s

Vatten, stan e full av vatten.. NEJ, vattnet i Lerum håller på att ta slut! Hur kan vi få det att räcka?

jul 31
Skrivet av: Annelie Eng 2018-07-31 00:43

Denna sommaren går till världshistorien på många sätt. Rekordvarmt sen i maj- och imorgon är det sista juli! Flipflop, solglasögon och vattenflaskan- mina bästa denna sommaren! Och vatten- tja, det har väl aldrig varit så omtalat som nu?! Och tanken på att klara sig utan vatten i kranen är i nuläget en tanke som börjar närma sig mer sanning än någongång tidigare under min livstid! När min hemkommun går ut med en slags uppmaning till kommuninvånarna att se över hur vattendropparna används eftersom det blir stopp på utpuppningen av vatten ur ena sjön om 1 vecka och om 3 veckor har även andra sjön nåt sitt max om torkan kvarstår! Herre gud!! Har väl aldrig ångrat så mycket som idag de extra vatten dropparna som runnit ur våra kranar under diskande tex!


Genomsvettig klockan tio ikväll- trots kortärmad sommarklänning- då är det varmt. Termometern visade 25 grader! Först nu halv två är balkongen skön att inta- kanske skulle sova där?

Idagsläget råder kokningrekomendationer av dricksvattnet i den del av Lerums kommun som jag bor i. Något bökigt att inte kunna ta vatten direkt ur kranen ska villigt erkännas . Men hellre koka än insjukna. Jag kokar allt vatten som ska i kaffebryggen, tandborstningsvattnet och vatten som grönsaker och frukt sköljs i. Det vi dricker i glas har jag köpt på flaska- blnadat av utan och med kolsyra. Extra jobbet med kokningen känns nu endast som en nål i en myrstack när jag läser kommunens uppmaning och information! Om vattentillförseln här STOPP och vi inte har vatten i kranen alls- Hur påverkar det då?? En tanke jag aldrig tidgare trott jag sklulle stå så nära.. Och jag tänker bidra med min sparsamhet av dessa kvarvarande vattendroppar så väl jag kan!

* Disk och tvättmaskin ska fyllas till bristningsgränsen innan de sätts på

* Tandborstning sker nu med köpevatten

* Duschning varje dag är nu passe- tar havet och sjön till hjälp med med att kroppen ska få vatten

Hur tänker du om att vattnet kan ta slut?

På vilket sätt sparar du på vattnet?
Fler förslag mottages gärna!!

Alltså tänk om..  utan vatten i kranen kan inte tvätt och diskmaskin matas, duschning inte göras och toaletten inte spolas.. Hur löser man det 2018? Utportionering av vatten till toalett och dusch- det kan bli liv i luckan här om det blir så- två hemmavarande tonåringar som gärna belamrar badrummet.. Öppnar upp tanken och känner att det ändå är enkalre för oss än för gamla och sjuka utan vatten- Hujeda mig vilket senarie!

By the way- jag hoppas inte att någon nu göder sina uttorade fönsterblommor med litervis med vatten! Och förhoppningsvis slipper jag nu det irriterande vattendroppandet från grannens blomkrukor ner på min balkong-
Vattningsförbudet bör väl gälla balkongblommor också?

Jag har verkligen en oro över att vattentillförseln ska strypas- så mitt tips är att vi alla hjälps åt att spara på det vatten vi kan spara på!

Funderar på hurvida någon har förutspått denna långa sommarvärme hos oss i Sverige i år eller grundvattennivåns minskning?
Jag menar det brukar ju alltid spås väder framför allt innan sommarperioenden- hade jag läst eller hört på nyheterna om att sommarhettan skulle vara från maj och fortsätta in i augusti hade jag nog tänkt ytterligare ett varv innan jag beställde Cypern resan- hade enkelt kunnat byta ut en vecka vid medelhavet mot en vecka på ett mysigt havshotell i Bohuslän- om jag vet att det är sommarvarmt väder! Så skönt att vi iallafall fick till några nätter på finfina Stenungsbaden i förra veckan- I love that place! Återkommer med bilder därifrån imorn! Nu ska jag klura vidare på fler vattenbesparingsmöjligheter, längsta ordet ever- Men nog så viktigt i nuet!!

Kram A.Hur att tanka energi och trygghet i en singelmammas liv och vardag

jul 30
Skrivet av: Annelie Eng 2018-07-30 08:28

Morgonstund har guld i mun och jag älskar mornar som dessa. Kaffe, bloggande radio p20 ( loaklradio för Lerum- superduper bra!) Drt var ett tag sedan både vad gäller bloggandet och radiolyssnandet. Ibland får man påminnelser av att pausa det vardagliga.

Kanske är det också genom pausar som godsakerna dyker upp och man känner saknaden?

 

 
En singelmamma njuter av lugnet sommarmorgon och balkongen

Morgonstrech och reflektion avklarat ochjag äger dagen. Bonus att jag sitter på balkongen fast att klockan bara precis passerat åtta! Ett tillvaratagande av ljus och utomhus- I really love that! Mornar som dessa bunkrar jag inom mig i minnenas arkiv. Självklart finns det saker som även jag saknar- men så mycket smartare att bunkra en morgon som denna med allt det som den har utan det som saknas.


Min mac mitt kaffe( i bästa kaffemuggen och pellargonier rekvicita på min balkong- I löve it!!

Barnen på ferie hos sin pappa och jag äger inte bara dagen- jag äger våningen (tvätt och städ efter flera lediga sommarveckor) och jag äger musiken och ljudet och fjärrkontrollerna! Kontrast till årets andra dagar ha ha. Ljust nu ljudar radion gott från vardagsrummet med musik som jag gillar! 

Som mamma är jag idag trygg med barnens sommarvistelse hos sin pappa och storfamiljslivet. 

Är det så enkelt att trygghet skapas med kommunicering?

En födelsedag med bra smarbete lägger bra grund. 

En singlmammas vardag kan se annolunda ut dag från dag- och hur svårt det än har varit emellanåt att vara ifrån sina ungar under tex lov genom åren, så tror jag att kraften och energin att lagra, och beaka den egna personen och viljan och inte bara rollen som mamma behövs. 

Men visst - jag har erfarenheten av att lämna barnen utan att man ha dragit jämnt i föräldraskapet. jag har erfarenhet av att nya regler tyckande och kläder saker och ting kommit till barnen utan att jag har fått vara med att tycka bu eller bä, för att en nya partners tyckande kommit in 

Vilken roll ska nya partners ta vad gäller ungar med in i förhållanden? 

Styvmamma styvpappa bonusmamma bonuspappa styvsyskon och bonussyskon. Egentligen märkliga sammasatta ord. Någonstans finns befintliga föräldrar och det är egentligen mer viktgt att varje vuxen som kommer in i ett barnsliv låter just de befintliga föräldrarna vara bekväma i sina roller än att klampa på och över en förälder. Inegn singelförälder ska behöva känna sig otillräcklig i sitt föräldraskap för att en ny partner kommerin vid den andre förälderns sida. För barnens skull.

Medans barnen njuter av sommarledighet bland krabbor och tång ska jag njuta av lugnet och ägandet av dagen. They have fun and so do I. 


The balkony min oas i sommaren

 Om jag som vuxen ser det som bästa livet för mina ungar med skilda föräldrar istället för tvärt om - visst borde det skapa mer trygghet hos barnen? Även om jag inte alltid tänkt så genom åren så -I belive that today! Kanske är jag lite seg i starten och behöver mina rondellkörningar ha ha. (By the way- jag skulle kunna skriva en bok om kommunicering i ämnet att var en singelmamma med och utan kommunicering i föräldraskapet och att alltid tåspetsa för att nå längre och bättre själv) Alla har vi olika världskartor och alla är vi ok. 

En bra funderare: Meningen med kommunikation är den respons vi får..

Oj kaffet är slut dax för dagen!

Kram A.Välkommen ger god känsla och rabattkod ger goda fötter och reparerad hud

jul 22
Skrivet av: Annelie Eng 2018-07-22 08:37

Det finns mer eller mindre betydelsefulla ord, I allafall för mig. Eller kanske är det så att ordetsbetydelse skapar en känsla som är betydelsefull..

Och tänk det går alltid att välkomna nya vägar när någon annan stängt sin med att sätta inte framför.

 

Välkommen  Welcome Välkommen Welcome Välkommen Welcom Välkommen Welcome - Det räcker så-det behövs inga krusseduller av bokstäver framför eller bakom. Tydligen heten talar sitt språk och den goda känslan finns med. Det bästa vi kan göra är att sno tydligheten, älska ordet och kapa känslan.. Kiss

Välkomnar en skön vecka med på tu man hand med tjejerna i ett sommarfint Sverige!

Passar också på att tipsa om att det är sista dagen för min rabattkod i samarbete med Hudvårdsguiden.se- "ANNELIE20" ger dig 20% på hela sortementet fram till kl.23.59 ikväll.
Nattmask och fotspray, 2 helt otroigt bra produkter!! Koreansk hudvård väl värt att testa!

Med bra priser är det så nyttigt att testa sig runt bland hudvårdsdjungeln- det finns så mycket bra produkter- som dessa inom koreanskhudvård.

Alltså jag vaknar med "föryngrad och reparerad hud" varje morgon som jag sovit med masken på- SÅÅÅ NÖJD! Och absolut inget kled och klad- känns inte ens att den är på!

Rabattkod: ANNELIE20 ger alltså 20% rabatt hos hudvårdsguiden.se gäller endast idag!


Nu välkomnar jag en skön vecka med på äventyr med tjejerna i ett sommarfint Sverige!

Kram A.


Jag saknar resultat tänk när grannar matar fåglar med bröddusch från balkongen & cigarettfimpar slängs genom bilfönster

jul 21
Skrivet av: Annelie Eng 2018-07-21 08:25

Allting har alltid en början och ett slut.. Så ock hoppas jag också att bränderna över vårt land har har! Det brinnner snart i hela vårt land- läste igår att de var över 60 pågående bränder.. Jag kollar nyhetssändningar och nyheter och berörs otroligt! Jag undrar också hur fan människor i bilar kan slänga ut fimpar genom fönstret på bilarna- Har sett åtskilliga i trafiken de senaste dagarna-Har man helt missat nyheterna och varningarn då???? DET KAN BÖRJA BRINNA ÄVEN I VÅR KOMMUN OM VI INTE ÄR RÄDDA OM DEN!

Kanske är det som när min granne matar fåglarna från sin balkong- trots att det är otillåtet- Resultatet av att måsar och skator samlas och vill in på min balkong är ett resultat som inte tänks på i grannens värld! Skatinvasion på balkongen är inget kul kan jag lova!! Cigarettfimpar som slängs och gammalt bröd som slängs som en dusch från balkongen- och resultattänket bakom verkar vara 0 koll!

 Tacksamheten sprider sig istället över de otroliga insatser som samarbetar och hjälps åt för att få avslut på bränderna! Fröken väder har aldrig strålat så länge och så varmt över vårt land som denna sommar., så henne kan vi räkna bort. Medelhavsvärme kommande vecka också. Och visst känns gott för oss sommarlediga familjer som vill njuta av salta bad och utomhus.. 

I visa vyer i vissa upplevelser behövs inga ord. De skulle bli tomma på något vis. Likt dåliga ursäkter. Ni vet de där nejen som sägs mellan raderna istället för rätt ut. Skitsnacket som gör ont. Pålitlighet som visar sig vara opålitlighet. Tydligen kan man skicka dem till Kina enliget Bergagen och Tess - Lyssna på deras podd! Så bra! Bra knep, ska lära mig nyttja den tanken- annars är livets schackbräde också ett bra tänk- kan bara undra hur många bönder och springare det finns..

Lördagskaffet doftar- vyerna från igår bunkras. Tacksam över en förfrågan som bjuder lördagen på en utflykt! Känns bra inför höst och mörkare tider. 

Kram A.


Marstrand for a day or two- holidays on the best swedish island del 2

jul 18
Skrivet av: Annelie Eng 2018-07-18 14:01

Idag är det paus av sol och bad- gråmulen himmel och faktiskt några regnskurar. Passar perfekt för bloggande och inomhusgöra som skrivande och läsning. Jag har ju redan bjudit er på fina bilder från Marsrand i ett tidgare inlägg som du hittar HÄR och nedan kommer ännu mer från en fantastiskt fin ö- Kolla in nedan vettja!
Trötta tonåringar som promenaerat leden runt Marstrand!
Väl värda lite förmiddagssiesta. Med havet som bästa utsikt- VACKERT!!


Havsluft och powerwalk kräver sitt matintag- godaste räkmackan på Marstrand!
Vi hittade den på Lasse Majas uteservering och njöt till fullo- rejält med räkor! 


På Lasse-majas uteservering - gudomligt vackert och gott!

Så härligt med stora ungar som sätter värde på att sitta still och njuta av gott och sol. På Marstrand finns det många möjligheter till detta- Underbart!


Njutning för ögat- de Norska motorbåtarna
Finfin njutning att promenera i hamnen på Marstrandsön. 


Två som trivdes bland båtarna i hamnen.
Mina minstingar ser världen på ett annat sett än tidigare- de närmar sig vuxenlivet, de också. Havsnjutningen har de frpn mig och generna frå deras mormors mormor som tydligen föddes här ute på Marsrand- vilket bra arv i generna!! I realy love the sea!


Fin och njutbar bebyggelse på Marstrand
Kanske sprang min mormors mor rnt som flicka i dessa grubackar och lekte runt huskrönen. har säkerligen med mig njutningen av dessa fina gamla trähus från hennes gener också! 


Staketnjutning på Marstrand
Kolla in staket- urtjusigt!! Finns massor att njuta av på denna ö! 


Havsnjutning!
Havet bjuder på likaväl finaste blått som som fina segel!


Havet och båtar, fin skådning för ögat

Yes, mina vänner Marstrand is the island!! Finns sååååå mycket finfint att ta in så det blir en del 3 ha ha! Mer bilder från fantastiska marstrand alltså- besök ön ni som har möjlighet- ni har inget att förlora på det!!
Tvärtom!

Kram A.


Mattips för servande mammor och sommarlovslediga tonåringar

jul 17
Skrivet av: Annelie Eng 2018-07-17 17:54

En singelmammas vardag under sommarlovet kan enkelt bli = hotellverksamhet. Mat ska handlas lagas och plockas undan, tvätt ska tvättas, sorteras och vikas- kanske samlas det damm i solljuset som borde torkas av och sandkorna på golvet från stranden ska damsugas osv. Det är så enkelt som singelmamma att bli som ungarnas- i mitt fall tonåringarna- disktrasa. Och det kan ta några varv i diskussions- och konfliktsrondedellen att få med dem på att samverka och delta i de gemensamma sysslorna som gynnar alla i den lilla familjen. (Tillägger att jag alltså inte tillhör dem har städhjälp som fixar familjens sysslor och budgeterar hämtmat för väl valda tillfällen. Förmodligen är jag inte den ända singelmammamn i världen som ingår här!)

 

 
Skön sommar i enkelt svartklädsel med min lilla svarta på axeln

Att bryta mönster från olika håll är liksom inte lätt. Och det kan vara så att modernskapat ett väl inarbetat mönster som för henne i stundens hetta oftast och enklast gjort att mycket av sysslorna hemmavid gjorts av henne själv..
Så här i sommarlovstider kan det behövas mängder av tips till att få enkelheten för ALLA i en familj att sprudla. Alltså att bryta dessa mönster. Herregud jag bor ihop med 2 halvvuxna tjejer som har så mycket energi- egentligen..

Själv blir allt mycket enklare med enkelt och bra att stoppa i sig där alla kan ta en tallrik när det passar dem i tid. För som denna veckan har jag och mina tjejer helt olika tider- eller tja- de är värsta supportrarna för Gothia cup och har dygnet inställt efter matcherna där. Och jag är inte det minsta intresserad av att ställa mig i det ledet i år när ingen av dem spelar. I 30 graders värme står jag inte heller givvakt med mat och service- fast lite såklart. Nedan enkel middag för alla.


Lättlagat och lätt att inta och favoritdressing till

Värmen ute kan kräva sin kyla inombords så kokad pasta och kyckling i bitar blandat i en bunke och sallad- man tager vad man haver i kylskåpet och här blev det blandsallad, paprika tomat och gurka. Allt blandas i en annan skål eller bunke- så smart att göra så- man slipper onödiga konflikter med de som inte äter grönt eller med de som bara äter grönt- ha ha!
I vilket fall här kan alla plocka från bunkarna ur kylskåpet och faktiskt enkelt och snabbt få i sig ett nyttigt litet mål i värmen. Smart sommarlovstänk ur en singelmammas perspektiv! By the way- ta vuxenansvaret och fyll på isresurserna i frysen- vattnet slinker enklare ner hos tonåringarna då och mindre läsk intas- smart!


Somrigt och gott smulpaj med hallon och vaniljvisp

Att det sedan finns kvar godaste hallonpajen bakad av en godissugen tonåring igår- blir perfekt till dessert. Med vaniljvisp till blir det superduper god avslutning på en middag! Och singelmamman har löst matproblemen utan att behöva finnas tillgänglig fysisk vid allas matintag!

Ica kvantum hade dessutom bästa pris på trepack av denna vaniljvisp
( så nu kan dottern baka fler pajer om hon vill)

 Kram A.


När möjligheter ligger i den flexibla ådran får man öva ja och nej.

jul 16
Skrivet av: Annelie Eng 2018-07-16 12:44
Morgonreflektion i morse om hur enkelheten av att använda ja boch nej och inte massa krusseduller och ursäkter runt om. Att ta tillvara möjligheter eller att låta bli- men varför dessa ursäktanden eller för den delen ifrågasättanden till den som lyfter en möjlighet eller en idé? Såklart kan viss spontanitet komma för tätt inpå för ett ja och deltagande. Hel ok. Men never ever ifrågasätt varför en inbjudare bjuder in vid annat tillfälle än efter din världskarta och struktur. Om du är ok är också den personen ok- eller hur? Spontanitet och flexibelhwt går att öva upp! Jag har gjort det och likaväl fler med mig. Jag är helt övertygad om att mer glädje mer möjligheter och mer av livets vgodhet kommer av just uppövande av spontanitet och flexibilitet. Igår tog jag tiivara kvällen med givande promenad och samtal och idag suger jag till mig ytterligare en dag vid havet. Mitt strukturerade jag använder jag såklart när så behövs. Men allt som oftast påminner mig livet om att när möjligheter bjuds så handlar allt om ett ja eller nej. Kram A.)

Tips & rabattkod för fötterna som bär din vikt av guld-oönskad doft, uppfräshning, avslappning & lätthet

jul 15
Skrivet av: Annelie Eng 2018-07-15 10:42

(Innehåller rabattkod)

Utomhus och vandrade kräver sitt ompysslande och vilande. Våra fötter är viktiga att take care off! Tänk så här: Hur många timmar om dagen står och går du på dina fötter? Alla de timmarna bär du upp din kropp på just dina fötter- de du-
Vad väger du?

Mina fötter mår ändå ganska bra i sommarvärmen- de trivs i flipflopp och gympadojjor- och det är vad jag har använt under 2 månader

(Försökte med ett par klackar på cypernresan men nä-- alldeles för obekvämt i värmen)

Hur ofta vårdar du dina fötter med ömhet?
Själv ska jag skriva in i almanackan från och med nu- mina fötter är värdA ett fotbad en gång i veckan! Men däremellan när både du och jag stått och gått mycket och tiden inte räcker till fotbad..  Jag har en bästa nödlösningarna. 

Hemmavid smörjer jag in fötter och ben med en fotkräm från Marykay- mintdoften går in i ådrorna och gör ben och fötter avslappnande. Har använt den i flertalet år och den ger suveränt resultat när om kvällen kurerar mig framför v:n efter en lång stående dag. Är du intresserad av att testa den så maila mig på annelie@annelieeng.se


Fotspray & fotkräm för finaste fötter
Bägge funkar hemmavid en sprayen får extra plus för inget klet och kladd och enkel att alltid ha med i väskan.

Genom mitt samarbete med hudvårdsguiden.se har jag nu haft möjligheten att testa en annan bästa produkt för fina fötter! EN BÄSTA FOTSPRAY- Så superduper!!! Aloe Cooling Foot Mist från Holika Holika svalkar  och fräschar upp mina fötter på studs och de känns avslappnade! Bästa är också att den får plats i handväskan- Såååå bra! Fot sprayen ska med vart jag än går numer! Skrev jag att den också förebygger oönskad doft? Det gör den! Fotsprayen innehåller mint som får mina fötter och ben att slappna av och känna sig lätta- mintet går in i blodkärlen och muskler och förbättrar blodcirkulationen på något vis- En bästa bästa produkt för dig som någon gång känner känslan av trötta fötter! 

Om du mot förmodan inte gör det, så kan dina fötter vara värda en sprayning ändå-
För hur var det nu med vikten som de bär upp vareviga dag? 


Soffhäng med avslappnande sköna fötter- bara en sprayning!!

By the way- passa på att nyttja rabattkoden ANNELIE20 hos hudvårdguiden.se- gäller hela sortementet!

Fram för sköna fötter de ska bära din vikt av guld länge, länge!!! 

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar