För den vanlige måndag till fredagsarbetaren är det allt som oftast en härlig känsla som uppkommer när fredagens arbetspass går mot sitt slut. Helg! Så inpräntat som det riktiga vad gäller lediga dagar, att även skiftarbetare ibland uppfattas som nedstämda för att just helgen ingår i deras arbetspass. Oavsett om de skulle kunna vara lediga fler dagar samma vecka än de som är lediga de två helgdagarna, lördag söndag. Jag är överrens med mig själv om att lördag och söndag kan vara bra återhämtningsdagar, beoende på hur veckans fördelning av arbetsdagar har sett ut. Att hinna så mycket som möjligt och visa upp mig så mycket som möjligt, har jag testat och nej, det är inte min melodi. Varken under helg eller vardagar. Lyckan sitter inte i att prestera och få beröm för det. 

Olika yrken, olika familjekonstilationer av olika antal ungar hemmaboende i olika åldrar har gjort att jag har testat att stoppa in en hel massa olika innehåll av både helg och vardagar. En gång i tiden bottades jag av misslyckande i min känsla över att inte ha skaffat mig en slags stabilitet av innehåll. Idag vet jag med säkerhet att den jämna balansen mellan egen, att bara vara tid och mitt yrkessamma jag, är viktig för mitt välmående att få till. Att prestera veckans sju dagar och få bekräftelse efter det är inte för mig att föredra.  

Jag har lärt mig att se mig själv för den jag är och inte för det jag gör. Jag är stolt och glad över allt som jag har hunnit testa. Många olika testa av yrken och privat leverne har tagots för att hitta rätt i det. Tänk idag vet jag med erfarenhet om något av det är för mig eller inte. Vinsten i att hitta rätt i känslan som bara vara ger mig är mer optimal och ger mig också en styrka till gott presterande i det som jag tar mig för. Presterandet och vara duktig i någon annans ögon är mer ett steg i att ta på sig andras skor än att först hitta sin egna goda känsla för sin egna person. Att hoppa i andras skor har jag erfarenhet av utan goda resultat!


Soffan och dess filtar är hela helgens mittpunkt här hemma. Vårdar mig själv med reflektion citron honung te och alvedon. Skulle kunna kallas för händelslöst. Själv tror jag att det kan vara aktivitet för fler att testa de de där lediga helgdagarna för jämn till uppvisningsschemat. Fragåmgsresor kan bli lika ytliga som ett rött stift på läpparna. Den bestående framgången kommer just när det egna ögat ser njutningen i unikheten och olikheten jämfört med andra istället för tvärtom.

Nu lite vidare eftermiddagsvila

Kram A.