Enkelheten i ett smart kassasystem ger tidsvinst i entreprenörsrollen

sep 13
Skrivet av: Annelie Eng 2018-09-13 17:09

Idag gick jag igenom mina intäkter och utgifter i företagandet och gav mig själv en klapp på axeln i beröm över att ta mig tid till att hålla koll på vart pengarna tar vägen. Penna och papper, kan de vara mina favorit verktyg till framgång, även här?
Allt blir liksom mer på riktigt för mig när jag skriver förhand. Det gäller även siffror. Jag ska villigt erkänna att likaväl som att det ger en god känsla hos mig att hålla manuell koll på in och utgifts biten både privat och i företagandet, så är jag väl medveten om att det också tar onödig tid i anspråk. Tid som jag skulle kunna lägga på annat i mitt företagande. Som företagskvinna har jag många olika yrkesroller att beträda och underhålla. Ibland är tiden knapp helt enkelt att få en jämn balans för alla rollerna. Tidsvinst från sifferkoll som teknik kan göra skulle så klart underlätta.

Jag har tidigare funderat över att ha ett digitalt kassasystem och jag har också testat men inte hittat något som vunnit mitt förtroende och inte heller tidsvinst. Kan ju vara så att jag inte har prövat det tillräckligt länge..

 

När jag fick möjligheten att göra denna texten ihop med ett företag som arbetar med  affärssystem kändes det helt rätt för mig! Bexonline som företaget heter erbjuder just dessa traditionella affärssystem, likaväl som butiksdatasystem, molnbaserade affärssystem och webbaserat affärssystem som exempel. Det kan ju inte bli bättre för en entreprenör än att samarbeta med ett företag som kan ge den variationen i sitt sortiment. Orden och tankarna i texten är så klart mina egna. Som den idéspruta jag är skulle det kunna vara så att jag i min framtid utvecklar mitt entreprenörskap till att kunna innefatta tex ett café. Wow så häftigt det skulle vara! Helt klart skulle behovet av ett butiksdatasystem uppstå. Skulle jag börja med uthyrning skulle jag direkt investera i ett smart kassasystem där jag via in och utloggning på min iphone hela tiden har koll på varenda krona som går in och ut på företagskontot. Jag gillar enkla tekniska lösningar som spar tid och ökar effektiviteten. Ett sådant system skulle verkligen göra det för ett företag i uthyrningsbranschen. Det kan jag absolut se. Tiden som skulle bli över skulle jag ta i anspråk till att reflektera vidare i  vad för produkt eller produkter som ska finnas till uthyrning, för det vet jag inte ännu.

Kram A.


Tankens kraft och kraftfullhet eller bli bitter på dagarnas innehåll

sep 13
Skrivet av: Annelie Eng 2018-09-13 12:02

Hur är det nu med att vissa dagar inte blir som man har tänkt? Ligger det någon sanning i det eller har man tänkt tankar i sitt undermedvetna och styrt dagen in på dem? 

Skyfall från ovan värre en någonsin, Skrivarbete som ska göras och glas som hoppar ur glasögonen- en kombination som enkelt skulle kunna vara en dag av innehåll som jag inte tänkt..
..men jag tänkte faktiskt på mina glasögon igår. Dock i andra termer än att glaset skulle falla ur. Den tanken har aldrig någonsin slagit mig!
Vad gäller vädret så är jag inne på jackfokus i mina tankar..

 

Ja mina vänner tankens kraft I bieleve that och mer och mer får jag bevis av att våra tankar är kraftfulla. likaväl våra medvetna som omedvetna. Därav- bra tips att hålla fokus på att medvetengöra våra omedvetna tankar upp till ytan.
Vilken omedveten tanke ligger bakom din dagliga handling?
En ärvd tanke från tidigare generation?
För den den dig framåt?

Om inte- byt ut den till en medveten tanke som får dig att handla mot din framgångsresa!

By the way blev det regnkappa på och ny skruv i glasögonen gör nu att glasen är på plats igen! Tanken på den goda känslan av att kunna fortsätta dagens arbete med mina glasögon på gjorde att steget ut när himlens portar öppnade sig inte blev så kännbart. Regrock är en god investering- helt klart!

Glasögonbågar: Michael Kors

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  september 2018  >>
tiontofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

View posts in large calendar