Tänker att det ibland inte behövs så mycket mer än lite öppnande av ögonen för att hitta njutbarhet. Det finns njutning lite här och var om vi väljer att leta efter det. Det kan räcka att stanna till här och nu och se på nuet/situationen från ett helt annat håll än tidigare. Och vips så kommer man på sig själv med att stå och njuta av de största vackraste blomsterplanteringarna som skådats.

Nytänk och nyöppnande ögon gör gott för själ och gott för relationer. Om ingen är fullkomlig är ju egentlig ingen felande- allas världskartor behövs och ger näring istället för utanförskap. För vem har bestämt att just den egna värlödskartan är den sanna och rätta?

Jag blickar över storstadens puls- jag kan välja tanke, att antingen känna mig stressad av tempot eller också känna just njutningen av glädjen från morsmors gamla berättelser leva igen på gatorna. Och just då när den känslan är med passerar jag både fantastiska blommor i underbara färger och fint vattenhål iform av livlig fontän. Vill man kan man enkelt låta bli att tro att de har med mitt val av tanke att göra. Själv är jag övertygad om att den goda känslan som kom av valet av tanke också fick mig att se dessa njutpunkter.

I dag mer grått än ljust på himlen men ett stearinljus på bordet bredvid datorn och de skrivande uppgifterna får mig att le ändå. Tufft schema framöver med jobb och utbildnng- men just detta att välja att se det från en annan vinkel vilka möjligheter det ger mig och känslan blir då istället spännande.

Val av tanke och val av öppnande av ögonen. De är bra att ta tillvara. Leta det goda och ännu mer när det negativa tar överhand. Det jämnar ut och ger godare känsla.

Kram A.