Egna val till godare känsla

aug 31
Skrivet av: Annelie Eng 2018-08-31 13:55

Tänker att det ibland inte behövs så mycket mer än lite öppnande av ögonen för att hitta njutbarhet. Det finns njutning lite här och var om vi väljer att leta efter det. Det kan räcka att stanna till här och nu och se på nuet/situationen från ett helt annat håll än tidigare. Och vips så kommer man på sig själv med att stå och njuta av de största vackraste blomsterplanteringarna som skådats.

Nytänk och nyöppnande ögon gör gott för själ och gott för relationer. Om ingen är fullkomlig är ju egentlig ingen felande- allas världskartor behövs och ger näring istället för utanförskap. För vem har bestämt att just den egna värlödskartan är den sanna och rätta?

Jag blickar över storstadens puls- jag kan välja tanke, att antingen känna mig stressad av tempot eller också känna just njutningen av glädjen från morsmors gamla berättelser leva igen på gatorna. Och just då när den känslan är med passerar jag både fantastiska blommor i underbara färger och fint vattenhål iform av livlig fontän. Vill man kan man enkelt låta bli att tro att de har med mitt val av tanke att göra. Själv är jag övertygad om att den goda känslan som kom av valet av tanke också fick mig att se dessa njutpunkter.

I dag mer grått än ljust på himlen men ett stearinljus på bordet bredvid datorn och de skrivande uppgifterna får mig att le ändå. Tufft schema framöver med jobb och utbildnng- men just detta att välja att se det från en annan vinkel vilka möjligheter det ger mig och känslan blir då istället spännande.

Val av tanke och val av öppnande av ögonen. De är bra att ta tillvara. Leta det goda och ännu mer när det negativa tar överhand. Det jämnar ut och ger godare känsla.

Kram A.


Nu ska vi åka buss och öka trivseln!

aug 30
Skrivet av: Annelie Eng 2018-08-30 08:37

(betalt samarbete)

Tänk jag är bara strax över femtio och har mycket kvar som jag vill uppleva. Just nu funderar jag på vart och när jag vill resa härnest. Min första utlandsresan med flygplan gjorde jag när jag var åtta år gammal, till Mallorca. Jag har besökt ön åtskilliga gånger sedan dess och också flugit oräkneliga gånger därefter. Att just transportera sig med flygplan och inte buss var något speciellt och nästan exclusivt när jag växte upp. Lite grann är det min upplevelse att det också har fortsatt vara så. De "riktiga resorna med klass" oavsett inom eller utanför Sveriges gränser - ja, då ska det flygas till orten. Idag har jag en annan klokskap och tänker annorlunda. Visst är det häftigt att vara mitt i livet och kunna tänka om?

Om man som Kristian Larsson busstrafik, ett bussbolag i Uppsala uppfyller dagens höga krav på trafiksäkerhet och miljötänkande. Bussar utrustade med aircondition, fällbara stolar, fotstöd, video, cd, WIFI, eluttag, kaffemaskin och toalett. Då tror jag att det blir mer exklusivt att resa med buss än med flyg. I bussen sitter man mer samlat med sitt resesällskap än vad man gör i de stora plan där någon hamnar långt bak och någon längre fram- om man inte betalar extra för att få sitta bredvid varandra. Jag tänker också på vad mycket man får se av landskapet som missas helt och hållet under flygningar. Det finns möjlighet  till en annan och trevligare gemenskap på en bussresa, helt enkelt!

På tal om gemenskap läser jag på Kristian Larsson Busstrafiks hemsida att de ordande hockeyresor under 2017 års hockeyslutspel. Resorna gick till Gävleringen och Brynäshemmamatcher. I priset ingick också biljett till match. Hockebussen plockade upp på lite olika platser efter vägen. Så superkul! Med bussar som tar upp till 60 passagerare tycker jag idag att det är ett klokt alternativ att titta på när man i grupp ska göra en resa. Det kan ju vara likaväl en dagsresa som övernattande. Idrottsförenng som skolklass eller varför inte samla ihop ett stort gäng, hyra en buss och göra en kul bussresa tillsammans. Eftersom jag tycker om att hitta fler och nya alternativ i tillvaron har detta samarbete varit mycket givande. Jag tänker absolut utvigda mitt bussresande framöver vad gäller bussar med hög trafiksäkerhet och låg miljöpåverkan. Frågan är nu bara vart, när och med vem/vilka första bussresan ska gå av stapel?

Kram A.Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  december 2018  >>
tiontofr
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

View posts in large calendar