Sommarkänsla och när goda jobbuppdrag leder till mer av det jag vill och kan göra!

jun 28
Skrivet av: Annelie Eng 2018-06-28 08:37

De sista sidorna i min sommarläsnings bok som jag tipsade om igår är fortfarande inte till ända. Jag är vansinnigt trött, släppar med "rätt dygnsrytt efter den vakna nattflighten hem från Cypern i måndags natt.Skulle jag bli piggare av att stänga av allt och bara ligga i sängen en hel dag och endast strö läsa i boken som ända aktivitet? Nej, jag tror det är bättre för mig att hålla igång och pö om pö ta mig tillbaks till en skön dygnsrytm.  Boktipset hittar du här

 
Poolen är skön att simma i hos Blue star atlantic oasis på Cypern


Med balkongdörren öppen hör jag måsarnas skrik i solskenet där utanför. Älskade sommarmorgon tänker jag! Tänk att alltid kunna starta dagarna så. Att inte frysa med dörrar och fönster öppna är njutbart och en del av sommarcharm för mig.

  
Poolhäng på Blue star atlantic oasis - al inclusive hotell hos Tui


Idag blir det iallafall en hel jobbdag. Och jag sätter värde på det. Numera trivs jag fantastiskt bra med mina arbetsuppgifter. Trivseln där ger mig också utrymme till skrivande. Ni vet den röda tråden mellan kropp och själ- det ena påverkar det andra. Tiden som tidigare var för knapp för skrivande har prioriterats om med hjälp av energin o kraften som getts av att vara tillfreds yrkesmässigt. Så bra att jag häromdagen tom postade ett bidrag till en kommande bok- om jag kommer med eller inte- tja- det får vi se fram igenom. I vilket fall är jag otroligt nöjd över att ha fått till mitt insända bidrag.


Blue star atlantic oasis, Limassol, Cypern - levererade skön semestermiljö

När jag skickat in bidraget funderade jag på det något klyshiga uttrycket- "orden kommer till en". Jag kan hålla med- till viss del. Deadline för att skicka in bidraget hade jag sen länge, men jag fick inte till nått skrivande. Försökte i solstolen under resan vid fler tal tillfällen- men icke.. Så sista dagen fö deadline, jag vill ju så gärna få till ett bidrag. En stunds reflektion ( på samma sätt som övrga mornar) och så satt orden där. De liksom bara kom till - jag skrev och sen postade jag. Känslan var skön! Och är fortfarande- jag gjorde ju det jag vill och kan göra!

Kram A.


Hemma är gott att vara och boktips för i sommar!

jun 27
Skrivet av: Annelie Eng 2018-06-27 07:38

Märkligt det där att komma hem efter en semsterresa. Det går så fort i tanken att man emellanåt nästan tappar att man varit iväg. Mina stunder av reflektion gör iallafall minnena mer fastspända och jag kan plocka fram de goda minnena som ett slags påfyllningsrus när som. 

Nattflight hem från Cypern gjorde förmiddagen går mycket effektiv- sen kom tröttheten. En timme sömn på balkongen mitt på dagen och en timme i soffan under kvällen. Skapligt tidigt i säng och vaknade kvart över sex. Kan tyckas tidigt, men tja sommardagar är goda att ta tillvara. Lugnet en tidig morgon är som en oas- njutbar.

 

 
The balkony-Solen och jag i umgänge även på hemmaplan

Eftermiddagen igår varvade jag med poddlyssnande och bokläsning. Tjejerna sov skönhetssömn i anslutning till vi kom hem och var sedan redo för kompishäng. Herregud efter en vecka utomlands finns mycket på det planet att ta ikapp. Skönt, att de aktiverade sig - efter en veckas intensivt umgänge landade jag gott i könslan av att bara vara jag.

 
Sommarlektyr- ATTRAKTIONSLAGEN av Esther & Jerry Hicks

Viss litteratur ger mycket kraft tänk och styrka för mig och jag läser i nuet Attraktionslagen av Esther och Jerry Hicks. Många kloka ord i den och jag suger i mig både påminnelser som jag tidigare i livet redan upptäckt via andra böcker och eget praktiserande. Men också nya tankar strömmar upp av orden jag läser. En bra sommarlitteratur helt enkelt att plöja igenom.

Balkongen är min oas så här års och jag det kändes skönt att i all enkelhet att ligga där och läsa bok.

Tilläger att jag däremellan matade tvätt- och diskmaskinen och handlade upp till kyl och skafferi. Så ni inte tror att en singelmammasvardag består av lata sköna dagar hur länge som helst, ha ha.

Idag jobbar jag på med lite blandad kompott - charmen av entreprenörskap när den är som bäst!

Kram A. 


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  december 2018  >>
tiontofr
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

View posts in large calendar