Två av mina avkommor är mer nyttiga än gemene man, vågar jag påstå. De är hälsosamma likaväl för sina egna kroppars skull men också för miljön. Inget kött eller andra djur som har behövts dödas för att bli matintag till oss människor slinker genom deras munnar. De är helt enkelt medvetna i nuet.
Ena dottern introducerade bananpannkakor till mig i förra veckan. Hon börjar dagarna med en sådan pannkaka och färska bär - så smart val. Enkelt och mättande utan vetemjöl. Och just detta att få bort vetemjölet ur kosten funderar jag mycket på. Det där vita stabbiga det ger bara magproblem för mig. Jag mår så mycket bättre utan vetemjöl än de dagar som jag väljer vitmjöligaprodukter.

Hur som bananpannkaka, det allra enklaste receptet har du under bilden.

För att lyxa till min pannkaka vispade jag grädde till och tinade färska hallon. Även om smeten var den enklaste att röra ihop så var den lite svårstekt- jag fick den inte att hålla ihop. Men så gott det var. Om man som jag tycker om banan är bananpannkaka det alla enklaste godaste pannkakor man kan tänka sig att börja dagen med. Eller lika väl till efterätt eller mellanmål! Enkelt och snabbt, det är just det som är av vikt för mig i min vardag. Enkla snabba hälsosamma alternativ. Blir det krångligt för många moment då stöter jag liksom på patrull och de hälsosamma falerar.

Bananpannkakan intogs alltså med nytinade frusna hallon och vispagrädde. Förutom en halvliter citronvatten och en balja kaffe. Avrundade med en stor kopp te också. Allt som lindrar halsen slinker ner dessa dagar.


Bananpannkakan
Intogs alltså med nytinade frusna hallon och vispagrädde. Förutom en halvliter citronvatten och en balja kaffe. Avrundade med en stor kopp te också. Allt som lindrar halsen slinker ner dessa dagar.

RECEPT

Bananpannkaka

1 banan

1 ägg

Mosa banen i en bunke. rör sedan ner eget, Stek i kokosolja. Servera med de du önskar.

Mycket gott!

De utvecklar allt sin mamma mina tjejer- på olika plan. Tack för det!

Även om de är lika mig i mångt och mycket...

Kram A.