Event som ger företagsvinst och gemenskap- vem vill inte det?

okt 25
Skrivet av: Annelie Eng 2018-10-25 09:06

Kul saker tillsamman även i yrkeslivet. Jag tänker att vi behöver det. Pricken över i:et eller kryddan i vardagen. Fartfyllda företagsevent med aktiviteter i högt tempo kan ge bästa resultat i motivation och gemenskap. Jag är helt övertygad om det.Likaväl som gemensamma resor till en anläggning i form av tåg istället för varsin bil kan ge goda samtal och luckra upp.


Tittar jag igenom mitt yrkesliv, från det jag började deltidsarbeta efter gymnasiet tills idag är eventen många. Under min 30 år har det där med det lilla extra både för kunder som för anställda utvecklats från ett eftermiddagsmöte med en bullbit till kaffet, till idag mer kreativa sittningar och rena nöjesupplevelser. Herregud vilken bredd jag har av givande företagsevent!! Jag har också själv haft förmånen av att genomföra event och försökt fixa till det där extra som ger en god upplevelse och minne. För några år sedan  föreläste för en grupp arbetssökande i Göteborg. En sittning sponsrad av bla ett studieförbund. Gruppen arbetssökande kan ha det tufft och står utanför arbetsmarknaden. Jag fick för mig att överraska de arbetssökande med varsin goodiebag. Det kom fler än vad jag trodde men goodiebagsen fixades! Min föreläsning gick ut på att inspirera de arbetssökande till företagsamhet och jag pratade länge och väl om att söka modet och sätta en företagsidé i hamn. Att som arbetssökande få en goodiebag gratis på en var oväntat, glädjande och givande. Med det vill jag säga att även om medlen är små så finns det alltid något att göra som kan stärka och ge kraft i en annan människa eller grupp.

Som deltagare har jag varit på konferenser på de mest olika ställen. Kursgårdar mitt ute i ingenstans där aktivitetsschemat har avgjort hur väl minnet av konferensen har blivit. Konferenser och företagsevent utomlands? Absolut! Här spelar också planering och schema en stor roll för minnet och att "trolla bort långa resor. Jag tänker att det roligaste eventet eller konferensen har sitt engagemang bakom, samt hög service och flexibilitet. Att jobba med människor innebär alltid att "vad som helst kan hända"! En vettig kartläggning av kundgruppen som nyttjar eventet/konferensen är en grund de gånger som jag varit super nöjd. Kvällsaktiviteter med teaman kan också öka gemenskapen. Det kan bli ett fantastiskt underhållningsvärde för gruppen.

Eftersom jag tror på att komma bort i från väggarna tillsammans och göra något ihop som inte ingår i den vanliga vardagen är det en självklarhet att skriva detta inlägg i sammarbete med just ett eventbolag som har sin styrka i skräddasydda upplevelser och proffessionella möten. Både de och jag ser vinst i glada medarbetare och kunder! Orden i texten är såklart mina egna.

Jag tänker, igen, att det är så väl värt för medarbetare, för arbetsgruppen och för företagets resultat att få de där helroliga minnena av en heltokig arrangerad aktivitet på en konferens. Framtiden kan bli så otroligt ljus och luckra upp många gruppringar och slitningar. Ett roligt minne till sammans kan ge kraften att brainstorma och få full effektivitet i vardagens slentrian Får arbetsplatsen dessa upplevelser ihop blir snart det tysta sammanbitna i lunchrummet utbytt mott leenden och skratt. 

Funderar på om det kanske skulle vara dags med ett kreativt inspiritionsevent med högt tempo tillsammans med entreprenörskollegor..?

Bilderna: hämtade från yrkessamma event genom åren

Kam A.


När en enastående mammas planering spricker men vardagen blir skön ändå

okt 25
Skrivet av: Annelie Eng 2018-10-25 08:29

Mitt inne i en period där känslan är som om tiden bara springer iväg- den där känslan ä lite märklig. Jag vet ju så väl att tiden går lika fort när som. Allt handlar om vad jag själv stoppar in. Med roliga projekt som rullar på bra och full fart av studerande ungdomar så är tempot högt. Kollar jag av min Todo-list så har jag en hel del punkter som skulle behövts göras men inte gjorts. Jag hade velat skriva "inte hunnit gjorts"- men det är att lura mig själv. jag har prioriterat annat helt enkelt. Tänk så många som skyller på tid och rum istället för att identifiera sin tid och våga stå för vad som stoppas in. Inte undra på att stegandet inte går framåt.
Idag ska iallafall två gamla bestående punker på listan bort. Jag är helbestämd i att klämma in dem mellan jobb och kvällsmöten. Kan jag få till en tredje är det bonus och jag kommer sväva på moln!

I flexibilitetets ådra blev gårdagen en kväll bland läxläsning och hemarbeten. jag älskar att ha ett stort köksbord där olika saker kan få gjorts samtidigt. Och yes- flexibilitet utvecklas i mammarollen. Kan det vara så att det är en mammas lott att öva den? Men bland böcker och datorer så blev också pannkakorna goda. Vi ensamstående, enastående mammor är fantastiska på att fixa så gott vi kan. En singelmammas vardag är en skön vardag men ibland helt upp och ner från det som planerades när stundande gymnasiesökning ligger i fokus.

Kram A.

 


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  oktober 2018  >>
tiontofr
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar