Höst och äppelpaj, hör ihop på något vis. Kan det vara för att äppelpaj går i höslövens färgskala? Tidsmässigt långa maträtter eller bakningar hoppas över vid min köksbänk. Här hemma vill vi att det ska gå snabbt från start till färdigt resultat. Vad gäller recept av snabbbakade äpplepajaer finns det en uppsjö på nätet. Här kommer enfantastiskt god äppelknäck paj som jag har testat ett par gånger. kan säga att den blir lika god varje gång och ännu godare med en klick vaniljvisp till! att den också är gluten fri är superduper! Receptet hittar ni nederst i inlägget!

 

En kylig höst eller vinterdag hembakad paj att nysa med i soffan bland ungar och annat. I löve it!

Här ska pajen strax in i ugnen. Knäcksmeten är bredd på äpplena. 

 

Knäckig snabblagad och snabbäten äpplepaj- så gott!

Äppelknäck paj

1/2 kg äpplen

150 gr margarin

1/2 dl vispgrädde

2 1/2 dl farinsocker

3 dl havregryn

1 dl majsmjöl

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk kanel

1 krm salt

 

Skiva äpplena och lägg dem i en pajform

Strö på kanel

Blanda vispgrädde farinsocker och det smälta margarin och rör om. Rör i bakpuldver och majsmjöl. Tillsätt havregryn och salt. Bred ut havregrynssmeten på äpplena i formen. Grädda i 200gr i ca 30 minuter.

Servera med vaniljvisp- Mums!


Ja, hösten kan vara hur mysig som helst med allt gott som finns att ta tilvara. Resten av veckan blir att njuta av sommarvärme mitt höstens varma fäger välkommen Brittsommar.

Kram A.