Om en vecka är skolavslutningen här och det stundande sommarlovet träder in. Säg de ungdomarna som inte ser fram emot 10 veckors ledighet? Men samtidigt kan det vara ett vemod att säga hej då till skolaktiviteter och kompishäng på skoltid. Bland föräldrar kan också fnnas en orolighet- 10 veckors ledighet kräver sin aktivitet. Med begränsade semesterdagar och begränsade ekonomi kan vissa problem dyka upp- men det finns också möjligheter... Varje landskap i vårt avlånga land bjuder på mängder av aktiviteter och sevärdheter. Alla kostar inte heller skjortan. Bra för en singelmammas ekonomi! Internet gör det möjligt att finna omöjliga som möjliga aktiviteter!

  
Tonårsstress såklart tonåringar kan påverkas av andras utsidor genom sociala medier. Hur vill du de ska påverkas- vad sänder du ut till dem?

<<<<<<<<<<<<

I dessa instagram vänliga tider visar vi gärna upp vår bästa jag och våra bästa aktiviteter. På gott och ont. Det gäller att kunna urskilja och inte låta någon annans utsida( En bild som vi inte vet varken bakrund eller nuet till..) påverka vårt egna inre. Ändå går vi i fällan allihop emellanåt- det är mänskligt. Än värre kan det vara för våra barn och ungdomar. Jämförelsen är stor så här års. Det ligger en förväntan att man SKA resa på sommarlovet. Gärna till jordens alla hörn- ju fler resor ju längre resor ju mer status? Det är lätt att gå i fällan här även om man som jag också behöver lugnet i hemmets lugna vrå.

 
Homestyling- vårt hem är vår borg Dags för en ansiktslyftning av hemmet denna sommar. Vad tycker du att jag ska ha i de tomma ramarna?

<<<<<<<<<

Mina ungar med separerade föräldrar kommer iväg dubbelt upp under sommarlovet. En bra sak med separerade föräldrar! ( Det gäller att fånga det bra i allt) Men där emellan blir det hemmavid - några dagsutflykter och några kortare övernattande utflykter. Sommarjobb, väder och skrivande ska också få plats. Som uppvilandet och påfyllningen.

Det var alltför längesedan vi var iväg på en spaövernattning och jag tänker att jag ska checka av priser och möjligheter till en sådan övernattning i sommar. 

Vi behöver också träna på att bara vara och inte bara flyga och fara. Visst är det kul att resa- men kräver också en del energi. Så jag tänker att i sommar ska vi ta till vara mer det som finns runt omkring oss och inte stressa upp oss för att någn annan gör eller visar.

Dax för jobbdag nu!

Kram A.