s

Bokmässan en premiär för en dotter med favoriter som Hanna och Amanda

sep 30
Skrivet av: Annelie Eng 2018-09-30 20:14

Bokmässan en årlig tradition för mig. Under flertalet år tillbaks arbete med värdskap på mässan. I år som besökare tillsammans med två döttrar. För den ena var det premiär att gästa bokmässan. Gissa vem utav dem..?

Tänkte innan att de kanske skulle tröttna bägge två efter bara en stund. Ni vet tonåring brukar inte ha tålamod och mässor iallafall inte mina.. och mässor bjuder på fullt med folk, köer och varmt.. Men det blev en heldag på mässan med den ena författaupplevelsen efter den andra. Och en god lunch också. Så mysigt. Vi trivdes gott alla tre! Nedan kommer första delen av dagens bokmässupplevelse. Håll till godo!

 
Signering med Hanna och Amanda

Även mina ungar förstår känslan i att få boken signerad av författaren eller författarna som i det här fallet.

 
Bokmässan 2018

Har alltid tyckt att det är något visst med med bokmässan.. och det tänker jag fortsätta tycka!

 
Mässgolvet för trötta ben

Det går bra att nyttja mässgolvet när väntan blir lång

 
I publikhavet lyssnades det till inspirerande talare

Fina systrar på bokmässan.

 
Hanna och Amanda ispirerade stort!

Tror nog att detta seminarie var den bästa upplevelsen för bägge döttrarna

 
The Diamond year- början på resten av ditt liv

 Tror bestämt jag ska låna denna boken efter att en dotter har läst och inspirerats av den!

 
Systrar x 2 med Hanna och Amanda

Detta var första delen av en alldeles lagom blandad söndag på bokmässan. Mina favoriter kommer i nästa inlägg. Missa inte det och dem!!!
By the way har du aldrig besökt bokmäsan kan jag varmt rekomendera den! Det finns mycket god inspiration att finna där bland böcker författare och föredrag.

Kram A.


Dygnet runt jour när glasrutan går i kras

sep 29
Skrivet av: Annelie Eng 2018-09-29 14:18

(Betalt samarbete)

Det är nu när höstvindarna viner, regnet smattrar på rutorna och kylan ligger i luften, som jag är mer tacksam än någonsin över valet av bostad och bil. Snart är det dax att sätta på vinterdärck och göra bilen redo för vintertrafik. Just denna kyliga årstid är det skönt att ha en varm bil att kunna forsla sig med.  Även om en nyare bil så klart också kan gå sönder så är riskerna inte lika stora som med än äldre bil. Jag kommer ihåg en tidigare bil, där batteriet började krångla. Allt som ofta startade inte blen. Även vid byta av batteriet kvarstod problemet. Vilken skräck det var- att inte vara säker på om bilen skulle starta eller inte när jag skulle iväg. Den tryggheten betalar jag gärna för idag. Jag lägger också bort tankarna på det som står utan min påverkan vad gäller slitage eller problem som eventuellt kan komma, även på en nyare bil som min. 

Ta tex stenskott. Jag råkade ut för det i somras. För första gången någonsin. Vilket också gav lärdom. Utan erfarehet vet man oftast inte vart man ska vända sig. Efter just stenskottet tänker jag att vissa saker är bra att lagra i bakhuvudet. Vart man ska vända sig, vad som ska göra tex..

Det var därför en självklarhet att skriva denna texten i samarbete med just ett jourföretag inom glas som har öppet dygnet runt. Ett företag som alltid finns i bredskap dygnets alla timmar när glarrutor går sönder likaväl på bilen som till bostaden. Så bra! Orden i texten är givetvis mina egna.

Är olyckan framme kan ju både bilruta och fönster i hemmet gå i kras oavsett tidpunkt på dygnet. Att då kunna ringa glasjour som står till tjänst för alla inom storstockholm är ju alldeles ypperligt. Det är nästan så jag blir sugen på att flytta till Stockholm för just denna bästa servicen! 
I med detta samrbete så blir jag nyfiken på att ta reda på vilka glasentreprenörer som ger liknande service i "min" del av landet. En ruta kan ju såklart likaväl gå sönder kvällstid här i Göteborgsregionen också. Vem rycker ut då? Detta är något för mig att eftersöka. Jag hoppas, vill och tror att även andra delar i vårt avlånga land har liknande service inom glas. Men tills dess jag vet det så grattis till er i storstockholm som dygnet runt kan vända er till Glasjour för hjälp med trasig glasrutor! En suverän service helt enkelt väl värd att lagra i bakhuvudet och kanske tom lagra telefonnumret till i telefonboken!

Kram A.Kvällsreflektion av avhackats bönder, läxläsning & lärande vid köksbordet.

sep 27
Skrivet av: Annelie Eng 2018-09-27 23:31

Köksbordets samlingspunkt. En punkt jag trivs med.. Här kan jag sitta och jobba med ord och texter på skärmen medans en flitig tonåring jobbar på med  läxläsandet mitt emot. Tacksam över ett stort och brett köksbord som kan inneha olika aktiviter samtidigt. 

Kvällsreflekterar en stund till levande ljus, när höstmörkret lagt sig. Ett tillvaratagande av tid, lärande och utvecklande.
Tänk om mina ungar frågat mig om vilka steg de ska ta- då hade de sluppit många av mina steg som iallafall inte lätt mig frammåt. Men kanske kan det behövas ett par generationers felsteg innan dessa mina sämsta steg suddas bort för alla framtid.. 
Refktionsstunder ger lärande och utveckling, men också genom bönderna på schackbrädet Ibland kan man undra om dessa "pjäser" aldrig tar slut på livets schack? Eller har vissa etsat sig fast? Kan de föröka sig? Men sen- när reflekterandet når utkörning ur rondellen, ögon och lyhördhet öppnas. Då förstår förnuftet att så länge lärdom inte tas så står en bonde kvar, gärna stadigt. Möjligtvis kan han byta ruta för att också bredda lärdommarna. Först då när jobbet är gjort, om och om igen i rondellen, kanske varv efter varv och till slut i utfartsfilen, först då är han ur spel och Yehaa känns innifrån och ut!

 

Att förstå med hjärnan är inte samma sak som att ha hjärtat med. Samspelet och den jämna balansen där i mellan kräver sitt arbete. Om inte det görs är just det egna livet dess förlorare. Världen minskas liksom. Tillskillnad av motsatt effekt när jobbet görs - och livet breddas likaväl uppifrån som nerifrån. Och jobbar man på ännu mer breddas det uppifrån och nerifrån igen. En slags attraktion av mervärde uppstår.

Jag är övertygad om att både du och jag behöver reflektera mera - inte över andra utan över det egna och vart känslan kommer ifrån. Den egna alltså. Alldeles förmånga generationer går annars åt till stegande i att söka bekräftelse i andra familjers egendomar istället för att acceptera de egna medlemmarnas egenskaper.

Du är ok. Jag är ok.
Med de meningarna kan favorisering, särbehandling och utanförskapbehandling minska.  Ett facebookshjärta där verklighetens handlande är det motsatta kan avstås.
Med dessa klokskaper är det nu 
dax att sova!

Kram A.

 


Här är jag mitt i hösten,vad kan jag påverka och inte?

sep 25
Skrivet av: Annelie Eng 2018-09-25 16:35

Jag har inte bestämt mig ännu om jag ska tycka om kyla och mörker. Har ju tidigare berättat för er att jag för första gången någonsin genom åren har kännt mig redo för hösten, efter rekordlång och varm sommar. 

Här är jag nu - mitt i hösten. Jag tivs i den med många roliga jobbuppdrag rolig fri tid. De skrovliga halsarna är inte lika njutbart..

Inomhus, ihopkurande, levande ljus och värme.
Visst är det superskönt och mysigt?
 
Blondies have more fun även med polotröja på

Sen kommer vi till de kyliga vindarna..och mörkret, som läger sig redan under eftermiddagen.. Charmigt? Nja..
Jag vill ju göra klart min dag innan hopkurandet i skymningen sker. Jag är sk mörkrädd, eller jag tycker att mörkrets infall kan vara obehagligt och får ont i både öron och hjärna när fröken väder vindar kyligt!

Slutsatsen i denna reflektion är att hösttrivsel i all ära, och för att den ska befinna sig längre och oftare oavsett mörker, kyla eller vindar ( ni vet det där man inte kan påverka och som man inte ska lägga energi på..) så är medvetna klädval som tjocktröja med polo och snart en varm mössa till, mycket smarta och goda medvetma val . Iallafall för mig!
Jag är mitt i hösten och fortfarande redo för, den trivs i den och tillmötesgår dess kyliga och mörkare utveckling som är på språng, med medvetna varma och praktiska klädval.

By the way- små stunder med vardagsreflektion, med god och tacksam tankegång som målsättning- också det ett vertyg til mer hösttrivsel när mörkret faller på.

Kram A.


Livet är förändringar och förändringar är livet

sep 23
Skrivet av: Annelie Eng 2018-09-23 10:39

Det där med förändringar och att ha modet att förändra är på sitt sätt spännande.
Går det att öva upp modet att förändra?


Antikt svart

Jag tror det. Jag tänker att det många gånger handlar om hur vi förhåller oss till förändringar och faktiskt livet. Livet är förändringar och förändringar är livet. En del av dem kan vi påverka och andra. tja de står utan vår påverkan men kan ge övning i förhållningsätt och ge tillgång.

Hur övar man då sitt förändringsbenägna jag och samtidigt vidgar sitt förhållningsätt?


Bye, bye silver

Heminredning är bra. Genom att förändra inedning och färger övar jag upp min tidigare låshet i att minnena sitter i "döda ting. En pensel, en burk färg och ett dött ting kan få en helt annan position i hemmet än tidigare. En övning i att vidga sig själv i den egna borgen. När ett dött ting får en ny färg kan det få hemmet att leva på ett helt annat sätt. Likaväl som tinget i sig själv kan stråla och få byta plats som aldrig förr. 

 
Arbetsverktyg till egen förändring

Att ta kommandot och öva med med små medvetna förändringar ger ett vidgat synfält. Resultaet kan ge märkbart gräns för vad jag själv kan påverka och låta det som står utan min påverkan att vara ifred från min energi.


Skillnaden som gör skillnaden även för små detaljer

Här hemma har jag provat med silvriga ramar men "icke sa nicke"- de blev inte helt rätt och nu är de åter på plats i annan skapelse. Black is beautiful. Antiksvart, I love it.  Jag tog kommandot själv och återskapade trivseln, genom att måla om. Nu är hemmet redo för höst mys och även jag!

Kram A.

 

 


Antikt svart i heminredning och det coachande ledarskapet

sep 22
Skrivet av: Annelie Eng 2018-09-22 09:34

Lördagshänger denna morgon med mig själv. Superskönt att tänka och reflektera när inget bryter av. Egen tid. Så viktigt för mig att ge mig själv tillgång till dessa stunderna även när vardagen rusar på.
Hur gör du för att få till din egna tid?
Tänk en gång i tiden var jag mer imponerad av andras umgänge än mitt egna.. mer imponerad av bekräftelse av andra än den från mig själv till mig själv. Tacksam över min egna utveckling som gett känsla och resultat i mig själv som bekräftare. 

 I dessa tider när vi pratar och vill lära de unga att vara källkritiska är vuxnas beteende också värt att betrakta. Vill jag tänka negativt kan jag tänka hur sorgligt det är med bekräftelse som söks för den egna personen genom baktalande av någon annan. Tänk så sorgligt att människor går från det ena bordet till det andra för att bekräfta sig själva genom föraktande prat om andra. Jag är övertygad om att både du och jag vet mycket negativt om någon annan utan att varit i närheten av personen. Osanning som sanning, men genom någon annans upplevelse och inte vår egna. Ingen kan älska alla men ingen annans åsikt bör stå bakom vem som älskas eller inte.Det egna beteendet och behandlingen till och mot en annan människa bör ske efter eget huvud och upplevelse och inte efter någon skvallrig baktalare, oförmögen att leda sig själv till bättre person. Godhet och kärlek sänds aldrig vidare av att krossa någon annan för den egna personens skull.

Vill vi, kan vi enkelt coacha oss själva:

På vad grundar jag min åsikt om en annan människa?  
Av egen upplevelse?
Vilken?
Av någon annans ordande?

Det coachande ledarskapet handlar om att prata med istället för om. Ett gott tips till chefer och andra som sitter lika väl i personlrummet som utanför och pratar om.. 

 
Black is beautiful i inredning

Pappahelg för de hemmavarande girlsen. Helt klart har dessa helger inte alltid varit avkoplande men numera har jag kommandot över min känsla och njuter av att stoppa in det innehållet som ger mig mest. Ett bra och utvecklande samarbete i föräldraskapet kan såklart ha sin betydelse. Ett tips till både sammanlevande som skilda föräldrar!

Idag fixar vi mer heminredning- mer svart, mer grått och mer planering. Stormen Knud får vinda bäst den vill på utsidan. Tacksamt tar jag tillvara. Njuter av utveckling och ser förändring som viktigt att nta tillvara och lära sig själv av.


Silverspeglar ska bli svarta

Ser en intervju med Stina Wolter i nyhetsmorgon nu på förmiddagen. Blir väl påmind om att lära sig och andra att se det goda i varje person i de speglar vi möter. Det ytliga ytterstoftet är bara ett stoff och unikheten är det verkligt vackra istället för något likasinnande ideal av utsidor och kroppar. 

Skrivtid? Japp, en belöning till mig själv och ett definitivt tillvaratagande av innehåll. Fritt ledigt och utvecklande. Tystheten ger inspiration och orden. I love it! Växer av det- ser olika perspektiv, tar dem tillvara och får ner orden på pränt. Tänk att det otänkbara kan om man vill bli det tänkabar och där är jag nu- mitt i min författarkurs!

By the way, sittplatser för med- istället för omtalande, och bordet blir ett hems välmående medelpunkt, och därmed blir Knuds vindar höstigt goda istället för isigt kyliga. Thats it!

Kram A.

 


Blond som blond eller inte ? Det sommarblonda är över, idag blev jag höstblond!

sep 21
Skrivet av: Annelie Eng 2018-09-21 20:32

Reflekterar frisörskolan här hemma igår och minns mina egna tonår med blekningsmedel, hempermanent och hemmaklippning. Därifrån till nu har mitt hår växt till längre modell, tagit några år med helsvartsvall, för att åter vara tillbaka som blond. Att byta frisyr lngd färg och form på mitt hår har alltod varit trivsel för mig. Äpplet faller inte så långt från trädet som man brukar säga och det är inga konstigheter här hemma att komma hem med slingpaket eller färg för att fixa håret. Varken bland de hemmaboende eller utflugna döttrarna. Alla döttrarna har "fostrats in i längre hårsvall och klär mycket bra i det! Som små var det vana att var under min sax. Vilket också generera till att de själva vågar använda både sax och färg i håren. Kul tycker en påhejande mamma. Ni vet "har man inte prövat vet vet man ju inte". 

Igår var det slingerafton- och två blondiner blev blondare. God vänskap och de fixade på varandra. Härligt att ha dem vid köksbordet en hel kväll pysslandes med detta och kunna njuta av mysigt samtal med dessa tonåringar

Koncentration- vill man vara fin får man lida pin. Inget ojande alls när hårslingorna drogs igenm hättan. Så duktiga tjejer!

Näste mans tur och det är dax för att ta i blekningsmedel i de utdragna slingorna. Allt gick som smort. Glad blev också mamman, jag i detta fallet, över att de duktigt blockade iordning efter sig och slängde tomma förpackningar. Skönt att slippa sådana påminnelser!

Vilken skönhet!

Kolla in så fin hon blev med "homemade" slingor i håret! Tonåringar kan allt mer än både de och vi vuxna tror många gånger!

Supersnyggt fixade de i sina hår igår! Kanske tror de på frasen "blondies have more fun"- Och jag går helt klart i bräschen på att hålla med dem.

By the way- Mitt egna hår blev höstblont idag.
De sommarblonda har liksom gjort sitt - Lite mörkare blondt känns superduper- höstblonda jag helt enkelt!! Och jag är supernöjd! 

Mitt höstblonda jag!

Nu är jag mitt egna jag i höst. Följer min känsla den leder mig rätt. 

Kram A.


balkongen redo för stormen Knud och så här peppar jag min dotter.

sep 20
Skrivet av: Annelie Eng 2018-09-20 17:52

Sådär- nu är balkongen förberedd för fröken väders stormiga vindar som väntas svepa över under morgondage. Hujeda mig, det där med stormvarning skrämer mig nåot. Det finns en maktlöshetskänsla ihop med det ordet.

En annan storm ett annat år tror att det också var en höst. Småbarn i bilen och bara några meter ifrån att ett omkullblåst träd skulle hamna på bilen. Scary? Yes!! Jag stannar mer än gärna inomhus när vindarna viner och det kommaer stormvarningar på väderkanalaerna. Säkerställer att både tennstickor tändare och stearinljus finns ifall den där "Knud" för med sig strömlöshet. Tekniken kommer också förberedas med fullladdad telefon och powewrbank. 

Peppning till en icke hemmaboende dotter kan bli så här rolig över snapshat. Tekniken idag är fantastsik- väl värt att tycka! Om hon blev tillräckligt peppad och gick och tränade det vet jag inte.. beror på om hon går i mina fotspår eller inte..


 Balkongen redo för stormen Knud

Nu lite blandning av middag och frisörstuga. Tonårsligan ska bli ännu blondare och bleker håret på varandra. Same same but diffrent, för oj vad vi blekte håret på varndra i min ungdom.
Lite läxläsning och lite förberedelser inför snickartjänst i morgon. 

En helt vanlig vardagskväll hemma hos oss - lite spontant och lite planerat.

I slutändan blir allt ändå bra!

Kram A.

 


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar