc Jacobs

Till mig- åh så glad jag blev!!!! Finaste ungarna- TACK!!  Ska fota så du får se strax det fina i!

En god söndag som mamma!

Kram A:


Morsdag, sommarvärme och smultronställe.

maj 27
Skrivet av: Annelie Eng 2018-05-27 08:09

Det är nästan så att jag inte förstår- hela maj månad har och kommer bjuda på värme bölja utan dess like. Hur är det möjligt? Förväntning på värmebölja ligger annars för de flesta vad gäller juli månad.

Otroligt njutfullt- helt i min egna smak och jag håller mig till önskan om att både juni och juli fortsätter med samma värme. Emellan åt runt omkring mig hör jag att det är för varmt och att värmen är meningslös i nuet för att man jobbar osv. Lägg av alltså- jag jobbar också men när jag tittar ut genom fönstret så gläds jag med de som som kan ligga vid stranden. Jag tar också vara på vara ändå liten minut till att vara utomhus. Kvällspromenad när solen gått ner alternativt tidig morgon. Naturen är oerhört vacker just nu - missa inte inte njutningen av den trots att du jobbar!

I går var det så dags att ta tillvara en dag vid vår smultronställe- det känns som om värmen har varit här hur länge osm helst - ändå var det första gången i år vi var där. Som vi njöt. Frukost och kaffe med.

 
Hav och brygga

Jag njuter verkligen här och kan också somna till på filten av fiskmåsarnas ljud.

 
Segelbåtscharm

I vyn ser jag de fina båtarna och njuter av ljuden när de glider ut från hamnen.

Bryggcharm

Vilket är ditt smultronställe?

Fortfarade är "vårt hav något kallt" för mig. Jag är en badkruka och badar mer i varmare länders hav än vårt egna. Värmen så ghär tidigt och så länge så hhär i försäsong vådar gott för att jag kommer bada i detta hav framöver..

Jag är så glad över dagen vid vårt hav och smultronställe mitt i en tid av deadlines. Idag blandar jag skrivande med bollaktivitet ( de ni) och kaffedrickande. Det är ju mors dag!

Dagen för alla enastående mammor! Låt aoss sträcka på oss tillsammans, vi är värdefulla och fantastiska oavsett gener och trots våra egenskaper. Frågan är om det finns just en så bedömnd roll som just mammans. Det är så enkelt att kritisera en mamma, utan att tänka eller se vad som ligger till grund för hennes handlande. Låt oss idag vända på tänket och tänka goda tankar om ALLA mammor. 

Beräm och grattis till ALLA mammor idag och till min egna mamma! GRATTIS PÅ MORS DAG!

 

 
Morsdag

Tidlöst har dagen att gratta mammor forsatt. Och visst är den viktigt?

Fira och njut idag med alla

Låt mammorna vara i fokus. 

Beröm och ställ dig bakom istället för att fälla.

En mamma blir då glad och tacksam. Och värden blir lite godare.

Kram A.


Mjukt, skönt och glittrande. Set för flygresan.

maj 25
Skrivet av: Annelie Eng 2018-05-25 07:57

Det där att hitta snygga funktionella kläder till rätta priser kan kräva sitt letande. tack internet och möjlighet till webshops letande hemma i soffan. Det gör det så mycket enklare att hitta det man vill ha och affärer man inte annars skulle nå-(ur geografiskt läge) ger stora möjligheter och tidsvinst. Själv jar jag varit ute efter snyggt och klädsamt mjukisset- Ett set som jag lika gärmna kan sitta hemma och jobba i som att ta en promenad i och även ut på stan för lite shopping. Kom på ännu en funktione för snygga mjukakläder- när man reser. Flygplansklädd i mjukt skönt och snyggt set. Och nu har jag det- setet som uppfyller kreterierna ovan! Jag är så nöjd!
Kamoflage tröja med glitter

Tröjan ger det setet lite glamour känsla genom sittden glittrande döskallen mitt fram

 
Snygga mjukisbyxor i kamoflage.

Byxor med snyggt uppslag nertill och också fickor fram knytband i midjan. känns bäde praktiska och snygga nog till att inta nästa flygresa i

 
The set i kamoflage

Setet känns både praktiska och snyggt nog till att inta nästa flygresa i. 2018 reseset helt enkelt och du hittar det hos Vivanilla.

Kram A.

 


Tips på enkel dukning till sommarkalas!

maj 24
Skrivet av: Annelie Eng 2018-05-24 08:35

Allt är oftas möjligt om man tänker till ett extra varv och släpper begränsningar. En större bjudning i en lägenhet kan tänkas omöjlig i flörsta vändan. Men kan bli bra i andra. Med lite trixande och fixande av bord och stor kan plats beredas till många.

Helgens konfirmation blev fullt hus från gammal till ung. Sittplatser till alla (tack Ikea hör era klappastolar)

Enkel dukning kan också bli riktig sommarfin- eller vad sägs om lila syrener ihop med Icas servetter och Nilles ljus.

 
Uppdukad bord

 
Pappertallrikar och linnedukar, blir en bra kombo


Syrener ger fin somrig ton till de vita dukarna

 
Kompisligan samlad vid eget bord

 
Icas servetter matchar bra

 
Smaklig måltid!

Nu är sista konfirmationen för min del som mamma överstökad. Och har blivit toll ett bra minne. Lokaler i all ära men hemmavid är allt godast och mer personligt att vara. Och bara så ni vet det går att tränga ihop sig fler än vad man tror!

Kram A.

 


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar