Vatten, stan e full av vatten.. NEJ, vattnet i Lerum håller på att ta slut! Hur kan vi få det att räcka?

jul 31
Skrivet av: Annelie Eng 2018-07-31 00:43

Denna sommaren går till världshistorien på många sätt. Rekordvarmt sen i maj- och imorgon är det sista juli! Flipflop, solglasögon och vattenflaskan- mina bästa denna sommaren! Och vatten- tja, det har väl aldrig varit så omtalat som nu?! Och tanken på att klara sig utan vatten i kranen är i nuläget en tanke som börjar närma sig mer sanning än någongång tidigare under min livstid! När min hemkommun går ut med en slags uppmaning till kommuninvånarna att se över hur vattendropparna används eftersom det blir stopp på utpuppningen av vatten ur ena sjön om 1 vecka och om 3 veckor har även andra sjön nåt sitt max om torkan kvarstår! Herre gud!! Har väl aldrig ångrat så mycket som idag de extra vatten dropparna som runnit ur våra kranar under diskande tex!


Genomsvettig klockan tio ikväll- trots kortärmad sommarklänning- då är det varmt. Termometern visade 25 grader! Först nu halv två är balkongen skön att inta- kanske skulle sova där?

Idagsläget råder kokningrekomendationer av dricksvattnet i den del av Lerums kommun som jag bor i. Något bökigt att inte kunna ta vatten direkt ur kranen ska villigt erkännas . Men hellre koka än insjukna. Jag kokar allt vatten som ska i kaffebryggen, tandborstningsvattnet och vatten som grönsaker och frukt sköljs i. Det vi dricker i glas har jag köpt på flaska- blnadat av utan och med kolsyra. Extra jobbet med kokningen känns nu endast som en nål i en myrstack när jag läser kommunens uppmaning och information! Om vattentillförseln här STOPP och vi inte har vatten i kranen alls- Hur påverkar det då?? En tanke jag aldrig tidgare trott jag sklulle stå så nära.. Och jag tänker bidra med min sparsamhet av dessa kvarvarande vattendroppar så väl jag kan!

* Disk och tvättmaskin ska fyllas till bristningsgränsen innan de sätts på

* Tandborstning sker nu med köpevatten

* Duschning varje dag är nu passe- tar havet och sjön till hjälp med med att kroppen ska få vatten

Hur tänker du om att vattnet kan ta slut?

På vilket sätt sparar du på vattnet?
Fler förslag mottages gärna!!

Alltså tänk om..  utan vatten i kranen kan inte tvätt och diskmaskin matas, duschning inte göras och toaletten inte spolas.. Hur löser man det 2018? Utportionering av vatten till toalett och dusch- det kan bli liv i luckan här om det blir så- två hemmavarande tonåringar som gärna belamrar badrummet.. Öppnar upp tanken och känner att det ändå är enkalre för oss än för gamla och sjuka utan vatten- Hujeda mig vilket senarie!

By the way- jag hoppas inte att någon nu göder sina uttorade fönsterblommor med litervis med vatten! Och förhoppningsvis slipper jag nu det irriterande vattendroppandet från grannens blomkrukor ner på min balkong-
Vattningsförbudet bör väl gälla balkongblommor också?

Jag har verkligen en oro över att vattentillförseln ska strypas- så mitt tips är att vi alla hjälps åt att spara på det vatten vi kan spara på!

Funderar på hurvida någon har förutspått denna långa sommarvärme hos oss i Sverige i år eller grundvattennivåns minskning?
Jag menar det brukar ju alltid spås väder framför allt innan sommarperioenden- hade jag läst eller hört på nyheterna om att sommarhettan skulle vara från maj och fortsätta in i augusti hade jag nog tänkt ytterligare ett varv innan jag beställde Cypern resan- hade enkelt kunnat byta ut en vecka vid medelhavet mot en vecka på ett mysigt havshotell i Bohuslän- om jag vet att det är sommarvarmt väder! Så skönt att vi iallafall fick till några nätter på finfina Stenungsbaden i förra veckan- I love that place! Återkommer med bilder därifrån imorn! Nu ska jag klura vidare på fler vattenbesparingsmöjligheter, längsta ordet ever- Men nog så viktigt i nuet!!

Kram A.Hur att tanka energi och trygghet i en singelmammas liv och vardag

jul 30
Skrivet av: Annelie Eng 2018-07-30 08:28

Morgonstund har guld i mun och jag älskar mornar som dessa. Kaffe, bloggande radio p20 ( loaklradio för Lerum- superduper bra!) Drt var ett tag sedan både vad gäller bloggandet och radiolyssnandet. Ibland får man påminnelser av att pausa det vardagliga.

Kanske är det också genom pausar som godsakerna dyker upp och man känner saknaden?

 

 
En singelmamma njuter av lugnet sommarmorgon och balkongen

Morgonstrech och reflektion avklarat ochjag äger dagen. Bonus att jag sitter på balkongen fast att klockan bara precis passerat åtta! Ett tillvaratagande av ljus och utomhus- I really love that! Mornar som dessa bunkrar jag inom mig i minnenas arkiv. Självklart finns det saker som även jag saknar- men så mycket smartare att bunkra en morgon som denna med allt det som den har utan det som saknas.


Min mac mitt kaffe( i bästa kaffemuggen och pellargonier rekvicita på min balkong- I löve it!!

Barnen på ferie hos sin pappa och jag äger inte bara dagen- jag äger våningen (tvätt och städ efter flera lediga sommarveckor) och jag äger musiken och ljudet och fjärrkontrollerna! Kontrast till årets andra dagar ha ha. Ljust nu ljudar radion gott från vardagsrummet med musik som jag gillar! 

Som mamma är jag idag trygg med barnens sommarvistelse hos sin pappa och storfamiljslivet. 

Är det så enkelt att trygghet skapas med kommunicering?

En födelsedag med bra smarbete lägger bra grund. 

En singlmammas vardag kan se annolunda ut dag från dag- och hur svårt det än har varit emellanåt att vara ifrån sina ungar under tex lov genom åren, så tror jag att kraften och energin att lagra, och beaka den egna personen och viljan och inte bara rollen som mamma behövs. 

Men visst - jag har erfarenheten av att lämna barnen utan att man ha dragit jämnt i föräldraskapet. jag har erfarenhet av att nya regler tyckande och kläder saker och ting kommit till barnen utan att jag har fått vara med att tycka bu eller bä, för att en nya partners tyckande kommit in 

Vilken roll ska nya partners ta vad gäller ungar med in i förhållanden? 

Styvmamma styvpappa bonusmamma bonuspappa styvsyskon och bonussyskon. Egentligen märkliga sammasatta ord. Någonstans finns befintliga föräldrar och det är egentligen mer viktgt att varje vuxen som kommer in i ett barnsliv låter just de befintliga föräldrarna vara bekväma i sina roller än att klampa på och över en förälder. Inegn singelförälder ska behöva känna sig otillräcklig i sitt föräldraskap för att en ny partner kommerin vid den andre förälderns sida. För barnens skull.

Medans barnen njuter av sommarledighet bland krabbor och tång ska jag njuta av lugnet och ägandet av dagen. They have fun and so do I. 


The balkony min oas i sommaren

 Om jag som vuxen ser det som bästa livet för mina ungar med skilda föräldrar istället för tvärt om - visst borde det skapa mer trygghet hos barnen? Även om jag inte alltid tänkt så genom åren så -I belive that today! Kanske är jag lite seg i starten och behöver mina rondellkörningar ha ha. (By the way- jag skulle kunna skriva en bok om kommunicering i ämnet att var en singelmamma med och utan kommunicering i föräldraskapet och att alltid tåspetsa för att nå längre och bättre själv) Alla har vi olika världskartor och alla är vi ok. 

En bra funderare: Meningen med kommunikation är den respons vi får..

Oj kaffet är slut dax för dagen!

Kram A.Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  november 2018  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar