Höstpepp med nytänk och rabattkod på smakupplevelser

okt 30
Skrivet av: Annelie Eng 2018-10-30 08:29

Tanken hos mig var nog att det skulle vara riktigt kyligt och snöigt utanför denna morgon. Läste någonstans att det skulle bli snöigt i hela landet. Här är det inga vita vidder. Däremot blött och regnigt. I kombination med lite vindande är det inget trivsel väder för mig. Som om jag är trött fast att jag har vaknat. Mycket skönt att ha arbete vid hemmakontoret idag.

Ordade om höstlovsaktiviteter igår och tja- det där med det dåliga samvetet att jobba och inte kunna resa bort med sina barn under loven. Det tror jag är vanligare än vad man tror.

Jag tänker att jag gör så gott jag kan. Sen att mina val och mina beslut kanske inte alltid varit vad andra önskat, så är de de bästa jag har kunna göra just nu eller just då. Det är väl värt att täka till på. INGEN MÄNNISKA MÅR BRA AV ATT GÅ RUNT MED DÅLIGT SAMVETE! 

Ibland måste man bara bestämma sig att åsiktsmaskinerna runt om inte ska höras i ens egna öron. 

Tänk, det bästa kan vara små saker också- Närheten med goda samtal kan påverka oss godd och bäst oavsett miljö! 

Mina tonåringar var på ena turer till Göteborgscity och Liseberg igår och översovande kompisar inatt också. De behöver de där lugnet att sova länge vara uppe sent och umgås med vänner.

 Sakade godaste godaste äpplemusten igår- I samarbete med smakbox provar jag deras boxar med balansinriktning vilket innebär lite nyttigare alternativ. Kiviks äppelmust med fruktkött var en av produkterna och så god!! Länkar rabattkod hos smakbox nederst- 50% rabatt under oktober. Boxarna innehåller smaknyheter på marknaden för 400kr ord pris är 199kr med min kod betalar du alltså hälften av det för din första box! Och jag kan lova HÖSTPEPPSBOXEN är höstpeppande!!

Senare idag ska jag ta igen min powerwalk. Innan dess består dagen av arbete och kaffe!

Smakbox: HÄR 
Rabattkod 50% rabatt: Annelieeng

 

Kram A.


Höstlovsaktiviteter med tonåringar efter en singelmammas budget

okt 29
Skrivet av: Annelie Eng 2018-10-29 10:33

Välkommen köra höstlov- så välbehövligt för mina och säkerligen dina och andra tonåringar också! Bra lösning det där att slå ihop höstens ledighetsdagar till ett sammanhängande veckolov.
Vad gör man då på lovet i 15 årsåldern?
Och vad ska vi föräldrar serva med under lovet? 

I en singelmammans vardag och budget ingår inte någon en veckas tur till ett varmare land detta lov- även om det vore önskvärt. Jag tror att det är en vanlig vardag för oss singelmammor att pussla och tänka ett steg framåt än att fixa resor korsan tvärsan under ett enveckas lov. Snart stundar ju längre julledighet och därefter tickar tiden iväg och vips är sommarlovet här. Då om någon gång vill vi ju kunna aktivera oss och våra barn.

Det finns mer aktiviteter som kan vara till nöje och ge glädje och gemenskap i hop under ett lov än att åka utomlands. Ett dygns övernattning på spa med en härlig middag tillsammans med ungdommarna. Favoritställe här- Stenungsbaden med bästa lovpriser för familjer. Vi älskar den anläggningen sommar som vinter och lagom utflyktsavstånd för oss.

 

Bio och middag- Alltså att äta på Restaurang Danilo Bergakungen i Göteborg innan ett Biobesök- Så gott och så mysigt! Pasta, pizza, suschi, tja vi har testat olika rätter där och testar gärna fler. Vi trivs stort med den miljön!

En shoppingtur med god fika- likaväl kan Gkås och Ullared vara värt att ta en tur till som några timmar på Allum. Bara besöken blir utan stress och tider att passa!

Vad det blir av detta lovet håller vi öppet. Mina ungdomar behöver också varva ner, ligga hemma i soffan och dega framför filmer och serier utan press på tider eller läxläsning. Bara vara med sina vänner. I nuet är huset fullt fast lugnt. Översovande tonårsgäster sover lika mycket skönhetssömn som mina egna. När de gick till sömns i natt har jag ingen aning om. Och det spelar ingen som helst roll- Skönt att ha dem hemma och se att trivseln är hög.

By the way- Igår dök hundsamtal återigen upp under middagen. För eller emot en liten valp- tja- vi får väl undersöka och göra en för och emot lista.
Vilket ansvar är mina tonåringar benägna att ta om de så gärna vill ha en hund?

Höstlovshälsningar

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  december 2018  >>
tiontofr
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

View posts in large calendar