Påverkas du av mörkrets månader?
Jag tror bestämt att det har en negativ påvekan på iallafall mig. Visst kan det vara mysigt att sitta hemmavid med levande ljus, men dagarna i ända längtar jag mer och mer till strandläge och solsken i ansiktet. Så klart vet jag att det är megatidigt att längta efter vårsolens charm och första kaffekoppen ute ( lägg till att mina dynor är bortblåsta..) Men jag känner ändå att vi är på väg mot rätt håll- and I love it! Jag har den känslan som första kaffet utomhus ger, fastlimmad i bakhuvudet som en slags vägvisare när mörkret påverkar mig för mycket. Snart, snart är vi där.

 

Jag lyser upp denna mörka morgon med levande ljus. De påverkar både morgon kylan och mörkret väl. Måndag idag, ny vecka och jobbdag för mig. Kanske för dig också. Dock finns det också mer än jobb som jag har på mina dagspunkter att få till. Och jag har tid till dem. Bara jag justerar tänket!

Det är ju helt skogstokigt att tänka och agera i termer som att "då jobbar jag" vad gäller en dag eller en vecka. De flesta har ju ett jobbåtagande på flertalet dagar. Men en jobbdag kan oftast tänkas i block istället. För allt som oftast består många jobbdagar av tex Morgon-pass, rast, fm-pass, lunchrast, eftermiddagspass 1, rast, eftrmiddagspass 2, slut. Det innebär att det finns raster som kan avsättas till annat än jobb. Åker jag sedan kollektivt till och från jobbet kan kanske fokus också ges till annat än färdvägen.

För den som alltid har knapp om tid för att ta tag i det den vill är detta exmpel gott för att ta tag i det man vill. För vill man tex

* Läsa böcker
* Lyssna på poddar
* Gå powerwalk
* Träna mentalt
* Skriva
* Samtala
*Träna

osv. Plocka från din lista och planera dina raster och tid väl. Du kan alltid få till mer än du tror.

Och jag tror definitivt att får vi till småsteg mot dit vi vill kommer ljuset också närmare

Njut av din måndag

Kram A.