Så har fröken väder vänt och snöyran i luften viner utanför. Tidigt denna morgon vaknade jag av plogens myllrande. Skulle kunna vara sur över det med tanke på att det är sk sovmorgons möjlighet idag inför en fullbokad arbetsvecka. Tanken att vara sur slog mig aldrig..

Med nybryggt kaffe funderar jag vidare om våra val.


Hur ökar man förhållningsättet och möjligheten att så ofta som möjligt och så länge som möjligt vara i ett gott sinnestillstånd? 
Jag skulle kunna rabbla hur många saker som helst som man INTE bör göra. ( med egen referens).

Jag tänker att om vi ökar den positiva stapeln och vad vi har för möjligheter så minskas den negativa och därmed behövs det inte läggas kraft på det som inte fungerar.

Jag tänker att våra val handlar om oss själva. Vilket humör fröken väder är på bör vi lära oss att förhålla oss till och inte älta. 

Jag tänker att en viss form av rörelse ger gott för tänket och är att välja "rätt" för mig.
Frågan jag skulle kunna ställa mig själv är om jag kommer ta en powerwalk i dagens snöyra..?
Jo min dagliga dos av stegande behövs lika väl idag som igår, som imorgon. Det ger ett så gott resultat. Och det är just det att koppla ihop val och resultat. Resultatet som valet ger mig, det hela resultet.

Det finns alldeles för många av oss som gör alldeles för många val som leder till ett för oss mindre resultat än om vi skulle välja annat. Vi önskar, vill och väljer för att vi påverkas av andra. Vi ser det andra visar upp och vill själva vara där. Vi spottar sen ut våra resurser hej vilt för att ta oss dit. Ibland missas förutsättningarna. Och också helheten av det önskade resultatet. Vi kan fortsätta hela livet i samma val och ändå inte komma fram. Varenda depå av kroppens resurser kan satsas men våra egna förutsättningar och möjlighet till hela resultaet var och är inte detsamma som dem eller den som vi sneglat på..
Är det då värt att fortsätta välja samma?

Det sk perfekta är inte perfekt - det är en slags egen bild av vad som är perfekt som skapas. Det innebär att skiten i hörnet syns inte på en instagram bild. Kaoset i familjen för att få tid att åka och träna hörs inte ut genom internet. osv. 

Valet att sträva efter det sk perfekta kan ge ett märkligt val. En slags oärlig fasad. En fasad där vissa tårtbitar undanhålls. Vi låsasleker för att nå någon annans skapade perfekthet..

För att göra de bästa rätta, riktiga och viktiga valen för mig själv handlar inte om att vilja vara som någon annan- tro mig jag har försökt. De bästa valen för mig är de som jag kommer på själv och som jag jobbar med själv utan jämförelse med andra. 

Därav gör jag valet att gå ut min powerwalk idag också. Jag är lugn i mitt stegande. Får till det mer och mer för varje dag som går. Och en för riktig stressfaktor är borta. Gymkortet- uppsagt och borta! 
Herregud jag snurrade i rondellen som bara den. Trodde att jag ville in på gymmet och träna- tappade bort min egna känsla av att syret utomhus ger mig mer än inomhus på gymmet. Drogs med i alla väldesignade bilder av träning med snyggaste träningskläderna i grupp och såg inte vad jag själv fick offra för att ta mig dit. Om jag någonsin skulle kunna ta mig dit..

När jag efter mycket om och men tog mig ur rondellen och insåg genom detaljerande att nej- jag behöver göra ett annat val för just mig. I mitt önskvärda resultat vill jag vara utan stress och jagande. Gymmetkortet gav mig bägge.

 
Håret på ända och ingen mascar -operfekt eller perfekt? Bägge svaren lika sanna beroende på vem som svarar..ha ha ja ni förstår hur korkade vi är emellanåt i våra hjärnor

Nuläge- fri från stress och jagande.Yehaa- heja mig!  Podd och steg ger tänk, klokskap och god energi. Där är skillnaden som gör skillnaden.

Strax ska vi mötas fröken väders snöyra och jag.

Vi har alla ett val.

Kram A.