s

Ansvar och respekt, vänlighet, hjälpsamhet och god ton. Övningar för tonåringar & vuxna.

nov 28
Skrivet av: Annelie Eng 2018-11-28 12:04

En gång kanske det hette vanligt hyvs. Vad jag menar är att min upplevelse är att den goda tonen och respekten för medmänniskorna runt omkring det egna egot inte respekteras som de gjorde för.

Varför kan man undra?

Jag tänker att lika väl vuxna som dagens tonåringar behöver öva på värde ord som ansvar och respekt. Ansvar över sig själv och att uppträda hövligt mot likaväl sig själv som att ha ansvar över sitt uppförande mot medmänniskor.
Respekt- att respektera värdet i sin egna person och inte nedvärdera den genom uppmärksamma en dålig attityd till sig själv. Och att också respektera sin möjlighet till att alltid kunna nå full livspotential genom att alltid, alltid göra sitt bästa.! "Respektera flera mera"- ökad kunskap och förståelse för värdet av alla människors olikheter. Att respktera en äldre människa som levt längre än man själv och därmed hunnit med mer av livets visdomar. Helt enkelt att inge respekt för alla människor inkluderat oss själva.

Vänlighetens charm. Ja jag tycker det är charmigt med vänighet. Vänlighet är en klokskap! Enkelt borde vara att fråga sig varför man istället väljer ett ovänligt spår mot sig själv eller någon annan. En vänlig själv får alltid, alltid något gott tillbaka. Det kallas karma. En ovänlig själ kan slita hårt hela livet utan att få något gott. Valet är vårt egna!

I hjälpsamhetens tecken. Att göra något gott för någon annan utan förväntan att få tillbaks. Att erbjuda sin hjälp till någon som inte kan lika bra som man själv. En hjälsam människa har alltid en utsträckt hand.. Ändå är min upplevelse att ohjälpsamheten ökar. Hur många unga har idag med sig från barnsben att hålla upp dörren för en annan människa, resa sig för en äldre person som är mer behov av sittplats osv? Var och en sköter sitt och skiter i andra är mer den melodi som jag ser i samhället idag. Vad ser du?

Den goda tilltalstonen till en annan människa borde vara en ren självklarhet. Ett hjärtligt gott tonläge utan dålig klang eller fula icke rumsrena ord, ska såklart vara självklart att prata i och att ta emot som lyssnare. Skrikande fula ord är att prata i dåligt tonläge, och illa lika väl för egot som för mottagare.

Binder vi samman orden ansvar respekt vänlighet hjälpsamhet och god ton så får vi mer kärlek och öppenhet till och från varandra. Klimatet hemma, i skolor, på arbetsplatser och ute i samhället behöver den värmen som kommer av detta.

 

Det finns alltid en god intuition bakom allt handlande och jag är övertygad om att personen bakom likaväl som framför orden och handlandet alltid mår bättre av att öva det goda än tvärtom.

Tips på övningar för godare livspotential:

Övning 1: Tänk tre goda saker om varje mötare du möter idagen

Övning 2: Vare gång du tänker en mindre bra tanke om dig själv eller någon annan -byt ut den mot en god tanke istället

Övning 3: Skicka 1-3 sms om dagen med någott gott och uppskattande till någon behövande. ( Alla männsikor behöver dem- även en värsta fiende..)

Övning 4: Säg något trevligt, vänligt och uppskattande till någon som du inte brukar pratar med annars. ( kassörskan, brevbäraren, grannen, den tysta kollegan mfl)

Ser och hör vi varandra godare blir vi också självare godare och likaså livet- detta oavsett vi är tonåringar eller vuxna.

Det man vill det gör man så när börjar du öva?

Kram A.


Bra nyttiga val tillhands gör en hälsosammare livstil enklare och trofast!

nov 27
Skrivet av: Annelie Eng 2018-11-27 10:45

Det där med att alltid ha bra, goda och nyttiga produkter att ha till hands kan kräva sin planering... Kan också vara svårt att få till vid inköp om man inte har så mycket kunnande på området och inte tidigare handlat eller tänkt på nyttighetsaspekten vid inhandling till skafferi, kyl och frys. Vem ger inte upp då liksom..?

Jag har ju tidigare nämnt min förkärlek till att smaka nyheter. Via smartson och the healthy box har jag nu testat flera nyttiga tilltugg och jag är så nöjd med innehållet i boxen som jag har testat!! Flera för mig nya produkter som gör dagarna hälsosammare vad gäller det jag stoppar i mig. Nya bra val för en hälsosammare vardag och livsstil helt enkelt!!

Här ser du innehållet i The healthy box som jag har provat- Visst blir du nyfiken?

Nedan ser du några av de produkter som redan blivit klara favoriter för mig!!

Celsius i smak av Dragonfuit 

Energy boost- Vem behöver inte det så här års?? Från Carlys fyllda av massa vitaminer för en piggare vinter!

No sugar och ändå supergott? Japp Nick´s gör det med råge- supergoda!

Mitt lilla tips är alltså att tänka till ett extra varv när du handlar hem mat nästa gång- bra val av nyttiga och energifyllda tilltugg gör det så mycket lättare att inte "köra i diket utan få till en hälsosammare livsstil vardag som helg. Och till sist- vill du ha nytänk - testa "the healthy box- för nya hälsosammare val!

Lycka till!

Kram A. 


Söndagsbästa med rabattkod värmande jackor, att dela vidare ger gott och Norrskenjackets Birka jacka.

nov 25
Skrivet av: Annelie Eng 2018-11-25 09:41

(Samarbete)

Alltså det där med värmande jackor- vem har inte gått på myten genom åren och handlat jacka mer efter ögat än efter hur den skvärmer. Och Yes- sen har jag stått där under vintersäsongen och huttrat. Never again, hoppas jag- att frysa är INTE min melodi!

Som ni vet delar jag gärna bra priser och bra produkter här på bloggen och instagram- så håll till godo: I samarbete med Norrskenjackets får ni nu som mina läsare 50% rabatt på HELA sortimentet fram tom imorgon måndag. Norrskenjackets har jackorna för den medvetna kvinnan i alla storlekar modeller och färger!! Rabattkoden hittar du nederst i inlägget!

I år har jag klickat hem världens bästa svarta Birka jacka att värma mig i! Jag är verkligen så super nöjd med hur den värmer, skärningen på jackan, den lite längre modellen, luvan med lagom stor pälskrage och det tåliga tyget! Jag känner mig kvinnligt snygg när jag bär min varma jacka.

Norrsken jackets är jackor för kvinnor av kvinnor och det känns! Passformen är grym och jackorna finns långt upp i storlekarna!

Så var du en av dem som inte brydde dig om alla Blackfriday erbjudanden? Detta erbjudande är bland de bästa- 50% rabatt på en kvalitetsäkrad jacka som värmer en frusen själ som mig på bästa sätt!
Tja- det erbjudande är väl värt att spana in?

  
Birka- ur Norrskenjackets kollektionen!

Både dragkedja och knappar stänger kyliga vintervindar ute!

Reglerbart ärmslut och snygga detaljer av knapparna

Fina detaljer baktil som framtil på jackan

I vinter är det definitivt min Birka jacka och jag ett bästa värmande team!

Och jag måste säga att känslan av att kunna dela viadare bästa grejer till bästa priser ger en god känslan.

Norrskenjackets hittar du HÄR

Rabattkod: Annelie

Gäller tom Måndag 26/nov kl.23.59

Kram A.


Fin begravningsgudstjänst, en "Bibban-epok" ur tiden och ja istället för nej är fint att efterleva

nov 24
Skrivet av: Annelie Eng 2018-11-24 09:51

Igår tog vi farväl av min morbror och fadder, 97 år gammal.

En gammal mycket god och hjälpsam man som levt ett långt och rättfärdigt liv- ja så kan jag beskriva min morbror.

Under min barndom var han en av få i vår släkt som hade bil och körkort. Släktingar i olika led stoppades in i bilen och alla fick alltid plats i hans bil. Detta oavsett vart färden skulle gå. Min morbror hade en hjälsmhetsodra som få, som såg vinningen i att säga ja istället för nej. Vilket gjorde att han alltid fanns släkten till hands och fixade och trixade vardag som helgdag om någon behövde hans tekniska kunnande.
Jag lägger till snällheten till beskrivelsen och kommer minnas honom som det.


Med min morbror ur tiden går också "Bibban" epoken ur tiden- för det var så han tilltalade min mamma. Bibbi eller Berit - det är mammas tilltalsnamn- men min morbror hade ett eget på mamma- Bibban, och det minnet bevarar jag fint. Samtidigt som jag i nuet tycket om att min tyvärr, dementa moster således hans änka, fortfarande tilltalar mig med "Annie". 

Idag är en ny dag och min morbror lever kvar i våra goda minnen.
Vi alla kan göra världen lite godae genom att efterleva hans minne med ja i fokus istället för nej och öppna upp istället för exkludera.
Goda livspekare för alla, värt att tänka till på..

 Ett dopbevis, mitt egna och livet börjar- högtidligt och fint.

En begravningsakt och ett Farväl - högtidligt och definitivt. Så är det när döden knackar på.

Av jord är du kommern.. Många är de känslorna som svävar runt till dessa ord. 

Värt att komma ihåg är att alla sörjande har en egen relation med den avlidne. Och känslan är unik hos var och en av oss.  

Tre av fyra döttrar hade möjligheten att finnas vid min sida. Tacksamt att de dels väljer att närvara och själva ta ett avsked av någon som alltid funnits där och att samtidigt finnas vid min sida.

Mina fina tjejer!

Idag går livet vidare och min morbror sover i ro eller nja- jag tror bestämt att han sitter och lördagsfikar i den fina församlingen runt mormors hembakade bord. En församling så fin!

Vi efterlevnade har nuet att forsätta och ta vara på- och föra fina goda minnen vidare.

Kram A.


Stickad jultröja finaste julklappen i hantverkscharm.

nov 22
Skrivet av: Annelie Eng 2018-11-22 08:02

Ålder ger erfarenhet och kunskap är jag övertygad om. Jag tror också att det jag tyckte då, det kan jag med livets och ålderns erfarenhet tycka annorlunda om idag. Det går alltid att lära sg mer.Vuktigt är då att jag accepterar "my history" Då var då och jag tyckte och gjorde så bra jag kunde efter de verktyg som jag hade tillgång till då.

Min mamma har alltid varit som en "stickmaskin och kan det hantverket utan och innan. Jag har under min barndom burit stickade tröjor och koftor i alla dess olika varianter. Sen under tonåten och framåt tyckte jag inte att det var så "coolt med det hemmastickade" Det köpta plaggen fick högre status och hantverket bakom var inget jag såg. Idag ser jag det helt annorlunda!

Alltså tickade plagg har en fantastisk hantverkscharm! Det ligger ett fantastiskt arbete bakom det hemmastickade plagget! Så vad sägs om att ta tag i en julig tröja till en när och kär?

En fantastisk fin mönsterstickad jultröja gjord av mamma ser ni på bilderna- Så fin!!!! Och vilket jobb!

Kankse kan detta var en unik och tacksamjulklapp till någon som har allt? En när och kär som bär en tröja stickad av dig?

Fram för stickning och dess hantverkscharm

Jultröja i paket med mönster och garner finns hos Knit and purl AB som både har en webbbutik och en fysisk butik på Olskrokstorget i centrala Göteborg. Länk under bilderna!

Alltså vilket hantverk!

Mönsterstickad jultröja


Hemmastickad jultröja- en av årets julklappar!

Vilket fint och värmande plagg i kyliga tider!

Knit and purl webbshopp: HÄR

Värmande hemmastickade plagg- Wow vilken hantverkscharm. Förr hette det symöte- nu kankse jag skulle starta stickmöte med väninnorna?

Kram A.


Mina bästa mellanmål till bästa blackfriday priser redan nu!!

nov 20
Skrivet av: Annelie Eng 2018-11-20 18:36

(Inlägget är reklam för Nutrilett och innehåller annonslänkar)

Alltså jag verkligen älskar att klicka hem bra saker till bästa pris! Och den här veckan varje år, är möjligheterna många att göra superbästa fynden! Vem älskar inte Black friday priser på favoritprodukter??
Förra året klickade jag hem en god och rejäl blandning av olika produkter från Nutrilett till ett absolu bästa pris på självaste black friday. Det är såååå himla bra för mig att ha tillgången till nyttiga och snabba mellanmål att kunna ta till i en ibland tidspressad vardag. Har jag inte snabba nyttiga val tillhands kan jag enkelt hoppa över mellanmål flera gånger om och sedan iställett nästan lukta mig till onyttigheter.. Leveransen förra året gjorde mina mellanmål så bra under flera månader!! Vilket också märktes på midjemåttet!

Gladare en gladast är jag nu då jag precis har klickat hem en kanske ännu bätte blandning från Nutrilett än förra året. Så himla glad och nöjd, för deras Black fridaypriser har börjat redan nu- 50% på alla produkter from idag!!!! Och mina favoriter fanna kvar!!Yehaa!!

 

Nutrilett

Jag kommer inte på något sätt "gå på helfart framöver. (Även om jeans och andra byxor som finns i garderoben, kanske skulle älska det..) Nej, jag "bunkrar upp" för att ha tillgången till bra och nyttiga mellanmål som jag snabbt och enkelt kan stoppa i mig. Nutrilett är sååå bäst på det! Min beställning idag är av smakerna vanilj choklad och blåbär och jag har blandat shakes, bars och smoothie. Känns som en bästa black friday beställning i fösrkott!!

Passa på du också- 50% rabatt på hela Nutrilett sortementet redan nu! Kan tänka att det finns risk för vissa smaker att ta slut-Skynda dig att shoppa loss medans sina favoritsmaker finns kvar till det grymaste erbjudande. 

Med bra mellanmål finns möjligheten för mig att tappa ett och annat kilo- vilket kan göra gått. Kankse något för dig också?

Nutrilett produkterna till 50% rabatterat pris når du här -> Nutrilett

Nu riktigt längtar jag tills min beställning kommer!

Fram för nyttiga mellanmål, så mycket bättre val än att låta bli att stoppa i sig något!

Kram A.


Antikt svart och gammal blir nytt. Många döda ting har längre livslängd än vi tror

nov 20
Skrivet av: Annelie Eng 2018-11-20 08:19

Tänk så mycket som går att förändra till det bättre i homestyling med hjälp av en burk färg. Gammalt kan enkelt bli nytt. Med några penseldrag kan också möbler och andra ting leva vidare över olika tidsepoker och inredningstrender.

I mitt möblemang är basen antiksvart i nuet. Senaste tillskottet till vardagsrummet en stor svart gigantiskt tung spegel. Spegeln köpte jag begagnad i somras och färgen var vit. Den vita glansigaheten passade inte alls in här hemma. Jag såg dock något annat i min resultatbild.. Så nu har spegeln fått en ny färg. Givetvis blev också den antiksvart. Det blev så himla bra och spegeln är nu sååå till sin rätt!! Jag använder en snickerifärg som heter Lady antiksvart och är supernöjd med färgens hållbarhet och täckande.

Svart guld och grått- japp mörkt och mysigt hemma hos mig- med enkla medel!

Oftast målar jag på plats- vilket r fullt möjligt bara man täcker upp med tex gamla tidiningar som skydd

Spegeln är så hög så jag fick stå på pall när översidan skulle målas.

Två stryningar med torktid emellan.

Antiksvart spegel stor och ståtlig

Jag är supernöjd med det färdiga resultatet. Det där med att se de klara bilderna innan är grymt! Nu kan vi alla i olika åldrar och olika "bredder spegla oss uppifrån och ner. Döda ting kan efterleva oss läng med hjälp av lite färg och underhåll.

Kram A.


Nya val, nya tider är du modig nog? Och nagelvårdstips!

nov 18
Skrivet av: Annelie Eng 2018-11-18 11:49

Ser på nyhetsmorgon denna morgon - Tilde de Paulas sista såndning i Nyhetsmorgn. Sorgligt? Ja, på sistt sätt - jag tycker hon är fantastisk som nyhetsmorgonsankare. Dock så är jag övertygad om att hennes eftermiddagssändningar från januri månad komer bli likabra och tom ännu mer sprudlande. 

Det där med att sitta kvar på jobb, i relationer, hus och hem etc eller att välja nytt och ny tider- tja- på gott och ont kan tyckas. Ingenting varar för evogt och ibland lever vi som om både vi och allt runt oss är för evigt- Why? 

Jag tror att det finns så mycket mer än att jaga runt och i vissa fall utan trivsel i samma delar av livet, eller i andra. Det går en röd tråd i alla livets delar och att bryta upp och testa nytt kan ge god glöd till även annan del.

Jag har brutit upp, jag har testat nytt - ibland helt och hållet utan säkerhetslina. Men med den egna känslan i fokus har det hitills löst sig till att få den goda känslan inom mig att må bättre. Vilket också lyft andra delar.

Att vara i yrke, anställning eller förhållande - tja what ever- för att "det ska vara så", eller för att få andras bekräftelse - tja eller nej- jag tror inte att man bygger lycka så.

Jag tror på att var sak har sin tid och att vara modig nog att bryta upp och låta nytt ge forsatt grogrund till livets fulla potential!
Göd modet i dig, är mitt lilla tips!

Så grattis till en av Nyhetsmorgons bästa som nu byter mornar mot eftermiddagar! Jag kommer garanterat kolla! Tänker att oavset varför Tide har gjort sitt val om byte så passar eftermiddagarna så mycket bättre för mig att se och lyssna till henne och aktuella saker. Med hennes vala av byte flyttar hon helt enkelt in i köket här hemma- passar perfekt att se och höra henne under middagsstöket.  

Mina "hårt arbetande händer behöver nu lite höstomhändertagande och jag har skrubbat bort gammal hud och fixat till mjuka lena händer igen. Även naglarna behöver få lite extra stärkelse.
Vissa delar av mig kan sakna de långa naglarnas kvinnlighet och charm. Jag med min korta satta knubbiga hand får en anna kraft i mitt gestikulerande med nagelförlägning.
Baksidan är att det är ett måste, ett beroende och var fjärde vecka gå till salong och fylla på. Kul- avkopplande men asså- för vems skull ..?
Bollar det fram och tillbaks med mig själv...

Unikheten inom mig stärks av att göra det för min egna skull, så en Trind kur passar ypperligt som ingång för en ny kul arbetsvecka med nya projekt som står för dörren. Trind har gjort mycket lyckade resultat förr på min hand och mina naglar- så dags igen- balsam för uppmjukande av nagelband och neutralt grundlack för starkare naglar- vi får se om ett par veckor vad resultatet ger. Vad tror ni - bu eller bä?

 Och glöm inte:

VAD ÄR DET VÄRSTA SOM KAN HÄNDA-
-av att välja nytt istället för att vara kvar i gammal otillfredställd anda?

Kram A.Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar