Nya Nations League gör hösten spännande för den fotbollsbitne!

jun 16
Skrivet av: Annelie Eng 2018-06-16 18:20

(sponsrat inlägg)

Vari ligger mitt intresse nu när fotbolls VM i Ryssland pågår, kan man undra. Med svenska landslaget representerat är jag en självklar patriot! Gothia cup drar också igåg om några veckor här i Göteborg och nya fotbollsturneringen nations League drar igång till hösten. Berörs jag av detta- jag som inte spelat fotboll själv?


Jag, en fotbollsmorsa

Jo men visst gör jag det! Med två fotbollsungar av fyra har årliga Gothia cup i Göteborg blivit en fantastisk upplevelse att skåda. Jag har liksom lärt mig att tycka om att titta på fotbollsmatcher och att vara en fotbollsmamma. Därav var det också en självklarhet att skriva denna texten i samarbete med nation League. Självklart är orden mina egna.
Min 15-åring deltog på flera mather under Gothia cup förra året och jag var en stolt hejande mamma! En skön stämning av alla representerade länders fotbollslag av ungdomar lägger sig över staden Göteborg varje år under cupen En fantastisk upplevelse!

 

 

Pågående fotbolls VM och jag? Klart jag är patriot och hejar på Sverige. Jag gläds med svenska framgångar och jag tycker om att se Sverige spela. Dock tillhör jag inte dem som hänger så mycket läpp när det inte går vägen. Bättre lycka nästa gång, tänker jag mer. Matcherna med     svenska landslaget är kul att se genom tvrutan och jag tycker också att vissa matcher kan vara mycket spännande! Så fotbolls VM för mig blir att skåda Sverige- så kämpa må och jag får se fler mather!

Höstens nya fotbollscup-, där svenska landslaget mer eller mindre bara hinner ladda om efter VM, känns som en kul cup. Nations League är en fotbollsturnering för Uefa-medlemmarnas landslag, med spel under hösten 2018. Cupen skall ersätta träningsmatcher som tidigare har spelats. En cup med olika divisioner,  påverkan till rankning och en möjlig plats till EM 2020. Detta gör att cupen känns så mycket mer spännande att ta del av än bara de tidigare träningsmatcherna. Kan kanske bli en fotbollshöst av rent nöje även för mig!

Kram A.


Den sanna vännens handlingar och kvinnor i grupp kan skapa storhet

jun 16
Skrivet av: Annelie Eng 2018-06-16 08:02

Tidig lördagsmorgon och det luktar kaffe i hela våningen. Lugnet ligger också skönt. Trots att fönstrerna är sommaröppna hörs bar enstaka billjus. Det mesta som hörs är fågelkvitter. Det är ett nyvaket centrum och jag som möts. En stunds reflektion och bästa starten och tillvaratagandet av nuet.

Jag har en mega lista vad gäller att göra idag. Trots det är känslan skön. Jobbar medvetet med att undvika stress. Den känslan leder mig aldrig så bra som lugnet. Jag vet också hur god könslan kommer vara i kväll när det är endast bockar på listan! Den känslan har jag redan kännt av i mitt inre och den är drivkraft om något.

Reflektionen idag handlar om hur vi kvinnor kan bli bättre på att backa upp varandra istället för att farmhäva sig själva på andras bekostnad. En sann vän står vid sida och varken förlöjligar eller ifrågasätter dig. En sann vän vet vad hon i handling kan göra för att såra dig och vad hon istället kan göra för att gläja dig. En sann vänn peppar och visar att hon tror på dig. 

Detta vet vi från tidig åder - ändå om och om igen sker baktalandet och ifrågasättandet hela tiden. Herre ud i grupp skulle vi kvinnor kunna vara hur starka som helst. 
Vi är alla unika men ändå lika viktiga ändå.

Jag inspireras stort av människpr, likaväl kvinnor som män, som vågar ta ställning som vågar agera lika väl för min som för någon annans skull. Det inger trygghet.

Ja sägarnas kupa som vänder kappan efter vinden och som säger sig aldrig snacka skit men som ändå baktalar. Tja, där har jag vänt i från.

Tänk att det ibland kan vara mer värt att synas på bild och i gilla kommentarerna än att finnas vid någons sida.

 


Svarta sammets klackar snyggaste festskorna!  

Jag inspireras stort av människor, likaväl kvinnor som män som vågar ta ställning som vågar agera lika väl för min som för någon annans skull. Det inger trygghet.

Ja sägarnas kupa som vänder kappan efter vinden och som säger sig aldrig snacka skit men som ändå baktalar. Tja, där har jag vänt i från.

Tänk att det ibland kan vara mer värt att synas på bild och i gilla kommentarerna än att finnas vid någons sida.

 Svarta klackskor från Dasia & Scorett, så snygga!

Nix pix - Vi kvinnor skulle kunna åstadkomma storheter oavsett vilka klackar vi bär- om vi vill, vågar och är starka nog att sluta fälla och istället njuta av allas våra olikheter. Lyhördhet till din nästa är en bra egenskap.

Nu dax för dagen- listan väntar och jag på att bli färdig- Saturday,here I come! 

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  juni 2018  >>
tiontofr
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678

View posts in large calendar