s

Egna val till godare känsla

aug 31
Skrivet av: Annelie Eng 2018-08-31 13:55

Tänker att det ibland inte behövs så mycket mer än lite öppnande av ögonen för att hitta njutbarhet. Det finns njutning lite här och var om vi väljer att leta efter det. Det kan räcka att stanna till här och nu och se på nuet/situationen från ett helt annat håll än tidigare. Och vips så kommer man på sig själv med att stå och njuta av de största vackraste blomsterplanteringarna som skådats.

Nytänk och nyöppnande ögon gör gott för själ och gott för relationer. Om ingen är fullkomlig är ju egentlig ingen felande- allas världskartor behövs och ger näring istället för utanförskap. För vem har bestämt att just den egna värlödskartan är den sanna och rätta?

Jag blickar över storstadens puls- jag kan välja tanke, att antingen känna mig stressad av tempot eller också känna just njutningen av glädjen från morsmors gamla berättelser leva igen på gatorna. Och just då när den känslan är med passerar jag både fantastiska blommor i underbara färger och fint vattenhål iform av livlig fontän. Vill man kan man enkelt låta bli att tro att de har med mitt val av tanke att göra. Själv är jag övertygad om att den goda känslan som kom av valet av tanke också fick mig att se dessa njutpunkter.

I dag mer grått än ljust på himlen men ett stearinljus på bordet bredvid datorn och de skrivande uppgifterna får mig att le ändå. Tufft schema framöver med jobb och utbildnng- men just detta att välja att se det från en annan vinkel vilka möjligheter det ger mig och känslan blir då istället spännande.

Val av tanke och val av öppnande av ögonen. De är bra att ta tillvara. Leta det goda och ännu mer när det negativa tar överhand. Det jämnar ut och ger godare känsla.

Kram A.


Nu ska vi åka buss och öka trivseln!

aug 30
Skrivet av: Annelie Eng 2018-08-30 08:37

(betalt samarbete)

Tänk jag är bara strax över femtio och har mycket kvar som jag vill uppleva. Just nu funderar jag på vart och när jag vill resa härnest. Min första utlandsresan med flygplan gjorde jag när jag var åtta år gammal, till Mallorca. Jag har besökt ön åtskilliga gånger sedan dess och också flugit oräkneliga gånger därefter. Att just transportera sig med flygplan och inte buss var något speciellt och nästan exclusivt när jag växte upp. Lite grann är det min upplevelse att det också har fortsatt vara så. De "riktiga resorna med klass" oavsett inom eller utanför Sveriges gränser - ja, då ska det flygas till orten. Idag har jag en annan klokskap och tänker annorlunda. Visst är det häftigt att vara mitt i livet och kunna tänka om?

Om man som Kristian Larsson busstrafik, ett bussbolag i Uppsala uppfyller dagens höga krav på trafiksäkerhet och miljötänkande. Bussar utrustade med aircondition, fällbara stolar, fotstöd, video, cd, WIFI, eluttag, kaffemaskin och toalett. Då tror jag att det blir mer exklusivt att resa med buss än med flyg. I bussen sitter man mer samlat med sitt resesällskap än vad man gör i de stora plan där någon hamnar långt bak och någon längre fram- om man inte betalar extra för att få sitta bredvid varandra. Jag tänker också på vad mycket man får se av landskapet som missas helt och hållet under flygningar. Det finns möjlighet  till en annan och trevligare gemenskap på en bussresa, helt enkelt!

På tal om gemenskap läser jag på Kristian Larsson Busstrafiks hemsida att de ordande hockeyresor under 2017 års hockeyslutspel. Resorna gick till Gävleringen och Brynäshemmamatcher. I priset ingick också biljett till match. Hockebussen plockade upp på lite olika platser efter vägen. Så superkul! Med bussar som tar upp till 60 passagerare tycker jag idag att det är ett klokt alternativ att titta på när man i grupp ska göra en resa. Det kan ju vara likaväl en dagsresa som övernattande. Idrottsförenng som skolklass eller varför inte samla ihop ett stort gäng, hyra en buss och göra en kul bussresa tillsammans. Eftersom jag tycker om att hitta fler och nya alternativ i tillvaron har detta samarbete varit mycket givande. Jag tänker absolut utvigda mitt bussresande framöver vad gäller bussar med hög trafiksäkerhet och låg miljöpåverkan. Frågan är nu bara vart, när och med vem/vilka första bussresan ska gå av stapel?

Kram A.Mina tips på höstplagg

aug 29
Skrivet av: Annelie Eng 2018-08-29 10:32

Det där med höstens färger - är det en myt att vissa färger passar bättre vissa årstider? ABSOLUT!

Vilken vårkänsla det blir av passtelliga färger. En rosa tröja, ett par vita jeans och ljuset och sommaren känns så nära. Men nu- nix pix, de vita jeansen ligger nu underst i jeanshögen och så även de rosa tröjorna. Jag vill krypa in i mer murriga färger- lite jordnära. De kan vara ljust men ändå ska de ge känsla av värme.

Igår fick två nya plagg följa med hem från en liten shoppingtur och yes, det är höstkänsla i dem bägge - Känns helt klart som att sommaren är passé när jag drar på mig dem. Mjuka och härliga bägge två och gör helt klart hösten i både känsla pris och form.

 Happy shooping!

 
Ljusgrå stickad tjocktröja att krypa in i

 
Rutiga byxor i grått!!

Kunde inte i min vildaste fantasi tänka att jag återigen skulle vilja bära rutiga byxor- men wow- vet ni dessa är i mjukismaterial fast att de är kosymmodell -jag är så nöjd!

 
Höstgarderob- byxa och tröja i gråskala- mjukt och snyggt designat!

Vem har sagt att man inte kan skapa god känsla med rätt plagg även på hösten?

Nu ska jag iväg och tänka jul.. de ni!

Kram A.


Jag, en tigerrandig katt i beiget och grått, eller behöver jag tips?

aug 28
Skrivet av: Annelie Eng 2018-08-28 11:45

Ilandsproblem hår kommer sagta men säkert smykande så här i hösttider. Jag har varit supernöjd över att vara tillbaka i mitt blonda jag igen. den svarta epoken på 12 år är numera över. Blond och solbränd har gett trivsel och fina kommentarer att jag passar bar i mitt blonda hårsvall.
Men nudå- sommaren är över den bruna huden blir blekare för varje dag. Detta även om man som jag inte riktigt har den där blekvita svenska huden. Och utväxten ihåret- en sommar med sol, bad och inget frisörbesök har nu skapat en rejäl utväxt. Visst verkar det som om det är modernt med utväxt- men jag vet i katten om jag är så frälst i det..? Tänker att jag vill bli mer beige i håret vad tror ni om det..? Jag kan vara ute och cykla men jag tänker en tigerrandig katt i gråbeigeskala hur skulle det vara att fixa mina långa hårstrån så.. hm Ingenting kan väl bli sämre än den utväxten som är nu och allts om oftast då sätta en snodd i håret..

 
Ni ser framifrån ser det blonda rätt ok ut fortfaranade..


..men ovan ifrån.. oh la la nåt behöver göras..

Jag är iallafall på det klara att inget mörkt mörkt som mörkbrunt eller svart. men annars vad har ni för förslag? Jag tar tacksamt emot!!

Tills dess funderar jag vidare på hur jag skulle passa i kattlooken tigerrandig gråbeige??!!

Kram A.


Utbildningsdax, drömlista och visualisering för tidsoptimisten jag

aug 26
Skrivet av: Annelie Eng 2018-08-26 21:47

Tidsoptimisten jag, har ofta tänkt att jag ska hinna mer än vad jag kan, orkar och hinner. Kan det vara så enkelt att det vi inte hinner det har vi inte känsla för? Tittar jag på det som blev dagens innehåll så var känslan med i allt- and I love tha! Motsat är ju att ha dagar där man gör saker man egentligen inte vill.. och vad blir känslan av det?

