(betalt samarbete)

Tänk jag är bara strax över femtio och har mycket kvar som jag vill uppleva. Just nu funderar jag på vart och när jag vill resa härnest. Min första utlandsresan med flygplan gjorde jag när jag var åtta år gammal, till Mallorca. Jag har besökt ön åtskilliga gånger sedan dess och också flugit oräkneliga gånger därefter. Att just transportera sig med flygplan och inte buss var något speciellt och nästan exclusivt när jag växte upp. Lite grann är det min upplevelse att det också har fortsatt vara så. De "riktiga resorna med klass" oavsett inom eller utanför Sveriges gränser - ja, då ska det flygas till orten. Idag har jag en annan klokskap och tänker annorlunda. Visst är det häftigt att vara mitt i livet och kunna tänka om?

Om man som Kristian Larsson busstrafik, ett bussbolag i Uppsala uppfyller dagens höga krav på trafiksäkerhet och miljötänkande. Bussar utrustade med aircondition, fällbara stolar, fotstöd, video, cd, WIFI, eluttag, kaffemaskin och toalett. Då tror jag att det blir mer exklusivt att resa med buss än med flyg. I bussen sitter man mer samlat med sitt resesällskap än vad man gör i de stora plan där någon hamnar långt bak och någon längre fram- om man inte betalar extra för att få sitta bredvid varandra. Jag tänker också på vad mycket man får se av landskapet som missas helt och hållet under flygningar. Det finns möjlighet  till en annan och trevligare gemenskap på en bussresa, helt enkelt!

På tal om gemenskap läser jag på Kristian Larsson Busstrafiks hemsida att de ordande hockeyresor under 2017 års hockeyslutspel. Resorna gick till Gävleringen och Brynäshemmamatcher. I priset ingick också biljett till match. Hockebussen plockade upp på lite olika platser efter vägen. Så superkul! Med bussar som tar upp till 60 passagerare tycker jag idag att det är ett klokt alternativ att titta på när man i grupp ska göra en resa. Det kan ju vara likaväl en dagsresa som övernattande. Idrottsförenng som skolklass eller varför inte samla ihop ett stort gäng, hyra en buss och göra en kul bussresa tillsammans. Eftersom jag tycker om att hitta fler och nya alternativ i tillvaron har detta samarbete varit mycket givande. Jag tänker absolut utvigda mitt bussresande framöver vad gäller bussar med hög trafiksäkerhet och låg miljöpåverkan. Frågan är nu bara vart, när och med vem/vilka första bussresan ska gå av stapel?

Kram A.