Regnet öser ner denna tidiga söndagsmorgon. Men ändå känns det superskönt att vara utomhus och krypa in i min svarta regnrock. Tänk som tonåring trodde jag inte att jag någonsin mer skulle bära regnkläder när jag dyngblöt promenerade i doxside och levis jeans. Komme ni ihåg doxsides- högstadets modeskor för oss sextitalister? 

Tur iallafal attjag "växt till mig på många punkter. Det känns som jag får mer ut av livet genom att bredda mitt tänk. Gå runt i regnväder och vara blöt och frysa för att vägran finns att ta på regnkläder verkar idag heltokigt eller att stanna inomhus bara för att regndropparna faller. Dock såglad att jag har den andra erfarenheten! Det är först när man testat bägge sidor som man kan veta vad som är det riktiga för en själv. 
Jag kan se mig själv som en liten sökare- för kanske jag tynde min axel med det synsättet. Idag är jag stolt över min förmåga att våga prova och få erfrenhet. Likaväl som jag är stolt över att kunna backa när känslan inte är med, när krav och förväntningar inte känns rätt för mig.

Idag är det inte vilken söndag som helst- Sverige går till ett historiskt demokratiskt val. Jag har redan förtidsröstat men känner ändå känslan av den speciella dagen. Jag kommer ihåg hur mormor klädde sig fint och med stolthet gick iväg på valsöndagen och röstade. Med stolthet tog hon sitt anvar och röstade. Jag har alltid varit mormors tös och kommer så förbli! Hon har präglat mig och jag har ärvt fler känslor än vad jag tror av henne. Idag känner jag hennes stolthet fast att jag redan har förtidsröstat. Jag är intresserad av jämlikhet och människors lika värde oavsett ålder kön sexuell läggning eller hudfärg. Jag är stolt över att bo i en demokrati som utvecklar och jobbar för det. Demokrati bgger också på ansvar och delaktighet och jag tror att min och likaväl din röst är mer viktig än någonsin. I sann demokratisk anda, för alla mäniskors likavvärdes framtid, för mer utvecklat samhälle för kvinor och människor, för mer trygghet och medmännisklighet är  mitt tips att ta på sig regnrocken och ta sitt ansvar. Rösta idag!

Mina döttrars framtid och mina ev kommande barnbarn som kan få vilken hudfärg som helst, för deras och såklart min egna skull i nuet har jag avlagt min röst.

By the way tror jag på en grön vinter i år- och då menar jag inte som när mormor sa de orden, att snön inte fallit och lagt sig jag tror att växtligheten kommer njuta länge och väl av regnet och inte låta varken färga sina löv gula och fälla dem. Jag tror träd och buskar suger åt sig regnet i höst och låter de gröna bladen lysa gröna långt in i vinter!

Förändringar är bra och det gäller att blicka framåt! Tillsammans kan människor gör gott och det tror jag på.

Tänket bland regndropparna ligger nu i den vegatariska djungeln- att få till gott som äts av alla. Yes utveckling utvecklar och jag är modig nog att prova!


 

Njut av regn och rösträtt!

Kram A.