Jag tycker att man ska nyttja sin möjlighet att påverka och därav nyttja sin rösträtt. Kan man inte välja parti så rösta blankt- men rösta! Det är en rättighet som vi har i vårt fina land likaväl kvinnor som män.

För min del blev valet ganska enkelt. Det finns en självklarhet hos mig att rösta så långt ifrån indragningar av rättigheter, möjligheter och jämnlikhet för kvinnor som möjlighet. Vissa uttalanden denna valperiod har gjort mig mörkrädd, men samtidigt så övertygad vad som är viktigt för mig.

För att vinna måste man offra - på samma sätt kan det vara att rösta "rätt". Är du osäker- gå in på valbarometrarna som finns och testa dig själv i lika väl lansting kommun som riksdagsval- vad är viktigt för dig.

Vid osäkerhet kan det vara av vikt att kika igenom partiprogram ytterligare en gång till..

Jag vill inte offra 2018 års val till att låta backa kvinnors rätt och möjligheter - det vore ju att sumpa för min egna samt mina egna döttrars framtid.

Tänk efter vad du offrar och vad du vinner på dina röster.

It´s done! Min rätt till påverkan är tagen . Ta den möjligheten du också!

Kram A.