  
Me myself and I- I god trivsel av en blandning av sommar och höst

Vardagslunken är här av första skolveckan efter sommarlovet och riktig skön höstkänsla har med den infinnit sig. Yes, det kommer från mig- riktig skön höstkänsla!! Grunden av en lång skön sommar har gett detta. Lite blekare i huden än mitt i den varma sommaren och nu med gigantisk utväxt i håret. Men trivsel i att vara här och nu och jag,  gör att jag känner mig go och la ändå.

I almanackan finns nu veckans plan och det känns bra. I mitten av veckan ligger startskottet för den där drömmen som funnits där i många många år. Vad det genererar till tja det vet jag inte förrän efteråt såklart. Men känslan av att starta, genomföra och avsluta utbildningen ger mig en fantastisk god känsla som jag redan har känt på i mina visulaiseringar. Och utbildningen- tja den har förövrigt funits på mn drömlista i många, många år.

Ni vet-  att skriva ner en tanke/dröm blir att befästa den som en tatuering. Att sen visulisera den i detalj med de goda känslorna gör att den blir mer och mer levande förje dag och yes nu är jag sytrax där på riktigt- Yeehaa!!!

Tekniken att ta sig till sina mål genom att skriva drömlisa fick jag av "min" coach Lena och året var 2006. Det har blivit några listor sen dess... Och jag är dem och "min coach evigt tacksamma!

 


Söndag, höst och gryta- Mysigt och gott

Nu dax för några kapitel avkopplande läsning och sen sömn för en god morgondag.

Kram A.


Tips på mellanmål som är proteinrikt. Annelie testar nytt

aug 25
Skrivet av: Annelie Eng 2018-08-25 08:52

Startar lördagen tidigt. Bra medvetna val idag. Att gå efter känslan- I like that. Mer och mer ger jag mig den tiden, som belöning. Ett bra belöningssystem för mig. Ingeting i livet säger väl egentligen att vi måste var på topp och göra måsten och jobba efter mål 24/7 eller hur? Kan det vara rädslan att stå utanför gemenskapen som styr? Isåfall är väl gemenskapen inte en äkta gemenskap oavsett bransch eller ämne..

Jag har en good feeling today till att rensa förrådet- yes, så är det allt. En miss kan vara att regnet som lovats inte faller utan solen strålar- men skit samma D-vitamin har jag fyllt på rejält i sommar medans förrådet känns härligt att bita tag i. Jag går efter känslan.

Hur bra är ni på att stoppa i er mellanmål av det mer nyttiga slaget efter just ett ansträngande pass? Eller ja, mellanmål över lag käkar ni det?
3 huvudmål och 2 mellanmål/dag- Hur många får i sig det? Att man skulle gå upp i vikt atv att stoppa i sig så många mål är en myt- det hela handlar om vad du stoppar i dig under målen. Oh hur du rör dig- slösar du ingen energi så såklart ökar risken för viktuppgång.
Ett grönt äpple är tex ett fantastiskt bra mellanmål medans en kexchoklad är på sitt sätt njutning för stunden men i sdet stora hela ätt fördärv för både kropp och själ. Men likaväl för de som vill gå upp i vikt är ju att stoppa i sig bra mellanmål- snabba kolhydrater som lagras av tex kakor och choklad är ju inte den viktuppgång som kroppar mår bäst av.

Jag har fått möjligheten att testa ett knäckebröd från Ryvita- ett proteinrikt sådant. 
Numera äter jag nästan aldrig bröd. Vitt bröd är helt borta ur min kost. De få gångerna jag har stoppat i mig en bit vitt bröd är det som om magen nästan börjar jäsa som en degklump. Jag mår helt enkelt bättre utan. Och ni ska veta att jag har älskat färskt vitt bröd i mina dagar!!
En knäckebrödsskiva kan jag istället numera ta som mellanmål nån gång ibland. Så att testa detta knäcke var ju superroligt- och sååååå gott!!! Innehållet av mycket protein röd quinoa och sesam smakade superduper. En lite saltsmak trängde också igenom och gjorde brödet superb. 

Så enkelt och perfekt mellanmål efter tex en powerwalk eller ett träningspassa med två knäcke sallad ost leverpastej och paprika! 

