s

Gott nytt år, Tack för i år och och mer nya frågeställningar än perfekt fasad

dec 31
Skrivet av: Annelie Eng 2018-12-31 12:43

Så är då återigen årets sista dag här. Dagen som innebör att vi kan se ett nytt ljus imorgon, då vi är i det nya 2019 och detta året har lagts till historien. Hurvida ett år har varit bra eller dåligt tänker jag inte spekulera i. Livet är ju i alla våra år. Eller hur? Jag kan bara tipsa om att studera sitt egna förhållningsätt istället för att på något sätt skylla på året som varit om allt inte är till belåtenhet..

Vi lever i en väl utvecklad teknisk tid. Vilket ger oss enorma möjligheter att ta del av världen på ett helt annat sätt än när jag själv växte upp. Här i ligger också att lära sig förhålla sig till teknikens möjligheter och webbens sociala liv där vi ofta bjuder på det "bästa av oss själva". Men frågan är om det "skapade bästa" genom en bild är en sann verklighet eller enbart en önskan?
Ja som betraktare vet vi aldrig vad som ligger utanför bilden, vilket är bra att påminna sig om..

För egentligen vad är perfekt och fullkomligt?

Jag tänker att de finns så många fler möjligheter att dela vidare än en påhittad perfekthet. 

Hur tar man sig vidare från arbetslöshet till sina drömmars jobb?

Hur tar man sig från ohälsosam överviktig till att hitta rörelsglädje och trivsel i sundkost?

Hur förhåller man sig till otrohet och dominans?

Hur tar man sig till att tillåta ALLA sina känslor? (med menar jag inte att alla handlingar är ok)

Livet är för oss alla- och vi genomgår det förhåller oss till det på ett eller annat sätt. Naivt är att tro att en fin bild på webben eller ett nymålat hem med nya möbler skapar lycka. Bakom mina frågeställningar ovan finns känslor mängder av känslor hos oss levande själar. Ett tips för utveckling är att beaka dem, betrakta dem och bearbeta dem- Vi kommer alla så mycket längre på det. 

 

Tipsar om poden SJÄLVKLART som för mig idag är så självklar- klokskapå humor i en härlig blandning och igenkännande! Tack för den Mia Törblom och Christina Stielli. Jag hoppas på att 2019 bjuder många fler lärande avsnitt!

Från mig själv till mig själv- en buket med fina vårblommor! Jag ska bli bättre på det- att bekräfta mig själv. En slags nyckel till en av tårtbitarna som behöver sin ökning under 2019. Testa att fokusera på det du med!
Den tårtbiten ger sån utveckling så att andras bekräftelser blir bara bonusar om de kommer och när de kommer.

Ett gott slut på 2018 och ett riktigt Gott NYTT 2019 önskar jag er alla läsare och följare här på bloggen, instagram, min fb sida och min fb nätverksgrupp. Tusen tack för ideer och kommentarer i fin god och trevlig ton. Jag är oerhört tacksam över att ni följer mig och tar del av erbjudande möjligheter och samarbeten som dykt upp under året! Det är också med stor tacksamhet som jag blickar framåt och ser ett härligt 2019 framför. Fullt av möjligheter erbjudanden, nyheter och goda val på min sociala kanaler. Tack för att ni vill ta del följa och själva dela vidare!!
Ett gott vals innebörd är sprida till fler eller hur?

Podden självklart hittar du HÄR

Gott nytt år till er alla!Kiss

Kram A:


Mer prisvärda fynd och att vända ryggen till med tänka värda ord.

dec 29
Skrivet av: Annelie Eng 2018-12-29 09:02

Jag tror på affirmationer. Jag tror att klokskap och tänkvärda ord i fokus och att de som verktyg kan vända tankar. Jag tror på öppenheten att vilja förändra. Jag tror.

Om livet kan ses som ett diagram är det just de positiva staplarna och de som innehåller för oss goda ting, som vi bör hålla fokus på att öka. Fördubbla dem liksom. Och 2019 kan absolut bli ett sådant år.  Med "rätt tankar" i fokus kommer diagrammets godhets staplar skjuta i höjden.

Jag tänker också.att kloka ord går aldrig att sprida för mycket. Det finns ju strots allt människor som med dominans regerar och vill ha makten över fler. Även om deras små stygga ögon inte tycks ha öppenhet för andras välbefinnande, så kan kloka ord och affirmationer lite här och var kanske någon gång också få dem att vakna upp. Man ger dem liksom bonus från sitt egna fokus utan att de tar ens energi. I det egna diagrammet ligger ju fokus på att öka stapeln med de rogivande människorna runt om. Då bleknar stapeln med de energikrävande och dominanta allt mer. Och vem vet innan 2019 kanske en och annan hoppar in i den "rätta stapeln för att vi själva öppnat upp och sprider de goda tänket och orden vidare. Inget fokus på att förändra någon annan utan bara på att utveckla sig själv. Men genom det- fås andra med på vägen.. De ni! 

Mer reafokus som också ligger i tänket ovan- alltså vad säger man när man springer på jackan som sprider klokskap när man vänder ryggen till. Så jäklans nöjd - kan det var årets bästa reafynd??!! Den svarta rocken var billigast än billigast och svart är alltid svart och passar in. Bägge plaggen från bästa Dimodas , Allum Partille.

By the way idag ska jag skriva vilka staplar som ska ökas för 2019. Ingen att göra lista eller mål och resultat lista för arbete och inkomster. Utan en harmonisk lista där goda staplar ska ökas. Tankens kraft ligger i fokus på det vi har. Det vi inte har eller de vi inte vill ha bör suddas ut i våra tankar. Jag tror på ett handlingskraftigt 2019. Jag tror.

Reafynd: HÄR

Kram A.Bästa reatipsen , med kvinnlig unik charm!

dec 27
Skrivet av: Annelie Eng 2018-12-27 17:16

I dessa rea tider kan kanske ett och annat tips på unika, charmiga, kvinnliga reaplagg vara av intresse här på bloggen- eller hur?

Jag har mina favoritbutiker som år efter år bjuder på bästa rean till jul och dagarna efter. Och iår var inget undantag dagen innan julafton fyndade jag hos Dressingroom i Partille. Tror det är minst fjärde året i rad som jag hittar några bästa reafynd till mig själv redan dagen innan julafton.

Butiken bjuder på kläder i helt mitt tycke och smak - mina ögon älskar plaggen de ser. Och även prislappen på plaggen är den rätta.
Med rea blir ögonfröjden ännu större- visst är det märkligt?
Kom att tänka på att jag en gång för mångamånga årsedan faktiskt varit på arbetsintervju angående ett deltidsjobb i den butiken.. Den unika butiksmiljön måste ha charmat mig väl eftersom jag ser den som en favorit butik idag! 

By the way håller rean fortfarande på så in och checka av vettja! Nedan har du mina fynd därifrån! 

I dessa fuskpälstider 

Jag har velat fram och tillbaks i flera månader angående att investera i en fuskpäls eller inte.. Men så sprang jag på den och känslan var med och så rätt- och redan har jag fått så mycket beröm för den här finfina fuskpälsen! 

Lagom varm lagom lång lagom fluffig och lagom investering- älskar min nya fuskpäls från Dressingroom!

Leopardfantast!

Kan man få förmånga leoplagg?
Jag tror inte det, så den här tunikan fick också följa med hem till jul. Lite glitter blandat i leomönstret samt en fin rödprislapp gjorde den till ett bästa reakap!

Visst är det snyggt att bryta mitt annars så svarta jag med nya "pälsen"?

Blus och fuskpäls alltså på rea hos Dressingroom i Allum, Partille.

Unika plagg med snygg tuch och kvinnlig charm - och yes, I really like både butiken och dess innehåll. Bonus att altid hitta snyggaste reafynden till jul där också. Har också spanat in årets snyggaste jeansjacka som hänger i fin ögonhöjd i butiken.. åh vad snygg den är..!

Kram A.


I pappersyrans rester.

dec 26
Skrivet av: Annelie Eng 2018-12-26 10:48

De fina julpaketen som strålade på alla sociala medier är nu öppnade.
Yra av sönderrivet papper är det ända som finns kvar.
Nu har vi ett år på oss att paketera om till nästa år.
Frågan är med vad?
För visst är majoriteten av alla dessa julklappar så vansinnigt onödiga egentligen och utan det innehåll som var och varannan egentligen behöver..eller..?

När barn av idag får julklappar bestående plastleksaker som är ren skit till otaliga summor, tv-apparater och telefontillbehör för tusenlappar utan att förstå dess värde, och förväntan på dessa paket är självklar och utan ansträngning. Och därefter i pappersyrans rester kommer verkligheten ikapp. En verklighet där den inre tryggheten fortfarande saknas.

Lycka kan aldrig köpas för pengar. Inte ens julklappshögens pengamässigt dyraste present kommer ge den inre tryggheten till barnen idag. Framförallt inte om det återigen är  vuxenvärldens eget ego och dominans som ligger bakom innehållet från sig själva till sig själva, utan åtanke på barnens egentliga behov.

Barn av idag har annat behov än det som vuxenvärlden tror och vill är lycka för dem. 

Jag tror på paketering av ödmjukhet, omtänksamhet och kärlek.

Kram A.God jul till alla och en var öppna det som går att öppna.

dec 24
Skrivet av: Annelie Eng 2018-12-24 10:32

Uppesittarafton igår och större delen av Sverige satt kanske som vi framför tv:n med bingolotter. Och kanske var det som för oss- en nyårslott vad som kammades hem.. Men en kul och mysig stund hade vi i blandningen av stora och små. o

Och det är ju så hela året ska förlöpa. Mysiga stunder i blandade konstillationer. Inga stängda dörrar utan öppenhet för alla och en var.

Snart begynner ett nytt år- ska vi kalla det ett nytänkande år?

Julen kan bli ny och annorlunda för varje år. Det är vbara vår egna begränsning som hindrar det. 

Ta den tillvara och öppna det du vill och kan. Ett tips : Ett steg utanför boxen kan alltid vara läskigt men också ge så gott

En riktigt GOD JUL önskar jag alla er fina bloggläsare! Tack för att ni läser och kommenterar i god ton!

Nedan bilder från vår uppesittarkväll.

Många julkramar 

A.


En underbar jävla jul- relationernas film och verklighet.

dec 22
Skrivet av: Annelie Eng 2018-12-22 22:31

Soffhärng med yngsta döttrarna och "En underbar jävla jul på tv:n. Vi älskar den filmen- relationernas film. Det är nästan som vi ligger dubbelvikta av skratt.

Vilka roller intar vi denna julen?
Ja det kan vi ju fundera på lite till mans..

Idag har vi fiat 15 årsdag - mer om det kommer senare- Och med den dagen kom nytänkande. Jag tror att nutiden är det som ska beakas.

  

No plast- i år blev den riktiga "blågranen ett led i nya handlingar och nya tankars öppenhet. Historien bidrar ändå med 1968 års tomte som vaktar peketen. De röda kulorna är utbytta till guldig dekoration- granen passar med det in finfint till vardagsrummets övriga ting.
Ibland måste nytt tas till för att bästa ska kunna fås.

Jag tänker att jul kan vara en öppning till det som aldrig tigare varit möjligta att få till.

Knapp något rött i år här hemma, utan guld och svart även i juliga tider för en enhetlighet. Dock imorn öppnar vi upp till tomtarnas och barnens helg med röda duken på. Uppsittarkväll väntar med julbord, bingolotto och julklappslek med några nära och kära.

Visst är det så att julefroidens charm är något som behövs grundas lite här och var. Och en jäkla god känsla när den ligger i luften istället för tvärtom.

Nu fortsatt filmtime och jag önskar er "en under bar jävla jul" med trivsamhet och öppenhet bland tomtar, troll och relationerna. Och med eftersträvan och hårt arbete och fokus kan den vita ängeln låsa upp det trögaste låset när som.

Kama..

Kram A.


Winterwonderland eller snart är det vår igen.

dec 18
Skrivet av: Annelie Eng 2018-12-18 07:49

Årets stressigaste vecka eller not?

Tja- i visa fall handlar det om att vila och sova bort baciller. När det målet sedan är avklarat ska allt annat tas igen.. Årstidernas mest influensa drabbade veckor i ombination med en massa extra åtagande. Känns det igen? 

Sängkläderna är nu iallafall bytta, duschen har gott varm. En sovande vecka verkar nu vara passé för den här gången. Nu tillhör vi gruppen som önskar att de närmsta dygnen har dubbelt så många timmar. Lika omöjlig som den önskan är lika möjligt kan gott samarbete få ordning och reda och pengar på fredag. 

Nu fokus JOBB och SKOLA! And soon soon väntar lediga dagar.

Hem ljuva hem- en tonårings näste

One weeks sleepingtime

 

Take care of the day and every people you meet. Winterwonderland is for everyone and soon it is spring again!

Kram A.


Ingenting blir alltid som man tänkt eller kanske har tanken tänkt ändå med vitare tänder.

dec 17
Skrivet av: Annelie Eng 2018-12-17 06:44

Ja ibland kan man undra. Jag tror definitivt på tankens kraft. Det gäller att var medveten om sina tankar utifrån och innifrån och utifrån igen.

Finns det alltid en egen tanke i grund när yttre omständigheter tar fatt i oss på ett sätt vi inte vill eller ville?

Nockade av feber och igensvullna halsar där talet inte gått att få fram på en vecka. Det kan väl kan knappast ligga i en en medveten tanke. Men det där omedvetna.. Tja, hur vida den styrt vet vi inte..

Om målet är att låta bli att reagera på känsla- kan då ett neutralt och skönt läge infinna sig oavsett om det är världskrig, politiker turbolens orättvisor eller utanförskap?
Något frågande kan jag tänka att vid netral känsla leder man sig själv klokast- Men det kan också vara bra att ta ställning. Vi har ju alltid ett val vilket innebär att VI ALLTID GÖR ETT VAL OCH TAR STÄLLNING. Men ett mer medvetet val och ställningstagande där vi står för vårt egna handlande och inte hänför till historien eller tilll omständigheterna. Det tror jag ger klokskap till många och en var.

Klokskap är också för mig att dela vidare bra val av tankar handlingar och produkter som kan leda någon annan till bättre val än tidigare. Ni som följer mig hittar ju dessa bra val här på bloggen

Så här kommer ett superbra val av produkter helt utan spons! 

 

 

Otaliga är reklamen för tandblekning och officiella personer ses ha kritvitare tänder än den vita kritan själv. Dock bör man veta att enligt EU-direktiv får produkter för tandblekning endast säljas av tandläkare. Visste ni det? 

Vill du bleka tänder så kontakta klinik!

Hemma vid kan man som jag anväda produkter som ger vitare och starkare tänder via att de löser upp ytliga missfärgningar med hjälp av aktiva ingredienser och som inte har skadlig slipverkan.

Jag är verkligen supernöjd med min tandvårdserie "Whiening oral Care". Munnen och tänderna känns fräschare och missfärgningar från te och kaffe ser ut att försvinna och därmed ser tänderna vitare ut! Superdupernöjd är jag!! Jag beställer mina bästa tandvårdsprodukter från  Brilliant smile- ni vet jag älskar ju att klicka hem och sen att få paket levererat. Men jag vet att också att apotek kan ha den här serien.

Kanske kan detta också vara ett superbra julklappspaket??

Rutinen för mig är 

1. 1 minuts sköljning med Mouthrinse innan tandbortsning morgon och kväll. Löser upp lättare missfärgningar som sedan går enklare att bortsa bort.

2. Under de två första veckorna byter byter jag ut tandkrämen mot boost Toothpaste som är en intensivkur som snabbt tar bort ytliga missfärgningar. Morgon och kväll

3. Morgon och kväll använder jag sedan evo Toothpaste som innehåller aktiva ingredienser som löser upp ytliga beläggninga. Den förebygger också missfärgning och stärker emaljen. Samt viktigt- den är utan skadlig slipverkan.

Under flaggan bra produkter hamnar denna serie om du liksom jag vill ha vitare och starkare tänder! 3 enkla steg morgon och kväll och du är bara ett steg från att klicka hem den du med!

Ny vecka nya val!

Njut av snön sängen soffläge eller annat!

Kram A.Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar