s

Sommarkänsla och när goda jobbuppdrag leder till mer av det jag vill och kan göra!

jun 28
Skrivet av: Annelie Eng 2018-06-28 08:37

De sista sidorna i min sommarläsnings bok som jag tipsade om igår är fortfarande inte till ända. Jag är vansinnigt trött, släppar med "rätt dygnsrytt efter den vakna nattflighten hem från Cypern i måndags natt.Skulle jag bli piggare av att stänga av allt och bara ligga i sängen en hel dag och endast strö läsa i boken som ända aktivitet? Nej, jag tror det är bättre för mig att hålla igång och pö om pö ta mig tillbaks till en skön dygnsrytm.  Boktipset hittar du här

 
Poolen är skön att simma i hos Blue star atlantic oasis på Cypern


Med balkongdörren öppen hör jag måsarnas skrik i solskenet där utanför. Älskade sommarmorgon tänker jag! Tänk att alltid kunna starta dagarna så. Att inte frysa med dörrar och fönster öppna är njutbart och en del av sommarcharm för mig.

  
Poolhäng på Blue star atlantic oasis - al inclusive hotell hos Tui


Idag blir det iallafall en hel jobbdag. Och jag sätter värde på det. Numera trivs jag fantastiskt bra med mina arbetsuppgifter. Trivseln där ger mig också utrymme till skrivande. Ni vet den röda tråden mellan kropp och själ- det ena påverkar det andra. Tiden som tidigare var för knapp för skrivande har prioriterats om med hjälp av energin o kraften som getts av att vara tillfreds yrkesmässigt. Så bra att jag häromdagen tom postade ett bidrag till en kommande bok- om jag kommer med eller inte- tja- det får vi se fram igenom. I vilket fall är jag otroligt nöjd över att ha fått till mitt insända bidrag.


Blue star atlantic oasis, Limassol, Cypern - levererade skön semestermiljö

När jag skickat in bidraget funderade jag på det något klyshiga uttrycket- "orden kommer till en". Jag kan hålla med- till viss del. Deadline för att skicka in bidraget hade jag sen länge, men jag fick inte till nått skrivande. Försökte i solstolen under resan vid fler tal tillfällen- men icke.. Så sista dagen fö deadline, jag vill ju så gärna få till ett bidrag. En stunds reflektion ( på samma sätt som övrga mornar) och så satt orden där. De liksom bara kom till - jag skrev och sen postade jag. Känslan var skön! Och är fortfarande- jag gjorde ju det jag vill och kan göra!

Kram A.


Hemma är gott att vara och boktips för i sommar!

jun 27
Skrivet av: Annelie Eng 2018-06-27 07:38

Märkligt det där att komma hem efter en semsterresa. Det går så fort i tanken att man emellanåt nästan tappar att man varit iväg. Mina stunder av reflektion gör iallafall minnena mer fastspända och jag kan plocka fram de goda minnena som ett slags påfyllningsrus när som. 

Nattflight hem från Cypern gjorde förmiddagen går mycket effektiv- sen kom tröttheten. En timme sömn på balkongen mitt på dagen och en timme i soffan under kvällen. Skapligt tidigt i säng och vaknade kvart över sex. Kan tyckas tidigt, men tja sommardagar är goda att ta tillvara. Lugnet en tidig morgon är som en oas- njutbar.

 

 
The balkony-Solen och jag i umgänge även på hemmaplan

Eftermiddagen igår varvade jag med poddlyssnande och bokläsning. Tjejerna sov skönhetssömn i anslutning till vi kom hem och var sedan redo för kompishäng. Herregud efter en vecka utomlands finns mycket på det planet att ta ikapp. Skönt, att de aktiverade sig - efter en veckas intensivt umgänge landade jag gott i könslan av att bara vara jag.

 
Sommarlektyr- ATTRAKTIONSLAGEN av Esther & Jerry Hicks

Viss litteratur ger mycket kraft tänk och styrka för mig och jag läser i nuet Attraktionslagen av Esther och Jerry Hicks. Många kloka ord i den och jag suger i mig både påminnelser som jag tidigare i livet redan upptäckt via andra böcker och eget praktiserande. Men också nya tankar strömmar upp av orden jag läser. En bra sommarlitteratur helt enkelt att plöja igenom.

Balkongen är min oas så här års och jag det kändes skönt att i all enkelhet att ligga där och läsa bok.

Tilläger att jag däremellan matade tvätt- och diskmaskinen och handlade upp till kyl och skafferi. Så ni inte tror att en singelmammasvardag består av lata sköna dagar hur länge som helst, ha ha.

Idag jobbar jag på med lite blandad kompott - charmen av entreprenörskap när den är som bäst!

Kram A. 


Sommargott - upplevelser att åka vidare på.

jun 25
Skrivet av: Annelie Eng 2018-06-25 05:48
Känns som tidigast än tidigast när klockan börjar närma sig halv sju och jag redan har varit vaken i en timme. Helt av av mig själv. Frågan är om jag, efter veckans riktigt tidiga mornar, kommer vara utvilad när jag kommer hem imorgon bitti? Jag tror det. Fyller man sig med mer njutningar än sovmornar och sena nätter kan man bli fylld av så mycket njutning att tillvaratagande av dagen under semestern blir semestwrfeeling. Idag ska jag njuta av sol och bad in i det sista. Väskan står färdigpackad, så de största ansträngningarna blir att väcka barnen, kolla att alla har med sig allt och checka ut. Sen blir det bad, bad, bad för hela slanten. En god början på veckan helt enkelt. In i det sista ska jag njuta av poolområdet- ett mycket rent och fräscht område. Tui har återigen levererat ett bra hotell! Det visade sig också att hotellet tillhör samma kedja som vårt favorit hotell på Rhodos- atlantica prinsess. Faktiskt skulle det vara nice att hinna med en tripp dit innan säsongen tar slut., Den varma solen och det fina poolområdet har varit det bästa här på Blue star atlantica oasis. Även mat och rum når toppbetyg tillsammans med stödorganisation skötsel. Så rent och fräscht- helt suveränt! Vi har trivts! Tänk vad en vecka går fort! Men så skönt att ha detta härliga semesterminnen med sig i bagaget resten av sommaren. Vi ska nu hem till födelsedagsfirande varvat med jobb. Och vad jag läser på väderkartan har värmen kommit tillbaks hemma också- I realy love that!!! En sommar varvat med semester och som känns som en god sommar när sen hösten gläntar på dörren. Jag hade några punkter jag ville få till under veckan här. Vattengympa, morgonpromenader, inskickat bidrag till en bok och bara vara tid. Alla punkterna har jag medvetet och fokuserat fått till utan att det känts som måsten. Bokläsandet har däremot avstannat lite, men en heldag i solen idag kan nog få till några kapitel till. Så även om långa sovmornar inte funnits med denna veckan, känner jag mig så fylld och nöjd av så mycket annat. Tillvaratagande av en vecka i soliga varma Cypern har gett mycket mer än vad sovandet kan ge. Kram Annelie

Tips till mer njutning av livet och eget handlande

jun 23
Skrivet av: Annelie Eng 2018-06-23 07:09
Midsommardagen idag och just den dagen fast ett annat datum var jag just på väg at föda min andra dotter. Ingen förlossning at rekommendera- stort barn ( som förmodligen berodde på att jag lågi skarvenav graviditetsdiabetes). Visst en förlossning på 4 timmar är väl helt ok men ett 4 kilos barn kändes absolutfel än man andra 3 kilos döttrar. Hur som så kom iallafall sommaren med dotterns födelse de året- 1995. I år kom sommarenredan i maj. Kikarjag på väderkartan har Sverige inte haft någon vidare sommarvärme medans vi har njutit till Max av dethär på Cypern. Kan hoppas att den är tillbaka när vi kommer hem i nästa vecka. Kvällarna här på Bluestar atlantic oasis är ganska lugna. Barndisco bingo och show senor klockan runt halv elva och då gersig både sol paraplydrinkar och tidiga morgnar till känna. I sänginnan tolvslaget varje kväll men också vaknat tidigtinnan klockans alarm. Känslanärskön. Jag njuter gärna mer av långa soliga dagar än sena nätter. Idag blir det poolen med en avstickare till havet när sjusovarna har vaknat. B the way ärjag mepånvattengymnastik varje dag oh ikås tagit en rejäl morgon romenad de flesta mornarna. Fö en del kan det tyckas pretentiöst oc attmna ska koppla va på semestern. Kan tillägga at iallafall för mig ärledig tid den bästa för att sätt att sätta nya rutiner! Semesterlivet till för attnjutas amen njutning kandetaleras ner för at få till många olika njutningar istället ör några få. Gör en lista i punktformm me alt som nebärnjutnng för dig. Ex. Levande ljus Läsa en godbok Gå på bio Medelhavssemester Osv Ju länge lista du har med varierat dyra som billiga, och tidskrävande som snabba njutningar, ju enklare kan du ge dig själv tre njutningar varje dag. Enkelt tips till skönare life, Ge dig själv tre njutningar varenda dag från listan! Livet är till för att njuttas, njutningslistan ett bästa verktyg till att själv säkra njutningen i livet! (Även om jag älskar medelhavssemestrar så har jag mängder med andra njutningar också på min lista. Kan vara därför jag alltid njuter till Max när jag väl är vid Medelhavet..) Kram A.

Att skapa nya traditioner till midsommar, eller följa de traditionsburna- you alwayshave a choise.

jun 22
Skrivet av: Annelie Eng 2018-06-22 07:15
Midsommarafton och tidig morgon här på Cypern. Medans övriga resesällskap intar skönhetssömn har jag ätit en njutbar frukost med många frukter. Jag sitter nu skönt tillbaka lutad i solstolen vid den stilla poolen. En efter en intas nu solstolarna och barn har även börjat hoppa i poolen. Blue star atlantic oasis börjar sakta vakna till liv efter en god natts sömn. Och idag är det midsommarafton. Traditionsbunden eller inte kan man fråga sig? Nej jag är inte det minsta traditionsbunden idag. Tredje året på rak som jag firar midsommar utomlands intet medelhavsland. Pluspoäng för det valet är en skinande varm sol, sommarkläder på utan att frysa, serverade måltider utan förberedelser. Så avkopplande istället för tvärtom. Först lägga energi på vad att göra, sen packa ner en lagom dos av sommar och hästkläderna- det kan ju bli kallt. Sen har vi detta med maten. Midsommaraftons måltider- speciella och förväntade. Gissa vem som förbereder...? Om jag missade art nämna så har många bolag mycket bra priser på resorna innan julimånad, vilket också får pluspoäng. Dock ska tilläggas att vibaldrig haft någon midsommarkrans i håret de senaste tre åren. Men så många andra njutningar finns numera från våra midsommarresor. Skulle nästan kunna skriva att solsemester över midsommar är av tradition för mig och tjejerna. Nu är det dax för ett första poolbad och lite slumrade ibsolstolenfrån klockan tio är det live luckan och slut på egentiden- då kommer tonåringarna. Kram A.

Attraktivt poolområde för familjesemester

jun 21
Skrivet av: Annelie Eng 2018-06-21 07:24
Trots människors olikheter är det fullt möjligt att njuta i högsta division under samma sol vid samma pool. Olika familjekonstellationer olika klädstil olika handdukar olika åldrar och olika nationaliteter.njutningen av sol bad och värme står i fokus oavsett färg på huden eller omfång runt midjan. Pollen och solen blir en gemensam njutningspunkt som får oss att månså bra i varandras sällskap. Vi mår gott av varandras sällskap och bidrag till semesterorten. Skulle fler pooler och starkare sol kunna skapa ett mer varmare och förstående klimat i Svedala tro? En öppenhet i mötet mot människa som möts kan ge ett stort mervärde av någonting nytt. En gång lärde jag mig att i Norge har inte skolmat på samma sätt som vi och mackarna man har med de har man gärna sylt på. Kunskapen lärde jag mig inte via historieboken utan i möte med en annan människa. en norska som genom sin öppenhet ligger mig varmt om hjärtat. Ytterligare en skön dag här i Limassol ligger framför. Morgonwalken togs tidigt idag. Vaknade av mig själv kvart över sex. Kanske är jag utsövd... ? Blue star atlantic oasis är ett lugnt hotell. Det bjuds på kvällsunderhållning av ett enterteiment team som är klar runt ca 22.30. Igår var det Eurovision tema med många igenkännande låtar. De tidiga kvällarna ger upphov för tidiga morgnar för mig. Det är skönt- jag är här för att ta tillvara solens vakna timmar tillsammans med barnen. Nattens mörker sover jag gärna bort. Frukosten med mycket frukter är intagen tillsammans med en av tonåringarna. Hon ligger nu bredvid mig och läser Therese Lindgrens bok i solstolen. Själv ska jag nu lägga mig till rätta och läsa lite fördjupning om atraktionslagen. Därefter kommer lite förmiddagssiesta blandas med poolbad för att innan lunch ta en promenad ner tillnhavet. Sommar sol och lediga dagar runt en pool- hippt time för alla och envar Kram A.

Charterresans njutning för fler- 5 tips att få till prislappen på charterresan

jun 20
Skrivet av: Annelie Eng 2018-06-20 08:10
Ytterligare en tidig njutbar morgon vid poolen här i Limassol på Cypern. Pollonrådet är nystädat och gästerna börjar vakna till liv. Själv har jag morgonpromenerat intet nyvaket Limassol längs havskanten. Här är fint och Blue star hotell via TUI kan alltid rekommenderas. God service rent och fräsch. Bra aktiviteter för våra ungdomar också. Det där med chartersemestern är så klart inte alla förundrat. Egentligen inget som jag tar för självklart, utan någonting jag prioriterar sätter sikte på och visualiserar den goda känslan. Jag sätter otroligt mycket värde på att tillbringa ledig tid med mina ungar, under en sol vid en pool och ett hav. Även om det alltid finns en saknad av de stora tjejerna som väljer andra pooler och hav, så väljer jag att fokusera på den goda känslan av det nuet som är här- just nu. En tonåring har vaknat till liv och den andra kommer komma som tripp trapp trull med tjejernas lillebror och hans mamma. Att få pengarna att räcka till en chartersemester kan med god planering fungera för de flesta. Nedan några tips till singelmammans vardag att få till för kommande semestrar 1. Checka din lönespecifikation varje månad och sött av den summan som är semesterersättning på ett semesterkonto. ( semesterersättning brukar ligga runt 12% ) 2. Sälj onödiga ting och kläder som inte används på second hand loppis blocket eller feb-sidor. Sätt in vinsten på semesterkontot. 3. Extrajobb. Vilka arbetsgivare skulle behöva dina tjänster vid ev arbetstoppar. In med pengarna på semesterkontot direkt, så att inte något impulsköp lockar av dig inkomsten 4. Få med dig barn och tonåringar på din goda visualisering av kommande chartersemester. En del av födelsedags/julklappspengar kan sättas in på semesterkontot likaväl som de pengar de får för avlagda leksaker och kläder. ( ju högre andrahandsvärdet blir- ju mer vårdar ungarna sina saker - inget ont som inte har något gott med sig.) 5. Följ charterbolagen på sociala medier och ta vara på deras prissänkta erbjudanden. Japp, detta var några tips till att få fler att prioritera en charterresa under solen. Nu ett första dopp i poolen sen inväntar vi sjusovarens för att ta ett havsbad. Kram A.

En singelmamma semestermåsten och lyxtid

jun 19
Skrivet av: Annelie Eng 2018-06-19 08:05
"Solbrännan av tantravel känns mycket bra även när man som jag nu vistas inom ett stort poolområde 😄 Riktigt tidig morgon igår tog oss till Cypern och ett för oss nytt ställe- Blue stat Atlantic oasis i Limassol. Den tidiga flight en gjorde att vi redan igår kunde nyttja poolområdet väl redan första dagen. Idag har både powerwalk i närkvarteren och en mycket god fruktig frukost intagits. Detta med huvuddelen av resesällskap fortfarande sjusover 😂 En singelmamma lott på resor med tonåringar är att vara morgonpigg och tinga solstolar. Behöver det vara ett ont måste? Nej, det ger så mycket gott för mig som mamma och egen person att komma upp i den tidiga morgontimmen och redan då kunna nyttja solumgänget. Inget ont som inte har något gott med sig Solstolslotten har varit min sen urminnestider- Under de första resorna som jag gjorde som singelmamma med tonåringar, tyckte jag att det var ett måste och nåt nästan orättvist att inte själv fås ovan ut en ända dag under semestern. Idag tänker jag annorlunda. Jag vill ju själv ha en solstol att tillbringa dagen vid poolen i. Om jag tingar även till ungarna spelar ju ingen roll. Jag trivs ju också med att ladda en ny dag med egentid. En första morgonreflektion innan dagen har startat, Bara i umgänge med mig själv, är en bästa start för mig. Och sen har vi solen. Den kraft energi, glädje och styrka som solensenergi ger till mig är fantastisk. Slår jag då ihop solumgänge med egen reflektionstid, blir det inte heller några svårigheter att ta sig upp tidiga semesterdagar i ett varmt land för att fixa stolar till hela resesällskapet. Det blir istället som en lyxuppgift före en singelmamma. Blue star Atlantc oasis bjuder hittills på mycket god kvalité. Stora rejäla rum, där jag får dubbelsängen för mig själv. ( vissa resor har vi knött alla tre i rummets dubbelsäng) Rent fräscht lika väl i rum som övriga hotellområdena. Igår provade vi vuxna igenom några av drinklistan och barnen drack Cola och åt snacks. Hotellet bjöd på underhållning i form av bingo och trollerikonster. En lagom start efter en resande dag. Nu verkar restarende i sällskapet ha vaknat och ska inta frukost. Själv ska jag ta mig ett bad. Sen torka lite snabbt för att lyssna på Tuis guider klockan tio, vad det finns för möjligheter här i Limassol. Förresten havet? Jo, fem minuter härifrån har vi strand och "the Sea". Tillägger att vi har all-inclusive och bufféerna hittills är över all belåtenhet. Även om någon unge mer äter pommes och glass så finns det att tillgå i drivor. Liksom frukt och grönt som jag älskar att inta i solen. Det verkar dessvärre strula med att kunna länka bilder via iPad till bloggen.. så bilderna finner du på mitt instagramkonto. Följ mig dör så missar du inget😄 http://www.instagram.com/annelieeng Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar