Godmorgon denna riktigt höstiga morgon. Dagens funderingar ligger på att prioritera sin tid och att gör det man vill och kan göra. Vad har du för tips till att få gjort det du vill göra? Ni som följer mig vet att jag är ett stort fan av det traditionella manuella almanackan och fina skrivböcker. Det där med listhantering och jag blir en jäkel på att göra det jag vill och drömmer om!

Det är mycket som plockar på vår uppmärksamhet och tid numera. det är oavsett ålder. Färre och färre är stunderna när vi håller fokus på bara en sak tills den är färdig. På gott eller ont? Jag tror på en jämn balans och att vi numera medvetet behöver öva på att göra en sak i taget. Risken är stor att vi inte alls får någonting klart och att tillgängligheten äter upp oss själva. Vi blir liksom inte vältränade bara för att vi befinner oss på gymmet 3 dagar per vecka om vi lägger mer fokus på att uppdatera våra sociala medier och svara på mail där inne än vad vi fokuserar på att träna fysiskt! Det är istället då osanningar som att gymmet ändå inte fungerar och inte är miljö som får våra kroppar att kunna bli tränade, blir sanningar. Vi lurar helt enkelt oss själva till besvikelser skull man kunna säga. Under hela mitt liv har jag haft människor i min närhet som alltid ska hem och städa. De borde såklart ha haft det mest städade hemme som jag någonsin besökt.. hm..

Så mina vänner får du inte gjort det du tänkte få gjort eller vill du få gjort mer eller mindre what ever? Kanske vill du helt enkelt ha koll på vad du egentligen gör av din tid? 

 Investera i en manuell almanacka! Själv föredrar jag A5 format. Mina ungar har A3 och jag har kollegor som har A4. Tycke och smak spelar ingen större roll här- bara du får en viktighetskänsla för din kalender och får plats att skriva i den. 

Sex punkter per dag är mitt tips- TO DO! Realistiska. Det innebär att en väl tidskrävande uppgift kanske får delas på 3 dagar o stå med på punktlistan för alla tre dagarna.Någon punkt kanske inte blir klar som tänkts och får överföras till nästa dags lista osv. När en punkt är klar bockar jag. Känslan det ger är som ett kilos viktras per bockad punkt! Målet är att listans sex punkter ska vara klar när kvällen kommer- vissa dagar med vissa uppgifter är listan klar redan till förmiddagen- Ni anar inte vilket flew min hjärna har resten av dagen! 

En vacker skrivbok är min lilla måbra bok Här i skriver jag också varje dag:

  •                 3 punkter som jag har gjort bra varje dag
  • 3 saker som jag är tacksam över  
  • 3 saker som jag vill ha hjälp med.

 

Med detta stärker jag mig själv. Även den gråaste dagen där ingenting gick min väg letar jag nöjdhetspunkter med mig själv för dagen. Det gör gott!

Först ur tacksamhet föds utveckling- Ja, jag tror det. Att vidga mitt synsett på allt jag har runt omkring mig att vara tacksam över- mer än vad jag tror faktiskt. 
Smart val- för då slipper jag fokusera på det som jag eventuellt inte har!

Att tillåta sig att be om hjälp kan ge en styrka och också minska oket på axlarna. Iallfall har det varit så för mig. Ingen kan göra allt. Jag detaljerar 3 punkter som jag vill ha hjälp med vilket på så sätt avlastar mig själv i det som jag vill göra.

Måbra boken blir sedan en gudagåva och en bestseller för mig själv. Det räcker att bläddra lite smått i boken. Snabbt fyller jag mig med allt jag har att vara tacksam över likaväl som allt som jag har gjort bra!

Detta var dagens morgon reflektion till att stoppa in bra innehåll som man själv vill i sin tid. Punkt 1 på dagens lista är därmed avklarad. Blogga.Nu ska jag öva otillgänglighet med 100% fokus på ord och berättelse i stället

Kram A.