Jag kommer absolut fortsätta att äta detta proteinrika knäckebröd som bra mellanmål, emellanåt. Har ni svårt att få till bra mellanmål så är detta brödet väl värt att testa. Finns på Ica hyllorna!

Älskar verkligen möjligheten att testa nytt! Superduper när det ger mersmak i hälsans tecken också! Tack för det Ryvita!!

Nu förrådsdax!

Kram A.

 

 


Snyggaste höstjeansen och lappteknik med otrohetsaffärer eller avslut med ny gödning till grönt

aug 23
Skrivet av: Annelie Eng 2018-08-23 17:46

Sommaren som aldrig ville ta slut börjar nu ta slut. Denna så gråmulna augusti har gjort att det känns som vi är mitt inne i hösten, fast den egentligen inte ens har börjat... Sommar och höst som liksom lappar över varandra.. hm.


Höstens favoritjeans ihop med sommarhatten, House of Lola § Lindex.

Har du funderat över om du själv använder lapptekniken? Jag menar är du en människa som med tydlighet både till dig själv och andra avslutar allt innan du bärjar med något nytt? Du kanske tex kör en skarv emellan och tar lite paus eller kanske kallar det andrum mellan två epoker. Eller är det så att du lappar över? 


Höstens snyggaste skönaste jeans Mer till sin rätt utan sommaraccessoarer.

Att inte avsluta kanske innebär för dig att du slipper stänga dörren till det som varit. Att vara i nytt utan att ha grund till det gamla kanske är en läskig tanke för dig? Jag förstår om så är fallet! Det är där denna lappteknik, där allt lappas över har sitt säte. Det flyts liksom runt mellan dåtid, nutid och framtid. Inga avstamp, inga markeringar. Är de smart? 


 Jeans i mjukaste jeanstyg med störtcoola mudddetaljer, House of Lola.

 

Kanske ligger det massa i ryggsäcken till grund till att inte våga säga hej då till historen. Hade vi vågat säga hej då hade ju inte tex långvariga otrohetsaffärer funnits.

 
Snyggaste sommarhatten från Lindex- god kvalite som nu kan vila till nästa sommar hetta här i Sverige eller varför inte utomlands tidigare än om ett år..Tongue out

Var sak har sin tid och kommer mer till sin rätt utan den andres inblandning. Lapptekniken kan kanske vara bra som en slags mjukstart i vissa fall, men dock jag tror ändå på att öva upp avslut och våga göra nystarter. Herre gud en gammal grå gräsmatta kan ju blomma ut som den finaste gröna ängen med ny gödning- om man bara vågar släppa den gamla sk trygga gödningen innan man investerar i den nya. Att lappa och blanda tar bort effekten - eller hur?

Kram A.Övningstips personlig utveckling och enklare än vi tror!

aug 22
Skrivet av: Annelie Eng 2018-08-22 09:07

Förstår inte alltid kommuniceringen på nätet eller för den delen i the real life när det letas fel istället för back upp? Gör du? Jag tänker att finns viljan blir ju resultatet så mycket bättre av att peppa, "give hearts" och le än att leta fel och brister och baktala.  


Det kostar inget att ge ett hjärta

Vill ni veta något häftigt?? Det finns ingen begränsning på sociala medier på varken hjärtan eller goda kommentarer!!!!
Eftersom vi lär så länge vi lever, så är sociala medier en fantastisk plattorm att öva "to give hearts and god feelings". Felen bristerna och vad det nu är vi ser i bilderna ligger oftast hos oss själva. Sudda ut dem!


Hjärtan är obegränsade på sociala medier- sprir du dem?

Ett övningstips: För varje negativ tanke du tänker om en bild eller om någon som skriver. Ge ett hjärta! Är det svårt att ge till just den personen ge till någon annan. Sen fortsätter du så med din övning så fort den negativa tanken kommer om någon eller om bilden någon lagt ut- ge ett hjärta! Tillslut är du där att första tanken är en god tanke och med automatik ger du hjärtan istället för tvärtom. Smart va? Så enkelt kan det vara med personlig utveckling för den som är villig att öva och vill lära sig att tänka och handla nytt!

Lycka til!! 

Kram A.Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar