s

Höstpepp med nytänk och rabattkod på smakupplevelser

okt 30
Skrivet av: Annelie Eng 2018-10-30 08:29

Tanken hos mig var nog att det skulle vara riktigt kyligt och snöigt utanför denna morgon. Läste någonstans att det skulle bli snöigt i hela landet. Här är det inga vita vidder. Däremot blött och regnigt. I kombination med lite vindande är det inget trivsel väder för mig. Som om jag är trött fast att jag har vaknat. Mycket skönt att ha arbete vid hemmakontoret idag.

Ordade om höstlovsaktiviteter igår och tja- det där med det dåliga samvetet att jobba och inte kunna resa bort med sina barn under loven. Det tror jag är vanligare än vad man tror.

Jag tänker att jag gör så gott jag kan. Sen att mina val och mina beslut kanske inte alltid varit vad andra önskat, så är de de bästa jag har kunna göra just nu eller just då. Det är väl värt att täka till på. INGEN MÄNNISKA MÅR BRA AV ATT GÅ RUNT MED DÅLIGT SAMVETE! 

Ibland måste man bara bestämma sig att åsiktsmaskinerna runt om inte ska höras i ens egna öron. 

Tänk, det bästa kan vara små saker också- Närheten med goda samtal kan påverka oss godd och bäst oavsett miljö! 

Mina tonåringar var på ena turer till Göteborgscity och Liseberg igår och översovande kompisar inatt också. De behöver de där lugnet att sova länge vara uppe sent och umgås med vänner.

 Sakade godaste godaste äpplemusten igår- I samarbete med smakbox provar jag deras boxar med balansinriktning vilket innebär lite nyttigare alternativ. Kiviks äppelmust med fruktkött var en av produkterna och så god!! Länkar rabattkod hos smakbox nederst- 50% rabatt under oktober. Boxarna innehåller smaknyheter på marknaden för 400kr ord pris är 199kr med min kod betalar du alltså hälften av det för din första box! Och jag kan lova HÖSTPEPPSBOXEN är höstpeppande!!

Senare idag ska jag ta igen min powerwalk. Innan dess består dagen av arbete och kaffe!

Smakbox: HÄR 
Rabattkod 50% rabatt: Annelieeng

 

Kram A.


Höstlovsaktiviteter med tonåringar efter en singelmammas budget

okt 29
Skrivet av: Annelie Eng 2018-10-29 10:33

Välkommen köra höstlov- så välbehövligt för mina och säkerligen dina och andra tonåringar också! Bra lösning det där att slå ihop höstens ledighetsdagar till ett sammanhängande veckolov.
Vad gör man då på lovet i 15 årsåldern?
Och vad ska vi föräldrar serva med under lovet? 

I en singelmammans vardag och budget ingår inte någon en veckas tur till ett varmare land detta lov- även om det vore önskvärt. Jag tror att det är en vanlig vardag för oss singelmammor att pussla och tänka ett steg framåt än att fixa resor korsan tvärsan under ett enveckas lov. Snart stundar ju längre julledighet och därefter tickar tiden iväg och vips är sommarlovet här. Då om någon gång vill vi ju kunna aktivera oss och våra barn.

Det finns mer aktiviteter som kan vara till nöje och ge glädje och gemenskap i hop under ett lov än att åka utomlands. Ett dygns övernattning på spa med en härlig middag tillsammans med ungdommarna. Favoritställe här- Stenungsbaden med bästa lovpriser för familjer. Vi älskar den anläggningen sommar som vinter och lagom utflyktsavstånd för oss.

 

Bio och middag- Alltså att äta på Restaurang Danilo Bergakungen i Göteborg innan ett Biobesök- Så gott och så mysigt! Pasta, pizza, suschi, tja vi har testat olika rätter där och testar gärna fler. Vi trivs stort med den miljön!

En shoppingtur med god fika- likaväl kan Gkås och Ullared vara värt att ta en tur till som några timmar på Allum. Bara besöken blir utan stress och tider att passa!

Vad det blir av detta lovet håller vi öppet. Mina ungdomar behöver också varva ner, ligga hemma i soffan och dega framför filmer och serier utan press på tider eller läxläsning. Bara vara med sina vänner. I nuet är huset fullt fast lugnt. Översovande tonårsgäster sover lika mycket skönhetssömn som mina egna. När de gick till sömns i natt har jag ingen aning om. Och det spelar ingen som helst roll- Skönt att ha dem hemma och se att trivseln är hög.

By the way- Igår dök hundsamtal återigen upp under middagen. För eller emot en liten valp- tja- vi får väl undersöka och göra en för och emot lista.
Vilket ansvar är mina tonåringar benägna att ta om de så gärna vill ha en hund?

Höstlovshälsningar

Kram A.


Rabatt på vinterjackor och nuet utan presterande och glädjande väninna

okt 28
Skrivet av: Annelie Eng 2018-10-28 09:50

Lediga dagar med utrymme för spontanitet och tillvaratagande är en påfyllning för att att stå ut i annat. Det är vad jag tror iallfall. Rerfarenhetsmässigt har jag bredden av att testa utan sk lediga dagar. Där siffror och presterande jagat mig i ryggen. Viljan att vilja mer och inte ta tillvara nuet. Det är först när man tar ett steg ifrån som man kan se krasst på sina egna steg, det viktiga och att nuet är här och nu.

Lugnet i mitt jag av att vara här och nu är kraft.

Lördagshäng med gammal god väninna spontant efter många turer till att få till att ses. Inga förväntningar bara trivsel och glädje. En ynnest att ha väninnor som sprider glädje. Ideer kan bollas erfarenheter kan bjudas på lika väl som skratten kommer av att se på våra tokiga steg.

Om ni inte förstått det innan så är jag full av beundran över oss i gruppen enastående (ensamstående) mammor. Vilket jävla jobb vi gör men också vilken erfarenhet vi får. Därmed inte sagt att vi alltid tar de rätta stegen- Nä det vore konstigt eftersom ingen människa är fullkomlig! Enastående singelmorsor är dags att höjas upp!

Nu söndag och ett frostigt landskap. lika mycket tillvaratagande av det som gårdagen charmiga höstmiljö. Missa inte rabattkoden på bästa vinterjackorna för kvinnor nederst i inlägget!

Tänk ett gammalt garveri kan bli en härlig lördagsmiljö! Härligt med tillvaratagande av det gamla till glädje för nuet!

God lördagsfika- och varm i nya vinterjackan från Norrskenjackets- Rabattkod nederst ger dig 25% rabatt oktober ut- Visste du att Norrskenjackets är jackor för kvinnor av kvinnor! Och själv är jag ett stolt Norrsken nr 5!

Trevlig söndag

Rabattkod, 25 % rabatt hos Norrskenjackets : Annelie

Kram


Event som ger företagsvinst och gemenskap- vem vill inte det?

okt 25
Skrivet av: Annelie Eng 2018-10-25 09:06

Kul saker tillsamman även i yrkeslivet. Jag tänker att vi behöver det. Pricken över i:et eller kryddan i vardagen. Fartfyllda företagsevent med aktiviteter i högt tempo kan ge bästa resultat i motivation och gemenskap. Jag är helt övertygad om det.Likaväl som gemensamma resor till en anläggning i form av tåg istället för varsin bil kan ge goda samtal och luckra upp.


Tittar jag igenom mitt yrkesliv, från det jag började deltidsarbeta efter gymnasiet tills idag är eventen många. Under min 30 år har det där med det lilla extra både för kunder som för anställda utvecklats från ett eftermiddagsmöte med en bullbit till kaffet, till idag mer kreativa sittningar och rena nöjesupplevelser. Herregud vilken bredd jag har av givande företagsevent!! Jag har också själv haft förmånen av att genomföra event och försökt fixa till det där extra som ger en god upplevelse och minne. För några år sedan  föreläste för en grupp arbetssökande i Göteborg. En sittning sponsrad av bla ett studieförbund. Gruppen arbetssökande kan ha det tufft och står utanför arbetsmarknaden. Jag fick för mig att överraska de arbetssökande med varsin goodiebag. Det kom fler än vad jag trodde men goodiebagsen fixades! Min föreläsning gick ut på att inspirera de arbetssökande till företagsamhet och jag pratade länge och väl om att söka modet och sätta en företagsidé i hamn. Att som arbetssökande få en goodiebag gratis på en var oväntat, glädjande och givande. Med det vill jag säga att även om medlen är små så finns det alltid något att göra som kan stärka och ge kraft i en annan människa eller grupp.

Som deltagare har jag varit på konferenser på de mest olika ställen. Kursgårdar mitt ute i ingenstans där aktivitetsschemat har avgjort hur väl minnet av konferensen har blivit. Konferenser och företagsevent utomlands? Absolut! Här spelar också planering och schema en stor roll för minnet och att "trolla bort långa resor. Jag tänker att det roligaste eventet eller konferensen har sitt engagemang bakom, samt hög service och flexibilitet. Att jobba med människor innebär alltid att "vad som helst kan hända"! En vettig kartläggning av kundgruppen som nyttjar eventet/konferensen är en grund de gånger som jag varit super nöjd. Kvällsaktiviteter med teaman kan också öka gemenskapen. Det kan bli ett fantastiskt underhållningsvärde för gruppen.

Eftersom jag tror på att komma bort i från väggarna tillsammans och göra något ihop som inte ingår i den vanliga vardagen är det en självklarhet att skriva detta inlägg i sammarbete med just ett eventbolag som har sin styrka i skräddasydda upplevelser och proffessionella möten. Både de och jag ser vinst i glada medarbetare och kunder! Orden i texten är såklart mina egna.

Jag tänker, igen, att det är så väl värt för medarbetare, för arbetsgruppen och för företagets resultat att få de där helroliga minnena av en heltokig arrangerad aktivitet på en konferens. Framtiden kan bli så otroligt ljus och luckra upp många gruppringar och slitningar. Ett roligt minne till sammans kan ge kraften att brainstorma och få full effektivitet i vardagens slentrian Får arbetsplatsen dessa upplevelser ihop blir snart det tysta sammanbitna i lunchrummet utbytt mott leenden och skratt. 

Funderar på om det kanske skulle vara dags med ett kreativt inspiritionsevent med högt tempo tillsammans med entreprenörskollegor..?

Bilderna: hämtade från yrkessamma event genom åren

Kam A.


När en enastående mammas planering spricker men vardagen blir skön ändå

okt 25
Skrivet av: Annelie Eng 2018-10-25 08:29

Mitt inne i en period där känslan är som om tiden bara springer iväg- den där känslan ä lite märklig. Jag vet ju så väl att tiden går lika fort när som. Allt handlar om vad jag själv stoppar in. Med roliga projekt som rullar på bra och full fart av studerande ungdomar så är tempot högt. Kollar jag av min Todo-list så har jag en hel del punkter som skulle behövts göras men inte gjorts. Jag hade velat skriva "inte hunnit gjorts"- men det är att lura mig själv. jag har prioriterat annat helt enkelt. Tänk så många som skyller på tid och rum istället för att identifiera sin tid och våga stå för vad som stoppas in. Inte undra på att stegandet inte går framåt.
Idag ska iallafall två gamla bestående punker på listan bort. Jag är helbestämd i att klämma in dem mellan jobb och kvällsmöten. Kan jag få till en tredje är det bonus och jag kommer sväva på moln!

I flexibilitetets ådra blev gårdagen en kväll bland läxläsning och hemarbeten. jag älskar att ha ett stort köksbord där olika saker kan få gjorts samtidigt. Och yes- flexibilitet utvecklas i mammarollen. Kan det vara så att det är en mammas lott att öva den? Men bland böcker och datorer så blev också pannkakorna goda. Vi ensamstående, enastående mammor är fantastiska på att fixa så gott vi kan. En singelmammas vardag är en skön vardag men ibland helt upp och ner från det som planerades när stundande gymnasiesökning ligger i fokus.

Kram A.

 


Bakom mina solglasögon, vad funderar jag på?

okt 23
Skrivet av: Annelie Eng 2018-10-23 17:11

Årets mest använda och bästa investering? Har du funderat över vad som varit din bästa investerng för året?

Jag har gjort det vid ett flertal tillfällen och är helt överrens med mig själv, vad som är min bästa mest användbara pryl för 2018. Mina solglasögon med progressivt glas- is my best thing for 2018!
De mörka glaset skiftar så läsning och datorarbete fungerar perfa även i solljus. Alltså bästa, bästa investeringen ever! Ray-ban bågar med nytt glas alltså! I love them och de fungerar lika bra sommar som vinter- tror jag iallafall.Somar och höst är en 10-poängare såå det blir en vintertrivsel också!

Ibland blir vissa saker annorlunda än som tänkt- också då urskönt att krypa in under mörkare glas än vanligt glasögonglas. Det är som jag blir mindre störd i mina tankar och funderingar bakom mina solglasögon.
Vad grubblar jag då på?

  

Vissa planerade saker blir inte när det skulle ske och nya helt oplanerade kommer till. Hur får man till att lägga fokus rätt? 

Svaret blir klart och tydligt- känslan- fokus ska läggas där känslan är med! Är inte den med blir inget bra.

Hur bra är du/ni på att förlita er på er känsla?

Jag tänker att det är den jag letar efter när jag är osäker och den jag snurrar efter i rondellen då.

Idag skulle hemsidan och bloggen byta plattform men nu blev det inte så- det blir en annan dag. Och vips fick jag annat att lägga fokus på. Ni vet de där möjligheterna som tycks komma till en- eller tar man sina steg dit mer omedvetet?

Jag tror eller snarare är jag mer övertygad än någonsin över att man stegar sig dit. Min drömlista mitt bästa verktyg till att beta av mina drömmar en efter en och det är då också möjligheterna kommer farande. 

Frågan är nu vad gillar jag mest svart eller vitt? Ella kanske är det grått, färgen mitt emellan som vinner mitt hjärta?

Nu en powerwalk med lurarna på - det där med podcast är givande lärorikt och underhållande att lysnna till!

 

Tips idag! Vägvisa dig väl och drem on!

Kram A.


Trygghetens näste och rörelseglädjens djungel

okt 22
Skrivet av: Annelie Eng 2018-10-22 08:16

Har du någon gång fastnat i tanken- rondell kört liksom?

Inte fått gjort det du vill och bara snurrat runt? 

Har du nån gång känt att livet står still att du liksom inte tar dig framåt?

Har du någon gång känt - ja wath ever it is.. Rörelseglädje kan vara en tårtbit till att luckra upp de starkaste låsningarna.

Motsaten- att låta bli kan vara en bov i dramat för tänket som inte kommer framåt.

Ibland tror jag att vi är alldeles för utseendefixerade och att rörelsen handlar om att få en snyggare kropp. Utsidan och vad rörelse gör med kroppen ser jag mer som en bonus- dock ej att förakta. Bonusar som dimper ner är gött att ha och få runt sig.

Jag ser mer rörelsen som en koppling till att ha ett lättsammare tänk och att få till en öppenhet av vad livet har att erbjuda.

Alldeles för många går kvar på en arbetsplats de inte trivs på, eller lever kvar i förhållanden som inte ger det som de önskar. Och att man går kvar i otrivseln pga av någon annan eller något annat i livet. År ut och år in och en dag är livet slut och då är det fösent att ta sig från otrivseln till trivseln.

Där kommer rörelseglädje in- mer rörelse, mer endorfiner, mer glädje och mer nya tankar. Ni vet endorfinerna kallas också problemlösar hormonet! Ju mer vi rör på oss tillförs mer energi till nya tankar.

"You are always good enoough to have good in life". Att ge och ha det goda i livet är inte att låta det egna livet rinna iväg efter hur någon annan agerar eller ej.

Nej, det goda i livet, livsglädjen, livstrivseln kommer efter hur vi ser vårt eget ansvar i livet. Och just rörelseglädje kan göra underverk - hur tunga än de första stegen ut i rörelsedjungeln än kan vara!

Kram A.

 

 

 


Det godaste kan vara det enklaste och grönt ger skönt

okt 21
Skrivet av: Annelie Eng 2018-10-21 09:00

Det där med fredagsmys och lördagsgott kan te sig olika ut ju mer medvetande man lägger i det.
Grönkålschips, så farligt goda men också nyttigare än de prassliga påsarnas innehåll. Att kroppen vaknar med godare känsla dagen efter än av att ha vräkt i sig näve efter näve av andra godsaker är en grymt bra bonus! Det enklaste minst tidskrävande receptet finner du under bilderna! Testa o njut av dem! Grönt är skönt att stoppa i sig!

Recept

Grönkålschips

Dela ner grönkålen i mindre bitar i en skål

Häll över lite plivolja och flingsalt

blanda ihop i skålen

Fördela sedan grökålsblandningen på en bakplåtsklädd plått

200grader i ca 7-10 minuter i mitten av ugnen

låt svalna häll upp i skål

kvällsmyset är färdigt!

 

Tänker att det också kan vara att överraska sin omgivning att bjuda på dessa goda nyttiga hemmagjorda chips!

Kram A:


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar