Välkommen köra höstlov- så välbehövligt för mina och säkerligen dina och andra tonåringar också! Bra lösning det där att slå ihop höstens ledighetsdagar till ett sammanhängande veckolov.
Vad gör man då på lovet i 15 årsåldern?
Och vad ska vi föräldrar serva med under lovet? 

I en singelmammans vardag och budget ingår inte någon en veckas tur till ett varmare land detta lov- även om det vore önskvärt. Jag tror att det är en vanlig vardag för oss singelmammor att pussla och tänka ett steg framåt än att fixa resor korsan tvärsan under ett enveckas lov. Snart stundar ju längre julledighet och därefter tickar tiden iväg och vips är sommarlovet här. Då om någon gång vill vi ju kunna aktivera oss och våra barn.

Det finns mer aktiviteter som kan vara till nöje och ge glädje och gemenskap i hop under ett lov än att åka utomlands. Ett dygns övernattning på spa med en härlig middag tillsammans med ungdommarna. Favoritställe här- Stenungsbaden med bästa lovpriser för familjer. Vi älskar den anläggningen sommar som vinter och lagom utflyktsavstånd för oss.

 

Bio och middag- Alltså att äta på Restaurang Danilo Bergakungen i Göteborg innan ett Biobesök- Så gott och så mysigt! Pasta, pizza, suschi, tja vi har testat olika rätter där och testar gärna fler. Vi trivs stort med den miljön!

En shoppingtur med god fika- likaväl kan Gkås och Ullared vara värt att ta en tur till som några timmar på Allum. Bara besöken blir utan stress och tider att passa!

Vad det blir av detta lovet håller vi öppet. Mina ungdomar behöver också varva ner, ligga hemma i soffan och dega framför filmer och serier utan press på tider eller läxläsning. Bara vara med sina vänner. I nuet är huset fullt fast lugnt. Översovande tonårsgäster sover lika mycket skönhetssömn som mina egna. När de gick till sömns i natt har jag ingen aning om. Och det spelar ingen som helst roll- Skönt att ha dem hemma och se att trivseln är hög.

By the way- Igår dök hundsamtal återigen upp under middagen. För eller emot en liten valp- tja- vi får väl undersöka och göra en för och emot lista.
Vilket ansvar är mina tonåringar benägna att ta om de så gärna vill ha en hund?

Höstlovshälsningar

Kram A.