Charterresans njutning för fler- 5 tips att få till prislappen på charterresan

jun 20
Skrivet av: Annelie Eng 2018-06-20 08:10
Ytterligare en tidig njutbar morgon vid poolen här i Limassol på Cypern. Pollonrådet är nystädat och gästerna börjar vakna till liv. Själv har jag morgonpromenerat intet nyvaket Limassol längs havskanten. Här är fint och Blue star hotell via TUI kan alltid rekommenderas. God service rent och fräsch. Bra aktiviteter för våra ungdomar också. Det där med chartersemestern är så klart inte alla förundrat. Egentligen inget som jag tar för självklart, utan någonting jag prioriterar sätter sikte på och visualiserar den goda känslan. Jag sätter otroligt mycket värde på att tillbringa ledig tid med mina ungar, under en sol vid en pool och ett hav. Även om det alltid finns en saknad av de stora tjejerna som väljer andra pooler och hav, så väljer jag att fokusera på den goda känslan av det nuet som är här- just nu. En tonåring har vaknat till liv och den andra kommer komma som tripp trapp trull med tjejernas lillebror och hans mamma. Att få pengarna att räcka till en chartersemester kan med god planering fungera för de flesta. Nedan några tips till singelmammans vardag att få till för kommande semestrar 1. Checka din lönespecifikation varje månad och sött av den summan som är semesterersättning på ett semesterkonto. ( semesterersättning brukar ligga runt 12% ) 2. Sälj onödiga ting och kläder som inte används på second hand loppis blocket eller feb-sidor. Sätt in vinsten på semesterkontot. 3. Extrajobb. Vilka arbetsgivare skulle behöva dina tjänster vid ev arbetstoppar. In med pengarna på semesterkontot direkt, så att inte något impulsköp lockar av dig inkomsten 4. Få med dig barn och tonåringar på din goda visualisering av kommande chartersemester. En del av födelsedags/julklappspengar kan sättas in på semesterkontot likaväl som de pengar de får för avlagda leksaker och kläder. ( ju högre andrahandsvärdet blir- ju mer vårdar ungarna sina saker - inget ont som inte har något gott med sig.) 5. Följ charterbolagen på sociala medier och ta vara på deras prissänkta erbjudanden. Japp, detta var några tips till att få fler att prioritera en charterresa under solen. Nu ett första dopp i poolen sen inväntar vi sjusovarens för att ta ett havsbad. Kram A.

En singelmamma semestermåsten och lyxtid

jun 19
Skrivet av: Annelie Eng 2018-06-19 08:05
"Solbrännan av tantravel känns mycket bra även när man som jag nu vistas inom ett stort poolområde 😄 Riktigt tidig morgon igår tog oss till Cypern och ett för oss nytt ställe- Blue stat Atlantic oasis i Limassol. Den tidiga flight en gjorde att vi redan igår kunde nyttja poolområdet väl redan första dagen. Idag har både powerwalk i närkvarteren och en mycket god fruktig frukost intagits. Detta med huvuddelen av resesällskap fortfarande sjusover 😂 En singelmamma lott på resor med tonåringar är att vara morgonpigg och tinga solstolar. Behöver det vara ett ont måste? Nej, det ger så mycket gott för mig som mamma och egen person att komma upp i den tidiga morgontimmen och redan då kunna nyttja solumgänget. Inget ont som inte har något gott med sig Solstolslotten har varit min sen urminnestider- Under de första resorna som jag gjorde som singelmamma med tonåringar, tyckte jag att det var ett måste och nåt nästan orättvist att inte själv fås ovan ut en ända dag under semestern. Idag tänker jag annorlunda. Jag vill ju själv ha en solstol att tillbringa dagen vid poolen i. Om jag tingar även till ungarna spelar ju ingen roll. Jag trivs ju också med att ladda en ny dag med egentid. En första morgonreflektion innan dagen har startat, Bara i umgänge med mig själv, är en bästa start för mig. Och sen har vi solen. Den kraft energi, glädje och styrka som solensenergi ger till mig är fantastisk. Slår jag då ihop solumgänge med egen reflektionstid, blir det inte heller några svårigheter att ta sig upp tidiga semesterdagar i ett varmt land för att fixa stolar till hela resesällskapet. Det blir istället som en lyxuppgift före en singelmamma. Blue star Atlantc oasis bjuder hittills på mycket god kvalité. Stora rejäla rum, där jag får dubbelsängen för mig själv. ( vissa resor har vi knött alla tre i rummets dubbelsäng) Rent fräscht lika väl i rum som övriga hotellområdena. Igår provade vi vuxna igenom några av drinklistan och barnen drack Cola och åt snacks. Hotellet bjöd på underhållning i form av bingo och trollerikonster. En lagom start efter en resande dag. Nu verkar restarende i sällskapet ha vaknat och ska inta frukost. Själv ska jag ta mig ett bad. Sen torka lite snabbt för att lyssna på Tuis guider klockan tio, vad det finns för möjligheter här i Limassol. Förresten havet? Jo, fem minuter härifrån har vi strand och "the Sea". Tillägger att vi har all-inclusive och bufféerna hittills är över all belåtenhet. Även om någon unge mer äter pommes och glass så finns det att tillgå i drivor. Liksom frukt och grönt som jag älskar att inta i solen. Det verkar dessvärre strula med att kunna länka bilder via iPad till bloggen.. så bilderna finner du på mitt instagramkonto. Följ mig dör så missar du inget😄 http://www.instagram.com/annelieeng Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  juni 2018  >>
tiontofr
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678

View posts in large calendar