Det finns så många val vi gör varje dag som vi inte vet om att vi gör. Samma mönster dag efter dag. Mönster som vi bara gör liksom. Mönster som vi kan ha ärvts in genom tidigare generationer. Många gånger svårt att upptäcka det jag gör genom arv och som inte leder mig själv framåt, men genom detaljerande av vart jag SJÄLV vill så kan man titta på vilka aktiviteter som görs i det ledet och vilka som görs fast att de är i motsatt led. Är det jag vill så starkt och så glödande för mig kan de gamla vanorna som inte leder till mitt egna mål brytas och nya stoppas in. Att överkomma hjärnans dumhet och göra den klok skulle man kunna kalla det. Och det fungerar- I know!

Osjälvständighet eller självständighet. Att tro att man är självständig men levernet är beroende. Kan det gå iarv- absolut. Först när jag detlajerar och ser att det självständiga jaget behöver andra handlingar än det som görs, och sen bryter mitt mönster och övar nya. Då kan möstret brytas och målet att vara självständig är ett steg närmare.

Som mamma till fyra tjejer är ord som självständighet av vikt för mig. Jag hoppas vill och tror att jag fört med mig något i deras arvsmassa vad gäller självständighet. Även om jag har fått jobba i 50 år med min egna..

Självständighet handlar om att stå bakom sin egna person, att öva upp modet för sig själv och sin egna person. Självständighet är att tro på sig själv och att stå upp för sig själv. Jag är övertygad om att självständighet på rätt våglängd också genererar bästa i tvåsamhetens anda. Osjälvständighet och beroende skapar osäkerhet och mer svartsjuka förhållanden. 
Det är så enkelt att som annan person ha tyckanden om hurvida en kvinna tex står i beroende till en man som är dominant. Dock kvarstår att om inte självständighetsådran är odlad och omhändertagen inom henne är inte fallet så himla lätt tror jag, att lämna och stä själv på egna ben. Det är här vi kvinnor tillsammans kan göra underverk. Vi kan stå bakom varandra istället för att själpa varndra, vi kan hjälpa varandra istället för att fälla varandra. Hör upp tjejer- här har vi ett jätte område att öva på. 

Vilka kvinnor fäller du och vilka kvinnor hjälper du och står upp för? 
Vad skulle hända med dig om du fokuserade på att ge peppe städ och omtanke till dem du tidgare fällt? 
Vågar du pröva?

Tänker att gamla mönster också blir lättare att bryta och knäcka nöten till nytt genom lite endorfiner och rörelseglädje. Spring, gå, stava är möjligheter för dig som liksom mig inte vill vara inne på ett gym. Friska luften och naturen är gratis - funkar för alla. Frsik luft i kombo med utomhusluft gör megagott för tänket. Och övning ger färdighet snart får utomhus en dragningskraft. Då kan vi lägga på att öppna ögonen- att se allt med vackra ögon. Det gör att centrumkärnan runt om mig är förnärvarande den allra vackraste centrum kärna man kan tänka sig. Tjing på den!

Ha nu en fin torsdag!

Kram A.