s

Att överkomma hjärnans dumhet & gör den klok- kan jag kan du.

jan 31
Skrivet av: Annelie Eng 2019-01-31 08:50

Det finns så många val vi gör varje dag som vi inte vet om att vi gör. Samma mönster dag efter dag. Mönster som vi bara gör liksom. Mönster som vi kan ha ärvts in genom tidigare generationer. Många gånger svårt att upptäcka det jag gör genom arv och som inte leder mig själv framåt, men genom detaljerande av vart jag SJÄLV vill så kan man titta på vilka aktiviteter som görs i det ledet och vilka som görs fast att de är i motsatt led. Är det jag vill så starkt och så glödande för mig kan de gamla vanorna som inte leder till mitt egna mål brytas och nya stoppas in. Att överkomma hjärnans dumhet och göra den klok skulle man kunna kalla det. Och det fungerar- I know!

Osjälvständighet eller självständighet. Att tro att man är självständig men levernet är beroende. Kan det gå iarv- absolut. Först när jag detlajerar och ser att det självständiga jaget behöver andra handlingar än det som görs, och sen bryter mitt mönster och övar nya. Då kan möstret brytas och målet att vara självständig är ett steg närmare.

Som mamma till fyra tjejer är ord som självständighet av vikt för mig. Jag hoppas vill och tror att jag fört med mig något i deras arvsmassa vad gäller självständighet. Även om jag har fått jobba i 50 år med min egna..

Självständighet handlar om att stå bakom sin egna person, att öva upp modet för sig själv och sin egna person. Självständighet är att tro på sig själv och att stå upp för sig själv. Jag är övertygad om att självständighet på rätt våglängd också genererar bästa i tvåsamhetens anda. Osjälvständighet och beroende skapar osäkerhet och mer svartsjuka förhållanden. 
Det är så enkelt att som annan person ha tyckanden om hurvida en kvinna tex står i beroende till en man som är dominant. Dock kvarstår att om inte självständighetsådran är odlad och omhändertagen inom henne är inte fallet så himla lätt tror jag, att lämna och stä själv på egna ben. Det är här vi kvinnor tillsammans kan göra underverk. Vi kan stå bakom varandra istället för att själpa varndra, vi kan hjälpa varandra istället för att fälla varandra. Hör upp tjejer- här har vi ett jätte område att öva på. 

Vilka kvinnor fäller du och vilka kvinnor hjälper du och står upp för? 
Vad skulle hända med dig om du fokuserade på att ge peppe städ och omtanke till dem du tidgare fällt? 
Vågar du pröva?

Tänker att gamla mönster också blir lättare att bryta och knäcka nöten till nytt genom lite endorfiner och rörelseglädje. Spring, gå, stava är möjligheter för dig som liksom mig inte vill vara inne på ett gym. Friska luften och naturen är gratis - funkar för alla. Frsik luft i kombo med utomhusluft gör megagott för tänket. Och övning ger färdighet snart får utomhus en dragningskraft. Då kan vi lägga på att öppna ögonen- att se allt med vackra ögon. Det gör att centrumkärnan runt om mig är förnärvarande den allra vackraste centrum kärna man kan tänka sig. Tjing på den!

Ha nu en fin torsdag!

Kram A.


Ett val i nöjdenhetens tecken och jag väljer möjlighet att lyckas. Vad väljer du?

jan 28
Skrivet av: Annelie Eng 2019-01-28 06:30

Godmorgon mina vänner! 

Ny vecka ny måndag och snön ligger vit på gator och torg. Denna tidiga morgon hoppas jag att jag redan kommit ur sängen. alltså att jag gjort valet att gå upp istället för att snooza.
(Nu när jag skriver inlägget är klockan mycket sent och jag har inte slutit ögonen änu.. Så därav vet jag inte mitt val än denna tidiga morgon..)

Fler val denna måndag är glasögonbågar. Jag bytte ju glasögon i somras. men nu behöver jag terminalglasögon. Det kan tyckas att det inte spelar så stor roll vilka bågar jag har till dem.. Men jo säger jag! Måste trivas i dem lika väl som i mina andra.
Frågan är bara om jag ska ta snarlika som jag vet att jag trivs i eller bryta helt med stora svarta..?
Dagens val helt enkelt! Kommer kännas superskönt iklväll när valet är gjort!! Den känslan går helt i nöjdhetens tecken

1. 

2.

3.

Yes - dessa tre bågar är vad valet står emellan.
Vad tycker ni runda eller fyrkantiga?
Svarta eller guldfärgade?



Här i mina andra vanliga glasögon som ska fortsätta bäras. Trivs super i dem!

Förmodar att jag kommer vara ikädda dessa glasögon från morgon till kväll idag. 

Take care of your monday and always remember you hav e choice!

Och välj rätt för dig i det du väljer emellan!
För övrigt tänker jag att jag ska välja möjligheten att lyckas denna veckan och jobba aktivt med att låta bli rädslan för att misslyckas!

Kram A.


Är det värt att fortsätta välja samma?

jan 27
Skrivet av: Annelie Eng 2019-01-27 09:38

Så har fröken väder vänt och snöyran i luften viner utanför. Tidigt denna morgon vaknade jag av plogens myllrande. Skulle kunna vara sur över det med tanke på att det är sk sovmorgons möjlighet idag inför en fullbokad arbetsvecka. Tanken att vara sur slog mig aldrig..

Med nybryggt kaffe funderar jag vidare om våra val.


Hur ökar man förhållningsättet och möjligheten att så ofta som möjligt och så länge som möjligt vara i ett gott sinnestillstånd? 
Jag skulle kunna rabbla hur många saker som helst som man INTE bör göra. ( med egen referens).

Jag tänker att om vi ökar den positiva stapeln och vad vi har för möjligheter så minskas den negativa och därmed behövs det inte läggas kraft på det som inte fungerar.

Jag tänker att våra val handlar om oss själva. Vilket humör fröken väder är på bör vi lära oss att förhålla oss till och inte älta. 

Jag tänker att en viss form av rörelse ger gott för tänket och är att välja "rätt" för mig.
Frågan jag skulle kunna ställa mig själv är om jag kommer ta en powerwalk i dagens snöyra..?
Jo min dagliga dos av stegande behövs lika väl idag som igår, som imorgon. Det ger ett så gott resultat. Och det är just det att koppla ihop val och resultat. Resultatet som valet ger mig, det hela resultet.

Det finns alldeles för många av oss som gör alldeles för många val som leder till ett för oss mindre resultat än om vi skulle välja annat. Vi önskar, vill och väljer för att vi påverkas av andra. Vi ser det andra visar upp och vill själva vara där. Vi spottar sen ut våra resurser hej vilt för att ta oss dit. Ibland missas förutsättningarna. Och också helheten av det önskade resultatet. Vi kan fortsätta hela livet i samma val och ändå inte komma fram. Varenda depå av kroppens resurser kan satsas men våra egna förutsättningar och möjlighet till hela resultaet var och är inte detsamma som dem eller den som vi sneglat på..
Är det då värt att fortsätta välja samma?

Det sk perfekta är inte perfekt - det är en slags egen bild av vad som är perfekt som skapas. Det innebär att skiten i hörnet syns inte på en instagram bild. Kaoset i familjen för att få tid att åka och träna hörs inte ut genom internet. osv. 

Valet att sträva efter det sk perfekta kan ge ett märkligt val. En slags oärlig fasad. En fasad där vissa tårtbitar undanhålls. Vi låsasleker för att nå någon annans skapade perfekthet..

För att göra de bästa rätta, riktiga och viktiga valen för mig själv handlar inte om att vilja vara som någon annan- tro mig jag har försökt. De bästa valen för mig är de som jag kommer på själv och som jag jobbar med själv utan jämförelse med andra. 

Därav gör jag valet att gå ut min powerwalk idag också. Jag är lugn i mitt stegande. Får till det mer och mer för varje dag som går. Och en för riktig stressfaktor är borta. Gymkortet- uppsagt och borta! 
Herregud jag snurrade i rondellen som bara den. Trodde att jag ville in på gymmet och träna- tappade bort min egna känsla av att syret utomhus ger mig mer än inomhus på gymmet. Drogs med i alla väldesignade bilder av träning med snyggaste träningskläderna i grupp och såg inte vad jag själv fick offra för att ta mig dit. Om jag någonsin skulle kunna ta mig dit..

När jag efter mycket om och men tog mig ur rondellen och insåg genom detaljerande att nej- jag behöver göra ett annat val för just mig. I mitt önskvärda resultat vill jag vara utan stress och jagande. Gymmetkortet gav mig bägge.

 
Håret på ända och ingen mascar -operfekt eller perfekt? Bägge svaren lika sanna beroende på vem som svarar..ha ha ja ni förstår hur korkade vi är emellanåt i våra hjärnor

Nuläge- fri från stress och jagande.Yehaa- heja mig!  Podd och steg ger tänk, klokskap och god energi. Där är skillnaden som gör skillnaden.

Strax ska vi mötas fröken väders snöyra och jag.

Vi har alla ett val.

Kram A.


Ett levande centrum och stationshus- Lerum levererar nytt & gott!

jan 26
Skrivet av: Annelie Eng 2019-01-26 01:23

Vet ni - ibland är jag bara så tacksam över att ha en väninna som får mitt tänkande jag att stanna av lite grann. En väninna som får allt att bli en gnutta roligare. Att krångel blir alltid mer lättsamt med henne- en kväll med henne tillhör aldrig de tråkiga. Lyckos mig!

Nyss hemkommen från en kväll på lokal med henne och med det många skratt rikare. I nya stationshuset avnjöts en mycket god pizza.
Kan det vara den godaste jag ätit?
Stenungspakad & smakade superduper! 

Ny inredning och nytt koncept gör lerums gamla Stationshus tlll det mest levande stationshuset ever. Kan tänka mig att ta en lunch där med kollegor lika väl som som fler spontana sittningar med goda vänner och varför inte en söndagsmiddag framöver med barnen. Miljön var mycket fräsch och ibjudande! Och som sagt- pizzan där går inte av för hackor!

Det händer numera i Lerums centrum skulle jag vill säga. Isbana på Torget och stenungsbakad pizza i Stationshuset.
Lerum- ett levande centrum väl värt att besöka.
Detta oavsett o du har den bästa och gladaste vänninan vid din sida eller ej.


Kvällen fortsatte lite till och lite vidare och blev flera skratt rikare. På lokal kan man möta tidigare tider och beaka minnenas arkiv. Men det tar vi en annan gång. 
Nu sömn

Kram A.


Var det bättre förr än i tonåren och innebörden av att höja sig själv över någon annan.

jan 23
Skrivet av: Annelie Eng 2019-01-23 07:58

Valen att framhäva sig själv eller att lyssna in?
Är det ett val dem emellan? 

Jag tror faktiskt det. Jag tror inte att sanningen ligger i att alltid säga vad man tycker och definitivt inte alltd på någon annans bekostnad.
Hur ofta hör/säger vi inte fraser som innebär ett tilltryckande av någon annan?
Näst intill hela tiden vilket också kan göra dem svåra att indentifiera. 

Detaljerar vi så handlar det om att lyfta sig själv över någon annan. Det kan vara en fras där man ser sig själv som bättre förälder än någon annan förälder, man höjer sin egen klokhet över någon annans, sina egna val lyfts fram och andras trycks ner osv.

De fraserna behöver sin övning i att ta sig ur- jag är övertygad om att de sättet att uttrycka sig leder till mindre utveckling och mer stilla för den egna pesonen.
Och vem vill egentligen hellre ha avveckling än utveckling kan man undra?

Varför ens lyfta sig själv i jämförelse med någon annan? 
Kan tänka mig att den egna självkänslan inte är ikapp och behöver istället sin påfyllning av fokus istället för just den egna personen mot någon annan.

Gillar det där minnena som kommer upp på facebook. Bra påminnelser för allt man gör och har gjort. Kan piffa till tänket om man hamnar i en svaka och inte tycker att man gör något.

Nog sjutton har jag varit ute i naturen med mina ungar. Likaväl på frusna sjöar vintertid som vid öppna hav sommartid. Kul på hjul tillsammans.
Kan det vara enklare att få till med mindre barn än i tonåren?
Eller är det aktiviteterna det handlar om?
Har var sak sin tid?

Funderar vidare på det under dagen..

Kram A.


Vilka förutsättningar har jag?

jan 22
Skrivet av: Annelie Eng 2019-01-22 07:59

Alltså jag är såååå bra på vissa saker, men inte alltid lika bra på andra. Och det är just det där att öva det som jag inte är lika bra på, som gör mig till en vinnare. Om det ligger i linjen med vart jag vill och kan så klart!

I vissa fall har jag alla förutsättningar. Alla tänkbara resurser finns i mig och runt om mig, ändå är de valen så mycket svårare för mig än vissa andra där jag inte har samma resurser. Återigen är det där med känslan.. Känslan, min vägvisare och kompass. I de fall som jag inte är lika bra checkar jag istället av den efterföljande känslan av att vara i hamn. Känslan som kommer av att ha övat upp en varaktighet och vara bra och bättre än nu på det. Den känslan som blir god av det blir kompass här.

Jag börjar med små steg - små steg mot nya önskade lägen. Tänker att de stora stegen är just stora och att fler små steg gör det mer trovärdigt och hållbart för mig.

Så istället för att göra det som jag är en mästare på - hoppa över den vardagliga powerwalken. Gör jag den x 2 fast i kortare variant. Jag sviker alltså sogffläget som jag så här års är en hejare på att djupdyka i, och drar mig ut 2 ggr/dag. Inte enkelt när soffan är varm och go. Marken utanför isar nästan halka och kyla in genom fönstren. Det har ingen som helst dragningskraft på mig!

Men så känner jag av känslan efteråt- för stunden rosiga kinder och friskhet i huden. På längre sikt inget flåsande ens när benen springer istället för går och extrakilorna runt mage och stuss har försvunnit. Träningskläder och jenas sitter som smäck. Den känslan gör att jag jag- trots några varv i rondellen tar mig ut fokuserat på 30 minuter raskt stegande 2 gånger per dag.  Heja mig!

 
Fortfarande rejela doningar om fötterna och varmt underställ under. Nyinköpta vårklackar får vänta några månader till- Stämmer av i känslan att jag då också trevar mer rakryggad och lättare i dem., genom extrakilornas försvinnande. Och därmed var dagens morgon walk satt i dagskartan!


Tja- detta väder har inte i sog själv dragningskraft.. men just känslan efteråt att ha nyttjat det till vart jag vill har kraften att få mig ut i det. 


Skulle kunna kalla vädret för varannandagsväder och egentligen spelar det ingen roll. Jag ska ut i mina powerwalks och jaga har kläder efter väder som behövs.

Det blir nya rutiner men jag ser också en vinning i dessa nya rutiner istället för att som tidigare jobba efter att ta en timmes powerwalk åt gången.  För lång tid ur alla avseenden för att jag ska få till ett varaktigt resultat.

Det ska vara enkelt att göra rätt- ibland är det kanske inte så enkelt att just få till att göra det som blir mer rätt. Men kan man flexa lite och se över vad som bäst passar in så kan det rätta bli just det enkla.

Så nu kör vi dagen- i de små stegens tempo. Ni vet Rom byggs aldrig på en dag! Jagande efter bättre tider och resultat osv är just bara ett jagande. Och jag har svårt att förstå att det skulle påverka nuet väl..
Stanna istället här och nu och stega dig trippande, varsamt och njutfullt i det. What ever it is. Det är då stegen blir lättare och lättare.

Kram A.


Ljuset ger gott och att få till att göra det man vill i en tidsknapp tid.

jan 21
Skrivet av: Annelie Eng 2019-01-21 07:32

Påverkas du av mörkrets månader?
Jag tror bestämt att det har en negativ påvekan på iallafall mig. Visst kan det vara mysigt att sitta hemmavid med levande ljus, men dagarna i ända längtar jag mer och mer till strandläge och solsken i ansiktet. Så klart vet jag att det är megatidigt att längta efter vårsolens charm och första kaffekoppen ute ( lägg till att mina dynor är bortblåsta..) Men jag känner ändå att vi är på väg mot rätt håll- and I love it! Jag har den känslan som första kaffet utomhus ger, fastlimmad i bakhuvudet som en slags vägvisare när mörkret påverkar mig för mycket. Snart, snart är vi där.

 

Jag lyser upp denna mörka morgon med levande ljus. De påverkar både morgon kylan och mörkret väl. Måndag idag, ny vecka och jobbdag för mig. Kanske för dig också. Dock finns det också mer än jobb som jag har på mina dagspunkter att få till. Och jag har tid till dem. Bara jag justerar tänket!

Det är ju helt skogstokigt att tänka och agera i termer som att "då jobbar jag" vad gäller en dag eller en vecka. De flesta har ju ett jobbåtagande på flertalet dagar. Men en jobbdag kan oftast tänkas i block istället. För allt som oftast består många jobbdagar av tex Morgon-pass, rast, fm-pass, lunchrast, eftermiddagspass 1, rast, eftrmiddagspass 2, slut. Det innebär att det finns raster som kan avsättas till annat än jobb. Åker jag sedan kollektivt till och från jobbet kan kanske fokus också ges till annat än färdvägen.

För den som alltid har knapp om tid för att ta tag i det den vill är detta exmpel gott för att ta tag i det man vill. För vill man tex

* Läsa böcker
* Lyssna på poddar
* Gå powerwalk
* Träna mentalt
* Skriva
* Samtala
*Träna

osv. Plocka från din lista och planera dina raster och tid väl. Du kan alltid få till mer än du tror.

Och jag tror definitivt att får vi till småsteg mot dit vi vill kommer ljuset också närmare

Njut av din måndag

Kram A. 


Målbildsträning och att bibehålla ett varaktigt resultat.

jan 20
Skrivet av: Annelie Eng 2019-01-20 09:49

Easy peasy- det där med mål och att ta sig dit.
Hur enkelt är det egentligen? Så klart är olika mål enklare/svårare för vissa människor än vad de är för andra. Sååå mycket som påverkar och såååå mycket det finns att fokusera på.

I vilket fall är och ska ett mål alltid vara den egna personens. Att bli rik för att någon annan tycker du är fattig, att byta jobb för att någon annan tycker att du ska göra det, att gå ner i vikt för att någon annan vill att du ska bli smalare- no, no no,! Samma gäller också för att blanda in andra människor i ditt mål- ditt mål handlar om dig och dina handlingar.


Den här målblden har en del år på nacken men var en god vägvisare då. Idag behöver den justeras på en del pukter. Andra kan kvarstå.

Januari månad är det samma sak varje år- träningsaktiviteterna ökar och gymmen är överfulla. Inga konstigheter. Ett nytt år och nya saker som vill uppnås och ta sig för. 
Frågan som kvarstår är hur fullt det är på gymmen i mars månad?

Ju mer vi reachsar målbilden detaljerar den och redan innan ser ett tänkbart för oss själva skönt resultat av den. Ju större chans att bibehålla de goda vaorna och resultatet av att ha gått i mål.

En av de jäkligaste sakerna innan är att inte kunna börja i den önskavärda målbilden utan att acceptera och konstatera vart man är idag och börja där. Att låta bli att skjuta startadagen efter konstaterandet tills imorn.

Jag bockar mina A- acceterarar och konstaterar att jag behöver göra annat än vad jag gjort. Kondition och vikt behöver fräschas upp

Vart vill jag? 
Jo jag vill komma till en annan grundkondition än idag, att jag löptränar 3 halvtimmes pass i veckan. Resultatet av att jag tar mig dit är att jag är piggare, orkar mer och kroppen omvandlar sig till mer muskelmassa. Kläderna sitter bättre!

Resultatet jag ser är urskönt. 3 löpturer i veckan- jeansen sitter smäck och jag står och går rakryggad som piggheten själv. (detta är mitt fokus- och känner redan nu på känslan av att vara där)

Hur tar jag mig dit? 
Jag accepterar nuläget och att löpning idag är otänkbart- jag startar med powerwalk- i ur och skur. My good! Yes, det känns jobbigt vissa kyliga mornar.. men fokusbilden är den som tanken ska vara i!
Jag jobbar mentalt med min målbild, 15 minuter varje dag. Maten styrs in på mer medvetna av med mer grönt och mindre tillsatt socker.

Vilka resurser har jag? 
Mig själv, mental träningsplattor, gångvänlig omgivning, kläder efter väder, tid

Vilka hinder ser jag? 
Mig själv, mitt ostrykturerad jag tar överhand..


Jag kan om jag vill. På en skala 1 till 10 kan jag enkelt själv avgöra hur viktig min målbild är för mig själv..

Så oavsett mörker oavsett kyla och is på gatan nu är min målbild och mina powerwalk i fokus. Jag vill ju uppleva och vara i den ursköna känslan av att vara i mål och i ett bibehållet resultat.

Var vill du vara? Var är du idag?

Trevlig söndag!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar